Kupujeme AR 159...
Re: koupě AR 159
No tak vsechno ztraci svou hodnotu a tak jak klesa cena aut, tak se stava dostupnejsi a dostupnejsi i pro mene movite lidi, to je ale kolobeh a je to skoro u vsech aut stejny, takze se neni ani cemu divit, ze jich je vic a vic a bude hur 

AR 159 SW 2,4 20V 147kw
A pak už nebude co koupit,bo alfa přestává být alfou 

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Ahoj
Chci si koupit tohle auto http://www.imofa.cz/227/alfa_romeo_159_reg__7_2007.html
a mám otázku nečetl sem moc dobré recenze na tohoto prodejce(imfoa) ikdyž je to autorizák a tudiš mě přešlo počáteční nadšení a jelikož sem z olomouce tak bych nerad vážil cestu tam a zpět zbytečně nekoukali ste někdo na tohle auto přímo ? případně jak se vám zdá a kdybyste mi mohli doporučit nějaký jiný autorizovaný servis kde by se dal prověřit jeho stav skutečný.Někde nejlépe poblíž imfoa.
díky moc ve středu bych tam teoreticky měl jet
Chci si koupit tohle auto http://www.imofa.cz/227/alfa_romeo_159_reg__7_2007.html
a mám otázku nečetl sem moc dobré recenze na tohoto prodejce(imfoa) ikdyž je to autorizák a tudiš mě přešlo počáteční nadšení a jelikož sem z olomouce tak bych nerad vážil cestu tam a zpět zbytečně nekoukali ste někdo na tohle auto přímo ? případně jak se vám zdá a kdybyste mi mohli doporučit nějaký jiný autorizovaný servis kde by se dal prověřit jeho stav skutečný.Někde nejlépe poblíž imfoa.
Také jsem po ni koukal, dej pak prosím vedět jak to vypadalo!machi3 píše:Ahoj
H.
Alfa Romeo 159 2.2 JTS High / Black Raven
Mám stejný interiér a i po roce ježdění se mi neohleděl a pokaždé než nastoupím do auta si řeknu, paráda!
Já myslím, že kluci z Imofy jsou v pohodě, Lukáš jezdí na srazy, když tak zkus napsat Řezníkovi, ten se s nima zná osobně. Je to ranec peněz, tak si dej trochu práce.
Já myslím, že kluci z Imofy jsou v pohodě, Lukáš jezdí na srazy, když tak zkus napsat Řezníkovi, ten se s nima zná osobně. Je to ranec peněz, tak si dej trochu práce.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
no nevim co konkretniho jsi slysel. ja myslim, ze se chovaji korektne, teda pokud pristoupis na beznou politiku autorizovanyho servisu...
a prave tohle auto - nedavno jsem na nej na netu narazil - me se treba libi ze tam je vyfocenej detail toho blatniku - prijde mi to ferovy. spousta bazaru by to na net nedala - zjistil bys to az po prijezdu na misto.
a prave tohle auto - nedavno jsem na nej na netu narazil - me se treba libi ze tam je vyfocenej detail toho blatniku - prijde mi to ferovy. spousta bazaru by to na net nedala - zjistil bys to az po prijezdu na misto.
Dodge Durango - 3,6 Pentastar - 2017, Alfa Romeo GTV - 3,0 v6 24v - 1998
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013
- Hampice
- SemTuFurt
Nicméně to vypadá i na poškozený levý práh. Konkrétně Lukáš Havlas je fajn, ale ten ti s tim moc nepomůže, to je vedoucí servisu. S prodejci Alfy v Imofě mám jen tu nejhorší zkušenost... Možná jsem vyjímka, ale až si jednou půjdu koupit novou (v roce 2065), tak půjdu jinam.
Ojeté auta tam ale mají pěkné (např. Katušina 147ma nebo nedávno zde představená 156 GTA..)
Ojeté auta tam ale mají pěkné (např. Katušina 147ma nebo nedávno zde představená 156 GTA..)
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
- TMiky
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ta treti rozhodne NENI 2008. Je to skoro jiste model i vyroba 2007.MaWa píše:Zdravim alfisti,
pravdepodobne se v nasledujicich dnech pridam do klubu majitelu AR a chtel bych slyset vas nazor na nasledujici auta:
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 59/9033113 - vypada dobre, ale pravdepodobne je stocene z cca 140tis km...a pokud jsou to takovy svine ze to stocili, tak buhvi co jeste tomu je...![]()
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 59/9064006 - ma najeto 160tis ale poctivych, overoval jsem to v Nemecku, je lehce tukla ale nic co by muj mechanik za 15tis neopravil. Slusna vybava, dobry stav. 4x4 pohon...
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 59/8946906 - pravdepodobne taky lehce stoceno, jinak vypada ok...ale ta cena je uz celkem vysoka.
Osobne se mi nejvice libi ta prostredni, i kdyz ma 160tis najeto. Je to u tohodle auta jeste OK, nebo bych to radeji uz nemel brat ? Je ten 4x4 pohon nejak poruchovy, nebo je v tech autech cokoliv jineho, na co bych si mel dat pozor ? Najedu rocne cca 30tis a tak 3 roky bych si ho nechat chtel. Nesezere me to na nakladech ? Vydrzi ten motor/auto alespon tech 300tis km ?
Rok 2008 bude tak max. prvni registrace.
Koukni se na detaily jako otvirani kufru, budiky, ovladani klimatizace v kombinaci s motorem 154kW.
Uz jsem na ni take koukal.
Je fakt, ze tu promacklinu jsem si (podvedome?) ocejchoval jako blbej odraz, ale kdyz na to koukam znovu, tak to bude opravdu promackly. Je tam videt i zlom.
;)
TMiky
hledám AR 159 SW 2,4JTDm (nebo 1.9JTDm 110kW) ;-)
Volkswagen Corrado G60 - 1.8G60 118kW + cca. 29kW (1991)
Ex. Honda CRX ED9 - 1.6 16V 96kW (1989)
Ex. Peugeot 205 1.9GTi - 1.9 88kW (1988)
Ex. Skoda Favorit 135 LS - 1.3 málo kW (1990)
- TMiky
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mno jo... ale kdyz to je tak pekny auto...cuhan píše:S těma stopadesatdevítkama se tu roztrhl pytel,pomalu a jistě vytlačujou 156ky,příští rok budeme kupovat 159 za směšný peníz

TMiky
Jak tak hledám tu svou 159, nemáte někde zkušenost s nákupem třeba z DE když si auto najde na mobile.de:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/miniS ... res=EXPORT
Jak pak postupovat? Kupoval tu takto už někdo auto? To si proměním na Ojra a pojedu tak s někým a tam koupím na smlouvu / Fa a pojedu p ovlastní zpátky? Jak je to s dokladama? Případně s odpočtem DPH když kopím odpočítatelné?
Díky
Havran
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/miniS ... res=EXPORT
Jak pak postupovat? Kupoval tu takto už někdo auto? To si proměním na Ojra a pojedu tak s někým a tam koupím na smlouvu / Fa a pojedu p ovlastní zpátky? Jak je to s dokladama? Případně s odpočtem DPH když kopím odpočítatelné?
Díky
Havran
- mgr.maria.vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,
na mobile.de najdete hodně AR 159. Postup je úplně snadný: Zavoláte, zda je vůz opravdu k dispozici. Zeptáte se, jestli má skutečně tu výbavu, kterou prodejce nabízí, ptejte se na km - zda stav tachometru souhlasí s najetými km. Požadujte VIN: pošlou Vám ho na email nebo smskou. Potom Vinko prověřte (v autorizovaném servisu, nebo Vám ho prověří někdo z tohoto fóra).
Kupujete za ,,ojra".
Dostanete fakturu ( kupní smlouvu), ve které prodejce uvede datum, údaje o svojí i Vaší firmě a údaje o autě. Avšak pozor, ohledně exportu je záruka diskutabilní a reklamace těžko vymahatelné. Požadujte uvedení NAJETÝCH km do smlouvy.
S odpočtem DPH není problém. Na mobile je u u auta uvedeno zda je možný odpočet nebo nikoliv. Jediné, co po Vás budou chtít je platné DIČ - to si už oni ověří, zda je opravdu platné a aktuální. Pokud je Vaše DIČ OK, koupíte si vůz bez daně, takže netto.
Doklady Vám po zaplacení vyřídí oni a také převozní značky s pojištěním.
Není na tom nic složitého, chce to mít pouze odvahu a velkou pusu. A hledat případné nedostatky, domlouvat slevu a tak...
na mobile.de najdete hodně AR 159. Postup je úplně snadný: Zavoláte, zda je vůz opravdu k dispozici. Zeptáte se, jestli má skutečně tu výbavu, kterou prodejce nabízí, ptejte se na km - zda stav tachometru souhlasí s najetými km. Požadujte VIN: pošlou Vám ho na email nebo smskou. Potom Vinko prověřte (v autorizovaném servisu, nebo Vám ho prověří někdo z tohoto fóra).
Kupujete za ,,ojra".
Dostanete fakturu ( kupní smlouvu), ve které prodejce uvede datum, údaje o svojí i Vaší firmě a údaje o autě. Avšak pozor, ohledně exportu je záruka diskutabilní a reklamace těžko vymahatelné. Požadujte uvedení NAJETÝCH km do smlouvy.
S odpočtem DPH není problém. Na mobile je u u auta uvedeno zda je možný odpočet nebo nikoliv. Jediné, co po Vás budou chtít je platné DIČ - to si už oni ověří, zda je opravdu platné a aktuální. Pokud je Vaše DIČ OK, koupíte si vůz bez daně, takže netto.
Doklady Vám po zaplacení vyřídí oni a také převozní značky s pojištěním.
Není na tom nic složitého, chce to mít pouze odvahu a velkou pusu. A hledat případné nedostatky, domlouvat slevu a tak...

Díky moc, tohle jsem přesně chtěl vědět. Vše se domlouvá v Němčině asi že? Nebo uměj i EN?
Cenu když je to z DE platím už rovnou tu bez DPH tedy Netto že? Neřešim odpočet až tady v ČR?
Auto mohu jít tedy hned přihlásit až v něm přijedu nemusím už na nic jiného čekat?
Dá se s nima jednat o ceně? Jsou to auta přímo těch prodejců / autobazarů nebo to je nějaká komise?
Díky.
Havran
PS: Je vtipné vidět stav km u aut na mobile.de a tady u nás prodávaných :-)
Cenu když je to z DE platím už rovnou tu bez DPH tedy Netto že? Neřešim odpočet až tady v ČR?
Auto mohu jít tedy hned přihlásit až v něm přijedu nemusím už na nic jiného čekat?
Dá se s nima jednat o ceně? Jsou to auta přímo těch prodejců / autobazarů nebo to je nějaká komise?
Díky.
Havran
PS: Je vtipné vidět stav km u aut na mobile.de a tady u nás prodávaných :-)
- mgr.maria.vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nemáte za co děkovat
Anglicky se domluvíte, to je jasné, ale německy to bude lepší. V každé zemi ocení a váží si toho, když ovládáte aspoň trochu jejich řeč. A je celkem jedno, jestli ta rozmluva bude spisovná nebo ne.
Pokud máte opravdu platné DIČ, nakupujete v Německu bez DPH. V ČR tu daň nebudete platit, jen auto musíte koupit a registrovat na Vaší firmu, ne na Vás jako na fyz. osobu. Neřešíte žádný odpočet. Jenom kdyby jste v blízké budoucnosti podnikání ukončil a auto si necháte, DPH by jste musel uhradit v ČR. To, předpokládám, neplánujete.
Ano, můžete si autíčko hned přihlásit: zařídíte si STK, EK, zkontroluje se VIN, ukážete na příslušném magistrátě fakturu/kupní smlouvu a hotovo
Víceméně to není složité.
V ČR to také není složité. Když tu koupíte auto s odpočtem, zaplatíte autobazaru cenu včetně DPH a finančák Vám to hned vrátí. Akorát si tu člověk musí dávat pozor, aby konkrétní autobazar poctivě platil daně a vše přiznal.
Jednat o ceně se, samozřejmě dá, ale závisí to od konkrétního prodejce a od konkrétního kusu/auta. Kvalitní věci mají zákonitě vyšší hodnotu ve srovnání s nekvalitními. Samozřejmě i bazary v Německu nabízejí auta, které mají pouze v komisi. Na to pozor. Jednejte pouze s majitelem.
Píšete:,,Je vtipné vidět stav km u aut na mobile.de a tady u nás prodávaných" - stav km je v pohodě i tady v ČR, ale cena vozu musí tomu odpovídat. A to nutně. Kupuji auta dennodenně a když od dodavatele požaduji málo najeto, platím vysokou cenu, tak to prostě je a jinak to nebude. Tím pádem za vysokou cenu i prodávám. Ale nechci se o tom rozepisovat, už jsem to psala v jiném vlákně...

Anglicky se domluvíte, to je jasné, ale německy to bude lepší. V každé zemi ocení a váží si toho, když ovládáte aspoň trochu jejich řeč. A je celkem jedno, jestli ta rozmluva bude spisovná nebo ne.
Pokud máte opravdu platné DIČ, nakupujete v Německu bez DPH. V ČR tu daň nebudete platit, jen auto musíte koupit a registrovat na Vaší firmu, ne na Vás jako na fyz. osobu. Neřešíte žádný odpočet. Jenom kdyby jste v blízké budoucnosti podnikání ukončil a auto si necháte, DPH by jste musel uhradit v ČR. To, předpokládám, neplánujete.
Ano, můžete si autíčko hned přihlásit: zařídíte si STK, EK, zkontroluje se VIN, ukážete na příslušném magistrátě fakturu/kupní smlouvu a hotovo

V ČR to také není složité. Když tu koupíte auto s odpočtem, zaplatíte autobazaru cenu včetně DPH a finančák Vám to hned vrátí. Akorát si tu člověk musí dávat pozor, aby konkrétní autobazar poctivě platil daně a vše přiznal.

Jednat o ceně se, samozřejmě dá, ale závisí to od konkrétního prodejce a od konkrétního kusu/auta. Kvalitní věci mají zákonitě vyšší hodnotu ve srovnání s nekvalitními. Samozřejmě i bazary v Německu nabízejí auta, které mají pouze v komisi. Na to pozor. Jednejte pouze s majitelem.
Píšete:,,Je vtipné vidět stav km u aut na mobile.de a tady u nás prodávaných" - stav km je v pohodě i tady v ČR, ale cena vozu musí tomu odpovídat. A to nutně. Kupuji auta dennodenně a když od dodavatele požaduji málo najeto, platím vysokou cenu, tak to prostě je a jinak to nebude. Tím pádem za vysokou cenu i prodávám. Ale nechci se o tom rozepisovat, už jsem to psala v jiném vlákně...
Stále lepší a lepší, díky teď mám podstatně lepší výběr pokud tam auto najdu klidně do toho půjdu ikdyž moje Němčina je velice špatná :-)
Platné DIČ samozřejmě mám a auto půjde na firmu ale neobchoduji se zahraničím tak jsem si nebyl jist jak je to s tím odpočtem DPH.
Opravdu díky za komplexní info.
Jen pro ujištění když je cena Brutto 10.500 EUR:
Brutto 10.500 EUR
Netto 8.750 EUR
Já platím jen Netto 8.750 EUR a jedu s autem domů.
Je to lepší než čekat na vrácení DPH další čtvrtletí.
Havran
Platné DIČ samozřejmě mám a auto půjde na firmu ale neobchoduji se zahraničím tak jsem si nebyl jist jak je to s tím odpočtem DPH.
Opravdu díky za komplexní info.
Jen pro ujištění když je cena Brutto 10.500 EUR:
Brutto 10.500 EUR
Netto 8.750 EUR
Já platím jen Netto 8.750 EUR a jedu s autem domů.
Je to lepší než čekat na vrácení DPH další čtvrtletí.
Havran
- mgr.maria.vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ano, zaplatíte cenu netto + poplatek za převozky a deregistraci vozidla z Německa, jedete domů a nečekáte na vrácení DPH.
Ale nezdá se mi cena netto, t.j. 8.750 EUR, když cena brutto je 10.500 EUR. To nevypadá na Německo. Tam je daň 19 %, ne 20.
Nebo jsem se přepočítala?
Ale nezdá se mi cena netto, t.j. 8.750 EUR, když cena brutto je 10.500 EUR. To nevypadá na Německo. Tam je daň 19 %, ne 20.
Nebo jsem se přepočítala?

- mgr.maria.vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ZdravímHonza R. píše:Mě vychází netto 8 823 EUR, v DE mají MWS 19%.

No právě, tak jsem se nepřepočítala, mě to vychází na 8824.-EUR.

:-) Oh, hodil jsem sem první co jsem tam viděl na mobile.de .. možná to nebylo z DE .. šlo o to netto!
- MaWa
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak už mi v garáži parkuje tahle fešanda http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 59/9138872 

AR 159 SW 2.4 JTDm 147kW - první oficiálně dovezený kus v ČR, 4/2006.
- Adamsquare
- SemTuFurt
Vítej

//
159SW 2.4JTDM // 1755kg
159SW 3.2JTS Q4 TI // Hulvát 1785kg
156 GTA 3.2 V6 184kW 1:18
ex 159SW 2.4JTDM 147kW 2006 /// 156SW 1.9JTD 103kW 2004 /// 156SW 1.9JTD 85kW 2002 /// 156 1.9JTD 77kW 1999
159SW 2.4JTDM // 1755kg
159SW 3.2JTS Q4 TI // Hulvát 1785kg
156 GTA 3.2 V6 184kW 1:18
ex 159SW 2.4JTDM 147kW 2006 /// 156SW 1.9JTD 103kW 2004 /// 156SW 1.9JTD 85kW 2002 /// 156 1.9JTD 77kW 1999
Vítej, pěkná kára =D>MaWa píše:Tak už mi v garáži parkuje tahle fešanda http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... 59/9138872
(Teda když spočítám,že každý rok to auto padá na ceně o cca 200tis.tak za rok bych si ho už možná mohl konečně taky koupit

AR 156SW 110 kW
AR 147TS 88 kW ex...
AR 147TS 88 kW ex...
tak pokud beres porizovaci cenu, tak to tak je, ale ted nasledujicich par let to nebude uz tak dramaticky, podle me se zastavi kolem 200 tis ... coz uz i tak je strasne malo na tak krasy auto 

AR 159 SW 2,4 20V 147kw
Tak jel sem pro JTD domu sem přijel s JTS
nakonec to vyhrala 2.2 jts (2005) take z imofa celkově vůz vypadal zachovaleji ikdyž je o necelé dva roky staší tak byl v lepším stavu jak lak tak motor a dal sem přeci jen přednost jasnému původu s jasnou servisní historii oproti na můj vkus velice zvláštní servisní historii dieselu pro ktery sem původně jel
no mám na vás prozbu scháním original 19 tky kola nato alfa romeo ale nikde nemůžu sehnat pouze jeden druh z AR katalogu nemohl by mi někdo poradit kde sehnat i jine? případně 18tky ( v katalogu take pouze jeden model)

nakonec to vyhrala 2.2 jts (2005) take z imofa celkově vůz vypadal zachovaleji ikdyž je o necelé dva roky staší tak byl v lepším stavu jak lak tak motor a dal sem přeci jen přednost jasnému původu s jasnou servisní historii oproti na můj vkus velice zvláštní servisní historii dieselu pro ktery sem původně jel
no mám na vás prozbu scháním original 19 tky kola nato alfa romeo ale nikde nemůžu sehnat pouze jeden druh z AR katalogu nemohl by mi někdo poradit kde sehnat i jine? případně 18tky ( v katalogu take pouze jeden model)
Originál 19-ky jsou pěkný, Řezník je prodává...
Nebo co Alfě taky sluší jsou OZ Ultraleggera: http://www.ozracing.cz/oz-racing/racing/ultraleggera-b
Tak ať jezdí
Nebo co Alfě taky sluší jsou OZ Ultraleggera: http://www.ozracing.cz/oz-racing/racing/ultraleggera-b
Tak ať jezdí

Alfa Brera 1750 TBi