Kupujeme AR 156...
Re: Koupě 156
Co si myslíte o tomhle?
http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list
Ty kilometry a udávaná spořeba mi přijdou trochu mimo. Jinak auto mám hlavně na ježdení do práce (denně jedna cesta cca 24km přes Brno (nebo po D1)). Chtěl bych benzín, 1.8 nebo 2.0 ve 156stce po faceliftu.
Původně jsem chtěl kupovat auto až za rok, ale zdá se, že mě v mém současném voze opustil bezeslova zub na stálým převodu a tak přemýšlím o tom, že bych nákup uspíšil.
Dík.
Ty kilometry a udávaná spořeba mi přijdou trochu mimo. Jinak auto mám hlavně na ježdení do práce (denně jedna cesta cca 24km přes Brno (nebo po D1)). Chtěl bych benzín, 1.8 nebo 2.0 ve 156stce po faceliftu.
Původně jsem chtěl kupovat auto až za rok, ale zdá se, že mě v mém současném voze opustil bezeslova zub na stálým převodu a tak přemýšlím o tom, že bych nákup uspíšil.
Dík.
Alfa Romeo 159 SW 1750 TBi
Alfa Romeo 156 SW 2.0 JTS - ex.
Škoda Garde 1.3 MPi
Honda VFR 750 F
Případně - kdybych se vzdal toho faceliftu, tak něco takovýho:
Škoda Garde 1.3 MPi
Honda VFR 750 F
Já bych to osbně z bazaru nekupoval, ale je to jen můj postoj .... . Osobně bych si prolezl Bazos a kouknul na inzeráty od majitele
Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24V (vepředu lopata, vzadu prkno) Ex.
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America (nero) Ex.
Alfa Romeo 166 2.5 V6 (taková fialová) Ex.
Maserati čtyřidveře 4.2 Sport GTS (nero)
Rychle a stylově
Rychle a stylově
ta z tech AAA za 100 tis vypada dobre ale bal bych se bazaru asi...a u 1.8 TS bych mel trosku strach z motoru...
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
Jo? Já sem měl pocit, že nejnáchylnější je 2.0TS.
1.6TS bude IMHO slabá, takže 1.8TS jsem považoval za dobrej kompromis.
Je někde mimochodem srovnání motorů 2.0TS a 2.0JTS ? Jo a ten facelift je opravdu jenom jinej předek a interiér (digitální klima atd.), nebo je rozdíl i v něčem jiným?
1.6TS bude IMHO slabá, takže 1.8TS jsem považoval za dobrej kompromis.
Je někde mimochodem srovnání motorů 2.0TS a 2.0JTS ? Jo a ten facelift je opravdu jenom jinej předek a interiér (digitální klima atd.), nebo je rozdíl i v něčem jiným?
Škoda Garde 1.3 MPi
Honda VFR 750 F
Já se nejvíc bojím toho, že přijdu do toho bazaru, sednu do toho, zamiluju se a s hubou od ucha k uchu jim podepíšu cokoli :-)
Nic, nejspíš opravím převodovku na stávajícím autě ... přes léto plánuju stejne jezdit spíš na motorce a jak se bude bížit podzim, tak zkusím něco vybrat. Budu na to mít víc času i peněz...
Nic, nejspíš opravím převodovku na stávajícím autě ... přes léto plánuju stejne jezdit spíš na motorce a jak se bude bížit podzim, tak zkusím něco vybrat. Budu na to mít víc času i peněz...
Škoda Garde 1.3 MPi
Honda VFR 750 F
Ahoj Alfisti.
Mal som sen. Jednoduchý sen. AR 156 2.5 V6. Okrem predfeceliftoveho dizajnu prednej masky som bol fascinovaný úplne všetkým na celom aute. Časom som si našiel prácu popri škole, začal zarábať nejaké peniaze a som teraz tu, takmer na dosah toho čo bol môj sen. Lenže ako to už býva nič nie je také krásne jednoduché, všetko sa časom skomplikuje.
Už vlastne neviem čo chcem
Do výberu sa mi priplietli aj 2.0ts/jts ako aj 145 qv a dokonca aj fiat coupe(to je na dlhšie rozprávanie), 145ka ako aj kupátko pomerne rýchlo vypadli, a ostal som myšlienkami opäť pri 156ke. Takže ktorá? Skúsim zhrnúť najpodstatnejšie čo som vyčítal na nete:
TS/JTS:
+ľahší predok – lepšie jazdné vlastnosti(hlavný dôvod prečo som začal vôbec uvažovať o nie V6),
+menšie opotrebovanie prednej nápravy
+menšia spotreba
+lacnejšie rozvody
-väčšie riziko ohľadom na predošlého majiteľa
JTS(oproti TS)
+novšie auto(a všetko čo s tým súvisí)
+nižšia spotreba (?)
+lepší priebeh v nízkych otáčkach
- údajne menej „dravý“ charakter ako TS (?)
- príliš komplikovaný motor (to by sa ale malo veľmi ľahko vyvážiť citlivosťou TSiek)
- vyššia nákupná cena => menej peňazí na po nákupný servis
V6
+ charakter, CHARAKTER
+ 6st. prevodovka
+ charakter
- spotreba
Snažil som sa na webe nájsť čo najviac informácii ale... niektoré veci sa dozviem určite až tu
Hlavne veci okolo servisov, náhradných dielov atď...
Ďalší problém sú peniaze. Teda problém... skôr obmedzenie ako problém. Jednoducho ich menej ako som predpokladal, ale myslí, že pri súčasných cenách aj s tým málo dá niečo vymyslieť. Nákupnú cenu by som si prestaval niekde medzi 1500-2000E, pri nejakých extra pekných kúskoch by sa dalo aj vyššie ale rád by som si nejachal čo najväčšiu rezervu na ponákupný seris.
Auto chcem mať kvôli STK a poistke na slovenských značkách, a vzhľadom na cenovú kategóriu sa dovoz neoplatí takže obmedzenie na slovenský trh
Rád by som Vás poprosil o všetky postrehy, nápady, návrhy a diskusiu obecne
Postupne to tu budem zaspamovaváť všetkým možnými otázkami na ktoré nepoznám jednoznačnú odpoveď.
Mal som sen. Jednoduchý sen. AR 156 2.5 V6. Okrem predfeceliftoveho dizajnu prednej masky som bol fascinovaný úplne všetkým na celom aute. Časom som si našiel prácu popri škole, začal zarábať nejaké peniaze a som teraz tu, takmer na dosah toho čo bol môj sen. Lenže ako to už býva nič nie je také krásne jednoduché, všetko sa časom skomplikuje.
Už vlastne neviem čo chcem

TS/JTS:
+ľahší predok – lepšie jazdné vlastnosti(hlavný dôvod prečo som začal vôbec uvažovať o nie V6),
+menšie opotrebovanie prednej nápravy
+menšia spotreba
+lacnejšie rozvody
-väčšie riziko ohľadom na predošlého majiteľa
JTS(oproti TS)
+novšie auto(a všetko čo s tým súvisí)
+nižšia spotreba (?)
+lepší priebeh v nízkych otáčkach
- údajne menej „dravý“ charakter ako TS (?)
- príliš komplikovaný motor (to by sa ale malo veľmi ľahko vyvážiť citlivosťou TSiek)
- vyššia nákupná cena => menej peňazí na po nákupný servis
V6
+ charakter, CHARAKTER

+ 6st. prevodovka
+ charakter
- spotreba
Snažil som sa na webe nájsť čo najviac informácii ale... niektoré veci sa dozviem určite až tu

Ďalší problém sú peniaze. Teda problém... skôr obmedzenie ako problém. Jednoducho ich menej ako som predpokladal, ale myslí, že pri súčasných cenách aj s tým málo dá niečo vymyslieť. Nákupnú cenu by som si prestaval niekde medzi 1500-2000E, pri nejakých extra pekných kúskoch by sa dalo aj vyššie ale rád by som si nejachal čo najväčšiu rezervu na ponákupný seris.
Auto chcem mať kvôli STK a poistke na slovenských značkách, a vzhľadom na cenovú kategóriu sa dovoz neoplatí takže obmedzenie na slovenský trh

Rád by som Vás poprosil o všetky postrehy, nápady, návrhy a diskusiu obecne

Ex 156 2.5 V6 141kw
147 1.6 88kw
147 1.6 88kw
projeď se a uvidíš ....... . Thohle zase vypadá na 4 stráky diskuze o ničem, shrnul sis to dobře, tak si je prostě projed a vezmi co ti bude líp vyhovovat, to je lepší než všechny fora světa. Počítej s tim, že tim že si 156 koupíš to teprve začně - přední náprava - prásk 6000 + 1000 Geometrie, tlumiče - prásk 6000, brzdy - prásk 4000, shnilá podlaha - prásk na magnet., pak tady máš rozvody - u V6 8000, olej 300/litr, u TS variátor a nějaký to čidýlko a korunky se jen kutálej.
Nechci tě doradit, jen abys počítal s tim, že z brigády ti na chlast už moc zbejvat neude .....
Nechci tě doradit, jen abys počítal s tim, že z brigády ti na chlast už moc zbejvat neude .....

Rychle a stylově
Rychle a stylově
Ešte pár slov k spotrebe. Kedysi dávno som si hovoril, že určite nebudem patriť medzi tých čo to budú riešiť, ale keď zrazu liter stojí 40 korún... tak asi to trochu musím vziať do úvahy. Trochu som googlil a nič nie je je to také čiernobielé ako by sa na prvý pohľad zdalo. Veľa ľudí vraví že bussa žerú ako prerazené, ale na druhú stranu sú aj ľudia čo vravia že to tak vôbec nie je. Jasné za 7 ako JTSko to nepôjde, ale pokiaľ je motor v poriadku tak sa(podľa niektorých ľudí) na dlhšie vzdialenosti pod 10 dá dostať aj pri stále svižnom tempe. Niektorý dokonca idú ešte ďalej a hovoria spotrebe 8,5-9 stále pri normálnom jazdení. Čo si o tom myslíte?Nekupujem si auto na to aby som chodil diaľnice 160gps "kopec-nekopec" lebo to ide, dokonca si ani nekupujem auto aby som sa dostal z bodu A do bodu B
, aj keď asi ho na to sem tam využijem
. Kupujem si auto pre radosť z jazdenia a tá (pre mňa) rozhodne nespočíva v rýchlych diaľničných presunoch, alebo zbytočnom týraní motoru. Rád sa zveziem rýchlo, ale keď je na to správny čas a miesto, keď nie je, nemám problém ísť pekne uvoľnene a plynulo. Čo tým všetkým chcem povedať? Možno je to práve viac o ľuďoch a možno budem práve s tých ktorým bussa až tak nežerú
, a pre dvojlitre vlastne ostáva jediný proargument lepšia vyváženosť auta. Okej, uznávam celý tento post znie absurdne a začínam sa neznášať za to že riešim spotrebu...

Ex 156 2.5 V6 141kw
147 1.6 88kw
147 1.6 88kw
v GTV mi busso jela za 12 - 30 a v 75 jezdim za 15 - ?? ..... nevěř tomu, že ti bude 2.5 ve 156 jezdit do 10, krátkodobě se sebezapřenim asi nejspíš jo, ale proč by sis to pak kupoval?
Rychle a stylově
Rychle a stylově
A ja som sa na tie 4 stránky tak tešil 
Vo V6 som už za volantom na chvíľu sedel, ale je to pár rokov dozadu (nič čo by šlo zabudnúť)
Nepredpokladám že by ma niekto pustil za volant vlastného dvoj litra na zakrútenej okreske v tempe aby bolo jasne poznať prebytočnú nadváhu šesťvalcu, aspoň nie za sucha.
spotreba: jasne, žiadne superasketické jazdenie nemusím, vychádzal som len z niekoľkých diskusií čo som našiel. Hlavné odôvodnenie som videl v 6kvalte, ľahkosti auta + plynulosti jazdy.

Vo V6 som už za volantom na chvíľu sedel, ale je to pár rokov dozadu (nič čo by šlo zabudnúť)
Nepredpokladám že by ma niekto pustil za volant vlastného dvoj litra na zakrútenej okreske v tempe aby bolo jasne poznať prebytočnú nadváhu šesťvalcu, aspoň nie za sucha.
spotreba: jasne, žiadne superasketické jazdenie nemusím, vychádzal som len z niekoľkých diskusií čo som našiel. Hlavné odôvodnenie som videl v 6kvalte, ľahkosti auta + plynulosti jazdy.
Ex 156 2.5 V6 141kw
147 1.6 88kw
147 1.6 88kw
dojdi někam do bazaru a povoz se s TS a V6 ..... kde je problém?
Rychle a stylově
Rychle a stylově
Nikde, len ma to nenapadlo
Bazare som nebral nejako do uvahy, ani neviem ako to fuguje
v zivote som v ziadnom nebol Proste pridem poviem, ze by som chcel to a to a spravia mi predvadzaciu jazdu, hej? 

Ex 156 2.5 V6 141kw
147 1.6 88kw
147 1.6 88kw
bingo!! 

