Stále mezi námi jezdí hodně blbců...
- lemmy
- Kontaktovat uživatele:
filip píše:tohle je dost zajimavy, a priznam se ze bych se i vsadil ze predjizdeni pravym pruhem je takovy rekneme prestupek ktery se toleruje... Pravy pruh ma byt pro pomalejsi vozy ne ?lemmy píše:
takže když předjíždíš někoho kdo jede v levym pruhu a narve to do tebe, tak se dopouští hned několika přestupků.
konkrétně tenhle případ mimo obec bych to za předjíždění vůbec nepovažoval, v momentě kdy nepřekročíš rychlost a užiješ k jízdě pravého pruhu (když ti v tom nebrání nějaká překážka) tak jedeš podle dopr. zákona správně (bo ten v levym může např. chtít odbočovat, otáčet se apod.) a když přejíždí do pravýho tak tě nesmí ohrozit ani omezit, takže nad tím není o čem spekulovat.
v obci smí řidič užít kteréhokoli jízdního pruhu, přičemž při různých rychlostech v těchto pruzích se míjení vozidel nepovažuje za předjíždění.
AR 159 1.8 mpi
ex: AR 155 1.6 16V TS
ex: AR 33 1.7 ie
ex: AR 155 1.6 16V TS
ex: AR 33 1.7 ie
- roberto37
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska jsem měl "super" zážitek. Dneska bylo zase krásně a já si řekl, že by bylo načase přehodit gumy. Přezutí kol je jedna z věcí, které zvládnu na autě udělat sám
. No a protože zatím bydlím v Rakousku, konkrétně v Zeltwegu (zasvěcení jistě ví, že se tu na A1 Ringu jezdívala F1) , kde je přezutí asi za 30 Europeněz, tak jsem si to takhle v podvečer zaparkoval poblíž samoobslužných mycích boxů, to abych ty zimní kola umyl, na parkovišti před Billou. Když jsem měl sundaný kolo a auto na heveru, tak se tam přiřítil zásobovací LKW kamion a začal na mě troubit a řvát, že mu stojím na fleku. Já ale stál na místě pro nakupující. Pak popojel a kdybych si nestoupl před alfu, snad by jí i orval. Pak vystoupil a kopnul mi do kola.
To už vypadalo na rvačku. Fakt byl jak psychopat , nadávali jsme si do všeho možnýho. No kdyby měl o 20 kilo míň, tak bych mu jí natankoval. Toho bych snad s jeho 140 kg ani nepovalil.Podotýkám, že já sám mám 190/100. Přitom, já mu nejprve slušně odvětil, že přeci nemužu auto jen tak odhodit o 20m a že musím nandat kolo. No děs, takovýhodle magora jsem za 3 roky v Rakousku nepotkal. Ani nevím proč to sem píšu, ale musel jsem se o to podělit 
Snad jedno by se z toho dalo vzíti : Někteří z řidičů kamionů jsou nebezpeční nejen za volantem svého "Trucku". A jedno jestli u nás nebo za hranicemi.

Snad jedno by se z toho dalo vzíti : Někteří z řidičů kamionů jsou nebezpeční nejen za volantem svého "Trucku". A jedno jestli u nás nebo za hranicemi.
AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
Moje zážitky za posledních 14 dní: poskytování první pomoci těhotné ženské ve Š120, které nějaký strejda nedal přednost (naštěstí jí nic nebylo, jenom rozbitý nos a trochu krve...
, ale škodovka vypadala dost hrůzostrašně a paní byla notně histerická, nedivím se....). Dneska těsně uskakující paní, které jsme dávali přednost na přechodu v Žitné ulici v Praze - dva krajní pruhy pouští, prostředkem jede strejda v Picassu asi 60kmh a paní taktak uskočila.... Když si k tomu přidám poslední smrtící dny na silnicích (viz počty mrtvých), tak už se mi fakt nechce do auta.... Ideální je jezdit sockou a mít v garáži veterána...

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- coyote
- SemTuFurt
Nejhorší je, že kvůli takovým hovadům (pardon, to už jinak říci nelze) se zpřísňují pravidla pro nás co jezdíme "normálně"
Kubas: Máš můj obdiv, nevím jestli bych dokázal takto pomoci

Kubas: Máš můj obdiv, nevím jestli bych dokázal takto pomoci

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
No, defacto jsem jí jenom přinesl lékárničku a vodu aby se mohla opláchnout a dát si něco na ten krvácející nos.... Pak se tam nachomýtla paní co dělá v nemocnici a ta už si to vzala na povel a hlavně tu ženskou pořádně uklidnila (což bylo vůbec to nejdůležitější....). Jinak celý den jsem měl tušení, že se něco semele, protože jsem měl celý den jezdit po okreskách ve středních čechách a každých 20 minut hlásil Český rozhlas, kde je jaká bouračka....coyote píše: Kubas: Máš můj obdiv, nevím jestli bych dokázal takto pomoci
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
tak dva mrtví v Lancii Kappa.... Jenom debil může půjčit své auto holce, která nemá papíry, co dodat.... http://www.novinky.cz/clanek/141933-dva ... aveni.html . Jinak dneska jsem jel busem student agency z Brna do Prahy a pan řidič mě fakt dostával: když zjistil, že něco zapomněl v zavazadlovém prostoru busu tak prostě zajel do odstavného pruhu a šel si to vyndat - škoda, že zároveň blokoval asi třetinu pravého jízdního pruhu a docela tam na dálnici dělal chaos. Od sjezdu na Benešov pak až do Prahy naprosto sveřepě vytrval v prostředním pruhu na dálnici, ikdž je to tříproudovka.... A o jeho poměrně časté manipulaci s mobilem už raději ani nepíšu.... U nás je ten idiotismus za volantem fakt asi nějaká národní diagnóza....
Docela si i umim predstavit, ze by v tom autobusu sedel policajt v civilu a vsechny tyhle veci by mu po jizde spocital... 

Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
- Franik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Když už píšeš o autobusech mám vlastní zkušenost s CK Kalousek a cesta z Chorvatska řidič řídí v jedný ruce cigaretu v druhý mobil a druhý řidič mu řadí, uprostřed tunelu ve Vídni jim došla nafta tak ji dolejvali z kanystrů, na hranicích s čr zjistily že nechali v hotelu v Chorvatsku 3 lidi atd. no hrůza c touto CK už nikdy volal jsem majitelovi CK chtěl to písemně a tak jsem mu to poslal ale ani neodpovědělKubas píše:tak dva mrtví v Lancii Kappa.... Jenom debil může půjčit své auto holce, která nemá papíry, co dodat.... http://www.novinky.cz/clanek/141933-dva ... aveni.html . Jinak dneska jsem jel busem student agency z Brna do Prahy a pan řidič mě fakt dostával: když zjistil, že něco zapomněl v zavazadlovém prostoru busu tak prostě zajel do odstavného pruhu a šel si to vyndat - škoda, že zároveň blokoval asi třetinu pravého jízdního pruhu a docela tam na dálnici dělal chaos. Od sjezdu na Benešov pak až do Prahy naprosto sveřepě vytrval v prostředním pruhu na dálnici, ikdž je to tříproudovka.... A o jeho poměrně časté manipulaci s mobilem už raději ani nepíšu.... U nás je ten idiotismus za volantem fakt asi nějaká národní diagnóza....

Giulietta QV 10/2010 ex.
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
Já jsem za poslední týden málem dvakrát boural na stejném místě - projíždí se stavbou a sjíždějí se dvě silnice. Jedna permanentně prázdná, druhá permanentně ucpaná. Asi 100 metrů vedou souběžně a jsou oddělené panáky spojenými klasickou vyznačovací páskou. Jedu si v tom prázdném a najednou přede mnou vyhodí auto blinkr doprava a fik to z toho vedlejšího ucpaného ke mě do pruhu (pásku roztrhnul autem). Bylo to dost daleko, takže mě to neomezilo, nicméně když jsem se blížil k tomu protrženému místu, tak se tam rozhodlo najet další auto a s pohledem do zrcátka se neobtěžovalo. O den později už tam ty pásky nebyly a zase mi tam někdo najel. O 200 metrů dál stáli policajti a dělají "silniční kontrolu". Tak jsem tam totálně naštvanej zastavil a říkám, jestli si nechtějí popojet o sto metrů dopředu, kde díky začátku kopce uvidí na to spojení pruhů. A oni mě řeknou, že ten den mají kontrolovat světla. Takže tam celej den stojí opření o auto a chytnou tři chudáky, co zapomněli pustit světla. Naprosto nepochopitelné 

Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
Naprosto nepochopitelné by to bylo v jakékoliv jiné zemi než Česká republika.... u nás to fakt nepřekvapí....Kleofáš píše:Takže tam celej den stojí opření o auto a chytnou tři chudáky, co zapomněli pustit světla. Naprosto nepochopitelné
- Franik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
No ono to pak tak dopadlo byla to moje první cesta do Chorvatska tam jsem to obhlídnul a pak už jedině autem, i letos do Itálie jedu autem jelikož svůj život řidičům autobusu nesvěřím, ikdyž vidím jak jde cena benzínu nahoru tak těch 1600km tam a pak ještě jednou zpět vyjde dráž než celý pobyt. Jo holt asi pojedu hodně klidně aby to bylo aspoň 8,5 litru jak loni.Richie píše:mas jezdit alfou jako ja

to už je ale malinko OT takže konec.

Giulietta QV 10/2010 ex.
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
Přiznám se, že tam jezdím úplně stejně, ale jenom v místech, kde ta páska není a kde mám dobrej výhled dozadu, abych nikoho nenabořil nebo nenasral. Mimochodem to místo je strašný. od Pisoárek se tam tvoří kolony a od Šumavské tam občas projede auto a zkomplikuje se tam už tak dost hustá doprava. Jako nejrozumnější mi přišlo, když od Šumavské byla stopka, ale to se bohužel blížilo nejideálnějšímu řešení a tak to pro jistotu změnili. Nejvíc mě dokáže vytočit to, že každej týden tam dokážou udělat změnu.Kleofáš píše:Já jsem za poslední týden málem dvakrát boural na stejném místě - projíždí se stavbou a sjíždějí se dvě silnice. Jedna permanentně prázdná, druhá permanentně ucpaná. Asi 100 metrů vedou souběžně a jsou oddělené panáky spojenými klasickou vyznačovací páskou. Jedu si v tom prázdném a najednou přede mnou vyhodí auto blinkr doprava a fik to z toho vedlejšího ucpaného ke mě do pruhu (pásku roztrhnul autem). Bylo to dost daleko, takže mě to neomezilo, nicméně když jsem se blížil k tomu protrženému místu, tak se tam rozhodlo najet další auto a s pohledem do zrcátka se neobtěžovalo. O den později už tam ty pásky nebyly a zase mi tam někdo najel. O 200 metrů dál stáli policajti a dělají "silniční kontrolu". Tak jsem tam totálně naštvanej zastavil a říkám, jestli si nechtějí popojet o sto metrů dopředu, kde díky začátku kopce uvidí na to spojení pruhů. A oni mě řeknou, že ten den mají kontrolovat světla. Takže tam celej den stojí opření o auto a chytnou tři chudáky, co zapomněli pustit světla. Naprosto nepochopitelné
EX 146 1,6TS, Nyní 156SW 2,4JTD
v HK jsem potkal ALfu 156 2.4 JTD
na mapce jsem vyznacil kde jsme jeli...jel jsem za nim ...jakoze minikolona
samozrejme si za steracem vezl moji vizitku....moje trasa je cernou carkovanou carou...trasa blbce je modra
kdyz jsme jeli v te zatacce kde je samozrejme plna cara, tak on zacal predjizdet auto ktere jelo predemnou...je to sjezd z nadjezdu ...relativne ostrej...upozornuju ze dolu neni vubec videt, takze jel uplne poslepu...a vubec mu nebylo divny ze dole prejel zebru jako kravu....
a jeste musim podotknout ze to auto ktere predjel zacalo dole blikat doleva ,jako ze pojede do protismeru te dvouproudove silnice....nastesti si to nakonec uvedomil tak zustal stat na te zebre...
tady je mapa kde se to stalo
http://www.mapy.cz/#x=136241136@y=136307984@z=16@mm=F

samozrejme si za steracem vezl moji vizitku....moje trasa je cernou carkovanou carou...trasa blbce je modra
kdyz jsme jeli v te zatacce kde je samozrejme plna cara, tak on zacal predjizdet auto ktere jelo predemnou...je to sjezd z nadjezdu ...relativne ostrej...upozornuju ze dolu neni vubec videt, takze jel uplne poslepu...a vubec mu nebylo divny ze dole prejel zebru jako kravu....
a jeste musim podotknout ze to auto ktere predjel zacalo dole blikat doleva ,jako ze pojede do protismeru te dvouproudove silnice....nastesti si to nakonec uvedomil tak zustal stat na te zebre...

Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
- roberto37
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Richie objasni mi to víc. Takhle po ránu nejsem ještě ve formě

Richie píše:v HK jsem potkal ALfu 156 2.4 JTD
samozrejme si za steracem vezl moji vizitku....moje trasa je cernou carkovanou carou...trasa blbce je modra Jako blbec seděl v té Alfě? Tak pak musel předjíždět sám sebe, když si jel za ním.
kdyz jsme jeli v te zatacce kde je samozrejme plna cara, tak on zacal predjizdet auto ktere jelo predemnou Před tebou přece měla jet ta Alfa...je to sjezd z nadjezdu ...relativne ostrej...upozornuju ze dolu neni vubec videt, takze jel uplne poslepu...a vubec mu nebylo divny ze dole prejel zebru jako kravu....
AR Giula 2,0 Super
no jeli jsme tri auta...smerem od toho kruhace vlevo na ten nadjezd a pak smerem nahoru....jeli jsme tri auta..nejaka plecka z prahy, pak tem matlak a ja...a on zacal v tom obousmernem oblouku predjizdet to prvni auto a cely ten oblouk jel v protismeru a vubec nic tam nemohl videt...ten prazak pak chtel odbocit smerem do leva...taky do protismeru...ja jel za nima a jen uzasle koukal...
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
Tak já mám taky čerstvý zážitek z cesty ze Sedmihorek od Maseraťáků. Takové peklo na silnici jsem už dlouho nezažil.
1. Nějaká vesnice za Hradcem, jede kolona aut, 5 osobáků a náklaďák na konci. Za nimi já, černý Mercedes SUV a pak ještě jeden mercedes, kterej jsem neviděl. Nic nejede, do vesnice zbývá tak 200-300 metrů. Šupnu tam trojku, mercedesy startují za mnou. Samozřejmě trochu ztrácejí. Každopádně vzhledem k tomu, že obvykle nejezdím 150 přes obec, tak se chci zařadit před ten kamion. Kamion nalepenej na autě před sebou, když se tam vmáčknu, tak na mě začne troubit, přestože mě má pustit. Mercedesy mě samozřejmě dojely, jak jsem se řadil před kamion a vesele pokračovaly přese mě a těch dalších pět aut obcí odhadem 150+. Za vesnicí stáli policajti a buzerovali nějakého slováka, že nemá puštěná světla
2. O deset kilometrů dál jedou dvě auta přede mnou. Felcka a Mazda 6. Do protivky jedou auta, podřadím na trojku, vyhodím blinkr, jak auta zmizí, tak šup do protisměru. V tu chvíli se soudruh s Mazdou rozhodl, že bude předjíždět taky. Takže jsem šel na brzdy a zatroubil na něho, nechal ho předjet a jak jsem tam měl tu trojku, tak jsem ho rovnou cvakl taky. Což pán nedokázal rozdýchat, takže jsem ho měl nalepenýho v kufru, blikal, troubil, prostě typickej agresor. Přiznávám, neudržel jsem se a ukázal mu, že je jednička. To ho pochopitelně ještě víc rozzuřilo. Skončila nejbližší obec, za kterou se silnice rozšiřovala o stoupací pruh. Borec pořád v kufru, já ještě v tu dobu telefonoval s kolegou, takže jsem to nějak nesledoval. Asi 50m před rozšířením, v místě s dvojitou plnou, mazda vystartovala a předjela mě protisměrem a stejně zkysla přede mnou, protože tam jelo víc aut. To už jsem nasraně položil telefon a radši to začal sledovat, protože jsem si říkal, že to nebude jen tak. Vyjeli jsme na kopec, tam se to zúžilo zpět na jeden pruh a ten magor najel doprostřed silnice a začal zpomalovat. To už jsem fakt viděl rudě, Eliška málem brečela a řvala na mě, ať se na to vykašlu. Já tam kopnul za dva, počkal jsem, až něco pojede v protisměru, aby ten maník musel uhnout na kraj a hned jak auto v prostisměru projelo, tak jsem to tam švihl. Chlap nejspíš nečekal, že budu tak rychlej, ještě se mě pokusil vytlačit, ale stihl jsem to projet. Celou cestu do Vysokého mýta jsem ho pak měl kus ob pár aut za sebou, jel jsem úplně v klidu, předjížděl v pohodě. Eliška si nachystala foťák, ať může nějakou jeho další akci natočit, s tím, že pak prostě zavoláme policajty, že nás ohrožuje. V Mýtě jsme zůstali stát na semaforech, on hned za mnou. Tak jsem čekal, jestli bude chlap odvážnej, ale seděl v autě jak zařezanej. Pak jsem ho měl zase 10km (jel jsem 100 na tempomat) nalepeného v kufru, ale předjet se neodvážil. Před Svitavami jsem odbočoval k benzince, tak na mě ještě jakoby zezadu najel, na poslední chvíli to strhnul zpět k sobě do pruhu, ještě málem srazil auto, co jelo za ním, zatroubil na mě a odjel neznámo kam. Super zážitek
Jo a jinak v Turnově mě velmi pravděpodobně změřil stacionární radar, mohl jsem jet tak 65
1. Nějaká vesnice za Hradcem, jede kolona aut, 5 osobáků a náklaďák na konci. Za nimi já, černý Mercedes SUV a pak ještě jeden mercedes, kterej jsem neviděl. Nic nejede, do vesnice zbývá tak 200-300 metrů. Šupnu tam trojku, mercedesy startují za mnou. Samozřejmě trochu ztrácejí. Každopádně vzhledem k tomu, že obvykle nejezdím 150 přes obec, tak se chci zařadit před ten kamion. Kamion nalepenej na autě před sebou, když se tam vmáčknu, tak na mě začne troubit, přestože mě má pustit. Mercedesy mě samozřejmě dojely, jak jsem se řadil před kamion a vesele pokračovaly přese mě a těch dalších pět aut obcí odhadem 150+. Za vesnicí stáli policajti a buzerovali nějakého slováka, že nemá puštěná světla

2. O deset kilometrů dál jedou dvě auta přede mnou. Felcka a Mazda 6. Do protivky jedou auta, podřadím na trojku, vyhodím blinkr, jak auta zmizí, tak šup do protisměru. V tu chvíli se soudruh s Mazdou rozhodl, že bude předjíždět taky. Takže jsem šel na brzdy a zatroubil na něho, nechal ho předjet a jak jsem tam měl tu trojku, tak jsem ho rovnou cvakl taky. Což pán nedokázal rozdýchat, takže jsem ho měl nalepenýho v kufru, blikal, troubil, prostě typickej agresor. Přiznávám, neudržel jsem se a ukázal mu, že je jednička. To ho pochopitelně ještě víc rozzuřilo. Skončila nejbližší obec, za kterou se silnice rozšiřovala o stoupací pruh. Borec pořád v kufru, já ještě v tu dobu telefonoval s kolegou, takže jsem to nějak nesledoval. Asi 50m před rozšířením, v místě s dvojitou plnou, mazda vystartovala a předjela mě protisměrem a stejně zkysla přede mnou, protože tam jelo víc aut. To už jsem nasraně položil telefon a radši to začal sledovat, protože jsem si říkal, že to nebude jen tak. Vyjeli jsme na kopec, tam se to zúžilo zpět na jeden pruh a ten magor najel doprostřed silnice a začal zpomalovat. To už jsem fakt viděl rudě, Eliška málem brečela a řvala na mě, ať se na to vykašlu. Já tam kopnul za dva, počkal jsem, až něco pojede v protisměru, aby ten maník musel uhnout na kraj a hned jak auto v prostisměru projelo, tak jsem to tam švihl. Chlap nejspíš nečekal, že budu tak rychlej, ještě se mě pokusil vytlačit, ale stihl jsem to projet. Celou cestu do Vysokého mýta jsem ho pak měl kus ob pár aut za sebou, jel jsem úplně v klidu, předjížděl v pohodě. Eliška si nachystala foťák, ať může nějakou jeho další akci natočit, s tím, že pak prostě zavoláme policajty, že nás ohrožuje. V Mýtě jsme zůstali stát na semaforech, on hned za mnou. Tak jsem čekal, jestli bude chlap odvážnej, ale seděl v autě jak zařezanej. Pak jsem ho měl zase 10km (jel jsem 100 na tempomat) nalepeného v kufru, ale předjet se neodvážil. Před Svitavami jsem odbočoval k benzince, tak na mě ještě jakoby zezadu najel, na poslední chvíli to strhnul zpět k sobě do pruhu, ještě málem srazil auto, co jelo za ním, zatroubil na mě a odjel neznámo kam. Super zážitek

Jo a jinak v Turnově mě velmi pravděpodobně změřil stacionární radar, mohl jsem jet tak 65

Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce