si si odpovedal =D>Rumcajsek píše:diagnostika ukázala lambda 1 a 2 vadné
TS - jede, ale netáhne
Re: TS - jede, ale netáhne
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
žeby se zdvihátka zavzdušnovaly?..no,snažím se jí k tomu překecat,ale ta mrcha nechce:D zatím:D a má paranoja přetrváva,ale auto jezdí normálně až na tu 5tku. Jaké jsou závity na ty lambdy??Respektivě jaké doporučujete?
Alfa Romeo 156 SW-2.4 JTD 20V 129Kw 385Nm GQ
No ještě takový dotaz....když mě tedy diagnostika píše lambda 1-2 vadný,tak jsou na svodech? Dále jsem si všiml dnes zajímavé věci...auto mi na některých usecích na 5 v 80 zabere líp,třebaže do mírného kopečka mě zabrala líp,jak na rovině
a to mi hlava nebere
Po posledním příspěvku mám konečne na ty lambdy pořadnej čas

A taky mě napadly prasklé svody,třeba v 70 na pětku když dám plyn,tak slyším prdění,ale u 2 500otáček to přestane-žádný benzín a nic podobného v kabině necítím
auto zas jezdilo nějakou dobu cajk, ale co jsem ho trošku prohnal okolo maxima, tak po příjezdu začalo zas stávkovat... neochotně reaguje na plyn, sice do otáček jde bez problému, ale normálně stačí trochu lechtat plyn a auto zrychluje, ted se musi trochu vic pritlacit... dneska prijedu do obchodu, auto jelo furt divne, ale jak jsem z něj odjížděl, tak zas paráda, reaguje perfektne, jsem s tím chvíli kravil na ledovce u práce, jakou mi udělalo radost
když to vezmu, tak:
- nový variator
- zrepasované zadní brzdiče (trochu přibržďovaly)
- zkontrolována váha vzduchu
- zkotrolované lambdy
- zkontroloval jsem filtrbox a hadice
- zkontrolovane rozvody
- skrtici klapka vycistena minulou zimu
- katy jsou zkontrolovane, pry trošku připečeny, ale nic hroznyho
takze jdu vysondovat jaky koncak a koupit ho, jinak uz nevim... kdyby do toho sedl nekdo, kdo o tom nevi, tak to nepozna, neni to nejaka hruza, ze bych s tim nevyjel kopec... občas při nastartovani trochu trhne se studenym autem a mam pocit, jako by v koncaku něco tiše chrastilo... ted sehnat neco, co nejakou dobu vydrzi, nebude to delat randal a bude mit nejlip chromovou koncovku, jako ma stary vyfuk... takze asi ten Imasaf Sport nebo napada nekoho nejaka alternativa?

když to vezmu, tak:
- nový variator
- zrepasované zadní brzdiče (trochu přibržďovaly)
- zkontrolována váha vzduchu
- zkotrolované lambdy
- zkontroloval jsem filtrbox a hadice
- zkontrolovane rozvody
- skrtici klapka vycistena minulou zimu
- katy jsou zkontrolovane, pry trošku připečeny, ale nic hroznyho
takze jdu vysondovat jaky koncak a koupit ho, jinak uz nevim... kdyby do toho sedl nekdo, kdo o tom nevi, tak to nepozna, neni to nejaka hruza, ze bych s tim nevyjel kopec... občas při nastartovani trochu trhne se studenym autem a mam pocit, jako by v koncaku něco tiše chrastilo... ted sehnat neco, co nejakou dobu vydrzi, nebude to delat randal a bude mit nejlip chromovou koncovku, jako ma stary vyfuk... takze asi ten Imasaf Sport nebo napada nekoho nejaka alternativa?
na aute je stale stary vyfuk, protoze se pres svatky menit neda, ale v lednu pujde pryc... zacalo v nem po nastartováni chrastit, jenom na moment... staci do nej i kopnout
proc to pisu... neco se tam uvolnilo a auto taha mnohem lip, navic jak se vymenil variator, tak auto mnohem min zere, ve meste pod deset a pianko mezimesto 6,6... dneska jsem dal trasu 50km po rovince, rychlost do 100 a zas jako pred tim 6,6
to jsem ani necekal, co dokaze novy variator 

nový výfuk je už nějaký týden na autě a jezdí fajnově, mnohem líp se mu dýchá 
ale stále tam něco trochu hapruje, už nějakou dobu pozoruju, že když je v nádrži málo benzínu, +-15l, tak jede mnohem líp, než když je plná... posledních pár dní couračky, auto krásně reaguje na plyn a dneska hodím dva panáky VIFka, dotankuju plnou na Benzině a při odjíždění ze semaforů zas tupo, jako bych měl za autem vozík... spotřeba je překvapivě nízká, něco lehce přes 8l po Praze... mám podezření na palivové čerpadlo, je možné, aby při plné nádrži dávalo menší tlak, než při poloprázdné? dá se nějak jednoduše změřit tlak nebo se musí vykuchat z nádrže? nemůže být něco s lištou u vstřikovačů? navíc jsem dneska natankoval na pár cvaknutí pistole a palivoměr neukázal plnou, ale něco lehce před

ale stále tam něco trochu hapruje, už nějakou dobu pozoruju, že když je v nádrži málo benzínu, +-15l, tak jede mnohem líp, než když je plná... posledních pár dní couračky, auto krásně reaguje na plyn a dneska hodím dva panáky VIFka, dotankuju plnou na Benzině a při odjíždění ze semaforů zas tupo, jako bych měl za autem vozík... spotřeba je překvapivě nízká, něco lehce přes 8l po Praze... mám podezření na palivové čerpadlo, je možné, aby při plné nádrži dávalo menší tlak, než při poloprázdné? dá se nějak jednoduše změřit tlak nebo se musí vykuchat z nádrže? nemůže být něco s lištou u vstřikovačů? navíc jsem dneska natankoval na pár cvaknutí pistole a palivoměr neukázal plnou, ale něco lehce před

hmm sak ono to aj citit ked ma clovek plnu a prazdnu nadrz... tiez to ma svoju vahu ne?
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
že by těch 40kg udělalo takovej skok? to není možný...
jsou tam dvě věci, co budu muset vyřešit, začalo mi v mrazu tiše pískat spojkové ložisko a něco přerušovaně chroupe na motoru, Kůrkyn na to koukal a nic konkrétního se nenašlo, že to dělá hodně TS, ale teď se to nějak trochu zhoršilo... jenže před tím to nedělalo, je to jediný nenormální zvuk od motoru, tak bych to chtěl odstranit, protože jinak šlape jak hodinky... takže jak se bude dělat spojka, tak se rozebere co půjde a bude se hledat zdroj chroupání
jsou tam dvě věci, co budu muset vyřešit, začalo mi v mrazu tiše pískat spojkové ložisko a něco přerušovaně chroupe na motoru, Kůrkyn na to koukal a nic konkrétního se nenašlo, že to dělá hodně TS, ale teď se to nějak trochu zhoršilo... jenže před tím to nedělalo, je to jediný nenormální zvuk od motoru, tak bych to chtěl odstranit, protože jinak šlape jak hodinky... takže jak se bude dělat spojka, tak se rozebere co půjde a bude se hledat zdroj chroupání

hmm chroupani mne teraz robi posilovac... az to boli co to za zvuky z toho ide no pockam naj sa otepli a uvidim.... a spojkove lezisko mi piska jak pistalka... ale neriesim pokial sa zohreje uz je ticho...
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
tak něco se klube, dneska nastartovala v -7°C a na 1-2 sekundy se propadly otáčky na cca 500ot/min
minulej rok dělala to samé a taky v mrazu, jenže tam občas i chcípla, pak se vyčistila škrtící klapka a bylo to docela OK... jak budu mít čas a náladu, tak ji celou vytáhnu ven, rozeberu a uvidím, jestli to pomůže
nějaký jiný nápad, co může udělat ty otáčky?
minulej rok dělala to samé a taky v mrazu, jenže tam občas i chcípla, pak se vyčistila škrtící klapka a bylo to docela OK... jak budu mít čas a náladu, tak ji celou vytáhnu ven, rozeberu a uvidím, jestli to pomůže
nějaký jiný nápad, co může udělat ty otáčky?
- zde.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Třeba máš jen zamrzlou klapku, nakondenzuje tam voda která následně zmrzne a pak to dělá všechno možný.
33
poslední dva dny jezdila zas na prd, tak jsem se chystal, že tu klapku kuchnu a dneska zas začala lítat... jenže začal jsem cítit smrad, jako když hoří plast... myslel jsem, že to jde z venku a ono to jde asi někde od motoru
začnu hledat, jestli někde něco neteče atd., ale zítra jedu pro hasičák

začnu hledat, jestli někde něco neteče atd., ale zítra jedu pro hasičák

- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
jestli nejsou spečený katy
Jak byla u tebe, tak jsi se zmiňoval, že jsou trochu připečené. Na emisích to bylo naštěstí OK. To umřou jen tak od sebe nebo za to může špatná směs? Zítra to ještě zkusím, jestli někde něco neuvidím 

Psal si o novem variatoru. Kupoval si uplne novy nebo si ho jn nechal repasovat?
Jinak koukam ze si s alfou uzivas. Jaky mas vu ec mtor?
Jinak koukam ze si s alfou uzivas. Jaky mas vu ec mtor?
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
variator byl novy... no užívám, já si s ní už užil tolik věcí...
TS 1,6 a kW jak se ji zrovna chce 

tak jsem kuchnul klapku, z venkovní strany nic, ale uvnitř docela mastnej marast... pomohlo to částeně, trochu líp to táhne... o klapce se rozepíšu v jejím vlákně, je jiná, než u starších TS
jenže jak jsem byl nadšenej, tak jsem vyjížděl ze zatáčky, dám dvojku a půl plynu a čekám, že to vystřelí a ono nic, jen přidala jako autobus...
smrad spáleniny zmizel
začnu asi pátrat po dvou chybách, co píše diagnostika:
U1706 - Síť CAN (NCM - NFR)
P0500 - Signál rychlosti vozidla
oboje by melo min neco spolecneho se zanesenyma cidlama na kolech, mozna taky s obcasnym probliknutim airbagu -> je nekde studenak, ale jeste jsem to nehledal http://www.fiatforum.com/lets-talk-fiat ... u1706.html
jenže jak jsem byl nadšenej, tak jsem vyjížděl ze zatáčky, dám dvojku a půl plynu a čekám, že to vystřelí a ono nic, jen přidala jako autobus...
smrad spáleniny zmizel
začnu asi pátrat po dvou chybách, co píše diagnostika:
U1706 - Síť CAN (NCM - NFR)
P0500 - Signál rychlosti vozidla
oboje by melo min neco spolecneho se zanesenyma cidlama na kolech, mozna taky s obcasnym probliknutim airbagu -> je nekde studenak, ale jeste jsem to nehledal http://www.fiatforum.com/lets-talk-fiat ... u1706.html
Nerad bych kecal, ale pokud vím tak na kolech jsou dvě čidla. Opotřebení destiček (to z toho můžeme uplně vynechat) a otáček kola který spolupracuje pouze s abs. SHodou okolností jsem je měl včera po projížďce bahnem zasrané a jediné jak se to projevovalo se to pouze na brzdeni porad s abs (velice neprijemna zalezitost).
Zrovna včera jsem se bavil s borcem co má ten examiner o moji chybě airbagů a říkal, mi že u starších alf se často stávalo, že při úpravách tachometrů se stávalo, že byli narušeny řídící jednotky třeba u těch batohu.
Když vidím, že tam máš chybu CANu možná by to mohlo stím mít něco společného.
Zrovna včera jsem se bavil s borcem co má ten examiner o moji chybě airbagů a říkal, mi že u starších alf se často stávalo, že při úpravách tachometrů se stávalo, že byli narušeny řídící jednotky třeba u těch batohu.
Když vidím, že tam máš chybu CANu možná by to mohlo stím mít něco společného.
Limo* s bussem (166 3.0)
ten airbag se ukazuje hlavně při drcnutí o brzdu nebo podřazení, takže bych to viděl na kontakt
A když startuješ tak ti zhasíná normálně?
Protože kdyby se při přejezdu přes nerovnost hodila nějaká chyba tak to většinou svítí delší dobu než jen dobu toho drcnutí.
Protože kdyby se při přejezdu přes nerovnost hodila nějaká chyba tak to většinou svítí delší dobu než jen dobu toho drcnutí.
Limo* s bussem (166 3.0)
A zkoušel si dělat LOG vzduchu? Kat si asi vyřadil z důvodu, že ti to dělá jen občas že?
Jak si to tak čtu, tak by mě zajímalo jestli má někdo TSko které opravdu funguje jak má
Jak si to tak čtu, tak by mě zajímalo jestli má někdo TSko které opravdu funguje jak má

Limo* s bussem (166 3.0)
jenom obcas na zlomek vteriny problikne a nic dal nehlasi... viz ten odkaz
zas se blížím rezervě a auto docela ožilo
sice občas při přidání trochu zaváhá, ale je to docela rozdíl... takže budu hledat tímto směrem a tankovat za 200kč 

Ten batoh mě napadlo jestli nemáš nalomený kablik v cívce. 

Limo* s bussem (166 3.0)