koupil jsem před časem 147 jtd a krasně vše fungovalo. Studoval jsem hodně chiptuning a rozhodl se že nachipuju. To byla zřejmě velká chyba. Ano,auto jelo jak střela,ale netrvalo dlouho a vše se začalo kakat.

Vemu to od začatku, po ujetí cca 300km se mi občas rozsvítila kontrolka vstřikovaní a auto přestavalo tahnout,toto jsem zdarně vyřešil opravou asi za 2500tis. Netrvalo dlouho a kontrolka opet svítí,tentokrat to byl vstřikovač,který nevidržel udajně tlak paliva 9000tis.
Cca po 3000tis/km začala na 5rychlostní stupen prokluzovat spojka i když mi tvrdili,že na 145tis ujetych kilometru to je v klidu,nebylo spojka klekla. Oprava asi 6000kč,spojka valeo,boužel tato spojka není vhodna na chip a tak občas proklouzla,reklamoval jsem to a doplatil jsem ještě 4500tis za nějakou spojku od sachs,ta funguje ok. Neustale mi vyskakují ruzna chybova hlašení a zřejmě s tím nejde nic udělat.
Rozhodl jsem se vratit se do chiptuningové firmy a vše reklamovat. Ale ouha,na reklamace už tak ochotní nejsou a navíc mi zdělili,že chipovat alfu je nesmysl,protože se muže pokazit!!! Je to ital!!! Navíc mi řekli že jtd je spolehlivé na chip od roku 2002/7 protože má jinou řídíci jednotku. Do roku 2002 jsou ty jednotky zastaralé a po chipu dost nespolehlivé!!! Ovšem toto mi před tím nikdo neřekl!!! Takže zavěrem po chipu auto jede,ale nechipujte stojí to moc penez a vše se sere!!! Nebo jen ty novější modeli od roku 2002