Alfisti zdravim vas. Chcem vas poprosit o radu a nasmerovanie pri kupe 159 2.4 JTDM 210k. Dnes som bol ohliadnut krasavicu zvanu strieborna 159 SW a padla mi celkom do oka. Ide o auto priamo od importera na slovensku, ktory toto auto predal ako nove a po 150k km odkupil od majitela na protiucet. Tento importer alfu servisuje od zaciatku jej existencie, takze je uplne znama servisna historia a aj predchadzajuci majitel. Auto ma najazdene 150 000 Km a je to rok 2007. Legendu servisovania nemam zatial k dispozicii, tu ocakavam na mail, viem len, ze auto malo repasovane vstreky a znovuaktivovany EGR ventil, kedze predchadzajuci majitel bol sportivo alfista a EGR si dal vyradit

, importer udajne po odkupeni auta od majitela znovu EGR ventil zfunkcnil.
Auto je vizualne v super stave, nema skrabance a interier je naozaj zachovaly, nic nevrzga, iba trochu pachne po cigaretach, ma dokonca xenony, co ma prijemne prekvapilo...
Jazda bola skvela, kedze momentalne vlastnil mareu 2.4JTD, tak sa mi neda velmi objektivne posudit jeho jazdne vlastnosti. Auto ma velmi presne riadenie velmi makku spojku v porovnani s mareou a vyborny tah. Ukazovatel turba lietal do 1.6 baru a ten tah bol naozaj mohutny, manzelka bola v nemom uzase, ze to este nezazila

Skusal som protislkzovy system, na mokrej vozovke a plny na jednotku kolesa preklzovali na dvojku uz nie, je to normalne? Radenie presne, kulisa bez vakla.
Spozorovane chyby: Motor po prvom nastartovani pravdepodobne po dlhsej dobe vykazoval mierne popiskovanie na niektorej kladke, co sa po minute utisilo.
Pocas jazdy po velkych nerovnostiach sa sem tam ozvalo nieco na lavej strane prednej napravy, presne rovnaky zvuk aky robi marea ked ma vymlatene rameno, moze to byt rameno? alebo tycka stabilizatora, alebo nebodaj riadenie? Auto je za dobru cenu, pripadne investicia do nejakych mechanickych casti sa nevylucuje, rovnako jednanie o cene vozidla. Predajca je otvoreny uplnej kontrole vozidla kedze chce podla jeho slov predist reklamaciam za skryte zavady.
Pri cuvani vidiet prd

ale to je uz vec designu.
Chcem sa vas spytat, ci by mi vedel niekto poradit na co sa mam zameriat pri hlbsej kontrole vozidla, auto budeme pozerat na zdvyhaku u predajcu ale vyhradne verit predajcovi, by som nechcel. Diagnostiku mam, takze to si viem pozriet. Ake su skusenosti s prednymi spodnymi ramenami? kolko vydrzia? ich cena je takmer 300EUR za kus, preto sa pytam, ci maju aj adekvatnu vydrz a ci vydrzia spon 200k km.
Ak by bol niekto nahodou z Bratislavy a rozumie 159vinam, chcel by som ho touto cestou oslovit ci by mi nepomohol s vyberom, kludne aj za odmenu pripadne mu oddiagnostikujem auto cez FiatECUScan.
Za radu Vam velmi pekne dakujem, rad by som sa stal majitelom tohto krasneho auta.