studený 1.6 TS problémy
studený 1.6 TS problémy
Ahoj...kluci potřebuju poradit,mám AR 145 1.6 TS,mám problém.Po nastartování motoru za studena okamžitě chcípne pokud nesešlápnu plyn a a nedržím ho.V motoru škube,občas jakoby bouchne.Pokud nedržím plyn,klesnou otáčky-bud to chcípne a nebo se auto rozklepe a po chvíli se otáčky vyrovnají,a to se opakuje až do zahřátí do provozní teploty,pak je to v pořádku.Může to být svíčkama?díky
název tématu nepíšeme "pomoc", ale konkrétně, to bychom tu měli pak všude jen pomoc pomoc a bylo by to jak na Titaniku. Kůrkyn
název tématu nepíšeme "pomoc", ale konkrétně, to bychom tu měli pak všude jen pomoc pomoc a bylo by to jak na Titaniku. Kůrkyn
- ReznikCZ
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: pomoc!!!
jeď na diagnostiku, mě to dělá kombinace váha vzduchu + lambda (po výměně lambdy už to nechcípalo) ale můžou to být i svíčky, krokový motorek volnoběhu (nejčastější jev)... diag poví víc než měnit to pokus/omyl
Mercedes-Benz S500 4Matic
.......ale srdcem stále Alfista
.......ale srdcem stále Alfista
váha vzduchu byla vyčištěná,no uvidíme,skusím tam s tím sjet,snad mi odpoví.Myslela jsem že by to mohlo být těma svíčkama-ted tam nejsou NGK.každopádně dík za odpověd!ReznikCZ píše:jeď na diagnostiku, mě to dělá kombinace váha vzduchu + lambda (po výměně lambdy už to nechcípalo) ale můžou to být i svíčky, krokový motorek volnoběhu (nejčastější jev)... diag poví víc než měnit to pokus/omyl
když umře váha, tak ji žádné čištění nepomůže... projev by na ní seděl
- d.k76
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam misto svicek NGK svicky Bosch a najeto cca 50 tisic a zadnej problem.Zalezi kolik na nich mas najeto.
Jak psali kluci muze to byt i neco z vyse uvedenych veci.
Jak psali kluci muze to byt i neco z vyse uvedenych veci.
Alfa Romeo 145 1.4 TS 76 kw r.v.2000
Alfa Romeo 145 1.4 TS 76 kw r.v.1998 EX
Yamaha MBK 50 s italskym srdcem motorem Minareli
Alfa Romeo 145 1.4 TS 76 kw r.v.1998 EX
Yamaha MBK 50 s italskym srdcem motorem Minareli
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: studený 1.6 TS problémy
je chudá směs, takže snímač teploty motoru nebo lambda. Zkus odpojit lambdu, co to bude dělat a napiš to sem.
reznik, kurkyn, aká je pravda, že lambda sonda nemá vplyv na studené štarty?
ďakujem za rýchlu odpoveď.
ďakujem za rýchlu odpoveď.
lambda se musí zahřát na provozní teplotu, aby začala fungovat
Čiže petr, možme povedať, že lambda nemá vplyv na studený štart.
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
na start ne, ale na běh za studena ano. Lambda sonda má vyhřívání, takže když třeba nefunguje to vyhřívání, tak už může zlobit.