Alfa Romeo 147 (pokec)
Re: Alfa Romeo 147 (pokec)
Mam takovej problem, ze kdyz dam plnej plyn tak mi zacne docela hodne vychazet cernej dym z vyfuku.
Pri normalni jizde nic nedymi, jenom kdyz seslapnu pedal naplno.
Kdyz ale takhle chvili vytocim motor (tak 5-10sekund pri cca 4k otackach) tak to dymit prestane(resp je minimalni).
Mam s tim jit do servisu nebo jsou to jen naky usazenini ktere pri vyssim tahu motoru zacne houfne vyfukovat?
Dik za vase postrehy
Kdyz ale takhle chvili vytocim motor (tak 5-10sekund pri cca 4k otackach) tak to dymit prestane(resp je minimalni).
Mam s tim jit do servisu nebo jsou to jen naky usazenini ktere pri vyssim tahu motoru zacne houfne vyfukovat?
Dik za vase postrehy
Zdravim,
jakym zpusobem je uchycena stredova mrzika na prednim narazniku u Alfy? Puvodni majitel ji tam nemel a ja ji planuju koupit. Nevite jestli srouby popr. neco cim se to uchytava je soucast ty mrizky kdyz ji koupim nebo si to budu muset sehnat k tomu zvlast? Nebudu muset kvuli tomu sundavat naraznik?
Diky za odpovedi.
jakym zpusobem je uchycena stredova mrzika na prednim narazniku u Alfy? Puvodni majitel ji tam nemel a ja ji planuju koupit. Nevite jestli srouby popr. neco cim se to uchytava je soucast ty mrizky kdyz ji koupim nebo si to budu muset sehnat k tomu zvlast? Nebudu muset kvuli tomu sundavat naraznik?
Diky za odpovedi.
147 1.6 TS
Bodino píše:Mam takovej problem, ze kdyz dam plnej plyn tak mi zacne docela hodne vychazet cernej dym z vyfuku.
Dik za vase postrehy
jestli mas naftu, tak bych to videl na prasklou hadici od vzduchu, horni nebo spodni
jestli myslis prostredni scudettoDisaster píše:Zdravim,
Diky za odpovedi.

tak je nahore uchycene sroubama, ktere jsou z vnitrni strany a pravdepodobne musi dolu naraznik
Kde presne hadice vzduchu muzu videt abych to skontroloval?Petr147 píše:Bodino píše:Mam takovej problem, ze kdyz dam plnej plyn tak mi zacne docela hodne vychazet cernej dym z vyfuku.
Dik za vase postrehy
jestli mas naftu, tak bych to videl na prasklou hadici od vzduchu, horni nebo spodni
FYI nezda se mi ze bych stracek vykon.
Naposledy upravil(a) Bodino dne 27.9.2011, úte 10:59, celkem upraveno 1 x.
neumím to prěsně z hlavy popsat, mám benzín, ale měla by to být ta tlustá, co vede od filtru a jedna dole u turba, jsou to ty nejtlustší (ne s vodou k chladiči
) a mají být po nastartování tvrdé

ale aj ked mas alfu odparkovanu tak ta hadica musi byt tka tvrdsia lebo ked je makka tak znamena ze je uz stara a ze ti niekde praskne (praskla)...popripade je otazne ci mas dopre nasadene aj filtre a tak isto ci ti to niekde neporefukuje popri turbe (cize ci je tam ok tesnenie)
156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...
- coyote
- SemTuFurt
To jsou zase rady
. Nemusis mit praskle vubec nic. To ze si nafta zakouri je uplne normalni. Zalezi na tom jak moc a jak dlouho jsi pred tim jel pana kloubouka.
Hadice od filtru bude stejne tvrda bez ohledu na nastartovani. Tvrdost se meni az u hadic za turbem. A to mezi turbem a intercoolerem (to je ta spodni) a intercoolererem a samotnym motorem (vrchni). Tyhle dve po nejakych letech a kilometrech praskaji. Ze by praskla nekomu ta od filtru k turbu jsem jeste neslysel. Tam neni zadny tlak, ale spis podtlak.
Vyse zminene umisteni hadic je popis na JTD 85kW. JTDm to muze mit mirne jine, ale bude to hodne podobne.

Hadice od filtru bude stejne tvrda bez ohledu na nastartovani. Tvrdost se meni az u hadic za turbem. A to mezi turbem a intercoolerem (to je ta spodni) a intercoolererem a samotnym motorem (vrchni). Tyhle dve po nejakych letech a kilometrech praskaji. Ze by praskla nekomu ta od filtru k turbu jsem jeste neslysel. Tam neni zadny tlak, ale spis podtlak.
Vyse zminene umisteni hadic je popis na JTD 85kW. JTDm to muze mit mirne jine, ale bude to hodne podobne.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
coyote píše:To jsou zase rady. Nemusis mit praskle vubec nic. To ze si nafta zakouri je uplne normalni. Zalezi na tom jak moc a jak dlouho jsi pred tim jel pana kloubouka.
Je pravda ze sem docela dlouho jel na spotrebu, tak to mozna jsou jenom naky usazeniny(i kdyz ze zacatku toho dymu bylo fakt hodne). Pac kdyz sem ho trosku popojel tak to dymi mene.
Ale stejne bych si rad skontroloval jestli nemam nakou malou prasklinku v hadicich.
Precetl sem si celou prirucku pro majitele ale presny umistneni tech hadic sem nenasel :/ nejspis budu kontrolovat jednu po druhy..
spís se podivej dole do sekce JTD, tak se vselijake koureni a podobně řešilo...
Zdravím,
koupil jsem v květnu AR 147 1,6 TS (z roku 2001) s najetými 102T km. Za ty 4 měsíce jsem najel dalších cca 12T km a chystám se před zimou udělat nějaké opravy a výměny. A protože rozumím účetnictví a ne autům, prosím o rady:
1. V motoru byla a je Selenie. Měsíčně dolejvám 2 litry, přestože jsem hned po 5 dnech nechal přetěsnit víko motoru, které propouštělo. Nenašel jsem, že by olej někde tekl, proto mě to ničí. V neautorizovaném servisu, kam jezdívám, mi řekli, že tam mám při výměně dát něco jinýho (syntetiku?), že to prej dělá ta Selenia. Budu měnit olej. Mám tam dát Selenii nebo nebo něco na radu servisu? Proč to tolik žere olej.?
2. Prý bude potřeba vyměnit (minimálně pravou) poloosu. Ze začátku to bylo horší, pak se to zlepšilo, ale občas to zepředu jakoby klepe. Zvlášť po rovině, když jen tak šolíchám 5ku to kolem 95km najednou začne vibrovat do volantu a pak jde zprava silné kovové klepání. Není to něco známého?
3. Výměna brzdových destiček. Tady asi jen vyměnit. Je tam nějaká past?
4. Četl jsem tu o svépomocných úpravách antény kvůli špatnému signálu. Není něco nového v tomhle problému? V servisu se jim do toho moc nechce a rádio mi hodně chybí.
5. Rozvody byly prý měněny v 70T km. Mám ještě počkat nebo je nechat vyměnit teď ve 115T?
Ale obecně jsem docela spokojenej. Jezdím za 7,2, 50% D1 + 45% okresky + 5% Praha.
První auto ve kterém se psovi nedělá špatně. Nějak v poslední době odhází žárovky, ale to připisuju stáří.
Případně, mohli byste mi poradit nějaký neautorizovaný servis v Praze, kde mají zkušenosti s AR? Nebo v Jindřichově Hradci?
Moc děkuji za rady.
koupil jsem v květnu AR 147 1,6 TS (z roku 2001) s najetými 102T km. Za ty 4 měsíce jsem najel dalších cca 12T km a chystám se před zimou udělat nějaké opravy a výměny. A protože rozumím účetnictví a ne autům, prosím o rady:
1. V motoru byla a je Selenie. Měsíčně dolejvám 2 litry, přestože jsem hned po 5 dnech nechal přetěsnit víko motoru, které propouštělo. Nenašel jsem, že by olej někde tekl, proto mě to ničí. V neautorizovaném servisu, kam jezdívám, mi řekli, že tam mám při výměně dát něco jinýho (syntetiku?), že to prej dělá ta Selenia. Budu měnit olej. Mám tam dát Selenii nebo nebo něco na radu servisu? Proč to tolik žere olej.?
2. Prý bude potřeba vyměnit (minimálně pravou) poloosu. Ze začátku to bylo horší, pak se to zlepšilo, ale občas to zepředu jakoby klepe. Zvlášť po rovině, když jen tak šolíchám 5ku to kolem 95km najednou začne vibrovat do volantu a pak jde zprava silné kovové klepání. Není to něco známého?
3. Výměna brzdových destiček. Tady asi jen vyměnit. Je tam nějaká past?
4. Četl jsem tu o svépomocných úpravách antény kvůli špatnému signálu. Není něco nového v tomhle problému? V servisu se jim do toho moc nechce a rádio mi hodně chybí.
5. Rozvody byly prý měněny v 70T km. Mám ještě počkat nebo je nechat vyměnit teď ve 115T?
Ale obecně jsem docela spokojenej. Jezdím za 7,2, 50% D1 + 45% okresky + 5% Praha.
První auto ve kterém se psovi nedělá špatně. Nějak v poslední době odhází žárovky, ale to připisuju stáří.
Případně, mohli byste mi poradit nějaký neautorizovaný servis v Praze, kde mají zkušenosti s AR? Nebo v Jindřichově Hradci?
Moc děkuji za rady.
- coyote
- SemTuFurt
1. Selenii neměň. Pokud jezdíš normálně tak Selenia 20K, pokud jezdíš často ve vyšších otáčkách tak je lepší Selenia Racing. Doléváš zhruba kolik na 1000km? Že si TS něco vezme je při ostřejším provozu celkem normální.
3. Můj návod viz: http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=39&t=954 Jinak tam žádná past není.
4. Na to tu je taky návod. To bys mohl zvládnout sám
5. Záleží jak dlouho už tam jsou. Není to jen o km, ale i o věku.
Servis: Není to Praha ani Jinřichův Hradec, ale také to není z Prahy daleko. Doporučuji:
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=51&t=5824
3. Můj návod viz: http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=39&t=954 Jinak tam žádná past není.
4. Na to tu je taky návod. To bys mohl zvládnout sám

5. Záleží jak dlouho už tam jsou. Není to jen o km, ale i o věku.
Servis: Není to Praha ani Jinřichův Hradec, ale také to není z Prahy daleko. Doporučuji:
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=51&t=5824
Když nepočítám 4l, co jsem do toho nalil po 14 dnech provozu, neb to bylo suchý, tak cca 2l/1000km.
A jezdím spíš klidně. Většinou. V 90% nožně/tempomat na 90 nebo 130.
Sám na tom vyměním tak akorát žárovky. Nemám odvahu ani prostor.
A jezdím spíš klidně. Většinou. V 90% nožně/tempomat na 90 nebo 130.
Sám na tom vyměním tak akorát žárovky. Nemám odvahu ani prostor.

- coyote
- SemTuFurt
No to už je při klidné jízdě celkem dost.
Kontaktuj ten servis co jsem dal výše odkaz a prober to s ním. Hynek je dobrej
Kontaktuj ten servis co jsem dal výše odkaz a prober to s ním. Hynek je dobrej

zdravim vas,
mam takovy problem obcas se stava kdyz je auto studene tak mi to pri rozjizdeni cuka jak sv**** a obcas to cukne i na dvojku.... ma stimhle tim nikdo zkusenosti? moje mineni je ze to muze byt bud vaha vzduchu ale ta byla menena pred cca 20000km pak lambda sonda nebo vstriky...
dik moc za reakce
mam takovy problem obcas se stava kdyz je auto studene tak mi to pri rozjizdeni cuka jak sv**** a obcas to cukne i na dvojku.... ma stimhle tim nikdo zkusenosti? moje mineni je ze to muze byt bud vaha vzduchu ale ta byla menena pred cca 20000km pak lambda sonda nebo vstriky...
dik moc za reakce

