brzdový pedál - občas tuhne

Odpovědět
ToMar

brzdový pedál - občas tuhne

Příspěvek od ToMar » 20.4.2011, stř 11:29

Zdravim,

Mam specificky problem s brzdovym pedalem - obcas mi najednou "ztvrdne"... 1000x funguje normalne, pak najednou ztvrdne. Evidentne posilovac ztrati podtlak... Je to rel. cerstve, nemam jeste 100% vypozorovane podminky tohoto fenomenu... Vymenil jsem vyvevu, ale nepomohlo to. Nez zacnu s vyndavanim membrany a brzdoveho valce, rad bych se zeptal zda s tim nekdo nema zkusenosti...

Moc jsem toho tady o tomto "ukazu" nenasel. Trapi mne, proc to funguje "normalne", jen z casu na cas pedal ztvrdne... (kdyz na volnobehu opakovane naslapu a drzim, pedal ztvrdne - coz je normalni - ale citim, jak podtlak pomalu narusta a pedal mekne - coj je taky spravne...)

Tak co stim? (A kam s timto vlaknem?)

Diky moc!

Tomas

tuta146
SemTuFurt

Re: Pomoc se založením nového vlákna

Příspěvek od tuta146 » 20.4.2011, stř 12:20

Můžeš mít opotřebované tlumiče a při přejezdu nerovnosti, nebo prudkém brždění v zatáčce odskočí kolo od vozovky, no a začne fungovat ABS, takže pedál ztvrdne a jakoby to nechce brzdit.
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS

ToMar

Re: brzdový pedál - občas tuhne

Příspěvek od ToMar » 20.4.2011, stř 13:11

Zdar Kluci!

Auto jsem koupil pred dvema mesici v Nemecku, vsechny vikendy jsem stravil v garazi, kompletne vymenil cely podvozek - predni i zadni (vsechny ramena, tahla, stab. tycky, loziska, tlumice + rozvody a termostat)

Odskok kola to asi nebude - po vymene tlumicu. Ale diky za odpoved!

Dik za help!

Tom

Odpovědět

Zpět na „156“