Samozrejme mam prectene zdejsi forum dost podrobne a zhruba tusim, jake problemy a chyby se mohou s danou motorizaci objevit. I tak bych vas zkusenejsi rad pozadal o nazor, ktery motor poridit.
Moje situace je nasledujici. Bydlim ve stredu mesta a pracuju z domova vcelku nezavisle na nikom. Autem se proto denne rozhodne prepravovat nemusim. S autem bych chtel aspon 1-2x v lete nekam na dovcu a v zime alespon 2x do Alp. Bude to me jedine (prvni) auto. Odhadem si tak myslim, ze s nim rocne najedu kolem 15 tis. km, vic asi ne, i kdyz si myslim, ze jak bude doma, budu s nim jezdit i na squash, co mam 10 minut chuze. Garaz mam domluvenou v hotelu, ktery je par metru ode me, venku u chodniku bych ho urcite nenechal.
V rodine jsme vzdycky meli nejakyho diesela, takze s nim nemam problem. Kdyz jsem si jednou sedl do GT jtd, prislo mi to jako paradni svezeni. Moji 100% nutnou podminkou je, ze musi byt cervene.
Ted se ale prave rozhoduju, jakou motorizaci poridit. Parkrat za rok s tim pojedu na dalnici, jinak spise silnice 1. tridy, okresky, mesto. Nejradsi bych samozrejme 3,2 V6, ale tam mi ta spotreba prijde dost vysoka a navic v cervene barve neni prakticky k sehnani, co jsem tak koukal na mobile.de atd. I diky tomu se ted rozhoduju mezi 2.0 jts a jtd. Dlouhou dobu jsem se priklanel k tomu dieselu, hlavne ze zvyku, ale cim vic nad tim premyslim, rikam si, jestli by jts nebyla lepsi volba.
Jesi jste si precetli celou tuhle zpravu, tak diky za vydrz a pokud byste k tomu i neco napsali, bylo by to uplne super!