Alfa Romeo 147 1.6 77kw 16v
někde se to tu řešilo a byla to lambda, ale ted která 

Ahojda..mám AR 147, JTDM 150k s DPF..za studena, když nastartuju, několik sekund po startu kouří a má strašně nepravidelnej chod...čím to může být? Vstřiky? Žhaviče?
Alfa Romeo 147, 1,9 JTDM 150k, 06´
Zdravím, mohl by mi někdo prosím poradit, kde najdu označení bloku motoru 1,6 T.S. Jde mi o to, že mám zbastlenej motor
a chtěl bych ho dát do pořádku, přestože zatím jezdí. Mám mít verzi 77kW, ale hlavu s variátorem. Bylo mi řečeno, že na to ta hlava pasuje, ale před výměnou za správnou hlavu potřebuji ověřit, jestli není vyměněnej i blok. To by pak znamenalo vyměnit celý motor. Číslo motoru, které by mělo být podle příručky vedle svodů v mém případě chybí a ani to nevypadá, že by bylo nějak zbroušené. Dá se to tedy zjistit i nějak jinak? Díky za odpověď.

AR 159 2.4 JTDm 154 kW
ex AR 147 1.6 T.S. 77 kW
ex AR 147 1.6 T.S. 77 kW
Ahoj, možna už to tu někde kolovalo, tušim že jsem to tady už i četl, ale ted to nemužu najit
Chci se zeptat jak se da sundat hlavice řadici paky na AR 147 1.9 JTD 85kw r. v 2005. je to nějak našroubovane, nebo se to musí silou a trpělivostí jako na AR 156 ? :-/
děkuji za odpověď

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 85kw r.v 2005
Mam dotaz zda dou pripojit ruzny klaksony z ruznych aut do alfy 147,jestli s tim ma nekdo naky zkusenosti.
myslim ze jestli rozumis elektrice tak tam de pripojit ledacos..foogas píše:Mam dotaz zda dou pripojit ruzny klaksony z ruznych aut do alfy 147,jestli s tim ma nekdo naky zkusenosti.
Alfa Romeo 147 1.6 77kw 16v
Zdravim,
muzete mi poradit jakej fridex mam nalejt do chladice? (modrej nebo ruzovej?).
Nvm co tam lil puvodni majitel ale chci to komplet vymenit, zajimal by me jeste
objem nadrze.
Diky moc za odpovedi.
muzete mi poradit jakej fridex mam nalejt do chladice? (modrej nebo ruzovej?).
Nvm co tam lil puvodni majitel ale chci to komplet vymenit, zajimal by me jeste
objem nadrze.
Diky moc za odpovedi.
147 1.6 TS
http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=54&t=7508
množství máš v manualu, který je zde také ke stažení
množství máš v manualu, který je zde také ke stažení
Zdravim, chci se zeptat zda li je normalni kdyz mi teplota stoupne v prumeru do 80°C a to i po dvouhodinove jizde. V lete sem takovyhle problemi nikdy nemel tak nevim zda li je problem v termostatu nebo zda li je to normalni kdyz uz neni tak teplo.
90°C se mi podari dat jenom kdyz sem v zacpe a to i tak tam musim jit na 1 az 2 rychlostni stupen tak 15-20minut, Akonahle se ale rozjedu treba i na 40-50km/hod tak mi teplota zas klesna do tech 80°C.
Dik za rady
FYI mam 1.9 JTD 85kw
90°C se mi podari dat jenom kdyz sem v zacpe a to i tak tam musim jit na 1 az 2 rychlostni stupen tak 15-20minut, Akonahle se ale rozjedu treba i na 40-50km/hod tak mi teplota zas klesna do tech 80°C.
Dik za rady
FYI mam 1.9 JTD 85kw