Příspěvek
od tuta146 » 31.10.2011, pon 12:06
Taky jsem o ní přemýšlel a nakonec jsem zůstal u telefonu, z držáku na čelním skle nahrává v pohodě.
Pokud bych chtěl jednorázově točit nějaké akční záběry, tak je ta outdoorovka super (připevnění na okno, přísavkou na blatník atd.).
Původně jsem jí chtěl zabudovanou napevno pro dokumentaci případné nehody nebo krizové situace. GPS vůbec není nutné, rychlost se dá jednoduše a přesně spočítat podle záchytných bodů na videu (přerušovaná čára, dopravní značky...).
Dva zásadní důvody proč jsem do ní nakonec nešel:
1. Obrovské lákadlo pro zloděje, při pevné montáži mě nenapadlo jak jí schovat a při každém parkování na ulici jí sundavat a schovávat je opruz.
2. Chtěl jsem jí jenom na případnou dokumentaci a vůbec se o ní nestarat. Takže mi vadí, že při zaplnění paměťové karty jí musíš vzít ke compu a smazat záznamy, takže zase opruz. Přivítal bych jednoduché tlačítko reset, které ti v kameře rovnou naformátuje kartu a potom spustí nahrávání. To bych dokázal napojit třeba na centrál nebo zapalování aby vše proběhlo automaticky.
Prostě jsem zvyklý sednout do auta, otočit klíčkem a všechno začne samo fungovat (antiradar, rušička, handsfree...)
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS