Kupujeme AR 159...
Re: Vše o nákupu AR159
Ahojte, zdravim vsetkych alfistov. Chcem vas poprosit o par rad respektive nasmerovanie pri kupe jazdenej 159viatky. V kupe mam celkom jasno mala by to byt 159 po facelifte s motorom 2.4jtdm teda rocnik 2008 a viac, servisna knizka a moznost napojenia na diagnostiku pre zistenie skutocneho stavu vozidla, diagnostiku na talianov mam, kedze aj teraz vlastnim talianske auto.
V tomto smere mam zopar otazok:
1, Su vsetky 159 z roku 2008 uz faceliftovane? t.j. hlinikove podvozkove komponenty atd. Alebo je tam nejaky konkretny datum 2008 kedy sa zacal facelift?
2, Existuje spolahlivy dovozca/predajca tychto aut na ktoreho sa oplati obratit?
3, Mate niekto skusenosti s diagnostikovanim AR 159? osobne mam skusenost len s alfa 156, fiat marea, bravo, brava. Ak ano prosim Vas ozvite sa mi cez RZ velmi pekne dakujem.
Cena by sa mala pohybovat okolo 8 000 EUR +- zalezi od stavu auta. Je tato cena realna pre AR 159 s najazdom povedzme do 150 000 Km?
V tomto smere mam zopar otazok:
1, Su vsetky 159 z roku 2008 uz faceliftovane? t.j. hlinikove podvozkove komponenty atd. Alebo je tam nejaky konkretny datum 2008 kedy sa zacal facelift?
2, Existuje spolahlivy dovozca/predajca tychto aut na ktoreho sa oplati obratit?
3, Mate niekto skusenosti s diagnostikovanim AR 159? osobne mam skusenost len s alfa 156, fiat marea, bravo, brava. Ak ano prosim Vas ozvite sa mi cez RZ velmi pekne dakujem.
Cena by sa mala pohybovat okolo 8 000 EUR +- zalezi od stavu auta. Je tato cena realna pre AR 159 s najazdom povedzme do 150 000 Km?
1, 2008 je přelomový rok - koupíš před i po FL. Je tam pár věcí, podle kterých se dá jednoduše orientovat - budíky, sedačky, stropní ovládací panel, otevírání kufru, ovladač klimatizace... snad jsem na nic nezapomněl. Najdeš to tady viewtopic.php?f=37&t=9178&p=240895&hili ... fl#p240895 na fóru.
2, to ti asi nikdo neřekne - každý má zkušenosti jen s tím, do koho sám kupoval.
3, zkus kontaktovat Cendlera.
8 000 EUR za 2,4 po FL je zatim myslím ještě málo, pokud to má být ve slušném stavu. Pokud je 8.000 tvůj limit, doporučuju hledat podle stavu a na FL se vykašlat než nějakou zprzněnku. Těch 40-50 kg, který se jim povedlo ušetřit v celkový hmotnosti z toho stejně motokáru neudělalo.
2, to ti asi nikdo neřekne - každý má zkušenosti jen s tím, do koho sám kupoval.
3, zkus kontaktovat Cendlera.
8 000 EUR za 2,4 po FL je zatim myslím ještě málo, pokud to má být ve slušném stavu. Pokud je 8.000 tvůj limit, doporučuju hledat podle stavu a na FL se vykašlat než nějakou zprzněnku. Těch 40-50 kg, který se jim povedlo ušetřit v celkový hmotnosti z toho stejně motokáru neudělalo.
Dodge Durango - 3,6 Pentastar - 2017, Alfa Romeo GTV - 3,0 v6 24v - 1998
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013
Vdaka za rady pomohol si mi, no ja mam na kupu pomerne dost casu takze ked rok nekupim, nic sa nedeje, tych 8000 je orientacne, ak bude auto v dobrom stave s preukazatelnymi Km tak som ochotny kludne priplatit.
Variantam pred FL sa nebranim, chcel by som vsak 154KW motor. Takze radsej pockam kym sa v danej sume do niecoho zmestim.
Idem pozret rozdiel FL a pred FL co si mi odkazal, dik.
J.
Variantam pred FL sa nebranim, chcel by som vsak 154KW motor. Takze radsej pockam kym sa v danej sume do niecoho zmestim.
Idem pozret rozdiel FL a pred FL co si mi odkazal, dik.
J.
Re: koupě AR 159
Ahoj, já jsem se na to auto podívat byl. Všiml jsem si jen prvního inzerátu od soukromníka. Týpek to nejspíš dotáhl z Itálie, na prohlídku mě poslal do bazaru (toho, co stojí za druhým inzerátem). Nečekal jsem to, ale po laické prohlídce se mi ta Alfa zdá dost pěkná. Zvažuju, že si jí nechám odborně prověřit a budu o ní přemýšlet.F.a.n.o píše:Tak uz to mam, trvalo mi to 5 vterin...
1)spzka
2)1 tis km v najezdu
-co jsem vyhral?![]()
No, ja proste za sebe rikam, ze i kdyz se to auto nachazi ve stejnym meste, kde ziju, tak by me nestalo ani za to, jit se na nej podivat...
Proč přesně píšeš, že by ti ani za prohlídku nestála? Jo, uznávám, že bazary ve mě moc důvěru nevzbuzujou, ale stejně tak může člověk narazit na problémový auto u soukromýho prodejce. U ojetiny je to vždycky riziko.
-
dusan.janus
Zdravím, nenašel by se hodný Alfista se 159 1.9JTD 110kW z Ostravy a okolí ochotný svézt mě ve svém autem? Obcházím bazary a co jsem zatím viděl za kousky... hodně by mi pomohlo "ošahat" si nějaký kus, o kterém vím, že je v pořádku. Děkuji moc Dušan Janus
Zdravim Vas panove ve spolek. Jakozto nove registrovany a alfista "wannabe" resim koupi noveho (teda ojeteho) auta. Do AR 159 SW jsem se zamiloval jen co jsem ji videl, ale az ted se pro me staly dostupne. Lecos jsem na foru procetl, lecos pochopil s ledascim pocitam. Hrubou predstavu jak by mela moje snad brzy budouci alfice vypadat mam taky. Chci se, ale zeptat - ma na nasich silnicich smysl TI packet? neni ten snizenej podvozek spis vic na skodu a vecny nervovani se abych si nekde neurval vanu? A jeste jeden dotaz - nemate nekdo zkusenosti s Auto Safranek v Trebici http://www.fiat-autosafranek.cz (nenasel jsem to tady nikde)?
AR 159SW 154Kw 2008 po FL
Pánové, napište mi prosím, co si o té konkrétní zmíněné 159 myslíte (http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... 9/10435769). Zda byste do toho šli nebo ne, a proč.
Budu vděčen za každou reakci.
Jinak VW faggots a podobní mě sice od AR odrazují, ale já nechci dát na pověry a stereotypy a to auto se mi líbí
Budu vděčen za každou reakci.
Jinak VW faggots a podobní mě sice od AR odrazují, ale já nechci dát na pověry a stereotypy a to auto se mi líbí

AR 159 jak nemá nad 200koníku tak to bude takový lenochod 

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Jo no, že to není žádný pírko, to je všeobecně známo. Ale tak mě by to snad stačit mohlo. Nejlepší by byla 1,75 turbo po FL, ale to už je na mě cenově vyšší level (naftu nechci).
Spíš se snažím zjistit, proč kolega odrazoval od konkrétního kousku. Že to někdo prodává soukromě, jebne to do bazaru a neumí se domluvit, aby měli jen jeden inzerát, to snad ještě neznamená, že je to nějaká černota, ne?
Pokud o tom autě budu dál přemýšlet, chtěl bych si ho dát prověřit. V Brně je pro AR autorizák Motortec u Globusu; má s nima někdo zkušenost? Nebo je v okolí nějakej lepší neautorizovanej servis? Díky
Spíš se snažím zjistit, proč kolega odrazoval od konkrétního kousku. Že to někdo prodává soukromě, jebne to do bazaru a neumí se domluvit, aby měli jen jeden inzerát, to snad ještě neznamená, že je to nějaká černota, ne?
Pokud o tom autě budu dál přemýšlet, chtěl bych si ho dát prověřit. V Brně je pro AR autorizák Motortec u Globusu; má s nima někdo zkušenost? Nebo je v okolí nějakej lepší neautorizovanej servis? Díky
Ale tak zas bych to tak tragicky neviděl, není to kombík a na normální ježdění ten motor vpohodě stačit bude a na sportovní ježdění si snad nikdo rozumnej nekoupí 159 - velkou a těžkou limuzínu
. Co se týče tohohle konkrétního auta, tak zdá se mi pochybnej ten způsob prodeje a nelíbí se mi, že je to čerstvá dotaženka. Benzíny ve 159 nepatřej zrovna k těm nejlepším, ale zas tak tragicky bych to neviděl nicméně fakt nechceš radši naftu? Opravdu? No jak myslíš... ale dej si pozor na rozvody a vůbec stav toho motoru - je to Opel. Samozřejmě kompletní kontrola auta v autorizáku není špatná věc a Motortec Brno není špatnej servis, takže proč ne. Radím ale vzít si k nákupu někoho kdo 159 má nebo zná, abys zbytečně nevyhazoval za kontrolu v autorizáku a závadu přitom byl dávno předtím schopnej odhalit za flašku piva někdo odsud z fóra.
Každopádně od AR se nenech odradit, není důvod k přehnaným obavám. Počítej ale s tím, že u AR většinou triumfuje styl nad podstatou, takže není až tak praktická jak by být mohla (méně odkádacích míst, žárovky vymění jen zručný chirurg nebo chobotnice...). Se 159 si můžeš užít spoustu cenově dostupné "zábavy", základem je ale vybrat dobrý kousek a ne nějákou ekonomickou sebevraždu.
Z vlastních zkušeností ale říkám, že tohle konkrétní auto na 99% nebude tak ideální, jak vypadá.

