Skrtiaca klapka este jednou :)

Odpovědět
epsile
Nováček

Skrtiaca klapka este jednou :)

Příspěvek od epsile » 27.8.2011, sob 20:25

Zdravim, ako ma fungovat ta klapka ? Skusal som dnes vybrat vzduchovy filter a previest sa bez neho, ide to rovnako, cize filter je ok-nesiel som po prasnej ceste :) a co som si vsimol tak pri prudsom pridani plynu ked zacina turbo piskat taz priblizne pri 4000ot zacne tak cudne piskat ako zapchata truba :D, bojim sa viac stupit aby volaco nerozdrapilo.
Napada ma uz len ta klapka ak sa neotvori cela, lebo ked som to mal rozobrate teda mal som dolu tu hadicu co tam ide, tak oco mi stlacal plyn a ja som pozeral na klapku, no po uplnom zoslapnuti plynu sa otvorila len trosicku ani nie do polovice a je jedno ci sa stlaci plyn prudko alebo nie a tak isto aj so zapnutym STR-samozrejme motor nenastartovany :) Ako som uz pisal mal som ju rozobratu a vycistil som ju len a napruzil tam tie kontakty, cistil som ju handrickou a sprejom na kontakty, kontakty som napruzil nozikom-nic som nedobabral v nej, troska sa vyznam jak to ma fachat, teda ten mechanizmus v nej :) Prirovnal som si to ku prepinacu funkcii vo videii, tiez ked je spinavy alebo sa nedotykaju kontakty tak video nejde alebo ide ale na prd.
A tu klapku som nemohol poskladat zle ci ? Sklada sa ked je zavreta, tlaci ju struna, ci zle si myslim ? A keby ju neotvaralo tak by to predsa neslo do otacok a to ide, ci ?
Asi by pomohlo keby som sem dal hodnoty z FIAT ECU SCANU iste by sme boli mudrejsi :)
Zajtra ich sem dam a da sa zmerat tlak turba ci tlaci dostatocne ?
Bodol by mi daky navod od coho zacat-postupne kontrolovat vsetko, bo uz si s tym neviem dat rady ja. A do servisu s tym nechcem ist bo by ma vyrazili vo dverach :D Naposledy ked som tam bol tak kukal do toho jak keby videl neviem co, povedal aby som to tam nechal a prisel pobede tak som suhlasil, no ked som prisel pobede, povedal ze tam bolo par chybiciek necel povedat akych, zaplatil som vyse 200e a auto islo rovnako iba co benzinu bolo akosi pomenej :D, cize prd robili a len sa vozili na nom. Teraz auto ide tak ze rucicka ide dost rychlo nahor no nema ten zatah-nezatlaca do sedacky a do kopca je s vypnutym STR uplne lenive, prebudza sa az nad 3500ot a viac, po 3000 je to mrtve.
Diky vsetkym vopred za radu.
Alfa Romeo 166-2.0-V6-TB
150KW, 204PS
Full vybava

epsile
Nováček

Re: Skrtiaca klapka este jednou :)

Příspěvek od epsile » 27.8.2011, sob 20:40

Napisem este ze co vsetko som menil a kontroloval.
Cize: - Zapalovacia cievka je nova, so starou nesiel jeden valec a to prvy.
- Nove sviecky NGK.
- Novy olej Selenia Racing 20K a olej. filter.
- Nastavene vsetky vyfukove ventily na 0,3mm.
- Vymenena vaha vzduchu, ale aj povodna je myslim si ze OK, skusal som ich viac.
- Nova Lamba sonda.
- Precistene vsetky vstrekovace - najprv v ultr. vani v izopropyle, potom prefuknute
vzduchom - postupne som pripajal na 6V aby sa otvorili.
-Vycistene komplet cele sanie a aj to co je na motore kde je napis V6 Turbo.
- Druhe turbo a aj regulator tlaku turba.
- Palivove cerpadlo je OK, benzin dodava a az primoc :D
- Skrtiaca klapka, len som ju vycistil a napruzil kontakty v nej.
- El. mag. ventily som skusal cez diag. - test akcnych clenov, oni tak cvakaju ked sa zapnu.
- ten co je na sani som mal vybraty, pripojil som ho na zdroj 6V, cize otvoril a skusil som ho aj prefuknut cize je ok a aj na odparovaci par z nadrze.
- Asi vsetko co som kontroloval a menil, ak mate este niekto napad co skontrolovat
pripadne vymenit tak sem s nim, len nenapiste ze CELE AUTO alebo jeho opravara :D
DIKY ZA RADY !!! Kua aj by som zaplatil niekomu co by mi s tym pomohol a co sa do
toho fakt vyzna, ale nie ako tuna v servisoch :D
Alfa Romeo 166-2.0-V6-TB
150KW, 204PS
Full vybava

epsile
Nováček

Re: Skrtiaca klapka este jednou :)

Příspěvek od epsile » 28.8.2011, ned 07:39

.
Alfa Romeo 166-2.0-V6-TB
150KW, 204PS
Full vybava