Na jednom Asrazu jsem se s někým bavil o problematice bezrámových oken a mrazu. Poraďte mi (osvěžte mysl) čím chránit těsnění okolo oken, kufru atd. před mrazem. Zároveň jak zabránit přimrzání oken na těsnění. Díky za cenné rady a tipy.

Něco seženu. Prostě tedy nějaké ofiko mazadlo na pryž. Kdyby jste měli zkušenost s nějakým konkrétním přípravkem, hoďte mi link ju?Dallen píše:Jsou na to různé přípravky, ale jedna věc je zásadní, musíš sledovat jestli když otevřeš dveře se okýnko stáhne. Když to neudělá a ty pak práskneš s dveřmi tak se může stát, že je vysypeš.
Na gumu jsou různé výživy
http://www.detailingshop.cz/12-plastove-a-pryzove-casti
Nevím jak to je přesně řešené u GT, ale u některých automobilek (frantici na to byli spec.) se stávalo, že při okno nedoléhalo na těsnění, ale zajíždělo mezi dva kusy. V těsnění je samozřejmně plechová "pružinka" aby drželo na kastli. Když se pokazil ten systém (nebo přimrzlo okno) a pěkně se stím křaplo tak se okno vysypalo. Narazil jsem i na pár videí, ale teď je nemůžu najít.George.KHE píše:Proč by vysypal okno když se nestáhne? To na to nemá vliv.
Potvrzuju.perry69 píše:Konkor nebo Silkal na hadr a jen to peclive pretrit. A nikdy nebyl u zadne kary problem
Nevím, proč strašíš s rozbitím okna, když se okno nestáhne, protože GTčku je jedno jestli se okno stáhne nebo ne, když dveře zavíráš. Názorný příklad je, když máš odpojenou baterku. Dveře pěkně otevřeš a pěkně i zavřeš a okno je na svém místě v těsnění.Dallen píše:Nevím jak to je přesně řešené u GT, ale u některých automobilek (frantici na to byli spec.) se stávalo, že při okno nedoléhalo na těsnění, ale zajíždělo mezi dva kusy. V těsnění je samozřejmně plechová "pružinka" aby drželo na kastli. Když se pokazil ten systém (nebo přimrzlo okno) a pěkně se stím křaplo tak se okno vysypalo. Narazil jsem i na pár videí, ale teď je nemůžu najít.George.KHE píše:Proč by vysypal okno když se nestáhne? To na to nemá vliv.
@J.Jka: Já používám autoglym bumper care, ale těch přípravků je skutečně hodně, dobré recenze jsou i na Auto Finesse Revive Trim Dressing.
Tady je nějaký test:
http://detailingclub.cz/viewtopic.php?f ... pajc%C5%AF
Ohledně této otázky nějaké návrhy??J.Jka píše: Hodila by se otázka ohledně dojezdu oken. Stáhnou se a zase dotahnou tak max. 5x a pak zůstanou v horní poloze. Jakoby neměli sílu sjet při otevření do polohy, do které mají. Když to vyresetuji (podržím stažené a vytažené) tak to zase chvilku jde, ale pak zase jako by dokola. Nesjedou, vyresetuji, nesjedou atd. Jak to dát dokupy na stálo?
Hanzíno píše:No já jsem měl problém s vrzáním oken při dojezdu do horní polohy. zkoušel jsem to mazat vším možným (konkor, silikonový olej, origo mazání na gumy), ale všechno k ničemu, vydrželo to max 3 dny. Nakonec jsem vytáhnul ze šuplíku lubrikační gel a to bylo ono. Okno nevže, nepřimrzá a vše v klidu. Prostě kdo maže, ten jede
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů