Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Re: Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Přesně tak, nové auta jsou prostě v mnohém o dost lepší než ty staré, zejména v tom co je vidět na povrchu. Jen bych to neviděl zas tak černobíle mezi Fiatem a VW.
Infiniti FX37
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
No, jeste by to ale chtelo vymyslet zabavne auticko, ktere bude nejen hezke a rychle, ale i prakticke a vleze se mi tam vic, nez jen ma vlastni prdel a notebook.... a taky at si ho i normalni smrtelnik bude moci poridit aniz by musel prodat dum ci manzelku ... i kdyz u toho 4C pokud dodrzi co slibili, tak porizovacka kolem milionu neni spatnej start, tak za 5 let by to mohlo byt pak i pro normalni lidimcernoch píše:Já si myslím, že 4C bude velice zábavné a povedené autíčko.
Otázkou je zda zůstanou pouze u 1,8TBi, nebo tam šupnou ještě silnější motorizaci.

EDIT:
pod pojmem normalni lidi = pracujici clovek neparazitujici na statnim systemu, s hypotekou a dalsima splatkama na krku

AR 159 SW 2,4 20V 147kw
A co třeba Renault Twingo 133 ? Je malé, ale docela i praktické. Nevypadá špatně, moc nežere, jede docela rychle, ale ne zas moc a navíc si ho můžeš dovolit, tedy pokud ti v peněžence nezbejvá 50Kč jako mě, pak na něj opravdu nemáš.
U AR je mi líto, že MiTo je jaké je. Kdyby vypadalo víc jako 147, pak by se o něm dalo uvažovat. Takhle je dobré akorát tak pro ženskou nebo teplouše. Konkrétně 147 si ale myslím, že má hodně blízko k tomu co jsi napsal, tedy jen ta praktičnost je trošku horší, ale myslím, že tam klidně naložíš těch notebooků několik. Taky bych rozhodně bral model po faceliftu, protože ta původní vypadá smutně
.
Otázka je ale jestli jsi nemyslel spíš něco jako použitelnější, praktičtější, lehčí, benzínovější a trochu levnější Breru... U mě by tohle byl asi ideál, ale jestli na to někdy budu mít, koupím si DeLorean, ikdyž je to popelnice, která se špatně řídí a je pomalá
Holt výběr auta je hodně subjektivní věc, ale aspoň jsme se všichni tady rozhodli pro

U AR je mi líto, že MiTo je jaké je. Kdyby vypadalo víc jako 147, pak by se o něm dalo uvažovat. Takhle je dobré akorát tak pro ženskou nebo teplouše. Konkrétně 147 si ale myslím, že má hodně blízko k tomu co jsi napsal, tedy jen ta praktičnost je trošku horší, ale myslím, že tam klidně naložíš těch notebooků několik. Taky bych rozhodně bral model po faceliftu, protože ta původní vypadá smutně

Otázka je ale jestli jsi nemyslel spíš něco jako použitelnější, praktičtější, lehčí, benzínovější a trochu levnější Breru... U mě by tohle byl asi ideál, ale jestli na to někdy budu mít, koupím si DeLorean, ikdyž je to popelnice, která se špatně řídí a je pomalá

Holt výběr auta je hodně subjektivní věc, ale aspoň jsme se všichni tady rozhodli pro

uz aby prisla gulia mal by sa tam montova motor VM 3.0 jtdm v6 

Alfa 159 2.4 jtdm full vybava na objednavku DPF OFF KAT OFF EGR OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V cca 290ps 550nm tlak 1900davka 100mm3 Sarkan chip on ;-)
Dýzl už sice začínám mít rád, tedy 2.4 JTDm, ono jezdit svižně a za 6L/100 je fajn
, ale přecijen bych mnohem víc uvítal, kdyby vrátili z5 do výroby Busso, to se ale bohužel nestane
.

tak po dakych 1000km mi zas zdochol za jazdy motor, no nastastie teraz som si to uz odsledoval a pohral sa s tym, isiel na volnobeh a znicoho nic stale naskakovala spotreba, akoby sa dusil, nieco ako ked zacne vypalovat filter, ked som dupol na plyn, tak v poho isiel, ale umyselne som nechal volnobeh a cakal kedy skape, takze do cca 600 otacok to vyskakovalo, az nakoniec zdochol, potom som ho znova nahodil a uz isiel normalne, tak mam na vas teda otazku, co to moze byt (stava sa to sem tam, zatial za dakych 7000km sa mi to stolo asi 5-6 krat), snimac otacok, zle nastavene vypalovanie, nanic palivo, strata tlaku na vstrekovaci ... ??
a este mala podotazka, pri akej vonkajsej teplote sa asi tak zopina rele zhavenie, teda do akej teploty startuje bez zhavenia?
a este mala podotazka, pri akej vonkajsej teplote sa asi tak zopina rele zhavenie, teda do akej teploty startuje bez zhavenia?
SW 1,9 JTD 88kW DPF 4/2007, dovoz, jvc touch navi, tachometrovo 135000km
realita podla servisu Rotterdam 165000km
EX: Almera, Almera GT, Micra, Felicia, Favorit

myslim ze pod 5c
Alfa 159 2.4 jtdm full vybava na objednavku DPF OFF KAT OFF EGR OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V cca 290ps 550nm tlak 1900davka 100mm3 Sarkan chip on ;-)
- MichalP
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Prosím o radu,nevíte někdo jak vyměnit řemen na alternátor,je tam nějaký elastický bez napýnací kladky,jde mi o to jak ho tam natáhnout,jsem bezradnej,děkuji za rady... 

Alfa Romeo Giulietta 1,75 Tbi QV Limited Edition,Rosso 8C competizione
Novitec podvozek,Novitec difuzor,Alu r19,výfuk 70mm,Sport 200cell kat,EBC brzdy,pancéřové hadice,optimalizace výkonu 265PS,400NM,BMC sání,velký intercooler,rozpěrná tyč
Novitec podvozek,Novitec difuzor,Alu r19,výfuk 70mm,Sport 200cell kat,EBC brzdy,pancéřové hadice,optimalizace výkonu 265PS,400NM,BMC sání,velký intercooler,rozpěrná tyč
ja som povolil klima kompresor a potom som ho tam dal ale mal som povolene celo
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
MichalP : dá se to, ale je to porod, včera jsem do dělal u své, dát první vrchní šroub, potom ten v boku a pak ten poslední, já to měl za chvilku, protože jsem měl dole nápravnici, ale s nápravou je to to nejhorší co je u 2,4 za práci
A mám pocit že i v návodu je na tohle psané, vyndat motor.
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
U mě to bylo palivem, a kupodivu VERVA+VIF. Při jízdě po vyřazení na neutrál někdy zakolísaly otáčky a motor prostě chcípnul. Od momentu co jsem na to přišel, tak 3 nádrže obyč. nafta+VIF naprosto bez zakolísání otáček a nechcíplo ani jednou.vlastne píše:tak po dakych 1000km mi zas zdochol za jazdy motor, no nastastie teraz som si to uz odsledoval a pohral sa s tym, isiel na volnobeh a znicoho nic stale naskakovala spotreba, akoby sa dusil, nieco ako ked zacne vypalovat filter, ked som dupol na plyn, tak v poho isiel, ale umyselne som nechal volnobeh a cakal kedy skape, takze do cca 600 otacok to vyskakovalo, az nakoniec zdochol, potom som ho znova nahodil a uz isiel normalne, tak mam na vas teda otazku, co to moze byt (stava sa to sem tam, zatial za dakych 7000km sa mi to stolo asi 5-6 krat), snimac otacok, zle nastavene vypalovanie, nanic palivo, strata tlaku na vstrekovaci ... ??
Mám 2 teorie:
1. VERVA byla opakovaně špatná, protože ji mají dlouho - asi se moc neprodává???,
2. kombinace VERVA+VIF už je přeaditivována a ŘJ si s tím neporadí, ale jiní s tím jezdí bez problému, takže je to méně pravděpodobné
Infiniti FX37
- Hampice
- SemTuFurt
Je fakt, že u 1,9 jsem měl s Vervou taky potíže - blbě to startovalo a subjektibně vyšší spotřeba. Přiklánim se k té "odstáté" naftě...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
ja som tankoval vyhradne shell klasiku, budis tu pumpu mam po ceste a vzdy do plna, ale tak skusim teraz natankovat kde pride co pride ... hypernova, metro
ved uvidim (tiez som mal vnutorny pocit, ze to bude palivom, ked nas krmia placebo efektom o naj palive, pritom bohvie aky je to bordel miesany), asi toto bude najjednoduchsi test tohto "problemu", inak ak by to bol snimac otacok, ten sa ako prejavuje, neviete mi to popisat?
btw jurki888, hore som sa pytal na zhavenie, tak minule som v tatrach bez zhavenia nastartoval pri minus 3 na druhy pokus, celkom fajne (ono mam tam poruchane bud kable, alebo rele, rele som si pred tatrami kupoval cez allegro z polska, ale doteraz nedoslo ... krasa ...)

btw jurki888, hore som sa pytal na zhavenie, tak minule som v tatrach bez zhavenia nastartoval pri minus 3 na druhy pokus, celkom fajne (ono mam tam poruchane bud kable, alebo rele, rele som si pred tatrami kupoval cez allegro z polska, ale doteraz nedoslo ... krasa ...)
SW 1,9 JTD 88kW DPF 4/2007, dovoz, jvc touch navi, tachometrovo 135000km
realita podla servisu Rotterdam 165000km

>MichalP: Jak pise cendler - je to "zkurvena prace" tak na vyndani motoru. Ja kdyz to memnil tak stahnout stary remen jeste "nejak" slo, ale kdyz jsem se tam snazil dostat novy, tak jsem ho hned napoprve znicil.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
moje slova, nejhorší na tom je, že ani originál alfa na to nemá přípravek, třeba u Fordu existuje taky tenhle elastický řemen, ale mají na to přípravek a tím ho tam dostají, ale u nás na ten přípravek není místo
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
fiat ma ale na toto sa to asi pouzit neda kedze je tam dvojita remenica mam ho doma aj odfoteny fiat ho dava k remenu elast na ducatotam je to tak nasponovane ze robi drazku do kladky
tu ho mate da sa z boku nasadit pod remen a tento pripravok drzi aby sa remen nezosmykol
tradaaa
- MichalP
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
to jurki888,swoop01:cendler píše:MichalP : dá se to, ale je to porod, včera jsem do dělal u své, dát první vrchní šroub, potom ten v boku a pak ten poslední, já to měl za chvilku, protože jsem měl dole nápravnici, ale s nápravou je to to nejhorší co je u 2,4 za práci
Děkuji za pomoc nakonec si s tim servisák nějak poradil,dělali jsme rozvody,kladky,vodní pumpu,řemeny (elastický a ten druhý dlouhý) ,olej,filtry (naftový,olejivý,kabinový)
Když už jsme v tom byli tak sání ven,vyčistit od bordelu,vymlátit klapky,zadělat díry,pod EGR záslepku pro 100% jistotu (jinak už je soft. zavřený),vyměnit vodu v chladiči
Snad je to vše,kdyby vás ještě něco napadlo na co jsme zapomněli dejte mi vědět...

Teď už jen

Alfa Romeo Giulietta 1,75 Tbi QV Limited Edition,Rosso 8C competizione
Alfisti ze severní moravy / Valašska: kam jezdíte na geometrii se 159 (kvalita/cena)? Chtěl bych ji zfouknout naráz i s montáží zimního obutí ale rád bych, aby to změřili/seřídili kvalitně. Máte zkušenosti s AF v Ostravě? Prozatím jsem servisoval pouze v Motortecu v Brně, kde jsem byl spokojen, ale jezdit tam kvůli každé maličkosti se mi moc nechce 

Dá se nějak nastavit aby se auto samo po nějaké době zamklo?? nějak to v manuálu nemůžu najít..krom automatického zamykání dveří po rozjezdu
mám pocit že kdysi se mi samo po pár minutách zamklo, ale teď i třeba po hodině nic
nějak tomu nerozumím..jestli já tam náhodou něco nepřenastavil při seznamovacích aktivitách 

mám pocit že kdysi se mi samo po pár minutách zamklo, ale teď i třeba po hodině nic

AR 159 SW 2,4 JTDm 147kw kůže, navi.
to je od vyrobi, ak odomknes auto a do minuty neotvoris ziadne dvere tak sa automaticky zamkne
Alfa Romeo 159 2.2 JTS High
Technické údaje:
r.v.: 5/2006, 2198cm3, 136kW (185PS) chipTuning 200PS, M6, sedan, 135000 km, Strieborná metalíza
Oficiálny slovenský /////ALPINE SHOWCAR
Viac info a foto: http://www.audio.sk/?page=article&id=339
Technické údaje:
r.v.: 5/2006, 2198cm3, 136kW (185PS) chipTuning 200PS, M6, sedan, 135000 km, Strieborná metalíza
Oficiálny slovenský /////ALPINE SHOWCAR
Viac info a foto: http://www.audio.sk/?page=article&id=339
počkej..takže když někam přijedu vystoupím ale zapomenu zamknout, tak se auto po čase samo nezamkne? já myslel že to tak běžně funguje..viz. případ mojí sestry která tohle udělala (sice jiná značka auta) bohužel klíče hodila na sedadlo a zabouchla..no a po cca 5min cvak a bylo vymalováno..otevření spec. firmou jí tenkrát vyšlo docela draho 

AR 159 SW 2,4 JTDm 147kw kůže, navi.
To teda nevím, že by tam byla možnost nastavit si, že se to samo po vystoupení zamkne, ale určitě by to špatný nebylo. Mně se to samo zamkne jen když auto odemknu dálkou a do pár minut dveře neotevřu. Jak dlouho to trvá nemám přesně změřený, ale hádm to tak na 3-5minut.
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
- BlackPotter
Jen rychlé info:
V TP na 159 mám psané 225/50/R17 98W
Správně bych měl mít pneu v těchto nebo lepších hodnotách.
Nemohu tedy koupit 225/50/R17 98V nebo 225/50/R17 98H?
Budu kupovat pneu na pár let (nové) a teď mě to tam nějak zarazilo když jsem chtěl objednat:
http://www.pneunejlevnejsi.cz/produkt/6 ... ottozero-2
Aby nebyl problém při autonehodě s pojišťovnou nebo tak, přeci jen s tim budu jezdit pár sezon.
Díky za info.
BP
V TP na 159 mám psané 225/50/R17 98W
Správně bych měl mít pneu v těchto nebo lepších hodnotách.
Nemohu tedy koupit 225/50/R17 98V nebo 225/50/R17 98H?
Budu kupovat pneu na pár let (nové) a teď mě to tam nějak zarazilo když jsem chtěl objednat:
http://www.pneunejlevnejsi.cz/produkt/6 ... ottozero-2
Aby nebyl problém při autonehodě s pojišťovnou nebo tak, přeci jen s tim budu jezdit pár sezon.
Díky za info.
BP
Alfa Romeo 159 2,4 JTDm / Q-Tronic / Blue&Me / Bose ))) / DPF Off ... jen ten kožený interiér schází :-( Není někomu nepohodlný? :-)