Alfa Romeo 147 (pokec)
Re: Alfa Romeo 147 (pokec)
akoze velku blbost by som spravil keby som kupil na svoju alfu ramena Stenberg alebo Vema?
Alfa Romeo 147 ,1,9 JTD 16v 103kW
Hosi, som dlhodobo v zahranici a moja Alfa (kupena nova v 2008) je u rodiny, ktora na nej skoro nejazdi (teda ziadne Cuore sportivo). Tiekla mi trochu chladiaca kvapalina, tak ju dali zaniest do servisu a rovno prehliadnut a vysledok bol:
- kvapalina tecie cez termostat
- vadny lavy predny tlmic,
- pri kontrole podvozku a naprav:
1. vybity predny stabilizator,
2. vybite capy na spodnych ramenach,
3. kulisa radenia rychlosti (puka)
Ten termostat este chapem, ale zbytkom som pomerne prekvapeny, lebo aj ja sam som na aute jazdil v meste po pomerne dobrych cestach a najazdene ma dokopy 40-tisic km.
Otazka je: je normalne, aby vsetko toto odislo po 40-tisic km, zvlast ked auto bolo na podobnej prehliadke nedavno, ked malo mozno o 3-tisic km menej? Alebo sa ma servis snazi natiahnut (vobec by ma to neprekvapilo)?
Mozem to ignorovat a nechat familiu na aute jazdit dalej, kym neodide zima alebo kym sa neprejavi nieco vaznejsie? Subjektivne som sam necitil ani nepocul o ziadnom klepani ani ziadnych velkych problemoch. Cena opravy s pracou bola vycislena na 1500 euro
Vopred vdaka za akykolvek nazor.
- kvapalina tecie cez termostat
- vadny lavy predny tlmic,
- pri kontrole podvozku a naprav:
1. vybity predny stabilizator,
2. vybite capy na spodnych ramenach,
3. kulisa radenia rychlosti (puka)
Ten termostat este chapem, ale zbytkom som pomerne prekvapeny, lebo aj ja sam som na aute jazdil v meste po pomerne dobrych cestach a najazdene ma dokopy 40-tisic km.
Otazka je: je normalne, aby vsetko toto odislo po 40-tisic km, zvlast ked auto bolo na podobnej prehliadke nedavno, ked malo mozno o 3-tisic km menej? Alebo sa ma servis snazi natiahnut (vobec by ma to neprekvapilo)?
Mozem to ignorovat a nechat familiu na aute jazdit dalej, kym neodide zima alebo kym sa neprejavi nieco vaznejsie? Subjektivne som sam necitil ani nepocul o ziadnom klepani ani ziadnych velkych problemoch. Cena opravy s pracou bola vycislena na 1500 euro

Vopred vdaka za akykolvek nazor.
147 1.6TS 77kW
Bratislava
Bratislava
znám jednoho člověka, který má 147 s podobným nájezdem a taky mu měnili přední tlumiče, protože jeden tekl
Hm, tak ten najazd je dokonca 30-tisic km, 80% mesto. Asi to necham zatial tak a uvidim na jar. Subjektivne ziadne problemy nie su.
147 1.6TS 77kW
Bratislava
Bratislava
-
janda69
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, mam AR 147 1.9JTD. Vedeli by ste mi povedat ako zistim ci je EGR ventil v poriadku? Vybrat by som ho nemal problem, len neviem ci mam nan priviest nejake napetie a pocuvat ci zopne? Alebo ako sa to da zistit ci je dobry?
cez diagnostiku...si napis mesto do profilu a mozno sa ti nejaky dobry chalan ozval co ma kabel aj program inak by si musel ist do servisu...a preco myslis ze mas zly EGR?
156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...
-
janda69
- Kontaktovat uživatele:
no chcem postupne poskusat preco mam cierny dym. Mozno bude aj nieco s trubkami v nasavani do turba, bo sa mi zda ze ako keby bolo pocut pri zaberani turba taky sicavy zvukLiwika19 píše:cez diagnostiku...si napis mesto do profilu a mozno sa ti nejaky dobry chalan ozval co ma kabel aj program inak by si musel ist do servisu...a preco myslis ze mas zly EGR?
to si bol v auto-impexe? tam to hovoria asi kazdemu... mal som nove ramena, spodne aj horne a ked som bol na ich gratis zimnej prehliadke, tak ich chceli menitole píše: Otazka je: je normalne, aby vsetko toto odislo po 40-tisic km, zvlast ked auto bolo na podobnej prehliadke nedavno, ked malo mozno o 3-tisic km menej? Alebo sa ma servis snazi natiahnut (vobec by ma to neprekvapilo)?
147 1.9 JTD 85kW
no mozes mat prasknutu nejaku tu hadicu a nemusi to byt ani vidiet staci fakt nenapadna prasklinajanda69 píše:no chcem postupne poskusat preco mam cierny dym. Mozno bude aj nieco s trubkami v nasavani do turba, bo sa mi zda ze ako keby bolo pocut pri zaberani turba taky sicavy zvuk
156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...
-
janda69
- Kontaktovat uživatele:
no parada... tak to aby som prekontroloval snad vsetko. Ale dakujem za raduLiwika19 píše:no mozes mat prasknutu nejaku tu hadicu a nemusi to byt ani vidiet staci fakt nenapadna prasklinajanda69 píše:no chcem postupne poskusat preco mam cierny dym. Mozno bude aj nieco s trubkami v nasavani do turba, bo sa mi zda ze ako keby bolo pocut pri zaberani turba taky sicavy zvuk

Ahoj, mam AR 147 1.9 JTD 85kw r.v 2005 chci se zeptat jestli tam je DPF ( filtr pevnejch častic) ? Pokud ano tak jestli ho doporučujete odstranit nebo ne
...
Ještě se chci zeptat kde, nebo jak zjistim jakou mam verzi myslim tim vybavu jako je třeba u škodovky : tour, elegance atd... tak alfa ma určitě take nějake označení... Tak kdo by věděl, prosim o info...

Ještě se chci zeptat kde, nebo jak zjistim jakou mam verzi myslim tim vybavu jako je třeba u škodovky : tour, elegance atd... tak alfa ma určitě take nějake označení... Tak kdo by věděl, prosim o info...
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 85kw r.v 2005
Ano, a presne toto sa stalo, takze ti skutocne velmi dakujem za prispevok a kapitolu "auto impex" uzatvaram.mano82 píše:to si bol v auto-impexe? tam to hovoria asi kazdemu... mal som nove ramena, spodne aj horne a ked som bol na ich gratis zimnej prehliadke, tak ich chceli menitole píše: Otazka je: je normalne, aby vsetko toto odislo po 40-tisic km, zvlast ked auto bolo na podobnej prehliadke nedavno, ked malo mozno o 3-tisic km menej? Alebo sa ma servis snazi natiahnut (vobec by ma to neprekvapilo)?
147 1.6TS 77kW
Bratislava
Bratislava
napis co tam za vybavu mas...z toho by sa dalo posudit o co ide.zdk píše:Ahoj, mam AR 147 1.9 JTD 85kw r.v 2005 chci se zeptat jestli tam je DPF ( filtr pevnejch častic) ? Pokud ano tak jestli ho doporučujete odstranit nebo ne...
Alfa Romeo 147 ,1,9 JTD 16v 103kW
8x airback, dvouzonova klimatizace, tempomat, paluvni PC, radio na CD...Loui píše:napis co tam za vybavu mas...z toho by sa dalo posudit o co ide.zdk píše:Ahoj, mam AR 147 1.9 JTD 85kw r.v 2005 chci se zeptat jestli tam je DPF ( filtr pevnejch častic) ? Pokud ano tak jestli ho doporučujete odstranit nebo ne...

edas píše:Pokud zadáš do Eperu VIN, napíše ti i variantu (modelovou řadu)
Eper ?

http://eper.fiatforum.com/ první odkaz v googlu
ludia od akych otačok vam zabera turbo na alfe 147 jtd 85kw?
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115k
mas variabilnu geometriu lopatiek, takze ziadne kopnutie necitit a teda tazko povedat kedy zabera. maximum krutaku ma okolo 2000 otacok
147 1.9 JTD 85kW
Mě se to začíná plašit tak od 1750 otáček.
Alfa Romeo 147 - 1,9 JTD 85kW - r.v. 2001
CUP LIP pod spoiler OEM+
Pánove myslíte, že na alfu romeo 147 napasuju cup lip pod spoiler http://www.ricambituning.it/productImag ... io/A06.png
Pasuje se to vetšinou na GTAčka takže si nejsem jistý jestli to napasuju na 147 TS.
Pokud někdo bude vědět, tak děkuju předem za odpověd ;-)
Pasuje se to vetšinou na GTAčka takže si nejsem jistý jestli to napasuju na 147 TS.
Pokud někdo bude vědět, tak děkuju předem za odpověd ;-)
Ahoj alfisti,
Vcera jsem se byl projet s jednou 147 o jejimz nakupu uvazuju. Vsechno se mi na aute libilo, krome jedne veci - radici paka se "vikla". Tj i se zarazenou rychlosti s ni jde pohybovat. Samotne razeni jde dobre i ve vyssich otackach. Muze to znacit nejaky pruser nebo to muzu pripocist na vrub veku auta (2003)? Jinak to auto vypadalo pekne, motor sel hezky (1.6TS), tlumice vypadaly OK, ramena OK..
Diky za odpovedi.
Vcera jsem se byl projet s jednou 147 o jejimz nakupu uvazuju. Vsechno se mi na aute libilo, krome jedne veci - radici paka se "vikla". Tj i se zarazenou rychlosti s ni jde pohybovat. Samotne razeni jde dobre i ve vyssich otackach. Muze to znacit nejaky pruser nebo to muzu pripocist na vrub veku auta (2003)? Jinak to auto vypadalo pekne, motor sel hezky (1.6TS), tlumice vypadaly OK, ramena OK..
Diky za odpovedi.
AR 147, 1.6TS 77kW, vz. 2003
normální věc... taky to tak mám, oprava 1200 nebo 1300 za kulisu + práce
Diky Petre. Tohle byla jedina vec, ktera se mi nezdala a nebyl jsem si jisty jestli na me neceka neprijemne prekvapeni.
AR 147, 1.6TS 77kW, vz. 2003