Problíkává kontrolka mazání (červená)
Problíkává kontrolka mazání (červená)
Prosím poraďte, mám alfu 147 1,6 TS, rok 2004, když vyřadím na neutrál, tak mi problikne kontolka mazání, kdo ví čím to může být?
Problíkává kontrolka mazání
Prosím poraďte, mám alfu 147 1,6 TS, rok 2004, když vyřadím na neutrál, tak mi problikne kontrolka mazání, kdo ví čím to může být?
- Michal_Plzen
- Pozorovatel
- Michal_Plzen
- Pozorovatel
Re: rady
Sorry ... 

EX ... Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24V 162 KW
ex Peugeot 205 1.9 Gti
ex Opel Kadet 2.0 GSI
ex Peugeot 205 1.9 Gti
ex Opel Kadet 2.0 GSI
Michal pochopil....
Nejsme všichni mechanici, ale když mi k...a bliká mazání tak snad zkontroluju olej ne? A když je množství v pořádku, tak to aspoň do dotazu uvedu
PS: Potřebuju poradit, když jedu, tak to hrozně mlátí a lítají jiskry, vypadá to jako by nebyla nahuštěná pneumatika, nevíte čím to může být?
Nejsme všichni mechanici, ale když mi k...a bliká mazání tak snad zkontroluju olej ne? A když je množství v pořádku, tak to aspoň do dotazu uvedu

PS: Potřebuju poradit, když jedu, tak to hrozně mlátí a lítají jiskry, vypadá to jako by nebyla nahuštěná pneumatika, nevíte čím to může být?

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- Michal_Plzen
- Pozorovatel
jj...
trosku rozvest veskere podnety ktere "probliknuti" predchazeji..
pohodova jizda ...
ostrejsi jizda ...
studene...
zahrate...
Byl pouzit spravny olej pri vymene...
pohodova jizda ...
ostrejsi jizda ...
studene...
zahrate...
EX ... Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24V 162 KW
ex Peugeot 205 1.9 Gti
ex Opel Kadet 2.0 GSI
ex Peugeot 205 1.9 Gti
ex Opel Kadet 2.0 GSI
Re: Problíkává kontrolka mazání
no nevím, tady se asi nikdo s ničím podobným nesetkal... 

A dělalo to i před výměnou oleje?
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Olej selenia, zahřáté i studené, pohodová i ostřejší jízda, probliknutí jen při vyřazení, trvá cca půl vteřiny...Michal_Plzen píše:jj...
pohodova jizda ...
ostrejsi jizda ...
studene...
zahrate...
tuta146 píše:A dělalo to i před výměnou oleje?
no začalo to tak 14 dní před výměnou, tak sem si s výměnou o tísíc km pospíšil a dělá to pořád..
kontrolkou oleje myslíš tu červenou kontrolku poruchy motoru nebo jen tu oranžovou (všeobecná na elektriku atd., tzv. "tlustý vrtulník"
)

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
chova se to jako konektor airbagu... taky mi problik pri prerazeni, brzdeni...
mas spatny kontakt na cidle, rozpojit, vycistit a prostrikat sprejem na kontakty, pak se uvidi dal
mas spatny kontakt na cidle, rozpojit, vycistit a prostrikat sprejem na kontakty, pak se uvidi dal
Kubas píše:kontrolkou oleje myslíš tu červenou kontrolku poruchy motoru nebo jen tu oranžovou (všeobecná na elektriku atd., tzv. "tlustý vrtulník")
kontrolkou oleje mylím tu červenou kontrolku s olejničkou a kapkou oleje
dobře, zítra zkusím najít čidlo mazání a prostříkám, ale že by to dělalo jen při vyřazení....Petr147 píše:chova se to jako konektor airbagu... taky mi problik pri prerazeni, brzdeni...

ale dík, první rada...

Máš v palubce tlakoměr oleje? Na 155 ten budík byl, ale u 146 nevím. Pokud ne tak by to chtělo změřit tlak oleje. A předpokládám, že volnoběh drží jak má. Aby to nepadalo třeba na 500 ot/min.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Petr147 píše:chova se to jako konektor airbagu... taky mi problik pri prerazeni, brzdeni...

Tak nevím jak u 147, ale u 156 jakmile je drobná závada (konektor) na bagu, tak se rozsvítí trvale a musíš mazat diagnostikou.
Příčina probliknutí kontrolky je relativně jednoduchá, nízký tlak oleje, tomu odpovídá, že problikává na neutrál, otázkou je, co je tam za olej, tuhle drobnost jsme se zatím nedozvěděli

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
mám tam seleniu 20 K, no když je teda nízký tlak, tak v čem je chyba?tuta146 píše:Petr147 píše:chova se to jako konektor airbagu... taky mi problik pri prerazeni, brzdeni...![]()
Tak nevím jak u 147, ale u 156 jakmile je drobná závada (konektor) na bagu, tak se rozsvítí trvale a musíš mazat diagnostikou.
Příčina probliknutí kontrolky je relativně jednoduchá, nízký tlak oleje, tomu odpovídá, že problikává na neutrál, otázkou je, co je tam za olej, tuhle drobnost jsme se zatím nedozvěděli
u 147 zas zmizi a nikam se neuklada, mel jsem napichlou jednotku a nic tam ulozene neni 

Tak to nevím jestli mám na 147čce tlakoměr.. Jo volnoběh drží suprově, bez kolísáníHarous píše:Máš v palubce tlakoměr oleje? Na 155 ten budík byl, ale u 146 nevím. Pokud ne tak by to chtělo změřit tlak oleje. A předpokládám, že volnoběh drží jak má. Aby to nepadalo třeba na 500 ot/min.