Na to abych si zaprasil na silnici,na to oktávu fakt nemám,na to mám vždycky nějakýho "jednoosáka"zde. píše:A jak táhne vocpod, comajklmajkl píše:je to nesmrtelnej motor se spotřebou kolem 5 L (spočítáno,ne podle palubáku,ten kolikrát ukazuje i pod 4 ),když jezdím v létě s karavanem kterej váží 1000kg,tak jede za necelejch 7 L .
Tak to ti chválím, ale zároveň upozorňuji, že se 159-kou žádnou nudu nezažiješ a to jak v pozitivním, tak i negativním smyslu. Proti jedničkové oktávce(zvlášť v dieslu) je to auto plné emocí, je asi milon krát hezčí a luxusnější, ale až ti někdo v srvisu ukáže fakturu, tak to teprve budou emoce...majklmajkl píše: oktávka už mě nebaví a chtěl bych něco novějšího.159 - tka se mi fakt líbí =D>
No já toho zas tolik nenajezdím,asi 30000 km/rok .Přez léto lítám na mašine.Auto potřebuju spíš na dojezd do práce,na dovolenou no a samozřejmě že to je i můj koníček,takže najezdím samozřejmě i něco jen tak pro radost.Ovšem až třeba sednu do Alfy,tak se nájezd zvýšíEnvel píše:Tak to ti chválím, ale zároveň upozorňuji, že se 159-kou žádnou nudu nezažiješ a to jak v pozitivním, tak i negativním smyslu. Proti jedničkové oktávce(zvlášť v dieslu) je to auto plné emocí, je asi milon krát hezčí a luxusnější, ale až ti někdo v srvisu ukáže fakturu, tak to teprve budou emoce...majklmajkl píše: oktávka už mě nebaví a chtěl bych něco novějšího.159 - tka se mi fakt líbí =D>To si pak na tu nudu s oktávkou rád vzpomeneš. Pokud potřebuješ auto na obrovské porce km, tak se připrav že průměrné náklady na 1km budou z úplně jiného vesmíru (mnohem blíž k mercedesu než ke škodovce).
Tím nechci nikoho odrazovat ani vyvolávat nějaké dlouhosáhlé debaty ala "Alfa vs. koncern" apod.. Sám Alfici mám 3/4 roku a po prvotním rozčarování jsem momentálně více než spokojený, ale podotýkám, že jezdím málo a na velké km nájezdy bych zvolil jinou káru.
Tak asi první rada, NEŠETŘI na nákupu, protože zpravidla to co ušetříš na nákupu, dáš pak do oprav. Samozřejmě jsou i vyjímky, ale znáš to, většinou to tak není. A pokud se Ti vysype cokoli, jsou to mnohatisícový pálky za díly. Např. jedno spodní rameno, cca 9000,-, horní cca 5000,-... a že ramena určitě aspoň jednou měnit budeš, při kvalitě našich silnic. Já už mám za sebou horní a nebude dlouho trvat, budu měnit i spodní (Wenco bachaNo já toho zas tolik nenajezdím,asi 30000 km/rok .Přez léto lítám na mašine.Auto potřebuju spíš na dojezd do práce,na dovolenou no a samozřejmě že to je i můj koníček,takže najezdím samozřejmě i něco jen tak pro radost.Ovšem až třeba sednu do Alfy,tak se nájezd zvýšíNevim do čeho jdu,nikdy jsem v ní nejel :-(.Toho servisu se ale docela bojím,doufám že nekápnu na nějakou mrdku do kterej budu furt jen srát prachy ..:-( .Motor váhám,no spíš mi je to asi jedno,bud tu 1,9 jtd 110kw,odstranit Dpf a časem třeba chip.Nebo tu 2,4 jtd ,ta bude mít zas větší spotřebu,ale zas bych to nemusel chipnout..Nevim no
Jasně díksunic píše:Tak asi první rada, NEŠETŘI na nákupu, protože zpravidla to co ušetříš na nákupu, dáš pak do oprav. Samozřejmě jsou i vyjímky, ale znáš to, většinou to tak není. A pokud se Ti vysype cokoli, jsou to mnohatisícový pálky za díly. Např. jedno spodní rameno, cca 9000,-, horní cca 5000,-... a že ramena určitě aspoň jednou měnit budeš, při kvalitě našich silnic. Já už mám za sebou horní a nebude dlouho trvat, budu měnit i spodní (Wenco bachaNo já toho zas tolik nenajezdím,asi 30000 km/rok .Přez léto lítám na mašine.Auto potřebuju spíš na dojezd do práce,na dovolenou no a samozřejmě že to je i můj koníček,takže najezdím samozřejmě i něco jen tak pro radost.Ovšem až třeba sednu do Alfy,tak se nájezd zvýšíNevim do čeho jdu,nikdy jsem v ní nejel :-(.Toho servisu se ale docela bojím,doufám že nekápnu na nějakou mrdku do kterej budu furt jen srát prachy ..:-( .Motor váhám,no spíš mi je to asi jedno,bud tu 1,9 jtd 110kw,odstranit Dpf a časem třeba chip.Nebo tu 2,4 jtd ,ta bude mít zas větší spotřebu,ale zas bych to nemusel chipnout..Nevim no
). Dál například jeden vstřik, cca 12 000,-.. i když ty jsou prý spolehlivý.