Každopádně od AR se nenech odradit, není důvod k přehnaným obavám. Počítej ale s tím, že u AR většinou triumfuje styl nad podstatou, takže není až tak praktická jak by být mohla (méně odkádacích míst, žárovky vymění jen zručný chirurg nebo chobotnice...). Se 159 si můžeš užít spoustu cenově dostupné "zábavy", základem je ale vybrat dobrý kousek a ne nějákou ekonomickou sebevraždu.
Z vlastních zkušeností ale říkám, že tohle konkrétní auto na 99% nebude tak ideální, jak vypadá.
- mgr.maria.vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Možná se na mě někdo naštve, ale u tohoto konkrétního kousku nechápu, jak může Alfu nabízet soukromník a přitom má na ní převozní značky. Tím pádem to není soukromý prodejce
Navíc uvádí: země původu jiná. Jak jako jiná. Proč to nenapíše na rovinu? Nepřemýšlí náhodou, v které zemi si opatří razítka do servisky???
Takže tady něco smrdí

Navíc uvádí: země původu jiná. Jak jako jiná. Proč to nenapíše na rovinu? Nepřemýšlí náhodou, v které zemi si opatří razítka do servisky???

Takže tady něco smrdí

Naposledy upravil(a) mgr.maria.vaic dne 2.7.2012, pon 18:54, celkem upraveno 1 x.
- mgr.maria.vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
http://www.info-morava.cz/auto-bello/in ... n=(organic)|utmcmd=organic|utmctr=608%20451%20595&__utmv=-&__utmk=68180625
Tím vpodstatě naznačují, že nejdřív auto dovezou, pak opraví karoserii a naleští ho, aby to nikdo nepoznal
. Celé je to nějáké podivné...

Taky jsem si ho Googlil, ale tohle mě nenapadlo
No asi to bude trochu podezřelý...

Zdravim panove, hledam AR 159 SW po faceliftu v kuzi...popravde jsem jich moc u nas nenasel, nicmene - jaky by byl vas nazor na tuhle fesandu(myslim, ze je po FL, ale nejsem si 100% jistej - na fotkach nejsou videt poradne budiky ani klima a podle niceho jinyho to nepoznam
)? Potazmo i na prodejce... a jeste posledni dotaz - TI packet - da se s tim snizenym podvozkem u nas vubec existovat? Diky predem za jakekoliv reakce.
EDIT: jeste ten odkaz chybi
http://www.sauto.cz/osobni/detail/alfa- ... etail#tabs

Naposledy upravil(a) ElGregory dne 2.7.2012, pon 21:50, celkem upraveno 1 x.
Na tomto inzerátu nevidím nic špatně,je to zkrátka na převozních značkách a čeká na kupce a přepis,normální postup 

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- mgr.maria.vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Na kterém inzerátu? Šafránek nebo Svrček? Aby si to někdo nevyložil špatně.
Pán to inzeruje jako soukromá osoba. Na autě jsou převozky, čili lže.
Další zajímavá věc je tachometr. Dle tachometru měla tato Alfa najeto 157512.-km 16. ledna 2009
Pán to inzeruje jako soukromá osoba. Na autě jsou převozky, čili lže.
Další zajímavá věc je tachometr. Dle tachometru měla tato Alfa najeto 157512.-km 16. ledna 2009

