Alfisti si povídají o koncernu VW
- P3TR
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alfisti si povídají o koncernu VW
Dnes jsem byl ve škodě. Tátovi prasklo plastový tlačítko na páce tiptronicu, které se musí zmáčknout aby šlo řadit, taková pojistka. Nejdřív jsem čekal asi pět minut než si mě vůbec někdo všiml, pak přišel chlapík, kterej vypadal že tam umře (hold sem nepřišel koupit Superb za milion). Po tom se proklikal bůh ví čím mi sdělil že se tlačítko samostaně vyměnit nedá, a celá páka stojí pět tisíc... 

Již ex. 156 2.4 JTD
BMW 330xd
BMW 330xd
Petr: My teď měnili spojku na firemní 159ce... No, za těch 60t vyměnim na VWčku spojku minimálně 3x.
;) Ale chápu, že alfa je bezporuchový a dokonalý auto. ;) 

Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1.8T + Alfa Romeo 75 1.8i
- P3TR
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Nikde nepíšu, že je Alfa bezporuchová, užil jsem si s ní dost ;) Ale to, že kvůli tlačítku se musí měnit celá páka za takovou raketu, mě docela rozhodilo... U spojky máš možnost aftermarketu a svojí dílny, tak to nemusí stát hned 60, ale tohle mi přijde vyloženě past, protože se to jinde sehnat nedá
Již ex. 156 2.4 JTD
BMW 330xd
BMW 330xd
Skury: Když se podívám co stojí spojka, tak se docela vyplatí dělat vaší firmě mechanika.
To musí bejt slušnej vejvar.

VW (zkřížené motyky) Golf Plus 1,4 TSI "Adolf"
"Obrněnce nesnáším, radši bych vzal Alfu. Mám pocit jistoty."
Gonzales. La Piovra 4
Gonzales. La Piovra 4
Petr: Nedělám si iluze o tom, že by to v Alfě nebylo stejný... ;) Každá automobilka se snaží vydělat.
Radar: Tohle platí pojišťovna, taky nás ta cena dost zarazila...
Radar: Tohle platí pojišťovna, taky nás ta cena dost zarazila...

- Hampice
- SemTuFurt
Co je to za pojistku, která kryje i výměnu spojky? Tu chci taky 

Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Skury: Taky jsem se nejdřív lekl, že máte dost naivní a přístupné vedení ve firmě, ale pojišťovna schroustne hodně věcí. I když zrovna takováhle pálka je zralá na přezkum. Vždyť spojka stojí max. 12 tisíc v dílech, když budu nanažranej. To tu výměnu musel dělat gynekolog přes vejfuk, když si za to řekl skoro 40 papouchů.
Kámoš dělal spojku na Oktě II dieselu a stálo ho to konplet i s prací 12 litrů (bez dvouhmoťáku). Co ovšem hovoří proti koncernu je počet km, co ta spojka vydržela: 70tis. A to není žádné prase, ale velice slušný řidič.

Kámoš dělal spojku na Oktě II dieselu a stálo ho to konplet i s prací 12 litrů (bez dvouhmoťáku). Co ovšem hovoří proti koncernu je počet km, co ta spojka vydržela: 70tis. A to není žádné prase, ale velice slušný řidič.
Gonzales. La Piovra 4
Gonzales. La Piovra 4
no jestli to na te 159ce bylo i dvouhmotou tak to bude za jine koruny...
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
- Kolbik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
To ji asi davate dobrej coud.... Kolik ma nalitano? Vymenu spojky tu jeste jen tak nekdo neresil a to tu mame vsichni kolem 200tkm.
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.
159 2.4 JTDm, 19" Cannes, Ti prahy, Öhlins TTX36, Eibach ProKit & ARB kit, Bose audio + vytlumeni, atd...
159 2.4 JTDm, 19" Cannes, Ti prahy, Öhlins TTX36, Eibach ProKit & ARB kit, Bose audio + vytlumeni, atd...
To bude cena i s dvojhmotou... však jsou žebříčky pojišťoven, kde řeší auta dle servisní náročnosti... a takové smlouvy jsou celkem časté, firma platí paušální poplatek a nestará se o servis zařízení, takže to není jenom pro auta
Té ceně bych určitě bezproblémů věřil, v Regiu mě za výměnu spojky u 2.4 četně dvouhmoty a práce řekli orientačně bezmála sedmdesát
. Když ale vezmu díly jinde a práci svěřím dobrému, ale neautorizovanému servisu, výjde to kolem třiceti. Když jsem šikovnej a umím si sehnat díly levně, tak mě na to postačí 20 a méně tisíc. Když budu šetřílek a nahradím dvouhmotu jednohmotou, bude to ještě míň. Zatím to ale snad ještě nebudu muset řešit, auto má jen 270tkm
.

- roberto37
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
to je úplně normální. Já jsem ztratil objímkový kroužek na xenonovou výbojku a po optání ve všech autorizovaných sevisech mě oznámili, že si mohu koupit jedině kompletní světlometP3TR píše:Dnes jsem byl ve škodě. Tátovi prasklo plastový tlačítko na páce tiptronicu, které se musí zmáčknout aby šlo řadit, taková pojistka. Po tom se proklikal bůh ví čím mi sdělil že se tlačítko samostaně vyměnit nedá, a celá páka stojí pět tisíc...

AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
Asi možná jsem se blbě vyjádříl. Operativní leasing a běžná údržba... Popravdě úplně nevim, jakým systemem je to placený, je možný, že to nejdřív zaplatí leasingovka a pak se to přeúčtuje, nebo je už něco započítáno ve splátkách...Hampice píše:Co je to za pojistku, která kryje i výměnu spojky? Tu chci taky
a kolik mela najeto? ja mam 278tkm a drzi necuka ni, ono je pravda ze na vw se pomalu za tu dobu udela 3x,takze to je fuk...
aspon na rodinnem touranu se delala pri 120tkm a to jen kvuli dvouhmoty...jinak do 30 se setrvakem i s vymenu se da dostat...

AR 159 SW 2.4 jtdm... babička Máňa
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
Bobas: Máš firemáka? Myslim, že srovnávat soukromý auto a služební je trošku něco jiného... Taky pak samozřejmě srovnávat autorizovaný servis a home-made výměnu je trošku něco jiného. ;)
- hondzik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Nehledě na to že ta škuryho firemní je 1750TBi a všichni tomu dávají kotel, že... Takže na služebky typu PHA- Bratislava by bylo možná levnější používat Cesnu...
Alfa Romeo 75 TS
Alfa Romeo 155 V6 Engstler
Alfa Romeo 156 V6 Rosso Proteo
Ano je to ex firemni
jinak servis je specializujici na italy, ano neni to autorizak,ale normalni servis...ze to je tbicko jsem nevedel,predpokladal jsem,ze sluzebak bude nafta 

AR 159 SW 2.4 jtdm... babička Máňa
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
Jestli mate operaticni leasing, tak nevim jak je to presne, ale vetsinou vse plati leasingovka. Po skonceni smluvene doby operativniho leasingu je auto majetkem leasingovky. Takze se to tvari jakoby pronajem vozu.Skury píše:Asi možná jsem se blbě vyjádříl. Operativní leasing a běžná údržba... Popravdě úplně nevim, jakým systemem je to placený, je možný, že to nejdřív zaplatí leasingovka a pak se to přeúčtuje, nebo je už něco započítáno ve splátkách...Hampice píše:Co je to za pojistku, která kryje i výměnu spojky? Tu chci taky
Nejsem na tohle odbornik, mozna je to trosku jinak a nebo to muze byt jinak.
166 JTD ´05
Hondzik:
S tou Cessnou, já ti nevím. Z PRG do BTS je to něco přes 300 km. Cessnou letíš tak 190 km/h, připočti si start a přistání, tak s optimismem to stíháš za dvě hodiny. Hodina jednomotorové Cessny tě stojí 4000,-. Takže jsi za tam se zpátečkou za 16 tisíc a to ještě nemáme letištní poplatky, taxál z letiště. A hlavně nervy v kýblu při čekání na lepší počasí.
A pak už jen řešit dilema:
romantika sledování krajiny z výšin vs. romantika při sledování VW ve zpětném zrcátku
adrenalin při zastavení vrtule vs. adrenalin s rozsypanou spojkou na D1
adrenalin při letu v mlze nad Vysočinou vs adrenalin v koloně v mlze na D1

A pak už jen řešit dilema:
romantika sledování krajiny z výšin vs. romantika při sledování VW ve zpětném zrcátku
adrenalin při zastavení vrtule vs. adrenalin s rozsypanou spojkou na D1
adrenalin při letu v mlze nad Vysočinou vs adrenalin v koloně v mlze na D1

Gonzales. La Piovra 4
Gonzales. La Piovra 4
Škury: Z tebe se stává nějakej antialfista se mi zdá
Když šoupneš VW do autorizáku tak tě ta spojka bude stát stejně jako na tý Alfě,to jsou neskutečný nadhodnocený pálky,proto autorizáky objíždím obloukem,nesnáším je
Jinak během 14 dnů budu mít Alfu rok a co se mi na ní vysralo??? NIC.Jen jsem koupil gumy,udělal olej a rozvody a je to

Jinak během 14 dnů budu mít Alfu rok a co se mi na ní vysralo??? NIC.Jen jsem koupil gumy,udělal olej a rozvody a je to

Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
EX: Seat Ibiza 1,5 system Porsche r.v.1990
Škoda Felicia 1,3MPI,r.v.1999
EX: Seat Ibiza 1,5 system Porsche r.v.1990
Škoda Felicia 1,3MPI,r.v.1999
- hadXR
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
To je ale pronájem, né? Pokud by měl svojí tka ho to vyjde myslím aspon na palivo levnější jak tím autem. Počítám že ta Cessna bude mít spotřebu kolem 10l na hodinu x 1,5 hodiny letu to je 15 litru paliva + něco na start a pod to se bude autem dostávat blbě a rozhodně ta cesta nepotrvá 1,5 hodiny. Je mi jasný že u toho letadla to bude taky dýl (start/přistání, dostat se na letiště).Radar píše:.... Hodina jednomotorové Cessny tě stojí 4000,-. ...
Ford Sierra 3.7i CLX 4x4 1992, Ford Sierra 2.0i GL 1987, Ford Scorpio 2.9i Ghia1991, Audi 80 B4 1.9 TDi 1992, Honda CB 500 1998.
EX: Alfa Romeo 155 2.5 V6 1996, Alfa Romeo 145 2.0 QV 1996, a další.
HadXR: Cesna 172 žere asi 35 l/hod.
Jo, 4000,- je pronájem. Zato si ji nemusíš koupit. Starší (1980) pořídíš kolem 1 mega, nová tě přijde tak na 5.
Jo, 4000,- je pronájem. Zato si ji nemusíš koupit. Starší (1980) pořídíš kolem 1 mega, nová tě přijde tak na 5.
Gonzales. La Piovra 4
Gonzales. La Piovra 4
- hondzik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
nic co by nadnárodní společnost s x tisícema zaměstnanců položilo
Co heliporty? Tam už je to možná zajímavější ne?

Co heliporty? Tam už je to možná zajímavější ne?
Alfa Romeo 75 TS
- hadXR
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Radar: aha no já čekal, že to nebude o tolik víc než ultralight, když to není o moc větší 

Ford Sierra 3.7i CLX 4x4 1992, Ford Sierra 2.0i GL 1987, Ford Scorpio 2.9i Ghia1991, Audi 80 B4 1.9 TDi 1992, Honda CB 500 1998.