166
- Raduza+Monča
- Kontaktovat uživatele:
166
Ahoj všem novým příchozím ,je fajn ,že se někdo konečeně do toho obul,tak doufám ,že to půjde tak dobře jako všechny alfa fora
AR-166,2.4jtd,98+ chip od sarkana
-
Alfaquattroporte
Re: 166
Zdravim znameho z ARclubu!
Jak je ?

Il cuore ha sempre ragione !
Alfa 166 V6 3 litri od ingegner Busso - 220 cavallini = euforie
Ahoj
Zdravím všechny vlastníky AR a připojuju se k přání hladkého rozběhu tohoto fóra. 

AR 159 SW 2,4 JTDm Q-tronic
ex:Lancia Thesis 2,4 JTD Emblema Comfortronic
ex:AR 166 2,4 JTD chip 175k
ex:AR 155 2,5 TD
ex:Lancia Dedra SW Integrale 2.0 16V
ex:Lancia Thesis 2,4 JTD Emblema Comfortronic
ex:AR 166 2,4 JTD chip 175k
ex:AR 155 2,5 TD
ex:Lancia Dedra SW Integrale 2.0 16V
- Raduza+Monča
- Kontaktovat uživatele:
Re: 166
Taky zdravím já bych taky na tu pizzu,ale zrovinka Pragl je mi trochu z ruky.Jinak si psal na alfě ,že jezdíš i do Ostravy tak se domluvíme i s Markem a bude někdy pizza i u nás.Alfaquattroporte píše:Zdravim znameho z ARclubu!Jak je ?
Moc se mi libilo, kdyz v testu na 166 na auto.cz uvedli, ze kufr nejde otevirat zevnitr... Pripomina mi to nekoho z alfaklubu, kdo u 155 nasel to tlacitko ve schrance az kdyz ji po par letech rozsekal a rozebiral auto na dily... :lol:
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
- Tomas-Oaza
- Kontaktovat uživatele:
tak presne toto se mi stava ze mi lidi pisou smsm jak se otvira kufr a nebo nadrz na kappe :lol:Harous píše:Moc se mi libilo, kdyz v testu na 166 na auto.cz uvedli, ze kufr nejde otevirat zevnitr... Pripomina mi to nekoho z alfaklubu, kdo u 155 nasel to tlacitko ve schrance az kdyz ji po par letech rozsekal a rozebiral auto na dily... :lol:
Lancia Kappa 2,4 TDS
- Raduza+Monča
- Kontaktovat uživatele:
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
tohle je skoro neresetylna situaceRaduza+Monča píše:Pomoc zamrzla mi ruční brzda ,naštěstí ,když nebyla zatáhnutá.A nerýpat ,jo :lol:
na trmenu je tahlo cca 4cm dlouhe a proste tam prijde voda a v tomto pripade je priroda mocna.tento mechanizmus napriklad mela croma cely v gumove prachovce a cele to bylo ve vazeline...bylo to na veky vekouci.
alfa asi nepredpokladala ze auta uvede i na severni trh

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm VELOCE
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
- Raduza+Monča
- Kontaktovat uživatele:
Díky za vyčerpávající odpověd :odrtikols píše:tohle je skoro neresetylna situaceRaduza+Monča píše:Pomoc zamrzla mi ruční brzda ,naštěstí ,když nebyla zatáhnutá.A nerýpat ,jo :lol:
na trmenu je tahlo cca 4cm dlouhe a proste tam prijde voda a v tomto pripade je priroda mocna.tento mechanizmus napriklad mela croma cely v gumove prachovce a cele to bylo ve vazeline...bylo to na veky vekouci.
alfa asi nepredpokladala ze auta uvede i na severni trh![]()
![]()
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
takze se mohu pochlubyt s tim ze lanovody jsem dal nove.ted kdyz ji zatahnu na pokre vozovce kola se zablokuji.Raduza+Monča píše:Díky za vyčerpávající odpověd :odrtikols píše:tohle je skoro neresetylna situaceRaduza+Monča píše:Pomoc zamrzla mi ruční brzda ,naštěstí ,když nebyla zatáhnutá.A nerýpat ,jo :lol:
alfa asi nepredpokladala ze auta uvede i na severni trh![]()
![]()
je to paradni..takze ted neni problem ji seknout pres rucku

jinak jak jsem rikal cely mechanizmus je volne pristupny vode ale jak to ted bude brzdit v mrazech nevim jeste nemrzlo od te doby a je to uz 14 dni.
jinak jsem vse vyndal procistil i cele valecky byli venku.prekvapilo me ze na tahlo rucni brzdy je velmi silna pruzina.coz napomaha dobremu vraceni tahla rucky...to je vse rucce co bych napsal...jinak jsem pri te prilezitosti vymenil kapalinu.
je to znat celkovy krok se zmenil s 3cm na 2 cm. je to super
Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm VELOCE
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
Kamos ma 166 2,5 V6 a pri rychlostnej pake ma prepinac sport a ten druhy teraz naviem... Ja si myslim, ze je to na nastavovanie podvozka ( presnejsie tlmicov ), kdezto on mi tvrdi, ze je to na nastavovanie motora ( teda nejaka sportova jazda a taka " light " jazda ). Mne sa to ale moc nezda, ja by som to skor tipoval na ten podvozok.
V Kosiciach v servise alfa mu povedali, ze alfy nikdy nemali nastavovanie podvozku, aj ked ja viem, ze trebarz 155 2,5 V6 to na 100% mala.
V Kosiciach v servise alfa mu povedali, ze alfy nikdy nemali nastavovanie podvozku, aj ked ja viem, ze trebarz 155 2,5 V6 to na 100% mala.
A neměl bys k tomu nějaké bližší informace? Obecně totiž platí, že množství paliva, které je možné spálit ve válci je omezené množstvím vzduchu, se kterým musí palivo tvořit stechiometrickou, tedy poměrově ideální směs. A to množství vzduchu je zase limitované zdvihovým objemem válce. V praxi to například vypadá tak, že v případě přebytku paliva u vznětových motorů, což je oblíbený cíl podobných úprav, tyto kouří výrazně černým kouřem, což je nespálená nafta.Hansen píše:Některé Alfy 166 mají tlačítko SPORT, které po zapnutí mění množství vstřikovaného paliva. Auto jede sportovněji, ale také víc žere.

