159 vs zbytek světa
Re: Alfa 159 a názory alfistů na ni
No jo, ale že maj ty auta vyšší výkon ještě neznamená, že budou rychlejší. V tom Top Gearu měla 147 GTA čas asi o 2 vteřinky horší než Golf R32, což mi u časů přes 1,5 minuty nepřijde nějak moc. Zvlášť když je ten Golf čtyřkolka a ten Focus má v sérii Quaife, kterej teda 147 GTA na pohled těžce chyběl. A absence samosvoru je asi to jediný co bych 147 GTA vytknul.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
díky příchodu Q2 je naštěstí otázka samosvoru u GTA velmi snadno a levně řešitelná.... Ale ano, měl tam být už v sérii 

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- kravitzUL
- SemTuFurt
dobrá
..bylo to jen na oko srovnání toho jak to doopravdy je. Stejně tak Julča nikdy nedá audi TT s 200 kw apod a to se jedná i o něco starší model. Ale to je zese moc velká diskuze
Já jen chtěl poukázat na to jak je pro nás důležitej vzhled u Alfy a aby se to zase nepřehánělo, tak moc s tim závoděním. Jinak to že Alfa 147 nemá 4 kolku, samosvor, náhon na zadek apod. jen její chyba. Ona měla být jako správná Alfa tech. dál než soupeři. Mě to mrzí protože v minulosti to tak bylo. A až bude mít Julča a nové modely ten náhon na zadek a výkony větší než konkurence, tak to pro mě bude lepší model než 159. Protože kdyby Julča měla velikost 159, tak na tom bude jízdně tak na stejno, jen 159 bude prostě pořád krásnější 

Spider Veloce 2.0, 93kw - Olda Timr
GT 3.2 bussánek Q2
166 2.4 Jtd, 129 kw
ex - 159 1.9 JTDm, 110 kw
156 SW, 1.9 JTDm
156, 1.8TS, Sportpacket
33, 1.7, 16V, 97 kw
33 1.4 boxer Imola , 65kw
Cuore Sportivo - spolehlivost na ho...o
GT 3.2 bussánek Q2
166 2.4 Jtd, 129 kw
156 SW, 1.9 JTDm
156, 1.8TS, Sportpacket
33, 1.7, 16V, 97 kw
147 byla ve své době dost suveréně nejsportovnější hatch na trhu. Kromě nějakých zběsilostí od Hondy neuměl nikdo udělat z 1.6 120 koní a i ten dvoulitr se 155 byl na špici. Které jiné auto v té třídě v té době mělo ve předu lichoběžníkovou nápravu a vzadu víceprvek? Žádné.... 147 rozhodně nebyla dokonalá, ale technicky byla sakra vysoko.... A tak dobré řízení jako měla ona už v konfekčním hatchi nikdy nenajdeš, to bych se vsadil....
A jinak srovnáváš Giuliettu za 700 tyček s kupátkem od Audi minimálně za mega?
No nic, neřešme to, prostě se ti nelíbí....
A jinak srovnáváš Giuliettu za 700 tyček s kupátkem od Audi minimálně za mega?

No nic, neřešme to, prostě se ti nelíbí....

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- kravitzUL
- SemTuFurt
ne v tomhle máš pravdu a taky to tak přesně vidim. 147 a 156 byla užasná auta a pro mě stále jsou
O jejich vlastnostech a skvělých výkonech motorů víme a ani BMW je v atmosférické variantě nedokázalo překonat.
Už nebudu čeřit vody..nebo se se mnou nebude žádný alfista bavit
Mě to spíš jen štve zatim bych toužil naposledy po 156 TI 2.5 V6 (s krásnýma sedačkama, interiérem a skvělým motorem) jak v ní jezdí Lensen a spol
, samozřejmně 156 3.2 GTA(ikdyž na běžné ježdění nevim
) a pak 159 TI v JTDm, nebo TBI. Julču, ani MiTo bych prostě už nechtěl a to mě mrzí!! 

GT 3.2 bussánek Q2
166 2.4 Jtd, 129 kw
156 SW, 1.9 JTDm
156, 1.8TS, Sportpacket
33, 1.7, 16V, 97 kw
GT 3.2 bussánek Q2
166 2.4 Jtd, 129 kw
156 SW, 1.9 JTDm
156, 1.8TS, Sportpacket
33, 1.7, 16V, 97 kw
Myslím, že tuhle kombinaci měla tehdejší Honda Civic...Kubas píše:Které jiné auto v té třídě v té době mělo ve předu lichoběžníkovou nápravu a vzadu víceprvek? Žádné....
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
Mě to připadá jako spor generací
pro někoho jsou poslední pravé alfy 33, 75 a další berou jako nutné zlo, další 147,156,159.... Do toho tlak trhu na zvýšení bezpečnosti (takže min +300kg) a snižování spotřeby, no a dopadá to jak to dopadá. Představa masového prodeje třílitrových zadokolek které zachrání značku je dost pomýlená
Třeba mě ukamenujete, ale pro mě zatím poslední alfa je 159. Pořád je možnost 3,2 Q4 a ten nezaměnitelný xicht poznám na dálku. Tohle Giulietta prostě nesplňuje, postav jí mezi hromadu korejců, japonců a já nevím čeho a nijak extra vybočovat nebude

Třeba mě ukamenujete, ale pro mě zatím poslední alfa je 159. Pořád je možnost 3,2 Q4 a ten nezaměnitelný xicht poznám na dálku. Tohle Giulietta prostě nesplňuje, postav jí mezi hromadu korejců, japonců a já nevím čeho a nijak extra vybočovat nebude

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
zas nedělejme, že aby auto muselo být bezpečné, tak musí být těžké....
třeba tenhle Peugeot:
http://www.auto.cz/peugeot-508-podrobne ... delu-51359
je o nějakých 20 čísel větší auto než 159 a je lehčí. A že by nebyl bezpečný, toho bych se fakt nebál....
Prostě na 159 se projevila spolupráce s GM, které má ve výrobě těžkých aut asi nějakou zálibu, protože i současná Insignia a Astra jsou těžké jak prase....
třeba tenhle Peugeot:
http://www.auto.cz/peugeot-508-podrobne ... delu-51359
je o nějakých 20 čísel větší auto než 159 a je lehčí. A že by nebyl bezpečný, toho bych se fakt nebál....
Prostě na 159 se projevila spolupráce s GM, které má ve výrobě těžkých aut asi nějakou zálibu, protože i současná Insignia a Astra jsou těžké jak prase....
- kravitzUL
- SemTuFurt
Váha u 159 je vážně velká a tohle srovnání s Mazdou 6, která je o 12 cm delší a přitom o 220 kg lehčí o tom svedčí..ikdyž je to ještě váha 159 před dietou. A řekl bych že tenhle model udělala Mazda užasně a bejt poměrem velikosti a váhy Alfa srovnatelná s touhle Mazdou, tak 159 2.2 JTS SW váží okolo 1250kg pohotovostní hmotnosti a to by byla pak sakra změna, protože to je o 300kg. A když to dokáže Mazda, tak sportovní Alfa by měla ještě lépe
http://www.auto.cz/alfa-romeo-159-sport ... ohybu-1409
http://www.auto.cz/mazda6-2-0-mzr-wagon-1802

http://www.auto.cz/alfa-romeo-159-sport ... ohybu-1409
http://www.auto.cz/mazda6-2-0-mzr-wagon-1802
GT 3.2 bussánek Q2
166 2.4 Jtd, 129 kw
156 SW, 1.9 JTDm
156, 1.8TS, Sportpacket
33, 1.7, 16V, 97 kw
GT 3.2 bussánek Q2
166 2.4 Jtd, 129 kw
156 SW, 1.9 JTDm
156, 1.8TS, Sportpacket
33, 1.7, 16V, 97 kw
Na druhou stranu,raděj budu mít auto o 200 kg těžší,než aby mě za tři roky zhnila jak je to u Mazdy 6 zvykem 

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Pokud chceme porovnávat reálný jízdní vlastnosti, stačí mrknout na ty omílaný časy ze Severní smyčky..
To kolo není nějakejch 1.30 jako v TG ale okolo 8 minut, a ta trať nemá pár zatáček a nedá se nijak vyspekulovat je celkem jasný ,že všechno okolo těch 8 min je fakt dobrý a co je pod to patří už elitě..no časy spíš k 9min už bych jako výrobce "sportovního" auta považoval za problém..
Pořadí je celkem jednoduchej a relativně objektivní způsob porovnání...kdo to řídí je šumák, protože na mizerným autě nenajede 7.30 ani Mika Hakkinen
pozn. Nissan GT-R
.....Motor dostal nový červený kryt, ale - jak možná tušíte - staly se mu i důležitější věci. Má jiné turbo a pracuje s vyššími plnicími tlaky. Jeho výkon proto vyskočil o padesát koní na 530 koňských sil. Točivý moment vrcholí 612 newtonmetry. Nový režim SAVE sníží spotřebu v situacích, kdy řidič nepotřebuje výkon. GT-R by mělo vystačit s 11,8 litry na sto kilometrů, avšak tato hodnota není měřená podle norem platných v Evropě (podle nich by byla spotřba pravděpodobně nižší).
Pokud lze za takovéhle hodnoty jet s ostře 2x přeplněným skoro 4-litrem, je potřeba nejspíš to 2,2 JTS zrevidovat..
To kolo není nějakejch 1.30 jako v TG ale okolo 8 minut, a ta trať nemá pár zatáček a nedá se nijak vyspekulovat je celkem jasný ,že všechno okolo těch 8 min je fakt dobrý a co je pod to patří už elitě..no časy spíš k 9min už bych jako výrobce "sportovního" auta považoval za problém..
Pořadí je celkem jednoduchej a relativně objektivní způsob porovnání...kdo to řídí je šumák, protože na mizerným autě nenajede 7.30 ani Mika Hakkinen

pozn. Nissan GT-R
.....Motor dostal nový červený kryt, ale - jak možná tušíte - staly se mu i důležitější věci. Má jiné turbo a pracuje s vyššími plnicími tlaky. Jeho výkon proto vyskočil o padesát koní na 530 koňských sil. Točivý moment vrcholí 612 newtonmetry. Nový režim SAVE sníží spotřebu v situacích, kdy řidič nepotřebuje výkon. GT-R by mělo vystačit s 11,8 litry na sto kilometrů, avšak tato hodnota není měřená podle norem platných v Evropě (podle nich by byla spotřba pravděpodobně nižší).
Pokud lze za takovéhle hodnoty jet s ostře 2x přeplněným skoro 4-litrem, je potřeba nejspíš to 2,2 JTS zrevidovat..

Naposledy upravil(a) HonzaR dne 10.2.2011, čtv 20:47, celkem upraveno 1 x.
Mám takový pocit, že je to debata o ničem
Furt debata o kilech, průběhu točivého momentu, nedotáčivosti.... jako kdyby všichni každou zatáčku projížděli na hraně a drahou polovičku zásadně vozili vzadu uprostřed kvůli rozložení hmotnosti
Mě se 159 líbí mnohem víc než Jůlinka i co se týká motorizací. A když jsou všichni takoví závodníci, tak proč je tu tak málo 3,2JTS Q4 a převládá 1,9JTDm ?
Zatím jsem nezaznamenal, že by si někdo nechal namontovat aspoň kompresor, který dodává Autodelta...

Mě se 159 líbí mnohem víc než Jůlinka i co se týká motorizací. A když jsou všichni takoví závodníci, tak proč je tu tak málo 3,2JTS Q4 a převládá 1,9JTDm ?

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
protože ta 3.2 Q4 je nejhorší varianta hned po 1.9 120CV.
drahá,těžká,užraná,a sterilní.
alfy si vždycky kupovali i pozéři, který chtějí jezdit v nápadným autě. proto vždycky bude skupina lidí, kteří akcentují design.
pak je tu skupina lidí, který nejvíce akcentují naladění, jak s nimi auto "mluví" a jak se chová, jestli má nějaký charisma a je něčím zajímavý. mezi ty patřím já.
pak jsou takoví, kteří bez znalosti kontextu značky přesednou do 159 z nějakého krumplu, a zuby nehty se budou rvát, že každej kdo to auto kritizuje je pošahanej.
to auto je tak hezký, že kabát funguje některým majitelům jako berlička pro omlouvání nebo popírání jejích chyb.
zároveň je to auto tak hezký, až designem slibuje něco, co nemůže splnit.
a vyvovlává tu větší vášně, než jaké řidiči reálně zprostředkovává
. prostě pěkný auto co postrádá koule, ale to drtivá většina dnešní produkce. mám ji proto, že i přes její chyby jsem chtěl místo subaru nebo hondy prostě alfu-i s dávkou emocí menší než malou.
drahá,těžká,užraná,a sterilní.
alfy si vždycky kupovali i pozéři, který chtějí jezdit v nápadným autě. proto vždycky bude skupina lidí, kteří akcentují design.
pak je tu skupina lidí, který nejvíce akcentují naladění, jak s nimi auto "mluví" a jak se chová, jestli má nějaký charisma a je něčím zajímavý. mezi ty patřím já.
pak jsou takoví, kteří bez znalosti kontextu značky přesednou do 159 z nějakého krumplu, a zuby nehty se budou rvát, že každej kdo to auto kritizuje je pošahanej.
to auto je tak hezký, že kabát funguje některým majitelům jako berlička pro omlouvání nebo popírání jejích chyb.
zároveň je to auto tak hezký, až designem slibuje něco, co nemůže splnit.
a vyvovlává tu větší vášně, než jaké řidiči reálně zprostředkovává

