To mě baví.

159 se tady od doby uvedení na trh propírá snad z každýho úhlu, ovšem tak nějak poklidným tempem a furt se opakuje to samý. Najednou se Radim zmíní, že o ní bude psát článek a hned se tu strhne diskuze jak vemeno, jaká že ta 159 opravdu je. Lidi předpovídaj co tam Radim napíše, co by tam měl napsat, další ji kritizujou a další obhajujou... Jako kdyby ten článek měl roznést nad 159 ortel v celosvětovým měřítku.
Osobně je mi úplně jedno co tam Radim napíše. Ať ten článek bude jakýkoli, tak se na něj velmi těším, protože si s nim Radim dá určite spoustu práce a třeba se dozvím i nějaké nové informace. Komu se to líbit nebude, nikdo mu nebrání aby si napsal článek svůj. My, čtenáři, budem jen rádi.
Jaké trable 159 provází tu všichni víme. Až na řízení (ke kterému sem již vyjadril v prislusnem tematu) a stary JTD na DPF steroidech to auto žádnej zásádní problém nemá. Osobně se tu nepamatuju (až na někoho komu se ucpal DPF - konec), kdo by to auto měl den ze dne nepojízdný. V automotive průmyslu sem pohybuju denně a vím moc dobře, kolik i nových aut se vrátí do servisu na podválu s diagnozou, že je nějaky základní prvek po smrti a auto je nepojízdný. A to u spousty značek. Tenhle scénář tu na foru nepamatuju, nastěstí. A jestli se první problémy (krom steeringu) projeví po cca 150tkm, tak to určite neni vůbec špatný. Výměna řízení z Polska 10tka, vyčištení sání při rozvodech není problém, DPF-OFF by cendler relativně za hubičku....Jinak se mění spotřební věci, sem tam někdo přijde s nějakou svitici hláškou a jinak se tu ve vlákně o 159 řeší převážně věci, netýkající se přimo spolehlivosti/závad. Naštestí. To, že je to auto někomu nevyhovuje je jinej problém. Poruchy maj všechny auta, mají jich stále více a auto jako AR 159 si nestojí vůbec špatně. Kdo si myslá, že ano, ať se podívá na fora jinych značek. A netvrdím to proto, že 159 mám. Já sem pedant na všechny auta a dokud nefunguje přesne podle mych predstav, tak sem nas.anej. Už končím, zas keců tohle.
Radime, na tvůj článek se těším a předem díky, že ses do něj pustil.