Problémy s automatickou převodovkou (pokec)
Problémy s automatickou převodovkou (pokec)
Zdravím,
chtěl bych Vás poprosit o radu. Dnes vnoci mi AR 159 v automatu zničeho nic na dálnici zřejmě skočila do nouzového režimu. Na displeji proběhly snad všechny hlášky od vypnutého ASR, nějakého kopcového asistenta, až po "have engine checked" + se rozsvítila kontrolka motoru + začal ukazatel nafty skákat od aktuální hodnoty k nulové hodnotě a kontrolka nádrže taktéž blikat.
Po vypnutí a zapnutí se nic nezměnilo. Auto neřadilo, ikonka (D) blikala a manuálně řadit taktéž nešlo.
Chtěl jsem Vás poprosit o radu, zda-li netušíte, co by to mohlo být. Poměrně nepříjemné je, že jsem od Olomouce a s autem jsem nyní v Praze. Pokusím se zítra najít nějaký AR servis a auto tam odvést. Je bezpečné s autem jet těch cca 10 km, nebo mám raději zařídit odtah?
Děkuji za jakoukoliv reakci.
chtěl bych Vás poprosit o radu. Dnes vnoci mi AR 159 v automatu zničeho nic na dálnici zřejmě skočila do nouzového režimu. Na displeji proběhly snad všechny hlášky od vypnutého ASR, nějakého kopcového asistenta, až po "have engine checked" + se rozsvítila kontrolka motoru + začal ukazatel nafty skákat od aktuální hodnoty k nulové hodnotě a kontrolka nádrže taktéž blikat.
Po vypnutí a zapnutí se nic nezměnilo. Auto neřadilo, ikonka (D) blikala a manuálně řadit taktéž nešlo.
Chtěl jsem Vás poprosit o radu, zda-li netušíte, co by to mohlo být. Poměrně nepříjemné je, že jsem od Olomouce a s autem jsem nyní v Praze. Pokusím se zítra najít nějaký AR servis a auto tam odvést. Je bezpečné s autem jet těch cca 10 km, nebo mám raději zařídit odtah?
Děkuji za jakoukoliv reakci.
Re: Porucha
Imofa Praha a nechal bych se kvuli tomu automatu odtahnout. Nezapomen tam nechat N-neutral pred vypnutim motoru.
Ex: Lancia Delta 1.6 HF Turbo
Ex:AR 159 1.8TBi Ti
Lancia Delta 2,0 HF Integrale 16V
AR Giulietta 1,4 Tbi 88kW MY 2018
Ex:AR 159 1.8TBi Ti
Lancia Delta 2,0 HF Integrale 16V
AR Giulietta 1,4 Tbi 88kW MY 2018
- ReznikCZ
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
urcite Imofu v Milevske ulici je to autorizak takze ceny budou trochu jinde ovsem projedou ti to diagnostikou, vypada to na nejakou chybu v ridici jednotce...
p.s. o takove zavade jsem zatim nikde nikdy necetl
p.s. o takove zavade jsem zatim nikde nikdy necetl
Mercedes-Benz S500 4Matic
.......ale srdcem stále Alfista
- Hampice
- SemTuFurt
Mazec, dej pak vědět co to bylo...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
V Imofu nakonec přišli na to, že se jednalo jen o vadný konektor, který mi nahodil nouzový režim či jak se tomu říká.
- xjohny
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Problém v ŘJ. To samé dělalo mě, akorát mi to narozdíl od tebe jelo jen na 3 válce.
Chevy Tahoe, 2001, 5.3 V8
Chevy Avalanche, 2002, 5.3 V8
Chevy Blazer, 1999, 4.3 V6
Chevy Camaro, 1979, 5.0 V8 @ chevroletcamaro.cz
ex Alfa Romeo 159, 1.9 JTD
Chevy Avalanche, 2002, 5.3 V8
Chevy Blazer, 1999, 4.3 V6
Chevy Camaro, 1979, 5.0 V8 @ chevroletcamaro.cz
ex Alfa Romeo 159, 1.9 JTD
- ReznikCZ
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
tak vymenit a znovu vesele a bezstarostne jezdit jak byva u 169 zvykemRahl píše:V Imofu nakonec přišli na to, že se jednalo jen o vadný konektor, který mi nahodil nouzový režim či jak se tomu říká.

p.s. jeste ze "jen" konektor

Mercedes-Benz S500 4Matic
Rezniku takyto preklep je neodpustitelny, ked sam si jednej majitelomReznikCZ píše:tak vymenit a znovu vesele a bezstarostne jezdit jak byva u 169 zvykem![]()
p.s. jeste ze "jen" konektor

156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...
Ahoj,teď o víkendu se mi stal uplně ten stejný případ,škubal jsem si vlasy na hlavě.Auto mám 3 dny.
Můžeš mi prosím říct o jaký konektor se jednalo,na kolik oprava přišla.?
Moc mi pomůžeš,za rychlou odpověď a pomoc dík Michal...
Rahl píše:V Imofu nakonec přišli na to, že se jednalo jen o vadný konektor, který mi nahodil nouzový režim či jak se tomu říká.
Tyjo, já měl naprosto to samé teď ve středu. Alfu jsem nechal odtáhnout do servisu, protože nemám čas bádat. A byl to konektor od třetího vstřikovače - KLASIKA.Miccal159 píše:Ahoj,teď o víkendu se mi stal uplně ten stejný případ,škubal jsem si vlasy na hlavě.Auto mám 3 dny.
Rahl píše:V Imofu nakonec přišli na to, že se jednalo jen o vadný konektor, který mi nahodil nouzový režim či jak se tomu říká.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
Večer jsem do alfy sedl a vše je OK,nic nesvítí,nebliká,jako by se nic nestalo.Stejně ale do servisu pojedu ať na to kouknou.Tanguero píše:Tyjo, já měl naprosto to samé teď ve středu. Alfu jsem nechal odtáhnout do servisu, protože nemám čas bádat. A byl to konektor od třetího vstřikovače - KLASIKA.Miccal159 píše:Ahoj,teď o víkendu se mi stal uplně ten stejný případ,škubal jsem si vlasy na hlavě.Auto mám 3 dny.
Ten konektor na vstřikovači má za následek tolik problémů?vypnutí ASR,chyba kopcového asistenta,have engine checked,nefunkční sekvenci?
Jo a ještě jedna věc,dělá někomu Q-Tronic při 3 rychlostním stupni asi u 2 tis.ot.že jakoby proklouzne,cukne,otáčky spadnou na 1.8 a zdá se jakoby přeřadil na 4 ale je tam pořád 3 rychl.???Pak už normálně najede a na 4ku přeřadí v pohodě...
Dík za reakce