Alfetta GTV 2.0 L
156 2.5 V6 ("baby GTA" projekt pro syna)
Díky za psychologický rozbor ze kterého vychází, že jediný normální jsi ty
Mluvil jsem o tom, že všichni nadávají na kila apod, ale kvalitně výkonově upravenou 159 se zatím nikdo nepochlubil
Jinak "drahá,těžká,užraná,a sterilní"... S tím, že je užraná si jí kupuješ ne? No a ve zbytku jí 2,4JTDm určitě překonává

Jinak "drahá,těžká,užraná,a sterilní"... S tím, že je užraná si jí kupuješ ne? No a ve zbytku jí 2,4JTDm určitě překonává

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- kravitzUL
- SemTuFurt
Tak to budu asi typickej pozér
Protože bych chtěl nejraději jezdit černou a zcela flegmatickou 159 TI, která by se mnou v žádné zatáčce ani slovem nepromluvila a v létě si zase nechat cuchat negelovanou hlavičku ve starém Spidříčku 

GT 3.2 bussánek Q2
166 2.4 Jtd, 129 kw
156 SW, 1.9 JTDm
156, 1.8TS, Sportpacket
33, 1.7, 16V, 97 kw
GT 3.2 bussánek Q2
166 2.4 Jtd, 129 kw
156 SW, 1.9 JTDm
156, 1.8TS, Sportpacket
33, 1.7, 16V, 97 kw
Radim napsal.
.....pak jsou takoví, kteří bez znalosti kontextu značky přesednou do 159 z nějakého krumplu, a zuby nehty se budou rvát, že každej kdo to auto kritizuje je pošahanej........
--------------------------------------------------------------------------------------------
Začíná se přiostřovat
znam dva majitele AR, bývalé.
Jeden měl 33, ojetou a jeden 146 novou.
Ten co měl 33, má dodnes špínu od oleje za nehty a při vyslovení Alfa Romeo se o něj pokouší mdloby.(měl boxera)
Ten co měl 146, (slavný to benzín), trávil většinu času v sevísu ač to je doktor a měl být v nemocnici. Vyslovte před nim Alfa Romeo.....
Hoši, trochu sebereflekce!
m.
.....pak jsou takoví, kteří bez znalosti kontextu značky přesednou do 159 z nějakého krumplu, a zuby nehty se budou rvát, že každej kdo to auto kritizuje je pošahanej........
--------------------------------------------------------------------------------------------
Začíná se přiostřovat

znam dva majitele AR, bývalé.
Jeden měl 33, ojetou a jeden 146 novou.
Ten co měl 33, má dodnes špínu od oleje za nehty a při vyslovení Alfa Romeo se o něj pokouší mdloby.(měl boxera)
Ten co měl 146, (slavný to benzín), trávil většinu času v sevísu ač to je doktor a měl být v nemocnici. Vyslovte před nim Alfa Romeo.....
Hoši, trochu sebereflekce!
m.
alfa romeo 159 sw 1,9 jtdm 110kw.
Fiat Tipo HB 1,4 16V Italia Mirror Perla Sabbia 2020
Fiat Stilo MW 1,9jtd 110kw ex
Fiat Stilo 1,9jtd 85kw ( stále v rodině)
Fiat Marea weekend 1,6 ex
Fiat brava 1,6 ex
Fiat tipo 2,0 16V gran tourismo 150ps ex
Fiat brava 1,6 ex
snažil jsem se jen hodně stručně vylíčit segmenty majitelů a jejich preference, že se na to hoši chytáte, kdo co je, není můj problém.
ono život není černobílý a ty motivace se můžou navzájem prolínat, ale to je tady asi zbytečný vysvětlovat, tady je jednodušší chytat za slovo.

Alfetta GTV 2.0 L
Radim: já myslím, že jasno v tom máš -přesně řečeno--
musíme mít každej sám za sebe svý jasno a přiznat tu vlastní osobní motivaci každej sám sobě ..o tom, že dneska vypadat je víc než být je problém doby, všechno je jako už z principu--podlaha je jako dřevěná, SUV je jako teréňák, Alfa je jako sporťák, /a ženský maj jako pravý ko.zy..,/ z týhle přibližnosti programově tahle doba startuje..a kalkuluje na hodně nudnej kompromis
Jsou dvě polohy života , který se nikdy nedohodnou..
Je "zlatá střední cesta" a "posvěcená krajnost"...dokonce může jeden a tentýž člověk
firma atd.v různých situacích střídavě VOLIT RŮZNÁ ŘEŠENÍ..
/Cayenne není GT2 že../
Ale věci by v každém případě měly být viděny, jak jsou..a cením si, že Radim mluví přímo jak to vidí a nemlží
Ono všechny motivace jsou legitimní, problémem už je, když přehlížím očividný věci nebo je záměrně nechci vidět a argumentuju kde čím..,to dělá právě tahle značka auta některými počiny a na hesle "cuore sportivo" už to začíná ve výsledku drhnout...prostě-- pro mě za mě, vyrábějte klidně "pašíky" a "okty"ale hlavně mně nechtějte vysvětlit , že tohle je férová realizace okřídleného sloganu../v roce 2011/
Já jsem tady řekl X-kát 159 jako taková přece není problém, problém je, že Brera neplní očekávání opravdu ostrého kupátka-/protože klasická výloha je u sportovně lazený značky kupátko a ne nákupka-julča promine, nebo rodinná kárta/-prostě nekoupím auto,že teda jako sporťák od Alfy v r.2011/Breru/ kterýmu v nejlepší motorizaci napráská kde který 10 let starý GTV 3.0 busso v podstatě v základu --/ vyměněnej uhnilej tlumič vejfuku není úprava .../
Alfa nemá ostrej sporťák aktuálně v nabídce-a bere to za rozumný řešení-těm váhám přesvědčivý ostrý motorový výkony na rovině současnosti. SCHÁZÍ a rozpačitý vnímání týhle značky je i o tomhle..
159 je dobrej rodinej vůz a na nic jinýho ho nikdo nepřemluví..
lámání chleba..dobrá..
Ještě k těm 33...s ohledem co v tý době okolo jezdilo za auta , byly tohle v podstatě rakety a ve vztahu k váze fakt zábavný surový auta/1.7 4x4 by leckoho překvapila chováním ještě dneska /a i na dnešní dobu jednoznačný auta. kéž by bylo možný něco z těch vlastností , samozřejmě v alobalu dnešní doby , podržet...
Jenom proto lidi snášeli ten opruz, protože když jely, TAK JELY
Jinak 145 se mi tu válí jedna už hromadu let, nikdy garážovaná, nikdy umytá od bláta, na
podvozku natřeným dehtem bez koroze , kasle bez koroze, opravy za hubičku a na podvozku -40 tvrdým jak šutr s podložkama 25mm jí vláčím do marastu na stavby jako pracovní auto
A NEMÚŽU JÍ UDOLAT., zničit, odepsat--.nezničitelný Tipo/ příteli/-místo Defendera, kdo si má natřásat plotýnky na těch autobusovejch sedačkách..
To by pes nežral, co to auto snese..crosswagon je slečna..to je celkem legrace auto. a když teda po 100tis že jako ty ramena,vyplázneš celý tři táci .
No kéž by jela Brera aspoň v 1750TBI
aspoň tak přesvědčivě, jak 12 let starej fiat coupé 20V TB se špérou v sérii na tomhle jednoduchým podvozku...asi tak..
Ty auta jely víc než vypadaly..zkus někdy coupé 20V prohnat , pověs se mu na kufr , zkus to..
Ano, opakuju, ty Alfy ve svý době jely rozhodně víc než vypadaly..dneska bohužel vypadaj víc než jedou ..
Hele nechci tě ranit, ale nenápadná 145 2.0 T.S. fakt docela jela, ve svý době sakra jela /vyndej z kufru 147 pár pytlíků cementu nebo vem do kufru 145 dobře narostlou moravskou tchýni i se zásobama na měsíc a máš holou 147 na stejným 2.0. T.S./ a to není konec ., kolik přinesla ve 2,2 JTS navíc v 159 koní proti 2.0. T.S a KOLIK KILO PROTI 145 ..
skoro metrák dolů je v reálu víc než 70 koní nahoru-v určitý hladině je to pěkně citlivý, co se reálný dynamiky týká-viz výsledky R26R na Severní smyčce,
mrkni co je okolo za auta a výkony ..v těch časech cca 8:16..

Jsou dvě polohy života , který se nikdy nedohodnou..
Je "zlatá střední cesta" a "posvěcená krajnost"...dokonce může jeden a tentýž člověk
firma atd.v různých situacích střídavě VOLIT RŮZNÁ ŘEŠENÍ..
/Cayenne není GT2 že../
Ale věci by v každém případě měly být viděny, jak jsou..a cením si, že Radim mluví přímo jak to vidí a nemlží
Ono všechny motivace jsou legitimní, problémem už je, když přehlížím očividný věci nebo je záměrně nechci vidět a argumentuju kde čím..,to dělá právě tahle značka auta některými počiny a na hesle "cuore sportivo" už to začíná ve výsledku drhnout...prostě-- pro mě za mě, vyrábějte klidně "pašíky" a "okty"ale hlavně mně nechtějte vysvětlit , že tohle je férová realizace okřídleného sloganu../v roce 2011/
Já jsem tady řekl X-kát 159 jako taková přece není problém, problém je, že Brera neplní očekávání opravdu ostrého kupátka-/protože klasická výloha je u sportovně lazený značky kupátko a ne nákupka-julča promine, nebo rodinná kárta/-prostě nekoupím auto,že teda jako sporťák od Alfy v r.2011/Breru/ kterýmu v nejlepší motorizaci napráská kde který 10 let starý GTV 3.0 busso v podstatě v základu --/ vyměněnej uhnilej tlumič vejfuku není úprava .../
Alfa nemá ostrej sporťák aktuálně v nabídce-a bere to za rozumný řešení-těm váhám přesvědčivý ostrý motorový výkony na rovině současnosti. SCHÁZÍ a rozpačitý vnímání týhle značky je i o tomhle..
159 je dobrej rodinej vůz a na nic jinýho ho nikdo nepřemluví..
lámání chleba..dobrá..
Ještě k těm 33...s ohledem co v tý době okolo jezdilo za auta , byly tohle v podstatě rakety a ve vztahu k váze fakt zábavný surový auta/1.7 4x4 by leckoho překvapila chováním ještě dneska /a i na dnešní dobu jednoznačný auta. kéž by bylo možný něco z těch vlastností , samozřejmě v alobalu dnešní doby , podržet...
Jenom proto lidi snášeli ten opruz, protože když jely, TAK JELY
Jinak 145 se mi tu válí jedna už hromadu let, nikdy garážovaná, nikdy umytá od bláta, na
podvozku natřeným dehtem bez koroze , kasle bez koroze, opravy za hubičku a na podvozku -40 tvrdým jak šutr s podložkama 25mm jí vláčím do marastu na stavby jako pracovní auto
A NEMÚŽU JÍ UDOLAT., zničit, odepsat--.nezničitelný Tipo/ příteli/-místo Defendera, kdo si má natřásat plotýnky na těch autobusovejch sedačkách..
To by pes nežral, co to auto snese..crosswagon je slečna..to je celkem legrace auto. a když teda po 100tis že jako ty ramena,vyplázneš celý tři táci .
No kéž by jela Brera aspoň v 1750TBI

Ty auta jely víc než vypadaly..zkus někdy coupé 20V prohnat , pověs se mu na kufr , zkus to..

Ano, opakuju, ty Alfy ve svý době jely rozhodně víc než vypadaly..dneska bohužel vypadaj víc než jedou ..
Hele nechci tě ranit, ale nenápadná 145 2.0 T.S. fakt docela jela, ve svý době sakra jela /vyndej z kufru 147 pár pytlíků cementu nebo vem do kufru 145 dobře narostlou moravskou tchýni i se zásobama na měsíc a máš holou 147 na stejným 2.0. T.S./ a to není konec ., kolik přinesla ve 2,2 JTS navíc v 159 koní proti 2.0. T.S a KOLIK KILO PROTI 145 ..
skoro metrák dolů je v reálu víc než 70 koní nahoru-v určitý hladině je to pěkně citlivý, co se reálný dynamiky týká-viz výsledky R26R na Severní smyčce,
mrkni co je okolo za auta a výkony ..v těch časech cca 8:16..
Michal96:
Jako argumentovat tady na podporu 159 tím, že je spolehlivější než AR33 nebo 146, tak to je vážně vlastní gól jak prase.... To je snad jasný, že bude spolehlivější, když je o 20 let mladší, ne? (navíc všichni víme, v jakém stavu se sem ty různé 33 a jiné vozy tahaly....)
Jinak když už píšeš něco o spolehlivosti, tak doufám, že už sis vyřešil ty brzdy a tvůj koráb tě neohrožuje, viz:
http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f ... 80#p145280
jinak jsi tuším ještě řešil něco s řízením, že? Ale jinak v poho kárka
Jinak ty starší Alfy kolikrát nebyly spolehlivé, ale nikdy jsem o nich nečetl něco ve stylu:

Akorát teda nechápu, proč máš v avataru historický znak s rokem 1910, když na starší auta máš takový názory....
Jinak pro všechny ostatní - opravdu nepovažuju 159 za špatné auto, naopak, ta po faceliftu je docela zajímavá a klidně bych do ní šel. Ale osobně se prostě nemůžu smířit s tím, že si tady na serveru pro "alfisty" budem vykládat, že auto, o kterém sám jeho majitel tvrdí, že je jak pro důchodce, je prostě nějaká extra kára. PEACE

Jako argumentovat tady na podporu 159 tím, že je spolehlivější než AR33 nebo 146, tak to je vážně vlastní gól jak prase.... To je snad jasný, že bude spolehlivější, když je o 20 let mladší, ne? (navíc všichni víme, v jakém stavu se sem ty různé 33 a jiné vozy tahaly....)
Jinak když už píšeš něco o spolehlivosti, tak doufám, že už sis vyřešil ty brzdy a tvůj koráb tě neohrožuje, viz:
http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f ... 80#p145280
jinak jsi tuším ještě řešil něco s řízením, že? Ale jinak v poho kárka

Jinak ty starší Alfy kolikrát nebyly spolehlivé, ale nikdy jsem o nich nečetl něco ve stylu:
No prostě myslím, že se tady všicni dobře bavíme.... a to je hlavní....michal96 píše:[Ale s tím dpf je to fakt mrtvý a je to škoda,protože AR se píše jako sportwagon a to fakt nemá se sportem nic společnýho,je to auto pro důchodce,přitom ten podvozek nemá chybu

Akorát teda nechápu, proč máš v avataru historický znak s rokem 1910, když na starší auta máš takový názory....

Jinak pro všechny ostatní - opravdu nepovažuju 159 za špatné auto, naopak, ta po faceliftu je docela zajímavá a klidně bych do ní šel. Ale osobně se prostě nemůžu smířit s tím, že si tady na serveru pro "alfisty" budem vykládat, že auto, o kterém sám jeho majitel tvrdí, že je jak pro důchodce, je prostě nějaká extra kára. PEACE

- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Uz mi to tady kolem tech 159 obcas prijde jako na nejakym Golf foru... 

AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
to Kubas-
a ty víš kolik je mi let?
,
psal jsem to sem hned jak jsem to auto koupil a na 150koní mi přišlo líné, pak jsem zjistil, že za vše může DPF, TAKŽE NA JAŘE PŮJDE VEN, DPF!
Brzdy jsem odvzdušnil, vše ok, díky za optání.
S řízením jsem řešil to, že mi tekl servo olej z nádržky, bylo spadlé sítko v nádržce, nádržku jsem koupil, myslím za 800kč a je po problému.
Upřesnuji, že auto jsem kupoval ojete v bazaru, tak naký chybky mít muselo, za ty peníze, no nekup to
co jsi tam ještě psal...., jo 33 byla ojetá, ale 146 byla kupovaná v Plzni v Ricardu NOVÁ
Starší Alfy jsou SUPER, než to vzal Fiat, od 156 už celkem dobrý ;-)
Auto,159, mám v kombíku jako rodinné a jsem s ním spokojen a řekl bych, že 159 tak byla navržena a taky to plní.
Podle mého názoru to není nástupce 156, což tady někteří asi těžce nesou.
m.
jo, pro mě to extra kára je, pro někoho zas 33....... a tak si tu můžem psát až do jara
a ty víš kolik je mi let?

psal jsem to sem hned jak jsem to auto koupil a na 150koní mi přišlo líné, pak jsem zjistil, že za vše může DPF, TAKŽE NA JAŘE PŮJDE VEN, DPF!
Brzdy jsem odvzdušnil, vše ok, díky za optání.
S řízením jsem řešil to, že mi tekl servo olej z nádržky, bylo spadlé sítko v nádržce, nádržku jsem koupil, myslím za 800kč a je po problému.
Upřesnuji, že auto jsem kupoval ojete v bazaru, tak naký chybky mít muselo, za ty peníze, no nekup to

co jsi tam ještě psal...., jo 33 byla ojetá, ale 146 byla kupovaná v Plzni v Ricardu NOVÁ
Starší Alfy jsou SUPER, než to vzal Fiat, od 156 už celkem dobrý ;-)
Auto,159, mám v kombíku jako rodinné a jsem s ním spokojen a řekl bych, že 159 tak byla navržena a taky to plní.
Podle mého názoru to není nástupce 156, což tady někteří asi těžce nesou.
m.
jo, pro mě to extra kára je, pro někoho zas 33....... a tak si tu můžem psát až do jara

alfa romeo 159 sw 1,9 jtdm 110kw.
Fiat brava 1,6 ex
Fiat brava 1,6 ex
Chlapi, kdo chce raketu pro zábavu, ať si počká na 4C GTA... zrychlení 0-100 za 5,5 sec. Za cenu okolo 1 mega myslím nebude co řešit
Já jsem s nákupní taškou Brerou spokojený, 240 to lítá v pohodě a 99% produkce na našich silnicích to vypraská kožich levou zadní.
Jedna věc je, co automobilky nabízejí v katalozích... druhá věc je, jaké motorizace se reálně prodávají. Myslím, že v ČR to 1.2 HTP jistí.

Jedna věc je, co automobilky nabízejí v katalozích... druhá věc je, jaké motorizace se reálně prodávají. Myslím, že v ČR to 1.2 HTP jistí.
Alfa Brera 1750 TBi
Taky přidám něco do Mlýnice, za všechno může Benito Mussolini, když se spřáhl s Hitlerem
od té doby to jde od 10 k 5...
Bylo by smutné kdyby majitel hanil svoje auto, jakmile začne tak dlouho jejím majitelem nebude. Myslím, že každej má takovou alfu jak si jí udělá (u nových aut jak se o ni stará a u starších jak opravuje), neviděl jsem zatím auto kde by se něco po 5 letech neopravovalo, takže hlavně mějte rádi auta která Vám zkracují vzdálenosti mezi body A a B a jestli jsou to Alfy tak tím líp
Pár aut jsem už měl a měl jsem rád i Smarta i A4, člověk pak stejně vzpomíná hlavně na ty krásný okamžiky :-)

Bylo by smutné kdyby majitel hanil svoje auto, jakmile začne tak dlouho jejím majitelem nebude. Myslím, že každej má takovou alfu jak si jí udělá (u nových aut jak se o ni stará a u starších jak opravuje), neviděl jsem zatím auto kde by se něco po 5 letech neopravovalo, takže hlavně mějte rádi auta která Vám zkracují vzdálenosti mezi body A a B a jestli jsou to Alfy tak tím líp

Pár aut jsem už měl a měl jsem rád i Smarta i A4, člověk pak stejně vzpomíná hlavně na ty krásný okamžiky :-)
AR 159 SW 2,4 jtd 147kw - 2006
facny píše: Bylo by smutné kdyby majitel hanil svoje auto, jakmile začne tak dlouho jejím majitelem nebude. Myslím, že každej má takovou alfu jak si jí udělá (u nových aut jak se o ni stará a u starších jak opravuje), neviděl jsem zatím auto kde by se něco po 5 letech neopravovalo, takže hlavně mějte rádi auta která Vám zkracují vzdálenosti mezi body A a B a jestli jsou to Alfy tak tím líp![]()

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
nemuzu si odpustit jeste jedno male rypnuti...
http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek
je tezsi... nez byla 156tka... ale cemu to vadi... Tady je maly dukaz
http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek
je tezsi... nez byla 156tka... ale cemu to vadi... Tady je maly dukaz