Zakoupil jsem od zdejšího člena AR 166 3.0 V6 s LPG.
Auto bylo v pohodě, snad až na to, že byl houpavý volnoběh a za studena, první dvě minuty se to trochu kuckalo, jakoby střílelo do výfuku a vypadalo to, že neběží na všechny válce. Po dvou minutách se to zlepšilo, motor běžel OK na LPG i na benzín, akorát ten volnoběh houpal.
Vozidlo jsem nakonec zakoupil, celkem vtipné bylo, že vzápětí po podpisu smlouvy jsem chtěl nastartovat a ono to nešlo. Zjistili jsme, že exla baterka, takže prodávající byl tak laskav, že sjel pro novou a poté auto nastartovalo, nicméně začalo běžet dost hrozně, otáčky padaly, chcípalo to, nejelo, cukalo a kuckalo jak na benzin, tak LPG, no hrůza.
Bylo mi řečeno, že ŘJ se musí přizpůsobit a že to bude po pár km v pořádku. Ujel jsem 500km a v pořádku to nebylo, dokonce ubyl výkon, jede to ještě hůř, motor na volnoběh hází autem víc než diesel a je velmi nepravidelný. Všiml jsem si také, že když mám neutrál a stojím na místě, ty otáčky se jakž tak drží mezi 500-650 ale když je auto v pohybu, třeba po rovině, nebo ho spouštím z kopečka na neutrál, nebo na spojku, tak skoro chcípá a otáčky houpou mnohem víc, padají až pod 300 a rozblikne se tam vždy baterka, jako by to už už chtělo chcípnout, ale většinou se probere.
Při jízdě se mu nechce do otáček, nad 4000 se trochu probere a nějaké to zatlačení do sedačky je, ale občas, hlavně pod 4000km otáček je běh motoru škubavý a subjektivně mi přijde, že netlačí všechny válce, jak mají, občas jakoby střelil do výfuku, trochu jiný zvuk motoru.
Pár faktů:
Rozvody cca před 30 000km.
Svíčky před 60 000km.
Při odpojení váhy vzduchu motor chcípl. Nechal jsem jí odpojenou, znovu nastartoval, otáčky houpaly a motoru se už tuplem nechtělo do otáček, jinou změnu jsem nezaregistroval, pořád na pytel volnoběh.
Od vás bych rád, zda s tím máte někdo zkušenosti, nebo vás napadá, čím by to mohlo být.
Plus popřípadě, kdyby někdo měl V6 v Praze a okolí, zda by byl ochotný si udělat mini srázek a zapůjčit mi na pár minut váhu vzduchu, abych mohl vyloučit její závadu.