Měrka oleje automatické převodovky
- lukas.01
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Měrka oleje automatické převodovky
Ahoj chlapáci, rád bych provedl kontrolu množství a kvality oleje v automatické převodovce (u 2,5 V6 německá čtyřrychlostní), ale nenašel jsem měrku. Můžete mě někdo nasměrovat, kde najdu tu měrku, případně nějaké foto nebo obrázek. Jaký olej tam dáváte, asi nechám udělat preventivní výměnu. Děkuji.
AR GT 1,9 JTD QV
AR Brera 2,0 JTD FL
Fiat Stilo 2,4 Abarth
Mazda MX-5
AR Brera 2,0 JTD FL
Fiat Stilo 2,4 Abarth
Mazda MX-5
- Hampice
- SemTuFurt
Re: Měrka oleje automatické převodovky
Je tu někdo o tom vlákno. Výměnu nech na specializovaném servise, neni to žádná sranda. Tam ti i doporučí správný olej.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
- alfi166silver
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Olej v převodovce je tenhle:
http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... la-GI-E-1l
Mělo by ho tam být dohromady cca 7-9 litrů (měnič+převodovka). Výměnu bych nechal na specializovaném servisu, určitě bude potřeba nějaký přípravek nebo vychytávka...
http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... la-GI-E-1l
Mělo by ho tam být dohromady cca 7-9 litrů (měnič+převodovka). Výměnu bych nechal na specializovaném servisu, určitě bude potřeba nějaký přípravek nebo vychytávka...
www.znackoveoleje.cz - oleje a maziva Selenia a nejen to
FACEBOOK www.facebook.com/znackoveoleje.cz
AR 159 SW 2,4 JTDm 147 kW
FACEBOOK www.facebook.com/znackoveoleje.cz
AR 159 SW 2,4 JTDm 147 kW
- lukas.01
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To opravdu nikdo nekontroluje jednou za čas množství oleje v automatu. Nemám poblíž žádnou speciálku na automaty, tak chci výměnu oleje nechat na jaro. Jde mi teď jen o kontrolu, jestli je ho tam zatím dostatečné množství. Děkuji za návod jak na to.
AR GT 1,9 JTD QV
AR Brera 2,0 JTD FL
Fiat Stilo 2,4 Abarth
Mazda MX-5
AR Brera 2,0 JTD FL
Fiat Stilo 2,4 Abarth
Mazda MX-5
Ak ti prevodovka funguje tak mas dostatok oleja.Keby si mal malo oleja zacnu problemi pri rozbiehani a preradovani.Alebo prestane uplne fungovat.
Alfa 166 2.4jtd
kawasaki ninja
ex.Honda 600 CBR
kawasaki ninja
ex.Honda 600 CBR
navíc to neuděláš sám, to auto se musí zvednout a co možná co nejrovněji
- lukas.01
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Výměnu si sám samozřejmě dělat nebudu, svěřím to servisu, ale až na jaře. Převodovka funguje dobře, ale když by začala blbnout kvůli nedostatku oleje, tak už bude pozdě a tomu chci právě předejít kontrolou množství, ale nevím jak, měrku jsem opravdu nenašel. :-(
AR GT 1,9 JTD QV
AR Brera 2,0 JTD FL
Fiat Stilo 2,4 Abarth
Mazda MX-5
AR Brera 2,0 JTD FL
Fiat Stilo 2,4 Abarth
Mazda MX-5
Alfa 166 2.4jtd
kawasaki ninja
ex.Honda 600 CBR
kawasaki ninja
ex.Honda 600 CBR
lukas.01 píše:Výměnu si sám samozřejmě dělat nebudu, svěřím to servisu, ale až na jaře. Převodovka funguje dobře, ale když by začala blbnout kvůli nedostatku oleje, tak už bude pozdě a tomu chci právě předejít kontrolou množství, ale nevím jak, měrku jsem opravdu nenašel. :-(
u nas jeden chalan mal problem co sa tyka vymeny oleja v aut. prevodovke...odmietlo ho 8 autorizovanych servisov dokonca aj jeden z najlepsich v DS...chudak uz bol zufali nakoniec mu to spravi moj servisak ale tiez na jar az ked mu dojdu nove zdvyhaky kedze to naozaj musi byt v excelentnej rovine
156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...
Nechával sem si to udělat v hradci u imofy, stálo to asi 1500kč a oleje je tam podstatně méně než zde chlapi píšou....lukas.01 píše:Ahoj chlapáci, rád bych provedl kontrolu množství a kvality oleje v automatické převodovce (u 2,5 V6 německá čtyřrychlostní), ale nenašel jsem měrku. Můžete mě někdo nasměrovat, kde najdu tu měrku, případně nějaké foto nebo obrázek. Jaký olej tam dáváte, asi nechám udělat preventivní výměnu. Děkuji.
Lancia Thesis 2.4 20V i LPG125kW At.Emblema r.05
EX Fiat Croma 2.4 Mjet 147kW At. Emotion SKY r.08
EX Fiat Croma 1.9 Multijet 110kW At. EMOTION r.07
EX Alfa Romeo 166 2.4JTD 110kW r.04
EX Fiat Marea 1.9TD 74kW SX r.97
EX Fiat Punto 1.7D 42kW r.94
alfik166 píše:Nechával sem si to udělat v hradci u imofy, stálo to asi 1500kč a oleje je tam podstatně méně než zde chlapi píšou....lukas.01 píše:Ahoj chlapáci, rád bych provedl kontrolu množství a kvality oleje v automatické převodovce (u 2,5 V6 německá čtyřrychlostní), ale nenašel jsem měrku. Můžete mě někdo nasměrovat, kde najdu tu měrku, případně nějaké foto nebo obrázek. Jaký olej tam dáváte, asi nechám udělat preventivní výměnu. Děkuji.
V tom případě dolili jen to co z toho vyteklo, tzn tak polovina náplně:-) Z toho by jsem moc radost neměl:-)
Moje 2,4 JTD s pětistupňovým Aisinem výměna oleje i s proplachem cca deset litrů.
Co se týče měrky tak u mě je na levé straně převodovky, musíš ale zvednout auto na zvedák nebo najet na kanál, u mě je měrka jasně zelená takže jde najít, odšoupnul jsem pojistku, vytáhl měrku a je tam hladina při teplém studeném oleji, měřit by se mělo ale při teplém.
AR 166 2,4 JTD 20V Sportronic
ex
AR 155 2,0 TS 16V Sport
AR 155 1,7 TS
AR 33 1,7 Sportwagon QV
ex
AR 155 2,0 TS 16V Sport
AR 155 1,7 TS
AR 33 1,7 Sportwagon QV
vtom případě dolili jen to co z toho vyteklo, tzn tak polovina náplně:-) Z toho by jsem moc radost neměl:-)
Moje 2,4 JTD s pětistupňovým Aisinem výměna oleje i s proplachem cca deset litrů.
Co se týče měrky tak u mě je na levé straně převodovky, musíš ale zvednout auto na zvedák nebo najet na kanál, u mě je měrka jasně zelená takže jde najít, odšoupnul jsem pojistku, vytáhl měrku a je tam hladina při teplém studeném oleji, měřit by se mělo ale při teplém.[/quote]
Upřímě řečeno mě to ani nepřekvapuje, dost sem se s nima rozžehnal a už tam nejezdím.... ale tve info mě jen utvrdilo v tom jaký sou to nezodpovědní amatéři!
Co se týče měrky tak u mě je na levé straně převodovky, musíš ale zvednout auto na zvedák nebo najet na kanál, u mě je měrka jasně zelená takže jde najít, odšoupnul jsem pojistku, vytáhl měrku a je tam hladina při teplém studeném oleji, měřit by se mělo ale při teplém.[/quote]
Upřímě řečeno mě to ani nepřekvapuje, dost sem se s nima rozžehnal a už tam nejezdím.... ale tve info mě jen utvrdilo v tom jaký sou to nezodpovědní amatéři!

Lancia Thesis 2.4 20V i LPG125kW At.Emblema r.05
U moji V6 2001 3,0 sportronic 4 rychlostní jsem nechával měnit u Venci Kameníka byl jsem u toho přítomen a bylo tam něco kolem 4 litru , tudíž v hradci u imofy nejsou pitomci aspoň v tomhle případě a špíž bude rozdíl v převodovkách a také u nafty bude použito trochu něco jineho než u benzinu. 

Alfa Romeo 166 3.0 24v Sportronic + LPG
Alfa Romeo 156 2,5
Alfa Romeo 156 2,5