Na druhou stranu pokud bych si mohl vybrat mezi dobrým motorem z hliníku a dobrým motorem z litiny, určitě beru vždy tu lehčí variantu....

Njn hold u VW vycházeli z vr6. Vývoj nového motoru stojí hodně peněz i pro takový gigant jakým je VW. Na druhou stranu si nemyslím, že litinový blok je špatné řešení. :-)Ladin 164V6 píše:Cau,, jj myslel jsem ohledne materialu, litina vs. hlinikova slitina...
S tou váhou nevim, ale dvoulitr TS ve 164 je kůůůůrevsky těžkejLadin 164V6 píše:Ale jo, ale precijen pokrokovejsi mi prijde hlinik, uz jen kvuli vaze, kdyz to je teda sportak.Pripadne Alu-Sil jako pouziva Bmw...
to je psáno vážně nebo s ironií? bez periferie ( svody, altík, sání... , prostě holej motor) ho zvednu když stojím obkročmo na blatníkách, jsem schopnej ho tahat po zemi sám. Sic z 75tky, ale je to lehký kotě, dvoumužnej motor. Zábava začíná na Nissaní litině CA18DET včetně turba. Tam už mám žílu i na čelealfantastisch píše:S tou váhou nevim, ale dvoulitr TS ve 164 je kůůůůrevsky těžkej
Ono je to u těch automatů u Subaru ještě trochu složitější. Používá se i VTD což je zase něco jinýho. Sice ta spojka opravdu funguje hodně podobně, akorát u Haldexu plní roli mezinápravovýho difu kdežto u VTD je dif mechanickej a ta spojka určuje jeho svornost. Takže i VTD je vlastně stálá 4x4. Slušnej popis je k nalezení tady:cuhan píše:...Například prakticky všechny modely Subaru s automatickou převodovkou přitom využívají vlastní automobilkou vyvinutý systém, který je v principu svým fungováním velmi podobný aktuálnímu haldexu.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti