limach píše:P.S.: Rezniku, ten náš rozměr 19´ palců na Ti dělají kromě těch 3 renomovaných (Conti, Pirelli a Bridgestone) ještě i u Yokohamy (Advan), ale tam se bojím, že nedělají váhový index 96, ale jen 92. Příští rok mě čeká výměna gum, už se fakt těším

, a tentokrát zkusím Bridgestone, byl jsem s nimi u předchozí Alfy (Turanza) nejvíc spokojený.
Bridge jsem nenašel ale asi vyzkouším, protože mi přijde že Pirellky se ztrácí před očima (ale držej i na mokru) a Conti nevěřím na mokru,.. ta cena je hrozná to je fakt,.. Yoko vůbec neznám jaké jsou..
Envel píše:Že Vás to pořád baví řešit.
Jasně, že 19 proti 16 lépe drží na dobré cestě a že pokud se na nich Reznik cítí bezpečně tak aď.
Na okruhu budou na beton rychlejší.
Na druhé straně je jasné, že rychlejc odejde podvozek, což Reznik ve svém videu(viz youtube - nechce se mi hledat odkaz) prezentuje poněkud jinak ...
Taky je jasné, že 19 nejsou nejlepší volba pro drtivou většinu lidí.
To Reznik: K tomu dotazu proč 16 nepoužívá F1 nerozumím, protože zrovna F1 má gumu tlustou jak blázen a na běžném autě by to musel být ekvivalent cca 13.
A pro všechny - 18 jsou taky 235, nevím proč všichni píšou 225, takže o šířce to nebude a i ta výhoda 19 na okruhu bude spíš v tom tvrdším podvozku.
To video viděl každej co?

klííd stydím se za to hihi
jo tak formuly jsem dal hodně špatnej příklad

tam bude asi hodně tvrdá směs když se v zákrutech vůbec nebortí bok a drží krásně strukturu.. a co WTCC, DTM, atd? tam jsou pneu s nízkým profilem ne? .. chápu že by si někdo 19" na auto nedal kvůli pohodlí ale zase vždyť jsme u Alfy kde ta sportovnost (cítit silnici) je žádoucí jev, ne? Každý ale má ten stupeň kdy to hraničí s nepohodlím jinde, já chci řidičsky poslušné auto u kterého vím co se děje pod koly ať přejíždím kočičí hlavy, koleje nebo přechod (bez chodců)

... 18" 235? .. 19" jsou 235/40 R19 takže třecí plocha stejná?