Pokec o Alfě 166 (krátké dotazy, dojmy apod.)
Re: Pokec o Alfě 166 (krátké dotazy, dojmy apod.)
Máš pravdu pane, to tady přesně potřebujem zvlášť vlákno pro každej výfuk, spojler, prahy, křídlo.. 

Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
Ex: 156TS
Icarro ja mám vyhodený katalyzátor a stredný tlmič, koncový som nechal pôvodný a myslím, že zvuk je tak akurát. Nieje to ešte také traktorovité ako s holou rúlou a po pustení plynu si to akoby "odfúkne". Ked chceš pohladám a hodím ti sem poobede video aký to má zvuk.
Inak ked už spomíname tie výfuky, tak nemá niekto náhodou na aute koncový tlmič od ragazzonu ? velmi by som bol zvedavý ako by sa zmenil zvuk na 5valci keby ho vymením za môj koncový tlmič, ak by tam ovšem bola nejaka zmena
Inak ked už spomíname tie výfuky, tak nemá niekto náhodou na aute koncový tlmič od ragazzonu ? velmi by som bol zvedavý ako by sa zmenil zvuk na 5valci keby ho vymením za môj koncový tlmič, ak by tam ovšem bola nejaka zmena

Train horn in car ? why not !
Alfa 166 2,4JTD ´99 ...EGR off, KAT off ...zachovalá dáma a pomaly 400t km na krku
ex : Fiat Punto 1,7TD ELX
Fiat Punto Sporting 1,3 JTD
Alfa Romeo 156 2,4 JTD
Fiat Punto 1,7TD SX
Alfa 166 2,4JTD ´99 ...EGR off, KAT off ...zachovalá dáma a pomaly 400t km na krku
Alfa Romeo 156 2,4 JTD
Fiat Punto 1,7TD SX
Zdravim,
obcas se mi stane, ze kdyz rano vyjedu s autem a s vytocenymi koly pridam vice plyn (vjezd do krizovatky), tak se mi rozsviti kontrolka protikluzu a zustane svitit, zaroven se mi rozsivi i tlacitko, coz signalizuje, ze system je vypnuty a nejde zapnout. Kdyz vypnu motor a znova natocim, vse ok.
Nema nekdo podobnou zkusenost nebo netusite, co je pricinou? Nejaky horsi kontakt v elektrice?
Diky,
Petr
obcas se mi stane, ze kdyz rano vyjedu s autem a s vytocenymi koly pridam vice plyn (vjezd do krizovatky), tak se mi rozsviti kontrolka protikluzu a zustane svitit, zaroven se mi rozsivi i tlacitko, coz signalizuje, ze system je vypnuty a nejde zapnout. Kdyz vypnu motor a znova natocim, vse ok.
Nema nekdo podobnou zkusenost nebo netusite, co je pricinou? Nejaky horsi kontakt v elektrice?
Diky,
Petr
166 JTD ´05
to iste nam robi aj nova Croma. vytocis rajd a ked sa pohnes ostane svietit oranzovy trojuholnik. niekedy po chvilke sam zhasne a inokedy treba vypnut a nastartovat jak ty.
Alfa Romeo 156 GTA momentálne v kompletnej rekonštrukcii
ex.Alfa Romeo 156sw 3.0V6 24v
ex.Alfa Romeo 156fl 2.4jtdm20V
ex.Lancia Thesis 3.0v6 24v
ex.Alfa Romeo 156sw 1.9jtd 85kw
ex.Alfa Romeo 147 1.9jtd 85kw
ex.Lancia Thesis Emblema 2.4jtd 20v
Mozno, snimac uhlu natocenia volantu.
Alfa Romeo 164 QV
Mazda 5 GTA LF
Mazda 5 GTA LF
Hůůů i něco takového tam může být ??? I když co se protiprokluzu týče ... proč neVlado píše:Mozno, snimac uhlu natocenia volantu.

Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
A co cidlo ABS, prosoupanej kablik kterej se pri plnym rejdu neceho dotkne?
AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Ladin:
Zajimave je, ze kdyz to udelas s ohratym autem, tak se to nerozsviti. Az bude moudrejsi pocasi, tak na to kouknu. Jinak to je stejne jak pise Erik166.
A k tomu snimaci natoceni volantu, to opravdu existuje?
Zajimave je, ze kdyz to udelas s ohratym autem, tak se to nerozsviti. Az bude moudrejsi pocasi, tak na to kouknu. Jinak to je stejne jak pise Erik166.
166 JTD ´05
Snímač natočení volantu bude asi jen u ESP.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Otazka znie co tam mas ... TCS/ASR/ESP?
Chcelo by to diag. vtedy ked sa ti to rozsvieti a zostane svietit...pozriet chybovu hlasku a potom budes mudrejsi.
Chcelo by to diag. vtedy ked sa ti to rozsvieti a zostane svietit...pozriet chybovu hlasku a potom budes mudrejsi.
Alfa Romeo 164 QV
Mazda 5 GTA LF
Mazda 5 GTA LF
No v hospodě se toho člověk dozví nejvíc
.Včera jsem tam byl a nadhodil dotaz na tohle čidlo a kámošovi ohledně podobného problému toto vyplivla diagnostika na 156 : chyba čidla natočení volantu . Tak že to existuje.

Chlapi, tak po tom, co se to na 14 dní samo opravilo, tak mi to blbne zase. Jednička je v 80% bez šance. To auto mě zničí, jestli ne finančně, tak psychicky určitě. Bylo mi řečeno, že mám nejdřív řadit dvojku a pak do jedničky - to sice funguje, ale nedáváal jsem novou spojku proto, abych to takto dělal. Takže prosím Vás, jaké množství oleje do převodovky je potřeba při výměně a je někde specifikace toho oleje? Jinak už nevím. Prý se s tím mám smířit, že jednička a zpátečka nejsou synchronizovaný, ale to se mně teda nechce. Pak už nevím. Ještě ta kulisa? Ale ta řeší něco jinýho než řazení jedničky, že?Mulder píše:Tak mi to nedalo a ještě jsem teď byl zkontrolovat kapalinu - brzdová/spojková a je jí tam do půlky nádobky. Což mě zarazilo, jelikož než se spojka měnila, bylo jí tam na max. až k víčku. - To ale asi nemá vliv, že? Neboooo.... ?Mulder píše:Chlapi, skromný dotaz. Mám týden novou spojku Valeo. Dvouhmota prý ok, nechána původní. Spojkový válce hl. + vedl. jsou taky nový. První dny nádhera, rychlosti skákaly tam skákaly a vypadávaly samy. Jenže od včerejška mi přijde, že blbne jednička a zpátečka. Nemá vliv, zda je zahřáto či nikoliv. Hlavně to blbne, když auto stojí (stojím na brzdě). Ale když je auto i v nepatrném pohybu, tak to jde už dobře, hlavně ta jednička. Ale ty první dny to šlo nádherně. Myslíte, že si to tzv. "sedlo"? Nebo, že by už převodovka - synchrony? Ale to už by dělalo předtím.. Štve mě to, když to šlo tak pěkně a pak zase problém. Kdyžtak díky za radu..

Alfa Romeo 166, 2,4 JTD, 10V, 100kW, r.v.1999, šedá metalíza
ex. Ford Focus 2.0, 16V, 90kW, Ghia, r.v.1999, šedá metalíza
ex. Citroën Xsara 1,8, Exclusive, r.v. 1999, šedá metalíza
ex. Citroën ZX 1,6, Advantage, r.v. 1991, černá barva
Ja ked som po kúpe alfy menil olej v prevodovke tak som tam nalial necelé dva litre a čo si spomínam, tak troška bolo cítiť že sa zlepšilo radenie. Ale pred pol rokom ked mi menili spojku tak mi tam nalial presne dva litre, vraj to je tesne pod čiarkou max. Olej by tam mal ísť 75W90 API GL5.
Train horn in car ? why not !
Alfa Romeo 156 2,4 JTD
Fiat Punto 1,7TD SX
Alfa Romeo 156 2,4 JTD
Fiat Punto 1,7TD SX
Moc díky, přesně toto jsem potřeboval
No tak sand to pomůže, pak už to shodím z Macochy. Jen trápení, trápení, bolest, utrpení a zklamání. A pak bolest. Utracenejch peněz a příběh nekončí.

I já jsem se s tím smířil u své první.Prostě šestikvalty no.Známí má medvěda rv. 2003 2.8 a též mu ta jednička blbne.
Já jsem se naučil mírně popustit spojový pedál a pak tam tu jedničku šoupnout. Samozřejmě jen mírně aby jsi ten kvalt nerval do roztočené převodovky a nepočítal zuby.Tohle když se naučíš tak si ani neuvědomíš že jsi měl někdy nějaký problém s převodovkou. Jedině pak vyměnit kolečka ve skříni ale při ceně vozu jsou to vyhozené prachy. But za tu skříň rád, já na převodovce z GM zase čas od času počítám na dvojce zuby.
Jediné co mě napadá jsou tyhle ,, opičí kapky "
http://www.bishopsoriginal.cz/?p=132
Já narvala při výměně asi dvě deci co zbyly kámošovy když léčil převodovku v Hunadi do stávající převodovky GM a musím říct že počítání zubů na dvojce ze 70% zmizelo a na trojce úplně.Otázka zda je to přípravkem nebo novým olejem.Dodám jen že jsem tam dával olej BP.
Pokud to budeš zkoušet tak opravdu nešetři a kup přímo Bishopa a né žádný levnější přípravek páč to je fakt kvalita ale i tak děláš to na vlastní riziko.
PS: Do tvé skříně patří 1,8 L
Já jsem se naučil mírně popustit spojový pedál a pak tam tu jedničku šoupnout. Samozřejmě jen mírně aby jsi ten kvalt nerval do roztočené převodovky a nepočítal zuby.Tohle když se naučíš tak si ani neuvědomíš že jsi měl někdy nějaký problém s převodovkou. Jedině pak vyměnit kolečka ve skříni ale při ceně vozu jsou to vyhozené prachy. But za tu skříň rád, já na převodovce z GM zase čas od času počítám na dvojce zuby.
Jediné co mě napadá jsou tyhle ,, opičí kapky "

http://www.bishopsoriginal.cz/?p=132
Já narvala při výměně asi dvě deci co zbyly kámošovy když léčil převodovku v Hunadi do stávající převodovky GM a musím říct že počítání zubů na dvojce ze 70% zmizelo a na trojce úplně.Otázka zda je to přípravkem nebo novým olejem.Dodám jen že jsem tam dával olej BP.
Pokud to budeš zkoušet tak opravdu nešetři a kup přímo Bishopa a né žádný levnější přípravek páč to je fakt kvalita ale i tak děláš to na vlastní riziko.
PS: Do tvé skříně patří 1,8 L
Zipe, díky za radu. Za zkoušku to stojí. No nejdřív zkusím jen teda vyměnit ten olej v převodovce a kdyžtak pak přikoupím tu melu
Ale při mým štěstí...
No a jak finančně je asi náročný řešit tu převodovku. A má vůbec cenu kupovat starší, která pak vlastně může být v ještě horším stavu?

No a jak finančně je asi náročný řešit tu převodovku. A má vůbec cenu kupovat starší, která pak vlastně může být v ještě horším stavu?

Nemá cenu kupovat starší páč je to docela častá závada. Jak máš servis na automaty tak je i na manuální převodovky tak že nejlépe poradit se v takové firmě.
Ještě mě napadá kulisa v tunelu. Pokud sou tam vůle tak to nemusí přesně řadit.Jak říkám chce se to poradit.Známá měla stejný problém se Seatem a mohly za to táhla vedoucí k převodovce.Byly tam vyběhané silony v kterých ty táhla běhala.Tak ještě to bych zkusil projít jestli někde v lanovodech , kloube nebo přímo v kulise (která má hromadu dílů z plastu) není někde vůle. Správně by měla táhla reagovat okamžitě po posunutí řadící páky.
Ještě mě napadá kulisa v tunelu. Pokud sou tam vůle tak to nemusí přesně řadit.Jak říkám chce se to poradit.Známá měla stejný problém se Seatem a mohly za to táhla vedoucí k převodovce.Byly tam vyběhané silony v kterých ty táhla běhala.Tak ještě to bych zkusil projít jestli někde v lanovodech , kloube nebo přímo v kulise (která má hromadu dílů z plastu) není někde vůle. Správně by měla táhla reagovat okamžitě po posunutí řadící páky.
Džentlmens, mám trocha problém.
Včera jsem jel ráno Vary - Plzeň, né po dálnici, jel jsem docela pilu, průměr 150 - 180, když jsem dojel do plzně tak jsem si všimnul, že při první čtvrt odtáčce volantu něco ,,vrže´´ do volantu a je to i docela slyšet dneska cestou zpátky to samé, přičemž ve vyšší rychlosti je to hodně nepatrné spíš to není vůbec, ale jak jedu ve městě nebo hledám místo na zaparkování tak běs.
Co by to mohlo být
a dále
Pořád mi tam něco cvaká, v tom motoru za studena se ozývá agregátní řemen ale tomu nedávám moc váhu, spíš mě štve to cvakání, nepřijel by někdo z Vás do Mariánských Lázní na to kouknout? Cestu uhradím pochopitelně.
Děkuju
Franta
P.S.: Prosím všechny, aby mě nepoučovali, že po okresce se jezdí 90 a že alfa si nezasloužší takový zacházení... zastávám názor vzájemné symbiózi stroje a člověka, já mu dám co potřebuje a co si zaslouží a od auta čekám krásnej výkon kdykoliv.
Přemýšlím, že si dám dozádu nad okno nápis VW MURDER:
Včera jsem jel ráno Vary - Plzeň, né po dálnici, jel jsem docela pilu, průměr 150 - 180, když jsem dojel do plzně tak jsem si všimnul, že při první čtvrt odtáčce volantu něco ,,vrže´´ do volantu a je to i docela slyšet dneska cestou zpátky to samé, přičemž ve vyšší rychlosti je to hodně nepatrné spíš to není vůbec, ale jak jedu ve městě nebo hledám místo na zaparkování tak běs.
Co by to mohlo být
a dále
Pořád mi tam něco cvaká, v tom motoru za studena se ozývá agregátní řemen ale tomu nedávám moc váhu, spíš mě štve to cvakání, nepřijel by někdo z Vás do Mariánských Lázní na to kouknout? Cestu uhradím pochopitelně.

Děkuju
Franta
P.S.: Prosím všechny, aby mě nepoučovali, že po okresce se jezdí 90 a že alfa si nezasloužší takový zacházení... zastávám názor vzájemné symbiózi stroje a člověka, já mu dám co potřebuje a co si zaslouží a od auta čekám krásnej výkon kdykoliv.
Přemýšlím, že si dám dozádu nad okno nápis VW MURDER:

ND 166, 156, Kappa A DALŠÍ http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=1067&telefon=604637194&jmeno=Franti%C5%A1ek
Stratos.Point@email.cz
EX:
GTV 2.0TS
166 3.0i,99,166KW, busso, divoká vášeň
166 2.4 JTD,99,100KW
145 1.9TD,330.000km+,držák jako prase
Stratos.Point@email.cz
EX:
GTV 2.0TS
166 3.0i,99,166KW, busso, divoká vášeň
166 2.4 JTD,99,100KW
145 1.9TD,330.000km+,držák jako prase
Icarro co se týče řízení mrkni sem
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=5596
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=5596
Adams píše:Ladin:
Takze mal som to na diagnostike lebo kontrolka ABS svietila stale. FES ukazal ziadny signal lave zadne koleso.

Bracho to dnes pozeral a je vytrhnuty kablik z tej zltej spojky na kabli od cidla.
Este som si vsimol ze ma pridrete horne ulozenia prednych tlmicov a je citit ako auto po pridani plynu ide na jednu alebo druhu stranu. Mozno to nejak suvisi s tym cidlom natocenia volantu.
Alfa Romeo 156 GTA momentálne v kompletnej rekonštrukcii
Pánové, jen dotázek. Jde Vám všem také spojkový pedál tak do 1/4 úplně lehounce a až pak začne pružit (potřeba zabrat nohou)? Jak mám novou spojku, tak si za boha nedokážu vybavit, jak to bylo předtím.. Díky.
Jo jo mám to podobný
ALFA ROMEO 75 2,0 T.Spark (1989)
ALFA ROMEO 166 2,5 V6 (2001)
ex:Alfa Romeo 155 1,8 T.Spark 8V (1994)
Alfa Romeo 75 2,0 T. Spark S (1988)
Alfa Romeo Giulietta 1600 (1985)
ALFA ROMEO 166 2,5 V6 (2001)
ex:Alfa Romeo 155 1,8 T.Spark 8V (1994)
Alfa Romeo 75 2,0 T. Spark S (1988)
Alfa Romeo Giulietta 1600 (1985)
jj..staci se podivat pod volant jak to tam funguje a hned pochopis proc to tak je...
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
Chlapi, víko kufru nejde otevřít z přihrádky. Už jsem přepájel dráty v husím krku, mela. Víko už nesvítí na palubce, to je super. Ale otevírat pořád nejde. Co dál zkontrolovat? Vím, že se řešilo, ale všem Vám pomohlo to přepájení, jak jsem tady na fóru pohledal. Kdyžtak díky..
Já blbec koukal celou dobu na špatnou pojistku
Jinak co se týče řazení jedničky a zpátečky, tak výměna převodového oleje nepomohla. Chová se to furt stejně a pokaždé jinak, už na to kašlu
Z dvojky do jedničky - už mi to ani nepřijde 

Jinak co se týče řazení jedničky a zpátečky, tak výměna převodového oleje nepomohla. Chová se to furt stejně a pokaždé jinak, už na to kašlu