Na tom tlačítku je napsáno STR (Sport Throttle Response) a je to možnost volby sportovní jízdy zkrácením odezvy motoru na změnu polohy škrtící klapky. Asi se moc nemění množství dávkovaného paliva. spíše se asi mění časování vstřikování. Je-li auto vybavené tímto systémem, tak má jinou řídící jednotku než auta bez tohoto systému.
Alfa Romeo 159 SW - 2,4 JTDm
MB CLK 55 AMG
BMW 760 Li
BMW M3 Cabrio
MB ML 55 AMG
MB CLK 55 AMG
BMW 760 Li
BMW M3 Cabrio
MB ML 55 AMG
STR je rezim ve kterym jsou rychlejsi reakce na plyn. Predpokladam, ze se systemem prenosu na skrtici klapku DBW to je vylozene softwarova funkce. STR se musi po stisknuti tlacitka potvrdit uvolnenim plynu. Muze se zapnout i samo pri prudkym pridani plynu...
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
-
Alfaquattroporte
Ciao, muzu potvrddit taky: STR meni mapovani injektoru ale s podvozkem to nic nedela. A diky Bohu, ze to tam dali...neni treb jezdit stale v tom rezimu ale staci jeden mezi plyn a uz adrenalin jde nahoru, nahoru, nahoru a otacky taky a spotreba taky.Ale stoji to za to. Vsechny j¨krasne veci v zivote nceo stoji :-)) ciao !
Il cuore ha sempre ragione !
No našel jsem zatím pouze toto:
Sport Throttle Response
Sport Throttle Response (sportovní reakce akcelerátoru) je zařízení, exkluzivní doplněk motoru V6 Alfy 166, které zdokonaluje řízení vozu. Aktivací tlačítka umístěného poblíž řadicí páky může řidič pozměnit reakci motoru na sešlápnutí pedálu akcelerátoru v případě, že potřebuje mít k dispozici maximální výkon motoru.
Což je zajímavé, protože já tam podobné tlačítko nemám a také bych rád k dispozici plný výkon motoru
Na anglických stránkách se lze například dočíst:
...Sport Throttle Response which modifies the accelerator throttle valve opening to allow an even sportier driving style... a podobně...
Z čehož také nejsem nejmoudřejší.
Sport Throttle Response
Sport Throttle Response (sportovní reakce akcelerátoru) je zařízení, exkluzivní doplněk motoru V6 Alfy 166, které zdokonaluje řízení vozu. Aktivací tlačítka umístěného poblíž řadicí páky může řidič pozměnit reakci motoru na sešlápnutí pedálu akcelerátoru v případě, že potřebuje mít k dispozici maximální výkon motoru.

Což je zajímavé, protože já tam podobné tlačítko nemám a také bych rád k dispozici plný výkon motoru

Na anglických stránkách se lze například dočíst:
...Sport Throttle Response which modifies the accelerator throttle valve opening to allow an even sportier driving style... a podobně...
Z čehož také nejsem nejmoudřejší.

"Sport Throttle Response is exclusive to the Alfa 166. Fitted as standard with manual V6 engines, the system modulates engine response to the accelerator pedal. It offers the choice of a lively, entertaining drive while still enabling the car to be driven in a more relaxed, comfortable manner whenever the driver wishes, for example around town.
When the engine is running, the control unit is always set to standard driving mode. STR is activated (indicated by a warning light) by pressing a switch on the console near the gear lever, but the driver must also activate the system by releasing the accelerator pedal (otherwise the control could be operated inadvertently by a passenger).
Once the system is active, throttle opening angle increases without altering pressure on the accelerator pedal, to enhance 166’s sporty feel. When the switch is operated again and pressure is removed from the accelerator pedal, normal driving mode is restored.
STR can also be switched from standard to sport mode automatically by pressing the accelerator pedal quickly. This comes in handy when sudden rapid acceleration is required, while overtaking or during an emergency manoeuvre. "
..aha, všechno tu už bylo řečeno
When the engine is running, the control unit is always set to standard driving mode. STR is activated (indicated by a warning light) by pressing a switch on the console near the gear lever, but the driver must also activate the system by releasing the accelerator pedal (otherwise the control could be operated inadvertently by a passenger).
Once the system is active, throttle opening angle increases without altering pressure on the accelerator pedal, to enhance 166’s sporty feel. When the switch is operated again and pressure is removed from the accelerator pedal, normal driving mode is restored.
STR can also be switched from standard to sport mode automatically by pressing the accelerator pedal quickly. This comes in handy when sudden rapid acceleration is required, while overtaking or during an emergency manoeuvre. "
..aha, všechno tu už bylo řečeno

Nevim odkud, ale mam stazenej manual ke 166 v cestine a tam funkce STR je. Sice bez technickyho popisu, ale je. Jen kdyby ste me zabili, tak si nevzpomenu odkud to mam... 

KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure