Nakolko nechcem zakladat novy thread, vyuzivam tento, aby som sa svami poradil ohladom neprijemnosti, ktora sprevadza moju Alfu 159. Kedze som tu nenasiel rovnaky problem, prosim vas o radu.
Sporadicky sa mi stava, ze motor za jazdy zhasne, pricom PC vypise : Have engine checked. Po zastavani staci nastartovat a auto sa tvari, ako keby sa ani nikdy nic nestalo a ide fantasticky -aj do otacok, aj co sa rychlosti tyka. Problemom je, ze auto mam spolocne s priatelkou a je velmi nebezpecne, ak kedykolvek "zdochne", pretoze sa tym padom vypne aj posilnovac riadenia a brzd, pricom si nedokazem predstavit, ako taku situaciu zvladne ona. Za poslednych cca 500 km sa mi toto stalo asi 5x. Mam motor 1,9JTDm 16V 110kW. Zaujimave je, ze motor vobec neprejde do nudzoveho rezimu, zakazdym proste zhasne. Je jedno, ci mam zaradenu 3-4-5-6ku, ci idem s tempomatom, alebo bez, ci idem 100 alebo 140kmh...

&Bol som stym aj na diagnostike a software odhalil az 8 chyb, ale podla slov mechanika boli vsetky chyby len sporadicke:
P0271: vstrikovac 4, valce (preruseni/zkrat na B+)
P0380: Rizeni doby zhaveni (preruseni)
P2009:Viriva klapka(Napajeci napeti)
P0091 a P0092: (vysokotlakove palivove cerpadlo nebo vysokotlakove palivove vecedi - hodnota prilis mala)
P2008: Viriva klapka (preruseni)
P0500: Rychlost jizdy (Signal neplatny)
P0265: Vstrikovac 2.valce (preruseni/zkrat na B+)
Mechanik to vsetko vymazal a po nastartovani uz nevypisalo ziadnu chybu, kontroloval tlaky, asi na vstrekovacoch(? / merane v mbar) a to ukazovalo, ze je to OK....Zaujimave na tom cele je, ze auto ide ako ma, startuje na brnk, netrha, neposkakuje, ale obcas a vzdy za inych okolnosti zhasne, pricom vypise chybu...

Ma niekto z vas podobnu alebo rovnaku skusenost, resp. vie poradit, co by to mohlo sposobovat?Som vam vdacny za kazdu radu...