Rychle a stylově
Rychle a stylově
Dneska žiaden bazár obehnúť nestíham, možno zajtra, ale stihol som ísť na autobazar.eu
a aha čo som našiel
http://alfa-romeo-156.autobazar.eu/20-1 ... 51264.html
cena fakt nizko, a podla toho čo tam je napísane tak by mala mať jasnu historiu, čize to doho s kľudným svedomím nalejem ďalších 25 tisíc a mám auto v "top stave", čo vy na to? A ešte mi ostane aj na poriadne obutie.

http://alfa-romeo-156.autobazar.eu/20-1 ... 51264.html
cena fakt nizko, a podla toho čo tam je napísane tak by mala mať jasnu historiu, čize to doho s kľudným svedomím nalejem ďalších 25 tisíc a mám auto v "top stave", čo vy na to? A ešte mi ostane aj na poriadne obutie.
Ex 156 2.5 V6 141kw
147 1.6 88kw
147 1.6 88kw
Jestli to bude takhle jednoduchý tak u mě máš flašku 

Rychle a stylově
Rychle a stylově
Ano, tiež mi popisok od majiteľa príde ako z rozprávkovej knižky
Ale čo ak...
Asi mu večer napíšem 

Ex 156 2.5 V6 141kw
147 1.6 88kw
147 1.6 88kw
Takze, vyzera najzasadnejsi problem na tom aute je, ze tam je olej "5w40 plna syntetika menený každých 15000km"
viem ze to je pruser, ale ako velky?

Ex 156 2.5 V6 141kw
147 1.6 88kw
147 1.6 88kw
může a nemusí, já osobně bych do toho nešel, majitel byl zřejmě "odvážná školačka"
Rychle a stylově
Rychle a stylově
prípadná oprava spočíva v GO motora? čize 25tisíc? Alebo rovno celý nový motor? Alebo stačia nejaké menej extrémne opratrenia?
Ex 156 2.5 V6 141kw
147 1.6 88kw
147 1.6 88kw
viewtopic.php?f=19&t=11567 tak si vyber 

Rychle a stylově
Rychle a stylově
dík za odkaz, síce som sa nedočítal kolko presne stojí GO, ale zjavne to závisí kus od kusu nič lacné to nie je.
Volal som s predávajúcim a predávajúci != majitel, ale majitel je známi ktorý je v zahraničí + pekný uveritelný príbeh k tomu, ako samozrejme, že to vrhá trochu znepokojenie, ale zase kto sa bojí tak nekupuje alfu že...
Medzi tým zlacnela táto
http://alfa-romeo-156.autobazar.eu/20-1 ... 85915.html
(a pribudlo jej v inzeráte 10000km)
Čo si o tom myslíte? S toho čo som čítal tak sú po FL oveľa spolahlivejšie ale už má toho hodne nalietané
Volal som s predávajúcim a predávajúci != majitel, ale majitel je známi ktorý je v zahraničí + pekný uveritelný príbeh k tomu, ako samozrejme, že to vrhá trochu znepokojenie, ale zase kto sa bojí tak nekupuje alfu že...
Medzi tým zlacnela táto
http://alfa-romeo-156.autobazar.eu/20-1 ... 85915.html
(a pribudlo jej v inzeráte 10000km)
Čo si o tom myslíte? S toho čo som čítal tak sú po FL oveľa spolahlivejšie ale už má toho hodne nalietané

Ex 156 2.5 V6 141kw
147 1.6 88kw
147 1.6 88kw
je to fut stejný, 98, nebo 2004 je to podle mě fuk, základ je stejnej. Z fotek prd poznáš, takhle vypadá celkem slušntě , ale nikdo ti tady od počítače neřene "jo,tuhle ber". Prostě se seber, vezmi mechanika a jezdi po těch autěch a vyber si. žádná věda ....
Rychle a stylově
Rychle a stylově
- Franik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
já měl 2,5 V6 a můžu ti potvrdit že celkovej průměr jsem opravdu měl lehce nad 10litrů, je pravda že někdy to vylezlo i ke 14 ale tam hodně závisí na stylu jízdu a poloze ručičky RPM. Jednou jsem se dostal na průměru i na 8,5 ale to byla jízda nejízda, po dálnici do Chorvat v závěsu za mnou švagr s felícii combi naloženou po střechu takže, pořád čučet do zrcátka a hlídat, jel tam tenkrát poprvé tak nic nevěděl. A pokud by byla 2,5 V6 v kombiku a po face tak neváhám ani chvilku. Tenkrát jsem chtěl 1,8TS a nakonec když jsem se svezl tak bylo jasno. Rozvody něřeš uděláš je stejně nejspíš jen jednou. Povinný budeš mít stejný jak na 2,0TS tak i na 2,5V6 a svezení je uplně o něčem jiným.
Giulietta QV 10/2010 ex.
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts