Mrzne volant za jazdy!
Mrzne volant za jazdy!
Ahojte,
Mam problem, uz par krat sa mi stalo ze ked som isiel pomalsie a odbacal som tak mi zamrzol volant, nezaseklo ho ale ako keby sa vyplo servo ze sa snim tocilo hrozne tazko, trva to tak cca 5sekund potom sa to zase uvolni, olej v serve je DOPLNA!
Naposledy sa mi stalo ze som vchadzal na kruhovy objazd a presiel som po velkej mlake a zrazu vyplo servo tak som dvomi rukami nejako potocil aby som vobec odbocil a po chvili sa to uvolnilo zase zaplo servo ... Vacsinou sa to ale stava ked prejdem po mlake ... rozmyslal som ci to nemoze robit VCD stabilizacny, ale do smyku ma nedostane len proste idem si mozno 40km/h prejdem po velkej mlake, chcem odbocit a volant je bez serva...
Ma niekto podobny problem alebo mal? podla mna je to dosst nebezpecne ale neviem co to robi
Mam problem, uz par krat sa mi stalo ze ked som isiel pomalsie a odbacal som tak mi zamrzol volant, nezaseklo ho ale ako keby sa vyplo servo ze sa snim tocilo hrozne tazko, trva to tak cca 5sekund potom sa to zase uvolni, olej v serve je DOPLNA!
Naposledy sa mi stalo ze som vchadzal na kruhovy objazd a presiel som po velkej mlake a zrazu vyplo servo tak som dvomi rukami nejako potocil aby som vobec odbocil a po chvili sa to uvolnilo zase zaplo servo ... Vacsinou sa to ale stava ked prejdem po mlake ... rozmyslal som ci to nemoze robit VCD stabilizacny, ale do smyku ma nedostane len proste idem si mozno 40km/h prejdem po velkej mlake, chcem odbocit a volant je bez serva...
Ma niekto podobny problem alebo mal? podla mna je to dosst nebezpecne ale neviem co to robi
Alfa Romeo 159 2.2 JTS High
Technické údaje:
r.v.: 5/2006, 2198cm3, 136kW (185PS) chipTuning 200PS, M6, sedan, 135000 km, Strieborná metalíza
Oficiálny slovenský /////ALPINE SHOWCAR
Viac info a foto: http://www.audio.sk/?page=article&id=339
Technické údaje:
r.v.: 5/2006, 2198cm3, 136kW (185PS) chipTuning 200PS, M6, sedan, 135000 km, Strieborná metalíza
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mrzne volant za jazdy!
no nebezpečný to je hodně, jednou se mi stalo, že mi vypnul motor když jsem jel z kopce a na neutrál, vůbec se to auto nedá ovládát
Ale zkus na místě otáčet volantem do plného rejdu, co to bude dělat, jestli to bude vrzat, tak ti odchází hřeben řízení, což je prej dost častá závada
pokud neudělá žádný pazvuk, potom se podívej na řemeny, servo je poháněný řemenem, jestli je dotáhnutý(ikdyž myslím, že máme samonapínací), nebo jestli není potrhaný a potom prokluzuje

Ale zkus na místě otáčet volantem do plného rejdu, co to bude dělat, jestli to bude vrzat, tak ti odchází hřeben řízení, což je prej dost častá závada
pokud neudělá žádný pazvuk, potom se podívej na řemeny, servo je poháněný řemenem, jestli je dotáhnutý(ikdyž myslím, že máme samonapínací), nebo jestli není potrhaný a potom prokluzuje
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
No vrzganie pocujem ale vnútra autá je to take tichsie ako ked nieje neco namazane... Ked to dám pozrieť do servisu bude vedieť pozret ten hreben musí veľa rozoberať?
Technické údaje:
Technické údaje:
dělá mi to občas to samé, ale v zimě mi prasklo "řízení" a teče, pravá manžeta je plná oleje... každopádně nepřeju, aby to byl tvůj případ, protože na 159 by to byla solidní pálka
no mne to asi tiect nebude, lebo odmerku mam stale rovnaku na olej v serve
Technické údaje:
Technické údaje:
ono to "teče" jenom v maximálním rejdu a to pár kapek z manžety
taky ji mam na max

Já jsem teď taky řešil řízení, ale měl jsem v kopru "jen" axiální tyčku řízení, nebo jak se to jmenuje. Koupil jsem jí od Martina z Bojanova u Seče za 1000,- a už zas jezdím tak jak mám. Ale v Alfě mi nejdřív řekli, že je v prd.... celý řízení a rovnou mi nabídli komplet repasovaný za 18900 s DPH nebo nový za 25000,-. Prý už dělali Breru po 40ti tisících km. Holt naše silnice jsou na 1 s *. A jinak na polským allegru je teď v nabídce asi 5 kompletních řízení na 159ku od 400 do 700 zlotejch.
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
ja dufam ze to bude len popukany remen ....
neviete niekto zohnat cidlo oleja? mam ho pokazene
neviete niekto zohnat cidlo oleja? mam ho pokazene
Technické údaje:
Technické údaje:
díky tomu může téct olej do manžety? když mi dělali rameno minulej rok, tak za tyčku řízení chytl a říkal, že je volná a že by měla držet, že ji bude chtít v budoucnu vyměnitsunic píše:Já jsem teď taky řešil řízení, ale měl jsem v kopru "jen" axiální tyčku řízení, nebo jak se to jmenuje. Koupil jsem jí od Martina z Bojanova u Seče za 1000,- a už zas jezdím tak jak mám. Ale v Alfě mi nejdřív řekli, že je v prd.... celý řízení a rovnou mi nabídli komplet repasovaný za 18900 s DPH nebo nový za 25000,-. Prý už dělali Breru po 40ti tisících km. Holt naše silnice jsou na 1 s *. A jinak na polským allegru je teď v nabídce asi 5 kompletních řízení na 159ku od 400 do 700 zlotejch.

Asi jo, protože když mi mechoš tu původní tyčku s kloubem vyndal(kloub u tý "nový" byl fakt téměř k nehnutí oproti tý původní, kde se to samo vrklalo s vůlí cca 3mm), tak říkal a na prstech i ukazoval, že je to uvnitř orezlý a na prstech měl směs vody s olejem. Takovou mazlavou nahnědlou břečku.. která byla v tý manžetě. Přej to tam sákne asi z tý řídící trubky, tak že mě do budoucna čeká výměna celého řízení. Prozatím tam nacpal nějakou vodoodpudivou vazelínu a uvidím co se bude dít dál. Ale hlavně se mi neklepe kolo, což bylo fakt hustý. Na to sem přišel ve Fiatu na geometrii, kam jsem šel protože jsem při jízdě rovně měl volant jehce natočenej. A oni naštěstí rozumný, že než se pustil do geometrie, tak to hodil na hever s tím, že se podívá, jestli není něco z řízením. Asi už veděl, protože jak to zvednul, tak se mu jedno kolo s cca 1cm vůli hejbalo.Petr147 píše:díky tomu může téct olej do manžety? když mi dělali rameno minulej rok, tak za tyčku řízení chytl a říkal, že je volná a že by měla držet, že ji bude chtít v budoucnu vyměnitsunic píše:Já jsem teď taky řešil řízení, ale měl jsem v kopru "jen" axiální tyčku řízení, nebo jak se to jmenuje. Koupil jsem jí od Martina z Bojanova u Seče za 1000,- a už zas jezdím tak jak mám. Ale v Alfě mi nejdřív řekli, že je v prd.... celý řízení a rovnou mi nabídli komplet repasovaný za 18900 s DPH nebo nový za 25000,-. Prý už dělali Breru po 40ti tisících km. Holt naše silnice jsou na 1 s *. A jinak na polským allegru je teď v nabídce asi 5 kompletních řízení na 159ku od 400 do 700 zlotejch.
Jinak k tomu co píšeš, mě napadla ještě jedna věc. Když jsem měnil páčky pod volantem, ze kterých jsem si v afektu jednu urval, tak jsem pak neměl několik dní zkalibrovanej volant a v zatáčkách se mi taky zasekával volant. Spínala mi stabilizace, protože se v zatáčce točilo jinak jedno kolo než druhý a stabilizace to vyhodnotila jako smyk a snažila se to rovnat tím, že mi brzdila to kolo který bylo k vnitřku zatáčky. Tak nemáš jen rozhozenou kalibraci? Ve Fiatu práce na 3minuty, bohužel za taxu diagnostiky 600,-kč.00flash00 píše:Ahojte,
no já v té manžetě mám olej, vytočil kolo a ukáplo z ní trochu (u spony), jednou v zimě hrozně zaskřípalo, když jsem vyjížděl ze zasněženýho parkoviště, tak tam asi povolilo nějaké těsnění
by mě zajímalo, jakej je rozdíl mezi repasem a komplet novým (krom několikanásobné ceny
)
// jak se kalibruje volant?

by mě zajímalo, jakej je rozdíl mezi repasem a komplet novým (krom několikanásobné ceny

Petr147 píše:no já v té manžetě mám olej, vytočil kolo a ukáplo z ní trochu (u spony), jednou v zimě hrozně zaskřípalo, když jsem vyjížděl ze zasněženýho parkoviště, tak tam asi povolilo nějaké těsnění![]()
by mě zajímalo, jakej je rozdíl mezi repasem a komplet novým (krom několikanásobné ceny)
Není několikanásobná, repasovaný řízení na 159tku stojí 19000 a nový 25000. Na oboje je prý stejná záruka.
A volant kalibrovali tak, že to píchli na examiner, zadal na něm kalibraci, dal start, pak mu to napsalo otočit naplno doprava, pak hned naplno doleva, srovnat a na displeji examineru dát ok. To bylo celý, fakt ne víc jak 3 minuty.
no já myslel na 147, od několika zdrojů se pohybují za repas od 8-17 a za nove někde k 30tis 
a ta kalibrace bude asi pro nějaké čidlo natočení volantu pro stabilizaci, už mi to docvaka

a ta kalibrace bude asi pro nějaké čidlo natočení volantu pro stabilizaci, už mi to docvaka

Tak tak, na volantu je snímač jeho natočení..Petr147 píše:no já myslel na 147, od několika zdrojů se pohybují za repas od 8-17 a za nove někde k 30tis

chlapi, tak som zistil co to robi
Par krat ked mi zamrzol volant som len tak skusil vypnut klimu a hned sa odistil ... ale povedal som si, no mozno nahoda.
Vcera mi volant zamrzol zase a odstriehol som si, ze naozaj ked vypnem klimatizaciu, volant sa hned uvolní ...
Preto sa chcem opytat remen na servo ide od klimatizacie alebo priamo od motora?
Dakujem velmi pekne
Par krat ked mi zamrzol volant som len tak skusil vypnut klimu a hned sa odistil ... ale povedal som si, no mozno nahoda.
Vcera mi volant zamrzol zase a odstriehol som si, ze naozaj ked vypnem klimatizaciu, volant sa hned uvolní ...
Preto sa chcem opytat remen na servo ide od klimatizacie alebo priamo od motora?
Dakujem velmi pekne
Technické údaje:
Technické údaje:
servo a klimu + nejaky dalsi veci (alternator...) pohani tzv.mikroremen - tzn vsechno 1 remen - muzes mit neco s nim, nebo s remenici. kdyz mi krysy v kempu v italii prekousaly mikroremen, tak nebezelo nic z toho, co pisu vys, ale nevypadlo to najednou ale postupne behem asi 100 km... 

Dodge Durango - 3,6 Pentastar - 2017, Alfa Romeo GTV - 3,0 v6 24v - 1998
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013
aha tak ale potom nechapem preco ked vypnem klimu sa to odblokuje ... ako keby klima davala vacsiu zataz remenu a ten zacne preklzovat
Technické údaje:
Technické údaje:
Když vypneš klimu tak rozepne elmg. spojka a kompresor se odpojí od řemenice. Ta se pak točí naprázdno bez zátěže. Omrkni ten řemen a všechny řemenice.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
naslo sa presne riesenie na tento problem? - tiez mi zamrzol volant pocas jazdy -z kopca a neutral! - riadne ma to vyviedlo z miery
nestihol som precitat hlasku na displey. ale potom to nabehlo. len som postrehol , ze otacky boli nulove - ako keby aj motor vyplo! no proste sok! treba s tym o servisu?!

No mne to nedavalo žiadnu hlasku mal som remen od oleja ... Tebe ak vypne motor tak preto ti stvrdol volant lebo nešiel posilovac prestalo ti točiť kompresor
Technické údaje:
Technické údaje:
To byla hláška o nedostatečném tlaku oleje v motoru, způsobeném tím že ti zdechnul motor. Čidlo tlaku je kupodivu rychlejší než čidlo otáček. Když jsem Alfičku koupil tak mi to asi taky dvakrát nebo třikrát udělalo. Teď tankuju kvalitní naftu a už se to nestalo. Do servisu s tím nemusíš.wictor píše:naslo sa presne riesenie na tento problem? - tiez mi zamrzol volant pocas jazdy -z kopca a neutral! - riadne ma to vyviedlo z mierynestihol som precitat hlasku na displey. ale potom to nabehlo. len som postrehol , ze otacky boli nulove - ako keby aj motor vyplo! no proste sok! treba s tym o servisu?!
Alfa Romeo 159SW 2,4 JTDm, 147 kW, černá metalíza (černý oceán), černá kůže, plná výbava, 235/45 R18 NeroZero
Alfa Romeo 156SW 1,9 JTD, tažné zařízení
Alfa Romeo 156SW 1,9 JTD, tažné zařízení
- undermeadow
To je haluz, zrovna dneska mě to udělalo to samý, tedy to, že jsem jel nekolik km na neutrál z kopce a ani jsem nezaregistroval, že mě to zdechlo, až když přišla zatáčka - to bylo překvápko
Z diagnostiky jsem pak vyčetl jakousi chybu P010F, kterou tam poslední dobou mívám a podle mě je to něco kvůli EGR, na který se chystám vlítnout a vyčistit (poprvé).
Jinak se omluvám za trochu OT
Cendlere: Psal jsi tady, že ti to taky takhle chcíplo a jinde jsi psal, že ti to občas při jizdě do kopce na trojku kolem 2000ot cuká. To samý to dělá mě, plus neklidný volnoběh. Vyřešil jsi nějak tyhle problémy? Já doufám v to EGR.

Jinak se omluvám za trochu OT

Cendlere: Psal jsi tady, že ti to taky takhle chcíplo a jinde jsi psal, že ti to občas při jizdě do kopce na trojku kolem 2000ot cuká. To samý to dělá mě, plus neklidný volnoběh. Vyřešil jsi nějak tyhle problémy? Já doufám v to EGR.
Alfa 159 2,4 JTDm sedan, DPF off, Water/Methanol Injection, EGR + Swirl off + Sarkan chip
alfa ma servo z premenlivim ucinkom isto ste si vsimli ze napr pri vysokej rychlosti volant trochu tuhne alebo ked uz moc zasahuje esp tak volant stuhne aby vas upozornil ze do tej strany by ste uz viac yatacat nemali
proste na hrebeni je taky prepustaci ventil tam pozri kable ci tam neni zly kontakt 

Alfa 159 2.4 jtdm full vybava na objednavku DPF OFF KAT OFF EGR OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V cca 290ps 550nm tlak 1900davka 100mm3 Sarkan chip on ;-)
- SwimPixo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
kde na hrebenovom riadeni su kable? teda ak myslis cele riadenie, tak tam som si ziaden kabel nevsimol, a to ze ma alfa aktivne riadenie(premenlive) dost pochybujem... ale overim si to a uvidim. Totiz som menil prave vcera riadenie a tak som trochu zbehnuty
. to premenlive riadenie maju BMW za priplatok a celkom masny. som zvedavy ci by nam to Taliani montovali do Alf... ani na internete ci v cennikoch to nieje spominane...