Zadírání motorů TS 16V
Re: Zadírání motorů TS 16V
a to poslouchal s vylágrovaným variatorem vedle? [-o< při tom variatoru dává dolů víko od ventilů a může se rovnou podívat na vačku a uvidí, jestli není dohlodaná z minulosti...
ten variátor je vylagrovanej max do té chvíle než se olej pořádně zahřeje,pak néní slyšet takže ještě mele z posledního....slyšel sem horší..OPRAVDU mrtvý
Alfa Romeo 156 SW-2.4 JTD 20V 129Kw 385Nm GQ
- roberto37
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
ad servisy a jejich "opravdu nutné opravy": Když jsem mojí 1. 156-ku koupil měla 38t najeto. A já neználek vyplašenej z toho, že po ránu bíle čmudila, jsem zajel do servisu Čížek v ČB vedle Globusu. Kde mi pan Čížek osobně zamotal hlavu ještě víc tím, že je nutná, ale opravdu nutná generálka motoru v rozpočtu cca 50tisíc
No neudělal jsem jí a motor má dnes 130tisíc najeto 

AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
Je fakt, že JTS umí po ránu hulit až je to o strach, i když je na to člověk zvyklý 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
tak to dýchej a bude Ti málo:)
nejak mi nesedi ta teplota oleje na budikach co tu nekdo psal ja je mam taky...tlak za studena 100psi jak je ohratej tak kolem 30 psi ale budik na teplotu ma rozmezi 50 az 150 stupnu a nevidel jsem na nem vic jak 60 stupnu jezdim trasy +- 5km do prace a jiank 20 az 40 km nehonim to tak kde je chyba?
při +-5km je to imrvére studený...
a po 40 km to je podle tebe porad studeny jo ? 
jinak za ty 3 mesicu co auto mam a 2 tisic km ta teplota proste neleze nahoru tak nechapu jak tam nekdo muze mit 150stupnu a neresit to ....to bude asi neco spatne ne

jinak za ty 3 mesicu co auto mam a 2 tisic km ta teplota proste neleze nahoru tak nechapu jak tam nekdo muze mit 150stupnu a neresit to ....to bude asi neco spatne ne
Naposledy upravil(a) vassagg dne 17.4.2012, úte 19:00, celkem upraveno 2 x.
do práce s tím jezdíš studenýmvassagg píše:...nevidel jsem na nem vic jak 60 stupnu jezdim trasy +- 5km do prace...
Tak kolik jsi měl, když jedeš pilu a točíš k omezovači?
Alfa romeo 156 2,4 JTDm 129 Kw 2004
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
jasne to ano ale jezdim a delsi trasy a nic tak po jake dobe se ten olej zahreje na ten zminovany extrem? a ten co to tu psal tak to mel tusim po par kilometrech asi to budu muset najit a dat to tu...Petr147 píše:do práce s tím jezdíš studenýmvassagg píše:...nevidel jsem na nem vic jak 60 stupnu jezdim trasy +- 5km do prace...
to jsem jeste neskusil na to mam motorkuLadis píše:Tak kolik jsi měl, když jedeš pilu a točíš k omezovači?

Když to veznu podle kamaráda co má xaru VTR (má v serii budík teploty oleje), tak když jedem z práce, má tam tak 70-80 i po desítkách Km, ale jak tomu pořádně naloží, jde to okamžitě nahoru.
To se vše vysvětluje a jestli máš 2.0 TS, tak se okrádáš o prima svezení. Osobně jsem jel jen 1.8 TS , ale co tyhle agregáty předvádí nad 5 tis. ot. do omezovače, je prostě bombavassagg píše:to jsem jeste neskusil na to mam motorkuLadis píše:Tak kolik jsi měl, když jedeš pilu a točíš k omezovači?a jak to tu ctu tak si to chcu podchytit at mam klidne spani kdyz si budu chtit zajezdit sportovne i v aute

jak to ma clovek tocit kdyz si to tu precte ?
vi nekdo jak ma byt ten budik na teplotu zapojenej?ze bych na to koukl jestli je to dobre

Kde ho máš "připíchnutej" --na redukci pod filtrem nebo na rozbočce čidla mazání ?
Pokud jezdíš max do středních otáček, ty vysoké teploty se neobjeví--ta řeč byla o jízdě okolo
omezovače..., pak to jde nahoru rychle...
Pokud jezdíš max do středních otáček, ty vysoké teploty se neobjeví--ta řeč byla o jízdě okolo
omezovače..., pak to jde nahoru rychle...
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Kdoví, co to je za budík...
taky může bejt v kelu termostat na oleji
taky může bejt v kelu termostat na oleji
dneska jsem menil olej tak jsem koukl na to zapojeni a vypada ok jestli se podari tak tu hodim foto
jinak jsem udelal vyplach motoru pripravkem liqui moly tak jsem zvedavej jestli to neco udela
jinak jsem udelal vyplach motoru pripravkem liqui moly tak jsem zvedavej jestli to neco udela
- cooper.mb
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Začíná se dělat teplo tak to pak zkus víc projet a protáhnout a uvidíš co nameris. V gtv s ts motorem když to točím v lete tak teplota vody vyleze vždycky nad 90. A když jsem loni auto pěkně projel a zaparkoval na trávníku tak se tráva pod autem spalila, tak by ME zajímalo co nameris na oleji za teplotu.
vzhledem k tomuto:
Ano je fajn mít v pořádku tlak a teplotu, ale když máš špatný základ, čili samotný olej, tak to asi nepomůže....
Nicméně toto vlákno jistě Vassagg nenavštěvuje naposled
považuji jakékoliv měření teploty a tlaku oleje za zbytečné....vassagg píše:fakt sem zvedavej jestli je ten castrol tak zlej jak tu nekdo pise ted sem udelal vyplach a nalil tam castrol magnatec 5w40

Ano je fajn mít v pořádku tlak a teplotu, ale když máš špatný základ, čili samotný olej, tak to asi nepomůže....
Nicméně toto vlákno jistě Vassagg nenavštěvuje naposled

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Ladin 164V6
- SemTuFurt

AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
ted jsem vyměnil olej za 5w40 a jedine co zatim muzu ze vsech tech hlupych kecu co tu nekteri pisou potvrdit je ze se rychleji zahriva teplota vody pokazde 90stupnu ale na budiku uz je kolem 75 stupnu (predtim kolem 60) kdyz to nehonim, rozdil je i v tlaku mazani kterej je o neco malo mensi pri volnobehu je za studena skoro stejnej +- 5 psi ale pri zahrati je o +- 15 psi mensi....cooper.mb píše:Začíná se dělat teplo tak to pak zkus víc projet a protáhnout a uvidíš co nameris. V gtv s ts motorem když to točím v lete tak teplota vody vyleze vždycky nad 90. A když jsem loni auto pěkně projel a zaparkoval na trávníku tak se tráva pod autem spalila, tak by ME zajímalo co nameris na oleji za teplotu.
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
ironie... za tepla nižší tlak? Vítej v pekle:)
http://kurkyn.cz/index.php?gallery=Alfa ... _GO_motoru
http://kurkyn.cz/index.php?gallery=Alfa ... _GO_motoru
Prej hloupé kecy
tady se řeší zkušenosti s jedním z nejchoulostivějších motorů od AR, který se řeší přes 15 let a panáček tam dá to, co všichni píšou, že tam nesmí a jediný on je chytrý - všichni ostatní mají hloupé kecy... kdo chce kam...