Jelikož mobil používám kromě telefonování a poslechu muziky i hodně na focení tak jsem vždy šel po telefonech s pořádným foťákem. SE K700i se nemá cenu co se týče foťáku zabývat

jinak to byl super mobil, můj první našlapaný telefon

Pak jsem měl SE K800i, 3,2MP xenon blesk... na svoji dobu velmi dobrý telefon se slušným foťákem. Další byl SE C905, ten měl 8MP, xenon blesk a fotil prostě parádně, dále tam byla GPS, WiFi atd. ale žádný OS... To už byl mobil, který v nouzi uměl slušně navigovat, dalo se napíchnout na ledasjakou WiFi a se zatnutýma zubama probrouzdat internet.... ale taky to byl stroj značně poruchový¨... poruchy souvisely s vysouvací konstrukcí, vždy se nějak poškodil ten flexkabel propojující části telefonu. Tak mi po necelých dvou letech vrátili 10tis

a já si letos v květnu koupil Nokii N8. Zatím jsem s Nokií naprosto spokojen, Symbianu jsem se bál protože ho znám z kámošovy 5800XM a u dalšího N97mini což jsou totálně zasekané telefony a mít některý z nich já tak s tím prásknu o zem.... u N8 je ale vše úplně jinak, ještě se mi nestalo, že by se telefon hryznul anebo nějak protestoval. Foťák je naprosto suprový, docela promáklá offline navigace, dá se s ní pohodlně brouzdat po netu. Taky jsem začal využívat vestavěný FM vysílač

to snad ani jiné mobily než Nokie nemají

Také mám vše aktualizováno na nejnovější verze... pokud bych měl ten telefon porovnat s tím jak vypadal po koupi co se týče softwaru tak tam skoro nezůstal kámen na kameni.... aktualizace Anna ten systém posunula o pěkný kus dopředu... a jsem velmi zvědavý na Belle.... ale netuším kdy má vyjít.
Uvažoval jsem i o Xperii Arc ale bohužel mě Android nějak nenadchnul a celkově je to všechno na jedno brdo, nudná šeď... N8 je prostě úlet

Také jsem měl v merku SE Satio, které má 12MP, moc pěkný telefon, ale přestali jej nějak rychle prodávat a navíc mě vyloženě naštvalo, že tam SE zase použil ten svůj naprosto debilně řešený fastport konektor.... neustále si říkám, že v tom švédsku a japonsku museli být fest zhulení a ožralí když tento šílený konektor vymysleli