Výměna termostatu
- Martin 156TI
Re: Výměna termostatu
Neboj, koupil jsi dobře. Taky jsem před rokem měnil termostat taky od Vernetu. To co bude potřeba se přendá ze starýho. Po výměně teplota po zahřátí na 90, funguje skvěle. Před výměnou na 70 a výš ani h.....
Alfa Romeo 156 Sportwagon 2,4 JTDm TI
no ja jsem tak na 60ti
ale prijde mi ze topí jak blazen....a na co je teda ta kovová dutá trubička?

- (ex)Alfa 156 2.4 JTD 103kw
- (ex)Škoda Octavia Tour 1.9 TDI 77kw
- (ex)Renault Clio II 1.4 RT 55kw
- Martin 156TI
Už si to přesně nepamatuju, jak jsme postupovali, při tý výměně, ale myslím si, že je to na čidlo. Páč termostat se s čidlem, myslím nedodává. Ale teď bych za to ruku do ohně nedal.
Alfa Romeo 156 Sportwagon 2,4 JTDm TI
tak pozeram ze ja na TS mam trocha iny termo. ale niekde tam mam odvzdusnenie do expanzky
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
termostat spolu s chladici kapalinou vymeneny a teplota hned kousek pred devadesatkou...v kolonach stoupne nad 90...takze parada!!!!
chceš říct že ti kolísá kolem 9o°C +- 2mm ??
AR 156 1.8 TS 16V r.v 2000 LPG
ex AR 156 SW 2,0 TS 16V r.v.2000 LPG
ex AR 156 SW 2,0 TS 16V r.v.2000 LPG
no ja co som to mala napojene za jazdy na pc tak to mam tak ze rucicka ukazuje 85°C ale voda ma 90°C...takze tak 

156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...
Za plynule jizdy pred 90 tipuju tak 85 ...v zacpe 90 i nad 90 tam pak sepne sahara a dochladi to kousinek pod 90...proste radost pohleded:))
- Martin 156TI
jo je to super a pekne to topi ale zaroven s tim jsem nechal menit chladici kapalinu, a uz jsem cca 300ml destilky dolejval (na max) pze to bylo pod minimem a ted uz je to zas na dolni rysce doufam ze to nekde neuniká :-/
V klidu, postupně se odvzdušňuje a ustálí se to 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- MobbDeep
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, potřebuji vědět, kde najdu teplotní čidlo a jak ho odzkouším, esli fachá nebo ni? Bo donedávna sem si myslel, že mi nefunguje sahara, ale po připojení na diag. běhá jak za mlada. To znamená, že mám špatné teplotní čidlo, ale za boha nevím, kaj je. POraďte mi a i nějaké foto by se šiklo. Díky.
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
na termostatu
- Dresik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz na majitele 1,9 jtdm.
Pred vymenou termostatu se podle budiku auto ohralo tak, ze to bylo mezi 90 a carkou pred 90. Presne mezi.
Byl jsem zvykly, ze u Lancii konrektne Lybry to stouplo na 90 a tam to drzelo jak pribity porad.
Tak jsem vymenil termik a porad to same. Nikdy se to nepostavi (za jizdy) presne na devadesatku. Jak to mate vy? Ja ze bych ten termostat treba zkusil reklamovat. Jeste to pichnu na pc a podivam se na teplotu vody..
Pred vymenou termostatu se podle budiku auto ohralo tak, ze to bylo mezi 90 a carkou pred 90. Presne mezi.
Byl jsem zvykly, ze u Lancii konrektne Lybry to stouplo na 90 a tam to drzelo jak pribity porad.
Tak jsem vymenil termik a porad to same. Nikdy se to nepostavi (za jizdy) presne na devadesatku. Jak to mate vy? Ja ze bych ten termostat treba zkusil reklamovat. Jeste to pichnu na pc a podivam se na teplotu vody..
Alfa Romeo MiTO 1.6 JTDm
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Delta HPE HF16v Turbo
Lancia Delta HFIntegrale 8v
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
IVECO DAILY I odtahový speciál
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
To máš cajk, výměna byla asi zbytečná (tak starý termo. nezahazuj) 

Alfa romeo 156 2,4 JTDm 129 Kw 2004
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
Mám to přešně tak jak popisuješ, na 90 to nedrží nikdy
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Ti
Alfa Romeo 156 Crosswagon
Ex Alfa Romeo 145 1.6 boxer R.I.P
Alfa Romeo 156 Crosswagon
Ex Alfa Romeo 145 1.6 boxer R.I.P
- Dresik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Aha
Takze to jsem tenkrat vyhodil dva litry zbytecne. Prislo mi to divny, protoze jak rikam v Lybre to doslo na 90 a nehlo se o pid.

Alfa Romeo MiTO 1.6 JTDm
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
- Killer.1987
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak pridam taky svoji troskou do mlýna.
Ohledně teploty sem zistil, ze budik ukazuje nesmysli aspon u me alfy. Normalne pri zahratem stavu mi ukazuje neco malo pres 75 stupnu dle diagnostiky je to neco kolem 82 stupnu. Kdyz budik ukazuje 90 diagnostika kolem 95.
Navazu jeste na zacatek tohohle topicu a to ohledne odvzdusnovani. Kdyz sem menil na me starsi 156tce termostat, tak se dolila kapalina a zadny problemy to nedelalo, coz bylo stesti, jelikoz nejakej inteligent nahradil odvzdusnovak medenym kusme trubky.
Ale napriklad pri tehle mrazech co ted byly mi primrzla kapalina. Po rozmrznuti a doredeni(teda spis dohusteni) kapaliny se mi auto prehrivalo. Tak sem zkusil odvzdusnit a je po problemu.
Tak at vam to jezdi
Ohledně teploty sem zistil, ze budik ukazuje nesmysli aspon u me alfy. Normalne pri zahratem stavu mi ukazuje neco malo pres 75 stupnu dle diagnostiky je to neco kolem 82 stupnu. Kdyz budik ukazuje 90 diagnostika kolem 95.
Navazu jeste na zacatek tohohle topicu a to ohledne odvzdusnovani. Kdyz sem menil na me starsi 156tce termostat, tak se dolila kapalina a zadny problemy to nedelalo, coz bylo stesti, jelikoz nejakej inteligent nahradil odvzdusnovak medenym kusme trubky.
Ale napriklad pri tehle mrazech co ted byly mi primrzla kapalina. Po rozmrznuti a doredeni(teda spis dohusteni) kapaliny se mi auto prehrivalo. Tak sem zkusil odvzdusnit a je po problemu.
Tak at vam to jezdi

Fiat Tipo 2,0 16V => Alfa 155 2,5 TD => Alfa 156 2,4 JTD => Alfa 156 2,4 JTDm SW=>Škoda Rapid 1,2 TSI 77KW styleplus=>Alfa GTV sportiva víkendovka+ 159 2,0jtdm
Nazdar hosi, mozno sa opytam to so tu uz je, ale nechce sa mi citat 14 stran... mam 156 JTD 77kw, ked sa preveziem a zohrejem motor, budik mi neukazuje ani 70 stupnov ale druhy okruh je otvoreny, co by znamenalo vadny termostat.. ALE: hadice su fest horuce a navyse mam zopnute obidva vetraky... je nieco vadne alebo len samotny budik ukazuje hulposti? vdaka
ak ti zopne vetraky tak cidlo pre budik bude mimo....
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
Killer.1987 píše:Tak pridam taky svoji troskou do mlýna.
Tak at vam to jezdi
Tak to som mal aj ja ale keď som vymenil termostat tak to funguje super.
Čidlo je na termostate akurát niektoré termostaty majú dve čidla v sebe to je aj vidieť sú vedľa seba a niektoré len jedno a to preto lebo majú štyri piny keď odpojíš kábel s termostatu tak to uvidíš to znamená že jedno čidlo meria teplotu aj pre budík aj pre riadiacu jednotku.Tam už inde snímač není.Danni píše:ak ti zopne vetraky tak cidlo pre budik bude mimo....
Dresik píše:Dotaz na majitele 1,9 jtdm.
Veď keď si kupoval termostat alebo kde si ho kupoval tak ti mali povedať že sa otvára na 88 stupňoch a viac už z toho nevymačkneš
Roger píše:no ja jsem tak na 60tiale prijde mi ze topí jak blazen....a na co je teda ta kovová dutá trubička?
Aj mne topila ale je určite väčšia spotreba ako by si inač mal nie o veľa ale je a cez zimu to bude horšie ja ak som ho vymenil tak je to aj lepšie aj auto ide lepšie nie o moc ale ak poznáš svoje auto tak to cítiš.
viem podla svojho auta... na budiku 89 a uz sa term otvara... ak stojim tak pri 93 sa zapina sahara... na term. mam jedno cidlozipoSVK píše:Čidlo je na termostate akurát niektoré termostaty majú dve čidla v sebe to je aj vidieť sú vedľa seba a niektoré len jedno a to preto lebo majú štyri piny keď odpojíš kábel s termostatu tak to uvidíš to znamená že jedno čidlo meria teplotu aj pre budík aj pre riadiacu jednotku.Tam už inde snímač není.Danni píše:ak ti zopne vetraky tak cidlo pre budik bude mimo....
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg