přední světla a vše kolem (výměna atd.)
já mám i nový světla. problém je v parabole, resp její konstrukci. navíc světla rychle slepnou. 156 prostě svítí blbě a xenony tu bídu jen trochu tlumí. Ta 20 let stará potvora Maserati svítí potkávačkama stejně jako Alfa xenonama na dálku, asi tak
.

Alfetta GTV 2.0 L
156 2.5 V6 ("baby GTA" projekt pro syna)
156 2.5 V6 ("baby GTA" projekt pro syna)
Obrysovky
Netusite nekdo, netrpi nahodou Alfy nejak na zarovky ? Porad mi praskaji zarovky v obrysovych svetlech. Sice je vubec nepouzivam, ale stve mne porad rozsvicena kontrolka nefunkcnich svetel.
A vlastne posledni dobou i zarovky v brzdovych svetlech. Je mi jasny, ze to muze byt i pouzitim nevhodnych zarovek, ale radeji se ptam, jestli to neni nejaka mala alfa nemoc...
A vlastne posledni dobou i zarovky v brzdovych svetlech. Je mi jasny, ze to muze byt i pouzitim nevhodnych zarovek, ale radeji se ptam, jestli to neni nejaka mala alfa nemoc...
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Re: Obrysovky
Sice je vubec nepouzivam???????????JP píše:Netusite nekdo, netrpi nahodou Alfy nejak na zarovky ? Porad mi praskaji zarovky v obrysovych svetlech. Sice je vubec nepouzivam, ale stve mne porad rozsvicena kontrolka nefunkcnich svetel.
myslim ze tyhle zarovky jedou ihned po otoceni packy svetel..sviti i na tlumena a dalkova...proste porad

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm VELOCE
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
Re: Obrysovky
Tak toho jsem si vubec nevsiml. Ja mam packu porad na tlumenych, na potkavackachdrtikols píše: Sice je vubec nepouzivam???????????
myslim ze tyhle zarovky jedou ihned po otoceni packy svetel..sviti i na tlumena a dalkova...proste porad

Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Nemáte někdo zkušenosti s těmahle světlama?

Našel jsem je tady: http://www.rusmich-tuning.cz/svetla-predni_d20.html
Vychází to cenově za polovinu proti originálu ze servisu AR.

Našel jsem je tady: http://www.rusmich-tuning.cz/svetla-predni_d20.html
Vychází to cenově za polovinu proti originálu ze servisu AR.
BMW 730d, Superb TDI
to JP : koukni se jestli nemas volnejsi spoje kontaktu u svetel a kdyztak je trochu zcvakni. takovy ty svorky jak jsou u zarovek H1 a pod.Ono to muze byt tim, ja to tak teda mel. a ze praskaly jak o zivot teda jen u praveho svetla.
Jinak jsem taky ted daval sadu xenonu a zatim spokojenost. Sviti jak o zivot.Je to plnohodnotna nahrada za potkavaci svetla.Je to na alfe 155 takze neni problem, ta ma cocky.
Jinak jsem taky ted daval sadu xenonu a zatim spokojenost. Sviti jak o zivot.Je to plnohodnotna nahrada za potkavaci svetla.Je to na alfe 155 takze neni problem, ta ma cocky.
AR Giulietta 1750 QV 177 KW
Lancia Thema 8.32
Opel Corsa E 1.4
Lancia Thema 8.32
Opel Corsa E 1.4
Vzdyt Ty si musel i ten citat upravit aby si se do nej mohl pustit...
Prvotne radil cim muze byt praskani zarovek, tak nevim proc by to nemohl doplnit tim, ze daval xenony a sviti dobre, byt do jinyho auta...

Prvotne radil cim muze byt praskani zarovek, tak nevim proc by to nemohl doplnit tim, ze daval xenony a sviti dobre, byt do jinyho auta...

Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
Ne upravit ale zkratit, aby bylo jasny na co reaguju.Harous píše:Vzdyt Ty si musel i ten citat upravit aby si se do nej mohl pustit...![]()
A to že jsou na 155 čočky a svítí skvěle je fajn, ale už to tu v tomhle tématu zaznělo.

Jen čtu pozorně.

BMW 730d, Superb TDI
Vím že spotřeba a podobný věci jsou maličkosti, ale já se od koupě 156 snažím vyřešit příšerný osvětlení a tohle mě prostě na tom autě trápí.Že jsem spálil několik žárovek je nejspíš jejich kvalitní výrobou a ne špatným kontaktem, taky si je samozřejmě neošmatlám než je tam dám.Když mi někdo poradí jak ty světla upravit tak, abych tam dostal čočky a následně xenony nebo kde se to dá případně koupit, nebudu tu prudit už ani minutu.
No možná chvilku jo, než seženu GTV a pár informací před nákupem.
No možná chvilku jo, než seženu GTV a pár informací před nákupem.
BMW 730d, Superb TDI
Vubec osvetleni je u 156 tragicky. Ale je to prave o to zajimavejsi, ze 155 svitila skvele a hlavne neslepla. Kdyz jsem trefil srnku a dal na jednu stranu novy svetlo, tak to nebylo poznat. U 156 je videt jak ty svetlomety ztracej lesk a slepnou.
Jedinym resenim je asi opravdu koupit svetla novy...

KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
No jo, ale na jak dlouho se to vyřeší?Co tři roky nový světla?
Je to směšný, u každýho novýho modelu se automobilky chlubí že mimo jiné zvýšily účinnost světel o dvacet procent.Tak tady to bylo přesně naopak.
Vždyť to už muselo řešit tolik lidí, že minimálně v itálii musel někdo dělat nějaký lepší, náhradní řešení.Kdyby bylo na mě, nejradši bych tam dal světla ze 159, ale to bych zase pokazil celkovou vizáž.
Je to směšný, u každýho novýho modelu se automobilky chlubí že mimo jiné zvýšily účinnost světel o dvacet procent.Tak tady to bylo přesně naopak.
Vždyť to už muselo řešit tolik lidí, že minimálně v itálii musel někdo dělat nějaký lepší, náhradní řešení.Kdyby bylo na mě, nejradši bych tam dal světla ze 159, ale to bych zase pokazil celkovou vizáž.
BMW 730d, Superb TDI
Otazka je proc slepnou. Vysisuje to slunicko? Nebo se to vypaluje zevnitr? Jestli se to vypaluje zevnitr, tak to v italii treba vubec neresej, pochybuju ze tam musej svitit i pres den...
Naposledy upravil(a) Harous dne 9.5.2008, pát 08:02, celkem upraveno 1 x.
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
Přes den se tam svítit nemusí, ale na dálnici ano.Harous píše:Otazka je proc slepnou. Vysisuje to slunicko? Nebo se to vypaluje zevnitr? Jestli se to vypaluje zevnitr, tak to v italii treba vubec neresej, pochybuju ze tam musej svitit i pres den...
Moje světla mají jakoby další vrstvičku zvenku a ta se oťukala od kamínků a různě poškrábala a ten krycí plast už není průhledný, ale spíš průsvitný.A uvnitř je spousta prachu, který už po těch letech nejde vyfoukat vzduchem, protože se tam nalepil, zřejmě tím teplem.
BMW 730d, Superb TDI
U Kappy sem mel zevnitr takovej bordel, ze sem musel na sroubovacek pridelat vatu a vlhkou vatou to dirou od zarovky vycistit. Dost to pomohlo, ale porad to neni ono. Na Lanciaklubu maj kluci vyzkouseny vrazit svetla do mycky na nadobi... 

KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure