rychlejší sjetí zadních pneu
Re: rychlejší sjetí zadních pneu
Tanguero,rovnoměrné sjeté pneu neznamená že je geometrie v pořádku 

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- Kolbik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Tak přihazuju specifikace, podle kterejch mám geometrii nastavenou já. Gumy se sjížděj dobře a po 13tkm maj pořád ještě kus života před sebou. A teplota předních pneu je vždy vyšší (kontrolováno jak na dálnici, tak při normál provozu). Upozorňuju, že mám dle eperu výbavu Elegance/Sport s těma Ti pružinama.
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.
159 2.4 JTDm, 19" Cannes, Ti prahy, Öhlins TTX36, Eibach ProKit & ARB kit, Bose audio + vytlumeni, atd...
159 2.4 JTDm, 19" Cannes, Ti prahy, Öhlins TTX36, Eibach ProKit & ARB kit, Bose audio + vytlumeni, atd...
Kontaktoval jsem Motortec v Brně, v životě prý nic takového neslyšeli.
Jen pro info, tohle jsem našel na AlfaOwners, taky bez odpovědi a vysvětlení:
Member car:
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDM
Hmmm Brera rear tyre wear
Have now done 31k miles in the Brera and well into the second set of tyres which were put on after 18k or so. The problem is both rears now need changed although the fronts are okay for a while yet. This is different froom the way the first set went down (as expected) - fronts first then swapped with the back, then all changed at the same time.
The rears have been checked regularily and tyre pressure is okay (33-36psi as per manual), and wear appears to be even all over. Both sets have been Bridgestones.
Anybody any ideas for the reasons for this? (It's a 2.4 diesel)
Jen pro info, tohle jsem našel na AlfaOwners, taky bez odpovědi a vysvětlení:
Member car:
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDM
Hmmm Brera rear tyre wear
Have now done 31k miles in the Brera and well into the second set of tyres which were put on after 18k or so. The problem is both rears now need changed although the fronts are okay for a while yet. This is different froom the way the first set went down (as expected) - fronts first then swapped with the back, then all changed at the same time.
The rears have been checked regularily and tyre pressure is okay (33-36psi as per manual), and wear appears to be even all over. Both sets have been Bridgestones.
Anybody any ideas for the reasons for this? (It's a 2.4 diesel)
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
- Kolbik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Já ti to věřím, o tom žádná. Spíš marne premyslim o nejakym duvodu. Vůle na zadní nápravě nejsou? Ony pak ty pneu nejedou v rovně, ale jakoby po sinusovce. Jinak fakt uz nevim. Protokol s geosky nemas abysme mohli porovnat?
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Tady je protokol z geometrie z lonskeho léta. Ta rozbíhavost vepředu už není pravda, to jsem si potom seřídil sám na sbíhavost.
Ty vůle v zadním uložení netuším jak zjistit. Nic tam neklepe, ani nemlátí, v květnu jsem byl na STK a tam s tím hrkají a taky nic neřekli.
Ty vůle v zadním uložení netuším jak zjistit. Nic tam neklepe, ani nemlátí, v květnu jsem byl na STK a tam s tím hrkají a taky nic neřekli.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
- PETR159159
- Nováček
Čau všichni. Dnes jsem byl přezouvat na zimní a koukám, že jedna guma (letní) je po vnitřní straně sjetá více než zbylé. Nemáte někdo pls data z geometrie na 159-ku, ale 1,9? Kola mám 17-ky. Na fóru jsem četl, že ne všechny servisy mají správné hodnoty. Jsem ze Šumperka a máme tu Fiat, ale nevím, jestli budou mít ty správné hodnoty. Předem díky
- Kolbik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Tanguero: Ty asi nemáš ty TI pružiny, ale minimálně co mě vzadu koplo do oči je fakt, že ty i presto, že máš zřejmě o nějakých těch 20mm vyšší pružiny, tak más i po seřízení pres -1° na odklonu, což je víc než moje fční specifikace na TI podvozek. Ono taky dost záleží jak to auto jezdí naložený. Multilink je výbornej, ale pokud jedes dovču a máš plnej kufr...kola v podbězích a negativní odklony jako blázen - díky kinematice zavěšení. To se pak vnitřky sjíždí jedna radost. Což ale asi neni přimo tvuj problem. Můj protokol asi pro většinu lidi zde nebude kvuli tem perum moc prinosny, chtelo by to nekoho s normalnim setupem, aby sem nahral jeho fcni nastaveni.
PS: kdyz sem kouknes na moje odklony na pravý straně....uplně mimo z normy. Mám dojem, že se geoška dělala jeste s tou prdlou pruzinou a nikdo si toho nevsiml. Vcetne me teda.
Nicmene pera vzadu jsou vymeneny a gumy se sjizdi naprosto OK. Ale je to zajimavy tema, tesim se az zjistime proc vam ty zadky tak ubývají.
PS: kdyz sem kouknes na moje odklony na pravý straně....uplně mimo z normy. Mám dojem, že se geoška dělala jeste s tou prdlou pruzinou a nikdo si toho nevsiml. Vcetne me teda.

v alfe mi rekl mechanik, že vše seřizujou na nulu a pak pry ok.
Co vi na to????
Co vi na to????
AR 159 2.2 jts
AR GT 2.0 selespeed
AR 156 2.5 V6ex
AR GT 3.2 V6 ex
AR 156 2.0 selespeed ex
AR 159 SW 1.9 jtdm ex
AR GT 2.0 selespeed
AR 156 2.5 V6ex
AR GT 3.2 V6 ex
AR 156 2.0 selespeed ex
AR 159 SW 1.9 jtdm ex
já jsem to tu sliboval ale pak sem na to zapomněl. Měl bych mít normalní parametry tak to sem zítra hodím. Teda aspoň se pokusím 

(_)(_)(_)====\*/====(_)(_)(_)
Dělat blbce je šílená fuška, konkurence je totiž strašně vysoká
Alfa Romeo 159 Exclusive 2.4 JTDm, DPF a EGR OFF, soft 176kW 500NM
ex-Renault Clio 1.2 RL 43kW
ex-Škoda Octavia 1.6 GLXi 74kW
ex-Škoda Favorit 1.3 LX 43kW
Dělat blbce je šílená fuška, konkurence je totiž strašně vysoká
Alfa Romeo 159 Exclusive 2.4 JTDm, DPF a EGR OFF, soft 176kW 500NM
ex-Renault Clio 1.2 RL 43kW
ex-Škoda Octavia 1.6 GLXi 74kW
ex-Škoda Favorit 1.3 LX 43kW
aktuálně tak mám nastaveno,ale najeto zatím jen 1500 km a navíc přezuto na nové gumy.kudrt píše:v alfe mi rekl mechanik, že vše seřizujou na nulu a pak pry ok.
Co vi na to????
Alfetta GTV 2.0 L
156 2.5 V6 ("baby GTA" projekt pro syna)
Ten odklon se u mě neprojevuje nějakým markantním sjížděním vnitřku, pneu ubývá rovnoměrně. Možná mám vzadu sportovní pružiny, původní majitel si na tom autě nechal přidat kdeco. Poznáš to podle fotky? Mě se to nezdá snížené.
Abych pravdu řekl, do kompletní výměny silentbloků v multilinku se mi moc investovat nechce. Zkusím aspoň tu sbíhavost nastavit na nulu, ale nevěřím, že to pomůže.
Abych pravdu řekl, do kompletní výměny silentbloků v multilinku se mi moc investovat nechce. Zkusím aspoň tu sbíhavost nastavit na nulu, ale nevěřím, že to pomůže.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
tohle vypadá na standart. jinak mě se na těchto kolech vzadu taky víc sjížděly vnějšky,ale ne nějak markantně..ä jak říkám, aktuální nastavení mám zatím jen chvíli.
Alfetta GTV 2.0 L
- Kolbik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Takhle bych snad i rekl, ze bys ty nizsi mit mohl. Já teda nenasel moc dobrou fotku pro porovnani, ale rekl bych ze je to podobny. Jeden čas sem chodil u nas v praci kolem jedny 159 a ta byla podstatne vyssi. Mas treba problem na retarderech? Ja kdyz najedu rychlejc, tak skrtnu jak prahem tak i treba v podzemnich parkingach tim deklem pod motorem. Barvu maj ty pruziny jakou? Ja mel origo černý. Co ti rozhodne pomuze (pokud tam majitel necpal nejaky tuningovy), je eper, kde si zadas VINko a pak jdes hledat dily a ono ti to primo rekne, jaky pruziny bys tam mel mit. Pak muzem porovnat cislo.
Jinak ta sbihavost/rozbihavost dela taky svoje. Kdyz nastavis mirnou sbihavost, tak se ti pneu budou pri jizde diky vlivu smerovy uchylky odvalovat rovne (proto se to taky vetsinou nastavuje). Rozbihavost je pro mirny potlaceni nedotacivosti - coz je zrejme nase 159. Na nasich silnicich ta geometrie diky tem mekkejm silacum, vulich atd vydrzi stejne prd. Par vymolu a muzes znova na pitstop.
Jinak ta sbihavost/rozbihavost dela taky svoje. Kdyz nastavis mirnou sbihavost, tak se ti pneu budou pri jizde diky vlivu smerovy uchylky odvalovat rovne (proto se to taky vetsinou nastavuje). Rozbihavost je pro mirny potlaceni nedotacivosti - coz je zrejme nase 159. Na nasich silnicich ta geometrie diky tem mekkejm silacum, vulich atd vydrzi stejne prd. Par vymolu a muzes znova na pitstop.
Pružiny mám černé, ale včera, při výměně pneu za zimáky, jsem zjistil kde bude problém.
Mám vůli v uložení spodního příčného ramena. Takže asi silentblok v těhlici bude vytlučený.
Uvítám každou radu, kde se dá za rozumný peníz sehnat nový a kdo to za podobně rozumný peníz umí vyměnit. Zkusil bych i Powerflex, ale v katalogu jim 159 chybi.
Mám vůli v uložení spodního příčného ramena. Takže asi silentblok v těhlici bude vytlučený.
Uvítám každou radu, kde se dá za rozumný peníz sehnat nový a kdo to za podobně rozumný peníz umí vyměnit. Zkusil bych i Powerflex, ale v katalogu jim 159 chybi.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
- HonzaT
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Sjeté vnitřní hrany na předku
Čau chlapi! Najde se nějakej borec, kterej by sem byl ochotný hodit konečně 100% hodnoty pro 1.9 JTDm 16V? 
Myslel jsem, že mám tenhle problém už vyřešen.. Na začátku to byly sjeté letňáky z vnitřku, které jsem měl na Alfici na dojetí - zmydlil jsem je vskutku pěkně (viz fofo
). Tak mi v mém "dvorním" servisu doporučili jeden pneuservis v ČB, kam posílají všechny Alfáky. No a tam to seřizovali a řekli mi, že paradoxně byl rozhozenej víc zadek, než předek... (ale já jsem měl sakra sjetý vnitřikyna předku... hmmm, ok, fajn ) Tak mi nezbývalo, než ty nový Cinturata sledovat a samozřejmě se to zase začalo projevovat a když jsem na ty kola po sundání koukal, tak ty předky půjdou už příští sezonu na prdel...:/
No a teď už mám zase přezuto na fuglovní zimáky (jsem z Vimperka a modrejch značek máme v okolí hodně..
) a nerad bych je smetl obdobným způsobem. Když jsem se na to ptal v tom pneuservisu, tak prej "jezdím jako kráva a řežu zatáčky"
Hmm, u majitele Alfy Romeo fakt divný, co? 
Tak by bylo skvělý, kdyby sem mohl někdo ty údaje hodit. Jinak si asi budu muset udělat výlet do Imofy do Prahy, což se mi teda po zkušenostech s autor. servisem v ČB dvakrát nechce...
Díky! ;)

Myslel jsem, že mám tenhle problém už vyřešen.. Na začátku to byly sjeté letňáky z vnitřku, které jsem měl na Alfici na dojetí - zmydlil jsem je vskutku pěkně (viz fofo

No a teď už mám zase přezuto na fuglovní zimáky (jsem z Vimperka a modrejch značek máme v okolí hodně..

Tak by bylo skvělý, kdyby sem mohl někdo ty údaje hodit. Jinak si asi budu muset udělat výlet do Imofy do Prahy, což se mi teda po zkušenostech s autor. servisem v ČB dvakrát nechce...
Díky! ;)
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2.2JTDm 170kw (154kw), MY19, Rosso
EX Alfa Romeo 156 1.9 JTD 85kw, 2003, Blu Daytona
EX Alfa Romeo 159 TI 2.0JTDm 154kw (125kw), 2012, Rosso Competizione
EX Alfa Romeo 159 1.9JTDm 139kw (110kw), 2006, Grigio Titanio
- Kolbik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Zadky se sjizdi ok? Na ten predek bych ubral na rozbíhavosti. Ale on ti ty specifikace nekdo urcite posle sem...
- HonzaT
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jo, zadky jsou naprosto v pohodě. Jen ty předky z vnitřní strany... Snad to sem někdo dá, jinak fakt pojedu do tý Prahy. Vzhledem k tomu, že sníh stejně nebude, tak budou ty nový zimáky smetený za chvilku..:/ U mě to celkem chvátá - najedu +/- 5000km za měsíc..
- Kolbik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
To bude jen moc rozbíhavosti. To by ale v servise meli poznat. Rozhodně tam zajeď co nejdřív..pokud dáváš bůra za měsíc...
Edit: Tady sem nasel hodnoty z user manualu pro modelovy rok 2011. Ted je otazka jestli to aktualizujou, protoze ja mam v manualu pro 2008 uplne stejne. Ale s mym protokolem ty hodnoty sedí a gumama, jak sem jiz psal, problem nemam.
Edit: Tady sem nasel hodnoty z user manualu pro modelovy rok 2011. Ted je otazka jestli to aktualizujou, protoze ja mam v manualu pro 2008 uplne stejne. Ale s mym protokolem ty hodnoty sedí a gumama, jak sem jiz psal, problem nemam.
- PETR159159
- Nováček
Čau. Řeším teď stejný problém, předek mám hodně sjetý z vnitřní strany. Chtěl jsem nechat udělat geometrii a řekli mi, že jsou v háji axiální táhla. Už je mám objednané z Auto Kelly a čekám až bude volný termín v servisu. Nevím, možná máš stejný problém.
- HonzaT
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Čau, no to zní zajímavě! A projevuje se tahle "závada" ještě jinak, než jen sjetím pneu z vnitřních stran? Příp. jak se to pozná? Já jen, že když jsem na to přišel, což bylo už letos v létě, tak jsem dostal doporučení na jeden pneuservis v ČB, kde údajně mělli mít správné hodnoty. Jenže pak jsem pátral tady a dočetl se, že nejsem jediný, kdo má tenhle problém, který je údajně ve špatných hodnotách už z továrny atd...
Takže jsem volal do AutoFuture - což je autor. servis v ČB, jestli by mi nemohli hodnoty sdělit - samozřejmě, že nemohli..
Takže jsem se objednal na geo. Hodinu kolem Alfy chodili v rukavičkách a pak mi řekli, že mám utržený silentblok na pravém horním rameni a chtělo by to co nejdříve vyměnit = kalkulace asi za 14.000,- = bez toho nemá smysl dělat geo a bla bla bla...
Tak jsem jel ke svým servisákům a samozřejmě, že silentblok byl v poho a vychcánci ze mě chtěli tahat prachy.. K čemuž mi bylo řečeno, že takovou závadu bych pochopitelně poznal při jízdě.. odskakování v zatáčkách a i bych to slyšel... Navíc minulý týden byla Alfa na technickej a vše naprosto v pořádku. Tak teď je otázka ...
P.S. Ty kupuješ díly na Alfu v Auto Kelly??
Takže jsem volal do AutoFuture - což je autor. servis v ČB, jestli by mi nemohli hodnoty sdělit - samozřejmě, že nemohli..

Tak jsem jel ke svým servisákům a samozřejmě, že silentblok byl v poho a vychcánci ze mě chtěli tahat prachy.. K čemuž mi bylo řečeno, že takovou závadu bych pochopitelně poznal při jízdě.. odskakování v zatáčkách a i bych to slyšel... Navíc minulý týden byla Alfa na technickej a vše naprosto v pořádku. Tak teď je otázka ...
P.S. Ty kupuješ díly na Alfu v Auto Kelly??

- Kolbik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
To se týče kloubů řízení (na těhlici a to vaše axialní)...poznáš ve volantu vůlí v řízení. Hlavně ve vyšších rychlostech. Svěř to nějakýmu mechanikovi, kterýmu věříš, ať se ti na ty klouby a ramena koukne. Jestli máš teda ramena ok, tak vadny kuláče řízení poznáš na zvedáku...sudnat prachovky, jeden toci volantem, druhej sleduje případné vůle. Ale to sou veci, ktery musej v servise poznat... Do tech budejic bych teda uz nejel, pokud je to tak jak rikas, tak to sou pekny zm.di.
- PETR159159
- Nováček
To Honza T: No, v podstatě se mi někdy zdálo, že auto táhne trochu doprava, ale to nemusí být tím a víš jak jsou na tom naše cesty. A taky když dám dám plný rejd, tak to v té krajní poloze jakoby bouchne (ale nic hlasitého, slyší to asi jen řidič
). Jinak snad i ta vůle ve volantu možná trochu je. A jak píše Kolbik, mechanici na to přišli stejným způsobem. Do autorizovaného servisu nejezdím, protože AR u nás není, jen fiat. Když jsem k nim přijel, tak mi řekli, že mění pouze celé řízení a to se mi teda moc nechce. Jsem objednaný na pondělí do servisu, tak uvidím.
Jinak je mi jasné, že v Auto Kelly není kdovíjaká kvalita, ale ta cena po slevě je hodně slušná a kdyby se to náhodou posralo ještě jednou, tak už to koupím někde jinde (nechci ale malovat čerta na zeď). Nejsem si úplně jistý, jestli má cenu kupovat jen předražené originál díly, které se stejně dělají kdo ví kde a jen na to hodí nálepku AR.

Jinak je mi jasné, že v Auto Kelly není kdovíjaká kvalita, ale ta cena po slevě je hodně slušná a kdyby se to náhodou posralo ještě jednou, tak už to koupím někde jinde (nechci ale malovat čerta na zeď). Nejsem si úplně jistý, jestli má cenu kupovat jen předražené originál díly, které se stejně dělají kdo ví kde a jen na to hodí nálepku AR.
- HonzaT
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No, není to tak dávno, co to bylo na zdviži v mém domovském autoservisu a bylo mi řečeno, že je vše ok. Ale tahle zkouška za pokus určitě stojí! Já vím, že Vašek Ovečka - tady na foru "wenca89" už celý řízení měnil a posílal mu to nějakej kluk z Polska (a ten byl taky na doporučení někoho tady na Alfistech). A Vašek byl teda s cenou max nadšenej. Myslím, že ho to i s montáží vyšlo k 10.000,-, ale to bych se musel zeptat přesně.
Teď teda nejspíš zajedu ke klukům do T. Svinů (což je můj dvorní servis - ti bohužel geo nedělají :/ ) aby prověřili tuhle možnost a pak se uvidí. Buď je tu pořád ta IMOFA v Praze (někdo tu psal, že tam mají už hodnoty v pořádku) a nebo do Weitry v Rakousku. Tam je údajně kvalitní origo servis..
Každopádně mě to teď ani trochu netěší a jestli to bude v tom řízení, tak s... na gumy a udělá se to na jaře s brzdama. TAK!
Teď teda nejspíš zajedu ke klukům do T. Svinů (což je můj dvorní servis - ti bohužel geo nedělají :/ ) aby prověřili tuhle možnost a pak se uvidí. Buď je tu pořád ta IMOFA v Praze (někdo tu psal, že tam mají už hodnoty v pořádku) a nebo do Weitry v Rakousku. Tam je údajně kvalitní origo servis..
Každopádně mě to teď ani trochu netěší a jestli to bude v tom řízení, tak s... na gumy a udělá se to na jaře s brzdama. TAK!

- PETR159159
- Nováček
To vůbec nemusí být těma táhlama. Jen teď řeším přesně to samé, sundaly se letní pneu a z vnitřku byly sjeté. To auto stačí zvednout a hýbat kolem do stran, když tam bude vůle, tak máš nejspíše táhla taky špatná. Jinak teda mě vyšel matroš na 1 102 Kč (2ks s alfáckou slevou). A to si myslím, že za pokus stojí. Ale tento problém by ti měli fakt zjistit v jakémkoliv servisu.
- HonzaT
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám takový nový poznatek, tak to zkopnu i sem (psal jsem to už do tématu "geometrie")
Čau vespolek! Taky jsem jedním z těch, kdo si pořád lámali hlavu nad sjetýma vnitřníma hranama u předních kol (někdo i u zadních). Někdo tu psal, že Alfa má špatné hodnoty už z výroby a teď že už to někde mají dobře. Bylo mi to teda divné, zvlášť u tak zásadní věci, kterou je geometrie = jízní vlastnosti Alfy je přece jedna z nejsilnějších stránek auta, tak že by si tohle automobilka nepohlídala? Těžko říct..
Pak jsem se tu dočetl, že údajně v Imofě to mají ok. Říkal jsem si, že si teda udělám výlet do Prahy (jsem z Vimperka). Ale pro jistotu jsem jim tam zavolal a trochu lstivě se na to zeptal (předpokládal jsem totiž, že když jim to řeknu narovinu, budou mě tam tahat a nic kloudnýho se nedovím).
No a od jejich technika jsem se dozvěděl, že s podobným "problémem" tam jezdí hodně lidí, ALE... nejedná se o žádné špatné nastavení, nebo hodnoty od počátku = (jakože dřív to bylo na ho... a teď už to je jako ok)
Hodnoty jsou od samého začátku naprosto v pořádku! A sjeté pneu z vnitřní strany jsou prostě daň za vyjímečné jízdní vlastnosti toho auta.. Že takovéto nastavení je typické pro auta, se kterými se jezdí na okruhu apod... U závodních aut jsou sjeté vnitřky běžná praxe..
Ale že se toto dá samozřejmě řešit tím (pokud tedy nechci pomalu každé dva roky kupovat nové pneu = mně osobně to teda moc neva), že rozbíhavost se nastaví na nulu a pneu se přestanou sjíždět z vnitřku(také to tu někdo psal). A tento zásah by u "normální" jízdy neměl být znatelný.
Takže já osobně už na to v tuhle chvíli
a nechám to tak, jak to je...moje cuore mi říká, že to tak Alfinka prostě má mít.

Čau vespolek! Taky jsem jedním z těch, kdo si pořád lámali hlavu nad sjetýma vnitřníma hranama u předních kol (někdo i u zadních). Někdo tu psal, že Alfa má špatné hodnoty už z výroby a teď že už to někde mají dobře. Bylo mi to teda divné, zvlášť u tak zásadní věci, kterou je geometrie = jízní vlastnosti Alfy je přece jedna z nejsilnějších stránek auta, tak že by si tohle automobilka nepohlídala? Těžko říct..
Pak jsem se tu dočetl, že údajně v Imofě to mají ok. Říkal jsem si, že si teda udělám výlet do Prahy (jsem z Vimperka). Ale pro jistotu jsem jim tam zavolal a trochu lstivě se na to zeptal (předpokládal jsem totiž, že když jim to řeknu narovinu, budou mě tam tahat a nic kloudnýho se nedovím).
No a od jejich technika jsem se dozvěděl, že s podobným "problémem" tam jezdí hodně lidí, ALE... nejedná se o žádné špatné nastavení, nebo hodnoty od počátku = (jakože dřív to bylo na ho... a teď už to je jako ok)
Hodnoty jsou od samého začátku naprosto v pořádku! A sjeté pneu z vnitřní strany jsou prostě daň za vyjímečné jízdní vlastnosti toho auta.. Že takovéto nastavení je typické pro auta, se kterými se jezdí na okruhu apod... U závodních aut jsou sjeté vnitřky běžná praxe..
Ale že se toto dá samozřejmě řešit tím (pokud tedy nechci pomalu každé dva roky kupovat nové pneu = mně osobně to teda moc neva), že rozbíhavost se nastaví na nulu a pneu se přestanou sjíždět z vnitřku(také to tu někdo psal). A tento zásah by u "normální" jízdy neměl být znatelný.
Takže já osobně už na to v tuhle chvíli