- mgr.maria.vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ElGregory: to je krasavice. Škoda, že nafotil jen 14 fotek. Nevím proč. Na Sauta může vložit 50. A když už si dám práci s focením, tak nafotím i tachometr.
Já osobně TI nedoporučuji. Zejména ne na české a slovenské silnice. Ale to je pouze můj subjektivní názor.
Já osobně TI nedoporučuji. Zejména ne na české a slovenské silnice. Ale to je pouze můj subjektivní názor.
Krasavice to je, o tom zadna...ja mam prave z TI zvlast u nas obavy. Kdyby byla bez TI tak by nebylo moc o cem mluvit, ale s TI si myslim, ze se na ni podivam, projedu, povzdechnu a z cela praktickych duvodu se budu divat dal po nejake ne-TI.
Jí vem a zvedni jí, třeba něják takhle:

Stačí ti na to sada opravdu velkých kol a podvozek z dunovky
. A ještě si dozadu můžeš dát ten kávovar.
Ono to TI bude u nás víc trpět, takže jo, z praktickýho hlediska je lepší klasika no... ale je krásná...

Stačí ti na to sada opravdu velkých kol a podvozek z dunovky

Ono to TI bude u nás víc trpět, takže jo, z praktickýho hlediska je lepší klasika no... ale je krásná...
No a já jsem myslel že jde o auto a tady se řeší prodejce,viděl to auto vůbec někdo,že už se ví dopředu že je to mrdka?
Pro mě jako kupujícího je úplně jedno kdo to prodává,jak to prodává a kolik stočil,tyto věci jsou nepodstatné,preferuji stav auta,ostatní je nepodstatné
Pro mě jako kupujícího je úplně jedno kdo to prodává,jak to prodává a kolik stočil,tyto věci jsou nepodstatné,preferuji stav auta,ostatní je nepodstatné

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- MichalP
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak tohle auto jsem měl já (zde strana 47 foto)cca 2,5 měsíce než jsem ho musel vrátit protože nebyly papíry.Tak snad už to má pan Šafránek vše vyřešené.Jinak prodejce je bez problémů,milej a dost vstřícnej člověk,jednání s ním bylo vždy jak jsme se dohodli.ElGregory píše:Zdravim panove, hledam AR 159 SW po faceliftu v kuzi...popravde jsem jich moc u nas nenasel, nicmene - jaky by byl vas nazor na tuhle fesandu(myslim, ze je po FL, ale nejsem si 100% jistej - na fotkach nejsou videt poradne budiky ani klima a podle niceho jinyho to nepoznam)? Potazmo i na prodejce... a jeste posledni dotaz - TI packet - da se s tim snizenym podvozkem u nas vubec existovat? Diky predem za jakekoliv reakce.
Teď k autu:
Auto vypadá opravdu nádherně,myslím že je po laku,nikde ani stopa po kamínku.Výbava Ti určitě super,vřele doporučuji,nízké to tak není,dá se jezdit bez problémů všude(pole a les jsem nezkoušel

Alfa Romeo Giulietta 1,75 Tbi QV Limited Edition,Rosso 8C competizione
Novitec podvozek,Novitec difuzor,Alu r19,výfuk 70mm,Sport 200cell kat,EBC brzdy,pancéřové hadice,optimalizace výkonu 265PS,400NM,BMC sání,velký intercooler,rozpěrná tyč
Novitec podvozek,Novitec difuzor,Alu r19,výfuk 70mm,Sport 200cell kat,EBC brzdy,pancéřové hadice,optimalizace výkonu 265PS,400NM,BMC sání,velký intercooler,rozpěrná tyč
- mgr.maria.vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak tomu říkám smůla, 2,5 měsíce čekat na papíry. Určitě Vám bylo líto, když jste ji vraceli
Je od Vás moc milé, že pana Šafránka doporučujete.
Kombinace červená/černá kůže - moc hezké. Ona si svého pánička rychle najde. Jen nasednout a jezdit.

Je od Vás moc milé, že pana Šafránka doporučujete.
Kombinace červená/černá kůže - moc hezké. Ona si svého pánička rychle najde. Jen nasednout a jezdit.
MichalP - to jsi me hodne potesil, ze je to "znamy" auto. Co byl zadrhel u tech papiru? Ve ctvrtek se na ni pojedu podivat. Z TI mam strach protoze obcas musim zajet i na mista s ne uplne idelani silnici, sice zadny pole, ale i tak...no zkusim ji vyvezt do nejakyho hrubsiho terenu a udelam si na ten snizenej podvozek nazor. Takze po 2,5 mesicich pouzivani, zadnej problem a doporucena koupe?