Alfa Romeo - prémiová značka ?
Alfa Romeo - prémiová značka ?
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
- Rebby
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nechci se servisu zastavat, ale to, ze obcas clovek narazi na vadny kus se stava u kazde automobilky. Tak to proste je. Nevim, jestli je to duvod zanevrit na celou znacku jako celek...
Kazdopadne - zavada velmi zvlastni. Clovek by rekl ze takove problemy ve vyrobe uz se dnes snad ani stat nemuzou
Kazdopadne - zavada velmi zvlastni. Clovek by rekl ze takove problemy ve vyrobe uz se dnes snad ani stat nemuzou

Alfa Romeo 159 2.0 JTD
Alfa Romeo Giulia 2.0 Q4 Veloce
(Alfa Romeo 147 1.9 JTD)
Alfa Romeo Giulia 2.0 Q4 Veloce
(Alfa Romeo 147 1.9 JTD)
- lemmy
- Kontaktovat uživatele:
od jednoho známýho vím že jeho soused koupil auto funglovku (značku psát nebudu) cca v roce 1999 a několikrát reklamoval skřípání, vrzání a že má v autě blbej pocit, několikrát kontrolovali různý věci, s tím že autu nic není a blbej pocit neni důvod k reklamaci a když se mu to pak rozpadlo doslova pod rukama tak soudní znalec zjistil že je na konstrukci auta cca 60% bodovejch svarů neprovařenejch tudíž nefukčních. (nebyla to alfa)
Pracoval jsem ve firmě která vyráběla výrobní linky pro firmy působící v automotive např. BOSCH Č.B., BOSCH DIESEL, LEAR, apod. a je prakticky nemožné udělat linku, která pojede v nepřetržitém provozu tzn. 24H denně včetně víkendů a neudělá ani jeden zmetek, pak už je to otázka kontroly a toho co kontrola je nebo neni schopna odhalit.
Pracoval jsem ve firmě která vyráběla výrobní linky pro firmy působící v automotive např. BOSCH Č.B., BOSCH DIESEL, LEAR, apod. a je prakticky nemožné udělat linku, která pojede v nepřetržitém provozu tzn. 24H denně včetně víkendů a neudělá ani jeden zmetek, pak už je to otázka kontroly a toho co kontrola je nebo neni schopna odhalit.
AR 159 1.8 mpi
ex: AR 155 1.6 16V TS
ex: AR 33 1.7 ie
ex: AR 155 1.6 16V TS
ex: AR 33 1.7 ie
- faust54
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Moje mamka koupila do firmy Ochcavku rv.2002 1.9TDI 96kw, ctvrt roku byla v pohode a pak to zaclo...
2xVaha vzduchu
2xTurbo
neustale nejake plasty vypadavaly
po pul roce vymena predni napravy apod.
2xVaha vzduchu
2xTurbo
neustale nejake plasty vypadavaly
po pul roce vymena predni napravy apod.
AR 147JTD | 85kW | 2002 | Distinctive
AR 146 1.6TS r.2001-prodano
AR 155 Q4 r.1995 - prodano
AR 164 2.0TB r.1996 - prodano
Ford Puma 1.7 16V
AR 146 1.6TS r.2001-prodano
AR 155 Q4 r.1995 - prodano
AR 164 2.0TB r.1996 - prodano
Ford Puma 1.7 16V
Pana Tichého můžu ujistit, že zatékání vody do vozidla je sice závada maximálně trapná, ale není tak neobvyklá, jak by se na první pohled zdálo... Když jsem dělal na fleetu v DHL, tak jsme tam tuto věc řešili u fungl nového Superba.... Jak rychle a ochotně servis tuto závadu odstraní je věc druhá.... Jinak článek p.Tichého vyznívá pro Alfu dost nelichotivě, ale všichni co se o auta nějak víc zajímáme tak víme, že problémy se opravdu nevyhnou žádné značce a inspirativní čtení najdete třeba na stránkách Sdružení obrany spotřebitelů (zkusil jsem zadat dotaz "reklamace auto" a výsledek je tady http://www.spotrebitele.info/poradna/do ... &partner=0 - najdete tam spoustu zoufalých majitelů různých značek... hned na první straně teda náhodou někdo řeší AR159, no...). Malinko se mi z článku pana Tichého i reakce servisu zdá, že mu prostě auto nesedlo a že se ho chtěl "zbavit" a vyměnit za Fiat Bravo, ale opravdu si nemyslím, že kvůli zatékání do auta (ikdyž blbě opravenému) vám kterýkoliv dealer dá novou káru.... Jo a mimochodem, opravdu bych nevěřil, že někdo kdo si kupuje novou AR147 si předem neověří její výsledky v crash-testu... to je pak těžký... Jinak nechci tady dělat Motortecu advokáta, sám jsem tam párkrát s autem byl a vzhedem k tomu, že v rodině máme dvě AR od nich koupené tak zkušeností s nimi máme dost a ne vždy bylo vše na 100%, ale nic fatálního za ty roky nepokazili a vždy se s nimi dalo tak nějak domluvit....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
-
Tichy Petr
Musím potvrdit, že ing. Ventruba se ke mně při osobních jednáních choval vždy slušně. V reakci na můj článek uvádí rovněž správná fakta, ale v souvislostech, které poněkud mění jejich význam. Výsledek crash testu jsem uváděl v souvislosti s prvním neúspěšným hledáním natěsnosti, kdy jsem byl dotazován, za jakých okolností voda do vozu vniká (jízda, odstavení v dešti apod.). Podle článku došlo při crash testu ke zborcení podlahy v místě pedálů následkem vadných svarů, tedy v místě, které bylo podezřelé z vnikání vody. Uváděl jsem je tedy v souvislosti, zda se vada neopakuje i na mém vozidle a zda nemůže být příčinou netěsnosti. Auto jsem opravdu chtěl vrátit, ale až po anabázi se zámkem zpátečky a neúspěšným hledáním netěsnosti, kdy jsem němu a hlavně k zajištění servisem ztratil důvěru. Ne tedy proto, že by se mi "nelíbilo" a hledal jsem záminku k reklamaci. K požadavku na výměnu za Fiat Bravo jsem měl následující důvody: k Alfě jsem po výše uvedených zkušenostech ztratil důvěru, přičemž Fiaty jsme až dosud používali v rodině bez větších potíží. Rovněž mi bylo zřejmě, že vrácení kupní ceny je nereálné, takže jsem to vnímal jako určité kompromisní řešení, které by mohlo být přijatelné i pro Motortec, který by prodal nové auto.Kubas píše:Malinko se mi z článku pana Tichého i reakce servisu zdá, že mu prostě auto nesedlo a že se ho chtěl "zbavit" a vyměnit za Fiat Bravo
Auta si ponechávám delší dobu, neprodávám je po několika málo letech, proto několikaměsíční zatopení prahu solným roztokem pokládám za trvalé znehodnocení. Rovněž je třeba si uvědomit, že shovívavost by byla namístě u neznačkového výrobku z Asie nebo východu Evropy, ne u značky, která aspiruje na roli konkurenta BMW.
Petr Tichý
Naposledy upravil(a) Tichy Petr dne 25.3.2008, úte 18:47, celkem upraveno 1 x.
Jasně, chápu.... Jen k zatopení prahu - na prorezivění kastle máte záruku tuším 10 let, takže pokud by to mělo udělat problém, tak se to snad stihne vrámci záruky pořešit... Jinak s tím servisem je to u Alfy těžké, je jich málo a když se člověku v jednom autorizáku nelíbí, tak se těžko může obracet na jiný.... Co se BMW týče, tak ono proklamované konkurování Alfy BMW je spíš zbožným přáním v Miláně než realitou, ostatně prodeje mluví za vše.... Na druhou stranu není všechno zlato co se třpytí, viz například tyto zkušenosti http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php?t=15633&start=0 - oproti tomuto majiteli "dokonalého a prémiového BMW" na tom zatím nejste tak zle... Dejte Alfě ještě šanci, my ji máme v rodině 7 let a najetých 130tkm a kromě výměny podvozkových dílů, které na našich silnicích hodně trpí to auto nevyžadovalo žádné větší investice a jezdí dobře.... Jo a hlídejte si hladinu oleje, Twinsparky jej občas žerou...Tichy Petr píše:Auta si ponechávám delší dobu, neprodávám je po několika málo letech, proto několikaměsíční zatopení prahu solným roztokem pokládám za trvalé znehodnocení. Rovněž je třeba si uvědomit, že shovívavost by byla namístě u neznačkového výrobku z Asie nebo východu Evropy, ne u značky, která aspiruje na roli konkurenta BMW.Kubas píše:Malinko se mi z článku pana Tichého i reakce servisu zdá, že mu prostě auto nesedlo a že se ho chtěl "zbavit" a vyměnit za Fiat Bravo
Petr Tichý
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Petr Tichý: Takže tím, že jste auto převzal a pláčete na webu, kam nikdo nechodí (sorry Richie), to považujete za vyřešené?
Ano, "uposlechl jste pokynu svého právního zástupce, vyhnul se zdlouhavým soudním sporům" a nechal si zacpat pusu parkovacími senzory za 3 litry.
A co právní zástupce? Platil jste ho ze svého, nebo je to kámoš a dělá zadarmo?
Nic ve zlém, ale za svou situaci si můžete sám svou nedůsledností.
Držím Vám palce!
P.S. Prodávám předražené šmejdy, nechcete si u mě něco koupit? A klidně to můžete reklamovat, když jste tak vytrvalý.
Ano, "uposlechl jste pokynu svého právního zástupce, vyhnul se zdlouhavým soudním sporům" a nechal si zacpat pusu parkovacími senzory za 3 litry.
A co právní zástupce? Platil jste ho ze svého, nebo je to kámoš a dělá zadarmo?
Nic ve zlém, ale za svou situaci si můžete sám svou nedůsledností.
Držím Vám palce!
P.S. Prodávám předražené šmejdy, nechcete si u mě něco koupit? A klidně to můžete reklamovat, když jste tak vytrvalý.

0.125 carburatore
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
-
Tichy Petr
Omyl !!! Auto je koupené na firmu, takže vztahy se řídí obchodním zákoníkem. Podle něj se záruka vztahuje jen na vady, které zboží mělo při prodeji, ne na vady vzniklé později. V době prodeje prahy prorezlé nebyly. Jiné záruční podmínky by musely být dojednány v kupní smlouvě a to samozřejmě nejsou. (Už začíná být zřejmé, proč jsem se domáhal výměny auta?) Ale i tak, když si přečtete podmínky záruky na prorezivění karosérie, zjistíte, že tato záruka je takřka neuplatnitelná.Kubas píše:Jen k zatopení prahu - na prorezivění kastle máte záruku tuším 10 let, takže pokud by to mělo udělat problém, tak se to snad stihne vrámci záruky pořešit... ...
Motor olej nebere, o této vlastnosti vím a dal jsem si záležet na záběhu. Děkuji za upozornění.
Petr Tichý
-
Tichy Petr
Platil jsem ho a navíc konzultoval s druhým právníkem - mým příbuzným. Ani jeden z nich není blbec, ikdyž nezasvěcenému to tak může připadat. Problém je v tom, že dosáhnout odstoupení od kupní smlouvy ještě neznamená dostat zpět peníze. Při koupi člověk přinese peníze a odjede s autem, ale zpětně tento postup nemusí fungovat. Odstoupením od kupní smlouvy se auto stává majetkem dealera a ten ho může znovu prodat. Pokud zákazníkovi nevrátí peníze (viz. případ zveřejněný v televizi) nastávají zdlouhavé soudy o peníze. Shrnuto - dealer má auto zaplacené 2x, zákazník nemá nic - auto ani peníze. Navíc utrácí další svoje peníze za právníky, soudy atd. Jednou se ke svým penězům asi dostane, dokonce i s nějakým úrokem, ale nemá jisté, že mu soud přiřkne náhradu výdajů. Dealer zatím zadržované peníze může otáčet ve své firmě, kde mu vydělají daleko víc, než bude muset zaplatit. Ony ty rady právníků zase tak špatné nejsou - spíš právní systém, který zákazníka nechrání. A to dealeři dobře vědí.kejml píše:A co právní zástupce? Platil jste ho ze svého, nebo je to kámoš a dělá zadarmo?
I ztracený čas a nervy mají svou hodnotu. Když si člověk vytáhne Černého Petra, má prostě smůlu.
Petr Tichý
- roberto37
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
p. Tichý: za 1.: První chyba co jsi udělal byla již při výběru kubatury. 1,6 je motorizace, která Tě za to cuore prostě těžko chytne. Alfě se lépe odpouští drobnosti, když se v ní dá "povozit". (Ber s nadsázkou)
za 2. U nového auta zatékání do kabiny jistě udiví. ALE já sám jsem se setkal na vlastní kůzi s daleko horšími závadami u celé série nových aut. viz. http://forum.cuoresportivo.net/viewtopi ... c&start=30
Jen pro utěšení: koberce jsou vyměněné a kastle jen tak nezrezne , bo je pozinkovaná.
PS: pro autoprodejce je člověk zajímavým jen do té doby, než to auto zaplatí.
za 2. U nového auta zatékání do kabiny jistě udiví. ALE já sám jsem se setkal na vlastní kůzi s daleko horšími závadami u celé série nových aut. viz. http://forum.cuoresportivo.net/viewtopi ... c&start=30
Jen pro utěšení: koberce jsou vyměněné a kastle jen tak nezrezne , bo je pozinkovaná.
PS: pro autoprodejce je člověk zajímavým jen do té doby, než to auto zaplatí.
AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
Další šťastný majitel auta od "prémiového" výrobce
Jak jsem psal již výše, holt, stane se.... http://garaz.autorevue.cz./viewtopic.ph ... 1#p5396531

Kubas super postřeh. Chudák borec, takovej ranec a ta značka
, sto pero to bude prkotina, ale koho to zajímá s autem s cenou hrubě přes mego a znova ta značka ??? něco mi tam neštimuje, no není to videomontáž 

Alfa Romeo 156 2,5 V6 1998 SP 2 ex
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
-
Tichy Petr
Reakce z Fiat Group
Musím doplnit a poopravit závěr svého článku: Po 3 měsících zareagoval zákaznický servis Fiat Group na moji stížnost. Poslal nic neříkající blábol, ve kterém byla jediná faktická informace, a to že mi vůz byl po opravě vrácen 14.3.2008. Nehledě k tomu, že mi tato informace se zpožděním dva a půl měsíce je k ničemu, je i fakticky nesprávná (k předání auta došlo 12.3.2008). K obsahu stížnosti, tedy ke způsobu prodeje a servisu v Motortecu, se zákaznický servis nevyjádřil. Pouze zdůraznil, že mi do auta byly namontovány couvací senzory a že je připraven zodpovědět jakékoli mé dotazy. Prostě jaký pán, takový krám ...
Petr Tichý
Petr Tichý
No jo...
Jinak už to teď jezdí? Všechno je OK? Holt máš smůlu, bohužel prostě jeden z x lidí vždycky musí vyžrat špatný kousek.... viz třeba tady: http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... 642305f75d

-
Tichy Petr
Mechanicky auto fungovalo bez problému od začátku. Bohužel se potvrzuje známá tradice, že jak je auto problémové od začátku, táhne se s ním smůla pořád. Před 3 týdny mě nabourala ženská s Oplem Corsou. Poslední nezaviněnou nehodu jsem měl před 11 lety, zaviněnou zatím žádnou. Tato příhoda taky rozhodla, že mi auto už definitivně zůstane. Prodej zánovního auta, navíc po nehodě, by byl natolik ztrátový, že to nemá smysl a nezbývá, než s ním bojovat dál a čekat, co bude následovat.Kubas píše:No jo...Jinak už to teď jezdí? Všechno je OK? Holt máš smůlu, bohužel prostě jeden z x lidí vždycky musí vyžrat špatný kousek....
Petr Tichý
-
Tichy Petr
zázraky se nedějí
Bohužel, zázraky se nedějí ani v Motortecu. Dnes jsem opět našel vodu ve známém místě pod kobercem u řidičeRichie píše:Snad uz bodou nasledovat jen stastne "alfa" kilometry ...
to mi delalo u dedry...musim te teda postrasit ...mel jsem vepredu pod spolujezdcem diru od heveru a voda tekla az dozadu....musel jsem pak prakticky polovinu podlahy udelat novou...vcetne nosniku na kterem je spolujezdcova sedacka...zespoda to vypadalo jako mala dirka..ale kdyz jsem sundal koberce, tak me malem sbirali ze zeme...coyote píše:To já teď několikrát našel vlhkost pod zadním sedadlem za spolujezdcem
Re: zázraky se nedějí
Shit happensTichy Petr píše:Bohužel, zázraky se nedějí ani v Motortecu. Dnes jsem opět našel vodu ve známém místě pod kobercem u řidičeRichie píše:Snad uz bodou nasledovat jen stastne "alfa" kilometry ...

-
Tichy Petr
je to skoda....auto za to ale nemohlo...mohlo za to zastoupeni...myslim ze kdybych udelal anketu jak je kdo spokojen s jednanim v oficialnich zastoupenich tak by to dle meho soudu vyznelo tak z 80% pro spatnou zkusenost....z me strany teda urcite...
P.S. Prave jsem volal do Fiatu v HK kvuli te vaze vzduchu. Jednani opet o nicem. Ach jo. Jen kdyybch rekl ze chci koupit Breru 3.2 JTS Q4 to by do toho sluchatka vlezl...
P.S. Prave jsem volal do Fiatu v HK kvuli te vaze vzduchu. Jednani opet o nicem. Ach jo. Jen kdyybch rekl ze chci koupit Breru 3.2 JTS Q4 to by do toho sluchatka vlezl...
- pesza
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To záleží hlavne aj od ľudí, niekde sa k tebe chovajú normálne a niekde možeš zložiť hotovosť za auto a jednajú s tebou ako s najvačším idiotom...Richie píše:. Ach jo. Jen kdyybch rekl ze chci koupit Breru 3.2 JTS Q4 to by do toho sluchatka vlezl...

147 2.0 TS Selespeed
Alfista poslucháč !!!
Chcem Ducati Monster S4
Alfista poslucháč !!!
Chcem Ducati Monster S4