Kupujeme AR 159...
Re: koupě AR 159
Tiez si myslim ze je blbost kupovat buracku. Nechapem co tym ako uzivatel ziskas? Za tu cenu + opravy kupis uz aj neburanu a bez takychto problemou. Niekedy mam pocit ze niektory chcu ako sa hovori " za malo penazi vela muziky"
AR 159Sw, Q~tronic
Ex AR 159 1.9 jtdm 16v, 110kw Sedan
Ex VW Polo 1.4, 55kw
Ex VW Polo 1.4, 55kw
Cuhan: Ty jsi strasnej provokater
Ale nemyslim si, ze tak rychle to klesne, pod 150 to nepujde, teda vyhledove...ALe je fakt, ze jsem cekal, ze letos ta hranice bude 200, ale koukam ze uz jsou jiste kusy pod, ale jestli to vubec jezdi... A nesouhlasim s tim, ze jsi rekl, ze stav vozu nekoresponduje s cenou, no, i kdyz zrovna u nas ... proste pred koupi si to auto projit od A do Z a pak si udelat predstavu o stavu vozu a od toho odvijet cenu. Je fakt, ze obzvlaste cesti bazarnici jsou na ceny experti, ale fakt neznam nikoho, kdo by prodaval levne (v radu nekolik desitek tisic min nez konkurence) kvalitni auta
, takze ty nizky ceny proste temer vzdy mluvi za vse...

AR 159 SW 2,4 20V 147kw
Já dobře vím jak před dvěma léty klesala cena 166 2.4JTDm,tenkrát se prodávala kolem dvěsta tis. dnes to koupíš pod stovku a to si myslím že 166ka je jinčí držák než AR 159 a s těma cenama mám svoje zkušenosti dražší neznamená lepší,v roce 2007 jsem kupova Galanta V6ku za 45tis. tenkrát se cena tohoto modelu pohybovala nad 100tis.půl roku jsem pojezdil a prodal za 120tis.ten stejný rok jsem koupil 166ku 2.5v6 kterou jsem po dvouletém provozu prodal téměř za ty samé prachy,je třeba umět dobře koupit a poté dobře prodat,takhle to praktikuju už mnoho let. 

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Zdravím pánové, děkuji za názory. Je vidět, že uživatelé tohoto fóra a potažmo vlastně i těchto hezkých aut, kterým tady v čr nikdo moc nevěři jsou na slušné úrovni. Pánové, co má toto znamenat
:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list

http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list
Nějaký podvodník. Když dáš do Googlu jeho číslo, zjištíš že prodává další auta "pod cenou", u každého inzerátu s jiným emailem.
A pak že se nedostanou pod stovku, jak psal Cuhan.. a ani jsme nemuseli čekat do příštího roku 

Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
Šmelinář. Pravidelně se jeden z nich pokouší prodat BMW X3. Teď tam zrovna není, ale pokud už k němu nepřijela policie, tak to ještě zkoušet bude. Už dvakrát jsem ho udal
Zkoušel na mě takový ty fórky, že když mu pošlu zálohu, že mi to nějaká agentura přiveze atd. Posílal mi fiktivní internetový stránky tý agentury. Takovejch je tam dost. Jeden dokonce prodával své auto také podezřele velmi levně a když jsem se ho ptal, co je s tím autem, že je tak levný, tak mi řekl klasickou výmluvu, že odjíždí do zahraničí na delší dobu a když jsem se zeptal kam, tak dlouho mlčel a pak řekl, že do chorvatska
Ještě souhlasil s mojí zkušební nabidkou, že bych si to vzal se slevou 30 tis, ale že si to musím koupit do jeho odjezdu jinak auto půjde do bazaru
- nevím do kterýho
Musím podotkonout, že to auto bylo opravdu velmi podhodnocené 

Tak ta moje řadička vypadá podobně,ale spíš je to vážně tím pokud někdo má hodně často ruku na páce,což se mi u alfy stává dost často
Jinak moje na tacho 160 a podle toho co nám vyplivla diag u kámoše na stk má 210,ale těžko říct,při koupi s Tanguerem jsme na to nenarazili.Ale nevadí,na tom autě je mraky věcí nových a zatím slouží skvěle a nelituji 

Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
EX: Seat Ibiza 1,5 system Porsche r.v.1990
Škoda Felicia 1,3MPI,r.v.1999
Ono možná lepší nevědět
. Stejně ale myslím, že i Alfa zvládne kotel kilometrů. Už jsem viděl i 159 2.4 JTDm co měla přes 700 000 - taxík a pořád to jezdilo
. To sou ale lidi... holt jak má auto nad 150 000 tak je už takřka neprodejný, navíc češi nedokážou ocenit dobré jízdní vlastnost, útulný interiéri a kvalitní zpracování, spíš velkej kufr, nápis TDI a šestnáctipalcový liťáky (popř i falešný). Radši se koukaj na tu ohavnost co maj ve své Škodě Superb (na které imho není nic moc super, možná tak ten deštník ve dveřích
) a pod kapotou jim rachtá traktor, hlavně že je vzadu hodně místa na nohy
. Ale chápu to, když tady u nás čtyřicet let byly dobrý auta prakticky nedostupný, tak lze čekat, že to ani skoro nikomu nevadí...
Jinak se 166 bych se neozýval
. Myslím že 159 je na tom co do zpracování a spolehlivosti mnohem líp, tím ale samozřejmě nechci říct, že by 166 nebyla skvělé auto a ano 159 má oproti ní spoustu ústupků a dá se říct, že je to o trochu míň Alfa
. Dobře levně koupit a draze prodat je nějáké řešení. Já to dřív z různými věcmi také praktikoval, ale třeba tuhle Alfu jsem bral s tím, že je "na dojetí". Tedy ne že by to byl takovej šrot, ikdyž vlastně asi trochu i je, ale prostě to auto mám rád a i když bude stát v noci u krajnice a nepojede, tak ho budu mít stále rád, snad i kdyby se rozpadlo na kusy, zrezlo do nicoty nebo tak něco, teprve pak bych šel a koupil bych si další
.

Jinak se 166 bych se neozýval

riprex: líp bych to nenapsal. Moje 159 najezdila 40tkm za rok v Holandsku, takže teď má necelých 160tkm. Dovezl jsem to k dědovi a když se ptal, kolik to má najeto, řekl mi že je to vylítané.
Přitom auto je jak nové a vevnitř dokonce ještě voní novotou. Tohle je holt výsledek 40ti letého života za ostnatým drátem a dostupností jen škodovek, které nevydržely ani 100tkm, popřípadě krapet odolnějších sovětských vozů. Jinak JTD zvládne bez generálky 500tkm v pohodě.

-
dusan.janus
Re: Vše o nákupu AR159
Zdravím, co si myslíte o tomto kousku? http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list
tak to jsou ti strasi lidi, kteri si tenkrat mohli dovolit koupit nove auto, protoze nestaly statisice (ale ani samozrejme nevydelavali desetitisice
), nic mene jsem narazel na to, ze driv ty auta skutecne meli v podstate od plinky a tak ted kdyz vidi na tachaci 150 tis, tak se divi, ze to jeste jede
no, hlavne at nam to kluci jezdi a nemame s tim starosti, ne? je to krasny auto a i po te dobe co ji mam, se porad tesim, jak se zase projedu

no, hlavne at nam to kluci jezdi a nemame s tim starosti, ne? je to krasny auto a i po te dobe co ji mam, se porad tesim, jak se zase projedu

AR 159 SW 2,4 20V 147kw
Presne ako pises fano.. nech to jazdi bez problemov.. ja ju mam ako moje prve auto takze este o to vacsia radost ked do nej sadnem a prejdem sa.. za posledne dva dni som s nou nabehal cca 460km. A aka to radost s nou jazdit.. 

Moje prvé auto, moja prvá Alfa
Alfa Romeo 159, 1.9JTDm/16V/110kW, r.v.2007, Strieborná metalíza, Navi, DPF Off, EGR Off by Cendler, swirl Off (vymenené sanie z AR 156)
Alfa Romeo 159, 1.9JTDm/16V/110kW, r.v.2007, Strieborná metalíza, Navi, DPF Off, EGR Off by Cendler, swirl Off (vymenené sanie z AR 156)
jj, ať nám to dobře a dlouho jezdí. Jedinou chybku, kterou na 159 vidím je, že nenabízeli motor TBi už od počátku výroby a celkově ten velký rozdíl v poměru diesely:benzíny. Ale co už, s ropou to taky není tak špatné.
Re: Vše o nákupu AR159
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
No TBi samozřejmě mělo bejt od začátku a taky mohli trochu šetřit na hmotnosti, ale fakticky to moc nečimu nevadí, 159 není tak sportovně orientované auto. Co mě osobně mrzí nejvíc, že nenechali Bussovu V6. Přitom by klidně i ty emise dala. Holt následek vlastnictví a spolupráce s GM. Mám i do budoucna strach, že se z Alfy stane to co z Lancie. Nerad bych abychom tu pak měli "Alfu Romeo Town & Country" a nebo "Alfu Romeo Park Avanue" a podobné hnusy. Možná by bylo na čase aby Fiat Alfu zase pustil dál někomu, kdo zachová aspoň to, co z ní zbylo. Otázka je ale komu. V dnešní době je problém vyrábět dobrá a odlišná auta pro běžné lidi, které Alfa vyráběla. Všichni co se o to v dnešní době snažili, tak přišli na buben (Saab, Lancia, Tatra...). Je smutné že vyhrávají ti, kdo vyrábí vpodstatě levnej neinovativní šrot a ne ti, kteří vymýšlejí zajímavé a revoluční konstrukce, bohužel ale doba je taková. Doufám, že se aspoň tomu Saabu podaří zas aspoň trochu postavit na nohy, když už má nového majitele, ikdyž tomu vlastně vůbec nevěřím. Ono i celý ten důvod proč vlastně 159 neuspěla byl ten, že byla moc dobrá, nákladná na výrobu a taky na ní měli pořádnou marži a co hlavně, marketing byl totálně mizernej. Kde jste kdo viděli reklamu na Alfu? Někde jich možná pár bylo, nicméně málo. Většina lidí, která se o auta nezajímá by jí třeba brala, protože je nebaví ta nuda a šeď ve které jezdí, jenže o ní ani nevěděli. Když 159 a hlavně Brera přišla byl kolem toho docela poprask. U Brery navíc měli všichni plané očekávání, doufali že bude rychlá a obratná a jako šok pak působilo to, že to je vlastně 159 bez zadních dveří a s nepoužitelným kufrem. Nejdřív jí všichni novináři pořádně proprali v médiích a řádně zkritizovali a tím to vlastně skončilo. Původně se čekalo že se na ně budou stát fronty a lidi za ně budou ochotní ty peníze i zaplatit, protože prostě byla a je nádherná a je vlastně zázrak, že vůbec vznikla a začala se vyrábět, protože její návrh začal s tím, že se vůbec nedostane do výroby. A když už konečně došlo na prodej, nikdo o tom ani nevěděl. Žádný pořádný poprask se kolem toho neudělal a vsadím se, že kdyby ano, tak i přes všechny zápory, které 159 a hlavně Brera mají, by se prodávaly. Sice ne tak dobře jako třeba Golf, ale aspoň by se vyrovnali 156. Takhle skončí dvě hodně dobré auta v zapomnění a za pár let po nich neštěkne ani pes. Bohužel...
že je 159 dobré a docela spolehlivé auto je pravda....
V době svého uvedení ale konkurenci neválcovala zdaleka tak, jak to udělala 156 v době své.... A proto se prodávala podstatně míň...
Prostě 159 nebyla tak dobrá, jak byla drahá, to je vše...
A marketing špatný byl, o tom žádná.... To ale platí pro všechny AR....
V době svého uvedení ale konkurenci neválcovala zdaleka tak, jak to udělala 156 v době své.... A proto se prodávala podstatně míň...
Prostě 159 nebyla tak dobrá, jak byla drahá, to je vše...
A marketing špatný byl, o tom žádná.... To ale platí pro všechny AR....

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
mmmmmm
http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... oFrom=list přesně takovou potřebuju...

AR 159 SW 1.9 JTDm

AR 159Sw, Q~tronic
Ex VW Polo 1.4, 55kw
Ex VW Polo 1.4, 55kw
ssvd: to je nadherny kus.. hned by som ju bral..

Moje prvé auto, moja prvá Alfa
No,tak za 760 tis.si představuji jinčí vozítko 

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
riprex: Skvěle řečeno.Já teď prodávám svoji Feldu a nechal jsem na ni origo kilometry,je to rok 99 a najeto má 208 000km a každej říká že to má moc,tak jen odpovím,že jim to klidně smotám jako 90% aut v bazarech,v tomhle jsou prostě čeští lidi nepoučitelný,u mě vždycky rozhoduje stav.Ta moje felda s 208 000 předčí v pohodě tu samou se 100 000km na tacho,ale to užý nikdo nevidí.Stejný jako když jsem si pořídil Alfici a strýc říkal že by se mu to líbilo,prý kolik mám najeto,tak říkám 160 000 a on to je mooc.Prý z roku 2006 mají auta pod 100 000,tak jsem říkal ať si ho koupí a bude na 100% stočený,prostě nepoučitelný
Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
Měl jsem služební Feldu 1.9D a měla najeto 650tis,kdyby se nerozpadla rzí,tak jezdí dodnes 

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
cuhan: Slušnej nájezd
Já říkám že ty motory jsou tam nesmrtelný,s kastlí je to horší no