Pískání z převodovky/spojky

pyrana

Pískání z převodovky/spojky

Příspěvek od pyrana » 7.6.2011, úte 17:08

Zdravim.
Mel jsem svou alfu v servisu a delali mi repas prevodovky.
Rozdelali i spojku a nezdal se jim dvojhmotny setrvak.
Ja na to ze spojka sla normalne a ze se to nijak neprojevovalo.

A ted po oprave se s tim neda plynule rozjec, skube to a brni pedal.
a nejhorsi je ze kdyz uberu plyn a brzdim motorem
tak to jakoby od prevodovky hrozne piska.

nemate nekdo podobnou zkusenost? nebo nevite kde ty hovada mohli udelat chybu?
Mi rekli at jezdim a kdyz se to do tejdne nesrovna, tak pak se na to kouknou :D

Yboris
Pozorovatel

Re: Pískání z převodovky/spojky

Příspěvek od Yboris » 7.6.2011, úte 18:49

Po tom co sa mi urvala lamela spojky na unaseci som menil lozisko lamelu a pritlacak delal som si to sam prevodovka sla dole necim takym ako 2hmotovy setrvak ma ani nenapadlo sa zabyvat po slozeni ktere slo dobre a nezaznamenal som ziaden problem ze by mi neco nepasovalo poloosi taky zadne zapaseni sa asi2000km pri rozjazde ozyvalo take pisknuti ktore pripisujem sadaniu lamely na kotuce vybrace ziadne rozjezd plynuli potom to prestalo neviem si predstavit co sa tam da posrat aj ked evidentne tam hosi neco posraly pretoze ked ti to islo pred tym bez vybraci tak to musi ist aj teraz a myslim ze sa nic neusadi nemohol by nekdo popisat ako sa da zistit ze 2hmota je KO a ako to odskusat ked je prevodovka dole,

pyrana

Příspěvek od pyrana » 7.6.2011, úte 20:27

tak dvojhmotny setrvacnik muze mit po case nakou vuli, mam alfu tri roky a nevim jak s tim jezdil kdo prede mnou. Ale zajimavy ze se ta vule projevuje az po tom co se mi v tom vrtali, jestli mi tam nedali nakej jinej.

A to piskani nevim jestli de od spojky nebo z prevodovky, tu meli taky rozebranou.
A ze to piska jen kdyz dam nohu z plynu a mam tam kvalt, na kazdy rychlosti to
piska skoro stejne. pri akceleraci je to naprosto tichy tak nevim co to muze delat...

Vlado
Štamgast

Příspěvek od Vlado » 8.6.2011, stř 06:29

ked robili prevodovku tak menili aj semering co je v priestore spojky? a spojkove lozisko ? nove ci povodne ? pritlacny tanier bol ako na tom ? nemal uz vydrate packy ?
Alfa Romeo 164 QV
Mazda 5 GTA LF

pyrana

Příspěvek od pyrana » 8.6.2011, stř 06:46

vse puvodni, o pritlacaku nerikali nic, tak snad dobrej. spojku rozhodili jen pro kontrolu, jak na tom je... gufero asi menili kdyz delali repas prevodovky, myslis ze by to piskalo kdyby tek olej z prevodovky? nebo ze to na rozjezd skube? v tahu to neprokluzuje vubec..

to piskani je jak kdyz de neco na sucho, take skripani, no hrozne divny.

alfi166silver
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfi166silver » 8.6.2011, stř 07:15

To škubání může být nevyvážená lamela nebo ten novej setrvák je špatnej.
To pískání a brnění pedálu dělá na 100% spojkový ložisko.
www.znackoveoleje.cz - oleje a maziva Selenia a nejen to
FACEBOOK www.facebook.com/znackoveoleje.cz

AR 159 SW 2,4 JTDm 147 kW

pyrana

Příspěvek od pyrana » 8.6.2011, stř 13:18

setrvak neni novej, jen kontrolovali jak je na tom. predtim to neskubalo.
dnes jsem to chtel nahrat na telefon, ale jako naschval sem to chvilku natocil
a pak to prestalo delat a uz to nepiska, tak nevim...

alfi166silver
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfi166silver » 8.6.2011, stř 13:38

pyrana píše:setrvak neni novej, jen kontrolovali jak je na tom. predtim to neskubalo.
...
Kolik ten setrvák má za sebou? Jestli víc než 150K, tak bude uzrálej a prostě se občas zasekne. To že setrvák zkontrolují rukou a náhodou se vrátí, ještě neznamená , že je dobrej. Proto to bouchání a škubání při rozjezdu. Brnění do pedálu spojky dělá spojkový ložisko, jak se přiírá o "mrkev"....Doporučuju to znova rozebrat nebo nikam daleko nejezdit, samo to nepřestane a když se to podělá daleko od domova (mě se to "brnění" pedálu posr**lo po výměně spojkové sady servisem po najetých 500 km asi 150 km od domova s rodinou v autě), nastane hromada starostí...

pyrana

Příspěvek od pyrana » 8.6.2011, stř 15:51

no asi jim to vratim aby to znova louskli a to lozisko dam radeji novy jinak najeto to ma 130 snad poctive a lamela prej dobra tak tu zatim resit nebudu a ten setrvak s malou vuli musi taky neco este vydrzet. jinak ten mechanik co mi to delal rikal ze ma na svej 166ce najeto 320tis a puvodni setrvak :D

Yboris
Pozorovatel

Příspěvek od Yboris » 16.6.2011, čtv 19:09

Uz sa neco udilo od posledka nejake pokracovani vyreseno jak co a proc

pyrana

Příspěvek od pyrana » 25.6.2011, sob 14:54

Zatim se neudalo nic, v servisu kde mi to nedali nemaj zrovna cas. Takze servis alfa romeo Vstis u Dobran opravdu vybornej.. Ve stredu rano to davam do jinyho servisu a v patek rano se s tim chystam ject na dovolenou do Italie tak kdyz stihnu, napisu jak to dopadlo. Zrejme to bude piskat to lozisko jak rikal alfi166silver. A jestli to skubani na rozjezd dela setrvak, tak nechapu proc se to pred tim nez tu spojku jen vycistili rozjizdelo plynule..

Yboris
Pozorovatel

Příspěvek od Yboris » 25.6.2011, sob 21:14

Msjtelicek by potreboval dobry pruvan a persolal trochu prevetrat obojeho by sa u mna naslo vrchovate to si pis ze ti tam nechali narvany srotked uz delam spojku a prevodovkutak 1 lozisko ma nemoze zabit ale so sa divim sak mam 2 debilov v praci asi taky neco take

pyrana

Příspěvek od pyrana » 29.6.2011, stř 22:59

Takze zavada odhalena, samozrejme ze to v tom servisu podelali. Ty hovada tam dali obracene lamelu, tak ze se brousila o setrvak a jak to stahli prevodovku k motoru tak se to oprelo a prirubu na prevodovce na ktery je lozisko a ta se zdeformovala a vydrelo to i lozisko. Setrvak je dobrej jen sou trochu obrouseny srouby od ty lamely.

Vlado
Štamgast

Příspěvek od Vlado » 30.6.2011, čtv 06:43

a toto ako je mozne ved to je vidiet ze ju daval opacne !!!!!!! panenka skakava a potom davaj nieco do servisu .....(dufam ze si to reklamoval)
Alfa Romeo 164 QV
Mazda 5 GTA LF

alfi166silver
Štamgast

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfi166silver » 30.6.2011, čtv 11:00

pyrana píše:Takze zavada odhalena, samozrejme ze to v tom servisu podelali. Ty hovada tam dali obracene lamelu, tak ze se brousila o setrvak a jak to stahli prevodovku k motoru tak se to oprelo a prirubu na prevodovce na ktery je lozisko a ta se zdeformovala a vydrelo to i lozisko. Setrvak je dobrej jen sou trochu obrouseny srouby od ty lamely.
Takže jsem měl pravdu.... Stejnou dobytčárnu mi kdysi udělal servis Fiat v Chomutově na mojí 155tce, spojkové ložisko ukroutilo tu ochranou plechovou trubku kolem "mrkve"... To byl ten případ, co jsem popisoval.....

pyrana

Příspěvek od pyrana » 30.6.2011, čtv 17:50

Reklamovat to urcite budu, vsechno sem nafotil a ten mechanik co mi to po nich opravuje mi vystavi fakturu a dam jim to k nahrade.. Este jak jsou na prirube taky stredici valecky kolem dvou steftu na prevodovce, tak jim zustal jeden na bloku a jak tam dali jinou prevodovku tak tam byli oba. Dotahli je proti sobe tak ze se jeden uplne rozlisoval a druhej zamack do prevodovky. takze prevodovka nebyla uplne dotazena k motoru na proste neskutecny...

Yboris
Pozorovatel

Příspěvek od Yboris » 30.6.2011, čtv 20:55

To je zrovna na jednu po papuli ty musis bit hodne ale hodne mierny clovek panecku to urobit mne to bych sa odreagoval ja som zjel celu stk za inu v podstate proti tebe blbinu nemohly naist cisla na kasni a na motore lez ich nasli tak to boli pre nich perne 2 hodiny ale dobre ze sa vse vysvetlilo a odstani sak oni dobre vedeli preco nemaju cas prajemmalu spotrebu ND a maly ucet akorat lutujem ze ho tam nemozem zaniest ja to by bol krasny den

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kůrkyn » 1.7.2011, pát 07:30

pyrana: To si děláš snad prču... Hlavně že živnost automechanika smí v ČR dělat člověk s odborným vzděláním a 6ti letou praxí. To je smutný.

alfik166

Příspěvek od alfik166 » 3.7.2011, ned 12:56

Čeká mě tento týden také výměna spojky i setrváku... tak doufám že nedopadnu takto :wink:
Lancia Thesis 2.4 20V i LPG125kW At.Emblema r.05

EX Fiat Croma 2.4 Mjet 147kW At. Emotion SKY r.08
EX Fiat Croma 1.9 Multijet 110kW At. EMOTION r.07
EX Alfa Romeo 166 2.4JTD 110kW r.04
EX Fiat Marea 1.9TD 74kW SX r.97
EX Fiat Punto 1.7D 42kW r.94

pyrana

Příspěvek od pyrana » 31.7.2011, ned 16:55

tak sem jim dones fotky s dokladem o tom kolik mi to stalo a nak se cukaj mi neco zaplatit. Tak to budu muset resit asi prez nakyho pravnika... jinak mam doma jetej setrvak(160tis.najeto) navic, kupoval jsem s tim ze tam mam spatnej jak mi rekli v tom servisu co mi obratili lamelu a nakonec se ukazalo ze mu nic neni. Tak je videt ze tomu hodne rozumej..

Yboris
Pozorovatel

Příspěvek od Yboris » 1.8.2011, pon 17:42

No to som cakal hlavne neotalaj a zrovna to res oni su schpny sa aj premenovat ukoncit cinost a zacat z inu hlavicku a ty si naseres, napis nam do servisov cele inicialy teho veledila at vieme kde to je nachadza sa temu ostatny oblukem vyhnu a nepodcenuj pravnu pripravu podnikatele su pakaz

pyrana

Příspěvek od pyrana » 4.10.2011, úte 14:42

Sem byl dlouhou chvili bez netu tak se omlouvam ze odepisuju az ted. Dopadlo to tak ze s pravnikem nak nechtej komunikovat a ten mi rek ze jedina moznost je to dat k soudu nebo pres naky vymahace tak nevim.. Jinak kdyby nekoho zajimalo kde je takej skvelej servis, tak je to Vstis u dobran plzen jih. este sem zjistil ze mi corknuli cd z navigace, tak se tam tomu radeji vyhnete at na tom pak nejste stejne jako ja :)

Michal_Plzen
Pozorovatel

Příspěvek od Michal_Plzen » 26.4.2012, čtv 21:32

EDIT ... servis :smt021
EX ... Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24V 162 KW
ex Peugeot 205 1.9 Gti
ex Opel Kadet 2.0 GSI

DanyBest

Příspěvek od DanyBest » 11.6.2012, pon 19:39

Zdravím , mám 166 2,4 JTD rv.2001 a pri zaradenom 6 rýchlostnom stupni mi v tom niečo začalo divne hučať, najprv len trochu ale teraz po prejdení zopák KM je to čím ďalej tým silnejšie, zároveň mi ide veľmi ťažko zaradiť 1 keď auto stoji, pri jazde skáču rýchlosti bez problému, vedel by mi niekto pomôcť ? prevodovy olej vymenený - bez zmeny :( za kazdu radu dakujem !

Zip166JTD
SemTuFurt

Příspěvek od Zip166JTD » 11.6.2012, pon 21:10

Tak horší řazení jedničky není nic zas tak neobvyklého u této převodovky.Ale to hučení 6ky hm.Na jiný stupen to nedělá? A co olej v převodovce ? Je ho dost ?
Už jsem tu na foru ale ted nevím kde přesně viděl i někoho kdo skřín kvůli ložisku rozdělával a byly u toho i fotky. Tak to zkus pohledat a uvidíš jestli nemáš podobné příznaky.Je pravda že to byla už převodovka z JTDM (opel) ale stejně je to na jedno brdo.
Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína

Odpovědět

Zpět na „166“