Tím Tě samozřejmě nechci zrazovat, rád budu na silnicích potkávat další 159tky, ale taková je holt realita cen. Já mám tu svou cca 2,5 roku, namotáno cca 260tkm a zatím si nemůžu na náklady zas tak stěžovat. Měnil jsem ty horní ramena za cenu obou cca 5500,- i s výměnou, byly to originály od jednoho kluka z Polska za super cenu, ale už bohužel nekomunikuje. Dál řízení, to bylo taky od něj, to mě vyšlo s prací na cca 9000,-. A jestli jsi už pročítal fórum, tak jsi určitě zjistil, že nás to řízení tady měnilo už dost, protože ho holt inženýři v Itálii nějak blbě naprojektovali. Takže koukej po roku výroby cca 7/2007 a výš, tam už je to řízení novější. Pokud koupíš starší kus auta, tak počítej s tím, že na něj časem dojde jako na ty ramena, pokud by jsi neměl štěstí a nebylo už měněný před Tebou. Jinak dál jsem měnil už jen zadní pružiny. Jedna byla prasklá, tak jsem samozřejmě vyměnil obě. Pak už jen rozvody, palivák a náplně, čili věci jako u jakýhokoli jinýho auta, které tedy počítám do běžné údržby. Jinak za mnou naježděných cca 110tkm je to vše. Což mi nepřijde zas nijak moc, ale měl jsem štěstí na ceny a popravdě, nákupka auta taky nebyla z nejnižších.. Takže fakt hodně vybírej a NEŠETŘI, protože pak můžeš hodně zabrečet. Není to oktáva kterejch jezdí jak sr... (promiň) a tudíž jsou levný díly a i vrakáče jima budou přetejkat. Tady to bohužel neplatí a popravdě, nenapadlo by mě jít koupit na 159tku nějakej díl na vrakáč. Krom třeba zadních lamp nebo nějakýho čudlu a tak, ale stejně bych to na něm nesehnal..
Né! Chci o tom slyšet vše a jen realitu,ne jen to,jak to někdo chváli jen proto,že to má..sunic píše:No snad to nebyla ironie tak tvoje odpověď..
Jasně,ale do toho fakt nevlezeš,konec konců i serviska může bejt podvod,stačí mít známýho..Vím že diesel nakroutí v poho půl mega,když mu dáváš co potřebujesunic píše:Tak co si budem povídat, rv 2006 se 120tisíci asi reálný moc není.. já jí měl taky stočenou. Sice o blbejch 30tkm, ale holt to asi bazarníkům za to stálo..
A jinak bych se nebál třeba i tý co se blíží ke dvoum stům tisícům km, spíš jde o to jak poctivě byla servisovaná..
Tak samozřejmě, že když jsem objednával třeba ty pružiny v origo servise (Regio Auto HK), tak jim přišli z Polska, ale to přece neznamená, že z Poslka musej chodit jen originály, né? Já co jsem bral tehdy ty díly od toho "mého" poláka (řízení, h. ramena), tak to byly originály ještě s fiaťáckejma visačkama a kódama, ale co já vím jak je na tom s kvalitou značka TRW, co jsou od ní ty ramena na tom odkaze cos mi sem hodil.. Jinak mě by nevadila druhovýroba, ale jde o to jak je kvalitní. Třeba o takový "druhovýrobový" značce Starline asi víme každý svý, né?cuhan píše:Sunic,já nevím proč si někteří myslí že v polsku je jen druhovýroba,odkud myslíš že ti příjdou díly když si objednáš origo
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Ahrefs [Bot] a 1 host