Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
BlackAlf :
první video: na letních, žádné auto na hlubším sněhu jezdit nebude
druhé video : německá propaganda a nesmysl
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
to so som si precital at to mi vizera super. 120 eur je super cena jak to bolo za celu pracu (polep) Skusim tam zazvonit 02.01 (Brno) asz to je najbliszie z Wiedna. Vidim ze oni maju aj folie od 3M to znamena ze asi nie musim si ju objednat z nemecka. Bude to ta folia: http://www.foliencenter24.com/3m-di-noc ... 122cm.html alebo tato http://moobilo.de/autofolie-alu-geb%C3% ... 51538.html.HonzaT píše:Co se interieru-těch panelů týká, tak tam bych volil ten polep - aní to není nutné vymontovávat. Nechal jsem si to dělat před rokem a naprostá spokojenost - http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=43&t=10042 (sjeď dolu a jsou tam fotky).
V přepočtu mě to vyšlo na 120€ ..
TI sedačky asi nebude tak snadné sehnat a když, tak budou pěkně drahé. Zkusil bych ještě polsko: http://www.allegro.pl
HanzoT jak dlho to trvalo ta praca? Dufam ze si tam bol na otocku?
- HonzaT
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Enzoh: Určitě se s nima domluvíš. Mně to tedy lepil kamarád, který pracuje na pobočce v Písku a co jsme se bavili, tak folie mají opravdu kvalitní. Lepili to víceméně na počkání - ráno jsem jim tam auto dal, vyřídil si pracovní záležitosti a v později odpoledne jsem si ho vyzvedával.
Jen si dej pozor, až budou demotnovat ty středové panely - kolem rádia ten velký a pak malý u řadičky, aby nic neulámali. Já jsem si předtím tady na foru našel návod, jak to přesně sundat a pro ně jsem ho vytiskl. Nemyslím si, že by měli interier 159 každý den..
A nebo si to vyndáš sám.. protože ty lišty ve dveřích, na palubní desce a na volantu polepují přímo na autě.
Jen si dej pozor, až budou demotnovat ty středové panely - kolem rádia ten velký a pak malý u řadičky, aby nic neulámali. Já jsem si předtím tady na foru našel návod, jak to přesně sundat a pro ně jsem ho vytiskl. Nemyslím si, že by měli interier 159 každý den..

Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2.2JTDm 170kw (154kw), MY19, Rosso
EX Alfa Romeo 156 1.9 JTD 85kw, 2003, Blu Daytona
EX Alfa Romeo 159 TI 2.0JTDm 154kw (125kw), 2012, Rosso Competizione
EX Alfa Romeo 159 1.9JTDm 139kw (110kw), 2006, Grigio Titanio
EX Alfa Romeo 156 1.9 JTD 85kw, 2003, Blu Daytona
EX Alfa Romeo 159 TI 2.0JTDm 154kw (125kw), 2012, Rosso Competizione
EX Alfa Romeo 159 1.9JTDm 139kw (110kw), 2006, Grigio Titanio
Zdravím,
Cendler: díky za nabídku, už to mám nějak v běhu, ale nejspíš koupim novou a tu starou nechám až zadřu znova
Nemáte někdo zkušenost s upgradem přehrávače a navigace? Chtěl bych aby to přehrávalo DVD (hlavně kvůli navigaci)
díky
Cendler: díky za nabídku, už to mám nějak v běhu, ale nejspíš koupim novou a tu starou nechám až zadřu znova

Nemáte někdo zkušenost s upgradem přehrávače a navigace? Chtěl bych aby to přehrávalo DVD (hlavně kvůli navigaci)
díky
155q4 - červena
159ti 3,2jts - cervena
ex: 156 2,4 sportwagon - cervena
ex: 146 1.9 td
159ti 3,2jts - cervena
mislisz se esze masz dakde ten navod? bi to bolo fajn jak bi mi to NE vytrhli ..HonzaT píše:Enzoh: Určitě se s nima domluvíš. Mně to tedy lepil kamarád, který pracuje na pobočce v Písku a co jsme se bavili, tak folie mají opravdu kvalitní. Lepili to víceméně na počkání - ráno jsem jim tam auto dal, vyřídil si pracovní záležitosti a v později odpoledne jsem si ho vyzvedával.
Jen si dej pozor, až budou demotnovat ty středové panely - kolem rádia ten velký a pak malý u řadičky, aby nic neulámali. Já jsem si předtím tady na foru našel návod, jak to přesně sundat a pro ně jsem ho vytiskl. Nemyslím si, že by měli interier 159 každý den..A nebo si to vyndáš sám.. protože ty lišty ve dveřích, na palubní desce a na volantu polepují přímo na autě.

man.el: No nejlepší upgrade je tu starou navigaci vytáhnout, potom si vzít opravdu ale opravdu velké kladivo případně sekeru a pořádně do toho krámu praštit
. Potom samozřejmně koupit nějákou pěknou 2DIN navigaci. K tomu budeš navíc potřebovat asi i upravit ovládání na volantu - je na to taky krabička, která dokáže signály pro to původní rádio převést na jiné pro nové, aby to ovládání fungovalo. Ta původní navigace co tam je pochází z roku 2004 a tu můžeš sice maličko vylepšit novým firmware (je tu na to někde vlákno), ale zázraky nečekej. Už vůbec nečekej, že by se CD jednotka naučila číst DVD
. Dával jsem tu ale návod, jak si do ní dodělat video vstup třeba pro couvací kameru ale poslouží to pro jakýkoliv zdroj video signálu.

Tady pár fotek třeba ti to pomůže
Lubo - Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm 170 HP (2010)
BMW jede pouze tak rychle jak mu ta rolba dovolí, nehnul by s ní ani na rovině a ještě mu to lano pěkně nadlehčuje zadek když má tu rolbu chycenou tak nahoře.BlackAlf píše:zdravím, co říkáte na tohle? Musí mít letnáky, nebo je Q4 opravdu tak mizerná?
http://www.youtube.com/watch?v=_3gV759sZQQ
a druhý extrém - je to rozdíl oproti BMW TV :-)
http://www.bmw.tv/web/cz/video.do?page= ... spaceID=22

Naposledy upravil(a) ssvd dne 31.12.2012, pon 12:31, celkem upraveno 1 x.
AR 159 SW 1.9 JTDm
jo...takže se spíš přímo poradit s někým kdo to do aut montuje...já si to myslel 

riprex píše:man.el: No nejlepší upgrade je tu starou navigaci vytáhnout, potom si vzít opravdu ale opravdu velké kladivo případně sekeru a pořádně do toho krámu praštit. Potom samozřejmně koupit nějákou pěknou 2DIN navigaci. K tomu budeš navíc potřebovat asi i upravit ovládání na volantu - je na to taky krabička, která dokáže signály pro to původní rádio převést na jiné pro nové, aby to ovládání fungovalo. Ta původní navigace co tam je pochází z roku 2004 a tu můžeš sice maličko vylepšit novým firmware (je tu na to někde vlákno), ale zázraky nečekej. Už vůbec nečekej, že by se CD jednotka naučila číst DVD
. Dával jsem tu ale návod, jak si do ní dodělat video vstup třeba pro couvací kameru ale poslouží to pro jakýkoliv zdroj video signálu.
155q4 - červena
159ti 3,2jts - cervena
159ti 3,2jts - cervena
Tak pokud by ses rozhodl koupit novou navigaci, tak jde jen o to vybrat si takovou, která ti bude vyhovovat a patřičného rozměru tedy 2DIN. Jestli tam máš ale teď tu originální navigaci Connect, tak ti nebude sedět žádný rámeček kolem navigace a budeš si ho muset vytvořit sám - standartní navigace jsou totiž menší. Jestli ale máš klasické rádio, tak se ti tam vejde úplně přesně s originál rámečkem, který koupíš ve Fiatu. Ale pokud by sis nemontoval a nezapojoval navi sám, tak máš asi opravdu lepší celý si to domluvit s někým, kdo ty navigace a autorádia montuje a budeš to mít bez starostí, ale dražší.
no jasný, to bylo jen takové rozveselení na Silvestra, dva extrémy :-). Člověk tu dlouho nebyl, jen jezdí a autům na webu se nevěnuje
.
Takže ať to v příštím roce jezdí lépe jak BMW (což nebude až tak problém samozřejmě :-) a ať žijí zimáky! Btw mám ve sklepě téměř noví na fabků co mi zbyli po manželce (tedy jením voze), tak kdyby byl zájem, vyšli na 14tis (nebo 16tis, už přesně nevím i s disky), dám je za polovic, jeto tak 500km. Jde o Goodyear Ultragrip 7+, 165/70, R14.

Takže ať to v příštím roce jezdí lépe jak BMW (což nebude až tak problém samozřejmě :-) a ať žijí zimáky! Btw mám ve sklepě téměř noví na fabků co mi zbyli po manželce (tedy jením voze), tak kdyby byl zájem, vyšli na 14tis (nebo 16tis, už přesně nevím i s disky), dám je za polovic, jeto tak 500km. Jde o Goodyear Ultragrip 7+, 165/70, R14.
cendler píše:BlackAlf :
Mazda 6 2,2D Revolution TOP - momentálně na prodej
Alfa Romeo 159 SW ti - 2,4 JTD, 210hp
Škoda Octavia II 2007, L&K, 2.0 TDI, 160hp
Škoda Octavia 2001, 1,9 TDI
Škoda 125 LPG
Škoda 120 GLS
.... doteď to byla škoda :-)
Alfa Romeo 159 SW ti - 2,4 JTD, 210hp
Škoda Octavia II 2007, L&K, 2.0 TDI, 160hp
Škoda Octavia 2001, 1,9 TDI
Škoda 125 LPG
Škoda 120 GLS
.... doteď to byla škoda :-)
Black alf: urcite ma letne.. to nie je mozne aby sa hentak ani len nepohol..
Moje prvé auto, moja prvá Alfa
Alfa Romeo 159, 1.9JTDm/16V/110kW, r.v.2007, Strieborná metalíza, Navi, DPF Off, EGR Off by Cendler, swirl Off (vymenené sanie z AR 156)
Alfa Romeo 159, 1.9JTDm/16V/110kW, r.v.2007, Strieborná metalíza, Navi, DPF Off, EGR Off by Cendler, swirl Off (vymenené sanie z AR 156)
dakujem velmy peknelubo píše:Tady pár fotek třeba ti to pomůže

Chlapci, mám otázku ... čo si vybrať 159 alebo GTčko?
Lebo dostal som chrobáka do hlavy s GTčkom
ma doma sprdli, že 159 je veľké, že jedno kombi už máme 

Lebo dostal som chrobáka do hlavy s GTčkom

Momentálny vozový park:
BMW 745i 2003
Opel Corsa 1,2 1999
Volvo V40 1,8 2002
Vo vyhliadke:
AR 159 SW - 1,9JTDM 110kW / 2,4JTDM 147kW
BMW 745i 2003
Opel Corsa 1,2 1999
Volvo V40 1,8 2002
Vo vyhliadke:
Ahoj kluci poradi mi nekdo prosim jak je slozite sundat zadni naraznik potrebuji se dostat na ty cidla v narazniku nekde mam spatny kontakt obcas jdou obcas ne tak jestli to dam s nejakou min vybavou nebo radsi servis diky.
EX:Alfa romeo 159 SW 2,4 JTD ti
EX: 2x 147 1,6 .
No bracho v tom ti nikto neporadi musis sa rozhodnut sam. O GT-ckach sa dozvies viac v prislusnom vlakne a musis si dat sam dokopy pro a proti.Pezot píše:Chlapci, mám otázku ... čo si vybrať 159 alebo GTčko?![]()
Lebo dostal som chrobáka do hlavy s GTčkomma doma sprdli, že 159 je veľké, že jedno kombi už máme
AR 159Sw, Q~tronic
Ex AR 159 1.9 jtdm 16v, 110kw Sedan
Ex VW Polo 1.4, 55kw
Ex AR 159 1.9 jtdm 16v, 110kw Sedan
Ex VW Polo 1.4, 55kw
Martas 01: Musíš nejdřív odmontovat zadní boční světla - to se dělá zevnitř, pak je potřeba povolit šrouby přístupné pod nimi, šrouby v podbězích a dva šrouby zespod nárazníku. Pak by měl jít vycvaknout. Detailněji to najdeš v eLearnu.
Pezot: GT a 159 jsou úplně rozdílná auta, takže spíš zvaž jak velké auto vlastně chceš, je to asi jako se ptát jestli raději Mini a nebo Ford Transit, sám musíš vědět co chceš. GT je samozřejmně levnější na pořízení, obratnější, má lepší benzínové motory... je méně bezpečné, je (minimálně subjektivně) finančně nákladnější, zkrátka je o něčem jiném. Když už, tak bych řešil dilema Brera vs GT.
Pezot: GT a 159 jsou úplně rozdílná auta, takže spíš zvaž jak velké auto vlastně chceš, je to asi jako se ptát jestli raději Mini a nebo Ford Transit, sám musíš vědět co chceš. GT je samozřejmně levnější na pořízení, obratnější, má lepší benzínové motory... je méně bezpečné, je (minimálně subjektivně) finančně nákladnější, zkrátka je o něčem jiném. Když už, tak bych řešil dilema Brera vs GT.
- xjohny
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
GT že by bylo finančně nákladnější?
Řekl bych spíš naopak.

Chevy Tahoe, 2001, 5.3 V8
Chevy Avalanche, 2002, 5.3 V8
Chevy Blazer, 1999, 4.3 V6
Chevy Camaro, 1979, 5.0 V8 @ chevroletcamaro.cz
ex Alfa Romeo 159, 1.9 JTD
Chevy Avalanche, 2002, 5.3 V8
Chevy Blazer, 1999, 4.3 V6
Chevy Camaro, 1979, 5.0 V8 @ chevroletcamaro.cz
ex Alfa Romeo 159, 1.9 JTD
riprex:Diky pokud nepujdu v sobotu do prace a bude volna nejaka garaz tak to zkusim nevypada to moc slozite ale u alfy jeden nikdy nevi diky . 

EX:Alfa romeo 159 SW 2,4 JTD ti
xjohny: Ono je to těžko říct, jak to bude u konkrétního kusu, motorizace atp. ale subjektivně mi to připadá nákladnější. Jednak proto, že když GT, tak nějákej benzín (Naftové by snad nikdo nechtěl, nebo ano? No dobře, jak myslíte...), takže vyšší náklady na palivo (tím to ale nechci vymluvit, naopak to za to stojí!) a pak, a ano vím, že tím možná zahájím rozporuplnou diskusi, ale zkrátka si myslím, že 159 je lépe stavěná a méně servisně náročná, tedy pokud se nestane něco velmi ošklivého (řízení, setrvák, vstřiky, automat KO...), ale to pak je zas úplně jedno u kterého auta se to stane, to je o štěstí a pečlivém výběru. Nicméně jak to teď píšu, tak sám vidím, že to asi nebude zas tak úplně pravda a nakonec to asi výjde prašť jako uhoď. Mě 159 za první rok na opravách přišla asi na 35k se vším všudy, tedy spotřebák, gumy, řízení... což není tak špatné, když si od toho odečtu ty dvě sady gum a za to řízení se asi nemůžu po těch 270tkm co má zlobit.
Ono určitě rozhodující by mělo bejt to, k čemu má auto sloužit a co od něho jeho majitel čeká. Já od 159 nečekal zázračnou praktičnost a ani žádné sportovní svezení. Vyhovuje mi proto, že je svižná a řekl bych ideální na pohodovou a pohodlnou jízdu, nikam moc nespěchat (né že by snad neuměla jezdit rychle) a nestalo se mi, že by mě bolely záda a nebo jsem byl něják otlačenej. Navíc ten její interiér je prostě místo, kde je příjemné být. Většina věcí je tam kde má a je i pěkný a působí hodnotným dojmem (pokud to není holobyt s manuální klimou a švihadly vzadu).
GTčko je oproti tomu vcelku nepraktické auto a hodí se ke kratšímu cestování ve dvou (možná i ve čtyřech, pokud zadní pasažéři nemají nohy a hlavu) a je taky docela tvrdé a tedy není tak pohodlné, ale zato se s ním dá jezdit sportovněji. Spousta lidí co ho má nebo měla si stěžovala na mizerný rejd a na špatné paralelní parkování, mě to netrápilo, ale s GT jsem jel jen opravdu kousek na to, abych mohl dělat nějáké větší závěry. Snad jen můžu říct, že nemám rád ten interiér, kterej navíc docela vrže...
Nicméně mnou výše psané je nutno nebrat až tak vážně a už vůbec ne směrodatně, hlavně je důležité rozhodnout se proč auto chci a k čemu ho chci. Pak taky vyzkoušet více alternativ, klidně jak 159 tak GT a třeba i Breru a vzít co bude víc vyhovovat požadavkům a ne pak nadávat, že se do GT nevejde ten cenově dostupný švédský krám z IKEA nebo že 159 je jako pojízdná katedrála.
Ono určitě rozhodující by mělo bejt to, k čemu má auto sloužit a co od něho jeho majitel čeká. Já od 159 nečekal zázračnou praktičnost a ani žádné sportovní svezení. Vyhovuje mi proto, že je svižná a řekl bych ideální na pohodovou a pohodlnou jízdu, nikam moc nespěchat (né že by snad neuměla jezdit rychle) a nestalo se mi, že by mě bolely záda a nebo jsem byl něják otlačenej. Navíc ten její interiér je prostě místo, kde je příjemné být. Většina věcí je tam kde má a je i pěkný a působí hodnotným dojmem (pokud to není holobyt s manuální klimou a švihadly vzadu).
GTčko je oproti tomu vcelku nepraktické auto a hodí se ke kratšímu cestování ve dvou (možná i ve čtyřech, pokud zadní pasažéři nemají nohy a hlavu) a je taky docela tvrdé a tedy není tak pohodlné, ale zato se s ním dá jezdit sportovněji. Spousta lidí co ho má nebo měla si stěžovala na mizerný rejd a na špatné paralelní parkování, mě to netrápilo, ale s GT jsem jel jen opravdu kousek na to, abych mohl dělat nějáké větší závěry. Snad jen můžu říct, že nemám rád ten interiér, kterej navíc docela vrže...
Nicméně mnou výše psané je nutno nebrat až tak vážně a už vůbec ne směrodatně, hlavně je důležité rozhodnout se proč auto chci a k čemu ho chci. Pak taky vyzkoušet více alternativ, klidně jak 159 tak GT a třeba i Breru a vzít co bude víc vyhovovat požadavkům a ne pak nadávat, že se do GT nevejde ten cenově dostupný švédský krám z IKEA nebo že 159 je jako pojízdná katedrála.
Nuž popravde
Ja chcem auto, resp. hľadám auto, ktoré ma odvezie. Vozím seba + priateľku ... viac ľudí len náhodou a skôr sviatočne. Problém je, že sám neviem. 159nu som videl raz vychádzať na diaľnicu, predo mňa a zapáčila sa mi. Tak som sa rozhodol, že by som mohol ísť do AR.
GTčko je zasa dizajnovo veľmi špecifické auto. Málo ľuďom sa páči.
V podstate aj tak by som bral jedno aj druhé dízlové. Už len preto, že moc ich na predaj nieje a chcel by som vyskúšať teraz trošku naftu. Doteraz som mal 7 áut benzínových, naftu som odmietal.
Skúsim ešte polustrovať vlákno GT. Dám si dokopy nejaké + a - a uvidíme, kam ma zaveje vietor. Rozhodne strávim viac času pri výbere ďalšieho auta

Ja chcem auto, resp. hľadám auto, ktoré ma odvezie. Vozím seba + priateľku ... viac ľudí len náhodou a skôr sviatočne. Problém je, že sám neviem. 159nu som videl raz vychádzať na diaľnicu, predo mňa a zapáčila sa mi. Tak som sa rozhodol, že by som mohol ísť do AR.
GTčko je zasa dizajnovo veľmi špecifické auto. Málo ľuďom sa páči.
V podstate aj tak by som bral jedno aj druhé dízlové. Už len preto, že moc ich na predaj nieje a chcel by som vyskúšať teraz trošku naftu. Doteraz som mal 7 áut benzínových, naftu som odmietal.
Skúsim ešte polustrovať vlákno GT. Dám si dokopy nejaké + a - a uvidíme, kam ma zaveje vietor. Rozhodne strávim viac času pri výbere ďalšieho auta

Momentálny vozový park:
BMW 745i 2003
Opel Corsa 1,2 1999
Volvo V40 1,8 2002
Vo vyhliadke:
BMW 745i 2003
Opel Corsa 1,2 1999
Volvo V40 1,8 2002
Vo vyhliadke:
No u 159 taky spousta lidí tvrdí, že je hnusná (nevím jak na to přišli, asi jsou slepí). Co se týče GT... taková 147 nebo i 90ka jsou hezčí
. Jinak opravdu se zkus zaměřit na tu Breru, technicky to samé jako 159, jen je menší
.

Paci sa mi 159SW, aj GT a aj Brera. Len za Breru uz pytaju trosku viac, co asi nebudem ochotny dat za auto. Resp. nebudem mat rezervu na riesenie pripadnych problemov.
Momentálny vozový park:
BMW 745i 2003
Opel Corsa 1,2 1999
Volvo V40 1,8 2002
Vo vyhliadke:
BMW 745i 2003
Opel Corsa 1,2 1999
Volvo V40 1,8 2002
Vo vyhliadke:
Taky jsem teď na to koukal, předtím mi to nedošlo. I když Brera je 3/4 159 tak nemá 3/4 její ceny, bohužel
A 159 sedan se teda nelíbí? V černé, červené nebo modré vypadá úžasně...

Neviem, ten sedan mi pride taky odkusnuty, nedokonceny. Akoby mu nieco chybalo. SW vyzera kompaktnejsie a ucelene. Skusim este nieco popozerat u sedanov :-) mozno zmenim nazor.
Momentálny vozový park:
BMW 745i 2003
Opel Corsa 1,2 1999
Volvo V40 1,8 2002
Vo vyhliadke:
BMW 745i 2003
Opel Corsa 1,2 1999
Volvo V40 1,8 2002
Vo vyhliadke: