Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Re: Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Zdravím alfisty, potřeboval bych schéma napojení plynového pedálu u 1.9 JTDm. Je tam 6 drátků, 2 jsou na ukostření a na napájení, 4 jsou na určení polohy pedálu. Potřeboval bych zjistit, jaký z těch 4 drátků určuje nulovou polohu pedálu. Nemá někdo nějaké schéma napojení, nebo něco, co by mi pomohlo ? Děkuji moc. Marek
ahoj,
prestal mi ist ostrekovac skla motorcek vobec nehuci ale stierace mi zopne cize packa je OK, viete mi povedat aku poistku mam skontrolovaT? zajtra to idem skontrolovat a tiez kuknem ci mi ostrekuje aspon svetla ..
dakujem
prestal mi ist ostrekovac skla motorcek vobec nehuci ale stierace mi zopne cize packa je OK, viete mi povedat aku poistku mam skontrolovaT? zajtra to idem skontrolovat a tiez kuknem ci mi ostrekuje aspon svetla ..
dakujem
Alfa Romeo 159 2.2 JTS High
Technické údaje:
r.v.: 5/2006, 2198cm3, 136kW (185PS) chipTuning 200PS, M6, sedan, 135000 km, Strieborná metalíza
Oficiálny slovenský /////ALPINE SHOWCAR
Viac info a foto: http://www.audio.sk/?page=article&id=339
Technické údaje:
r.v.: 5/2006, 2198cm3, 136kW (185PS) chipTuning 200PS, M6, sedan, 135000 km, Strieborná metalíza
Oficiálny slovenský /////ALPINE SHOWCAR
Viac info a foto: http://www.audio.sk/?page=article&id=339
Tak jedna moje nešikovná kamarádka mi včera přibouchla do zadních dveří bezpečnostní pás. Následek je cca 3 cm rýha do laku až na plech (kousek od místa, kde je přišroubováno zakusovadlo zámku). Tak uvažuju jak to pořešit. Vyplatí se s tím dojet do profesionální lakovny? Nebo to mám ošetřit doma? A co taková oprava koštuje?
V takovém místě bych to úplně neřešil. Zajet koupit barvu zatřít to a konec.
Jinak oprava v docela blbém místě, zbrousit, základ, barva, lak min. 15stovek? Případně to udělat nějak do ztracena bez stříkání
Jinak oprava v docela blbém místě, zbrousit, základ, barva, lak min. 15stovek? Případně to udělat nějak do ztracena bez stříkání
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
- Balanta
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych to vyřešil zatřením 

Alfa Romeo Stelvio 2.9 QV
www.cyklobarbecva.cz
www.cyklobarbecva.cz
- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Zaťupat štětečkem tu rýhu nechat barvu vyzrát a pak rozleštit nějakou dobrou leštěnkou po případě opakovat dokud se rýha nezaplní a neztratí a leštit do ztracena....Já to takle dělal na C sloupku(sice to nebylo hluboké) a dneska už ani nevím kde to bylo.
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
Přesně tak, patlej to tak dlouho dokud to nebude přes původní vrstvu, pak stím dojeď a udělám Ti to do ztracena. Než to budeš patlat tak to jemně zbrus (papír 1000 a výše)
Limo* s bussem (166 3.0)
Tak mám vzít číslo barvy ze štítku a někde si nechat namíchat barvu? Ono je to stejně metalíza, tak bych to potom musel ještě zatírat bezbarvým lakem ne?
Lak je sice fajn, ale jestli to je škrábanec širokej např. 0.5mm tak to nemá cenu. Hoď foto
Defacto stejnej problém asi jako byl tady.
Barvu si nech namíchat, případně až bude teplo tak dojeď vezme se na to airbrushka, ale to bych auto potřeboval na déle
https://picasaweb.google.com/1024722196 ... directlink
Defacto stejnej problém asi jako byl tady.
Barvu si nech namíchat, případně až bude teplo tak dojeď vezme se na to airbrushka, ale to bych auto potřeboval na déle
https://picasaweb.google.com/1024722196 ... directlink
Limo* s bussem (166 3.0)
- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Zajeď do AF centra a podle vinu ti objednaj takový...vypada to jako lak na nehty z jedné strany je barva a z druhe lak a v každem je štěteček prostě lak na autonehty:-)Stojí to ale kolem 400kč...a zbytek si necháš na další oděrkylukee píše:Tak mám vzít číslo barvy ze štítku a někde si nechat namíchat barvu? Ono je to stejně metalíza, tak bych to potom musel ještě zatírat bezbarvým lakem ne?

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Kocour666 píše:Zajeď do AF centra a podle vinu ti objednaj takový...vypada to jako lak na nehty z jedné strany je barva a z druhe lak a v každem je štěteček prostě lak na autonehty:-)Stojí to ale kolem 400kč...a zbytek si necháš na další oděrkylukee píše:Tak mám vzít číslo barvy ze štítku a někde si nechat namíchat barvu? Ono je to stejně metalíza, tak bych to potom musel ještě zatírat bezbarvým lakem ne?
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
400 ses si jistej? Co jsem jednou dělal klučinovi tak tohle měl za 8 nebo 9 stovek.
V autolaku tohle namíchaj 100ml za 2 kila.
V autolaku tohle namíchaj 100ml za 2 kila.
Limo* s bussem (166 3.0)
Taky se mi to zdá hodně levný. Ale pokud to je opravdu tak, tak pro to utíkám hned zítra 

- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Jsem ,protoze jsem to tam pred rokem kupoval.Vim ze to namichaj levneji jinde,ale takovy komplet i se steteckama a v barve jsou i kulicky at ji muzes promichat
Ale je to opravdu velke jak lak na nehty!

Naposledy upravil(a) Kocour666 dne 3.3.2013, ned 19:41, celkem upraveno 1 x.
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
Super. Takže stačí dojít s VINem a počkat nějakou dobu, než to dodají jo?
- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Jo reknes mu ze chces barvu na opravu ze to vypada jak lak na nehty a on uz bude vedet.Opise si vin a v patek to mas.A barva sedi uplne krasne!
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
Pecka. Díky 

Když už jste u toho laku, dá se něják rozumně řešit tohle?
http://ksv.xf.cz/lak.JPG
Bylo mě řečeno, že je to na kompletní přelakování dveří, což je dost na palici. Tím spíš, že je to na všech čtyřech
http://ksv.xf.cz/lak.JPG
Bylo mě řečeno, že je to na kompletní přelakování dveří, což je dost na palici. Tím spíš, že je to na všech čtyřech

- Balanta
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
V AF kolem 400 to stálo, taky jsem kupoval 

Alfa Romeo Stelvio 2.9 QV
www.cyklobarbecva.cz
www.cyklobarbecva.cz
riprex: to takhle popraskalo samo? Není to pod tím kitované?
V lakovně se prostě lakuje tam ti udělaj celé dveře, tohle se dá opravit i jinak, spíše jestli to má cenu. Sám si říkal, že rozlité kafe v autě ti nevadí tak tohle neřeš. Když se dívám jak jsou ty dveře dodřené tak to je stejně jedno
Z fotky není patrné jestli jde o praksliny, nebo odlupující se lak, jak to působí po přejetí ruky je to moholit nebo nějak vystupuje?

Z fotky není patrné jestli jde o praksliny, nebo odlupující se lak, jak to působí po přejetí ruky je to moholit nebo nějak vystupuje?
Limo* s bussem (166 3.0)
- xjohny
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
To nerozleštíš, vypadá to jako oloupaná horní bezbarvá vrstva laku. Zřejmě se špatně spojila se spodní během přelakování. Vítej k bouračkám 

Chevy Tahoe, 2001, 5.3 V8
Chevy Avalanche, 2002, 5.3 V8
Chevy Blazer, 1999, 4.3 V6
Chevy Camaro, 1979, 5.0 V8 @ chevroletcamaro.cz
ex Alfa Romeo 159, 1.9 JTD
Chevy Avalanche, 2002, 5.3 V8
Chevy Blazer, 1999, 4.3 V6
Chevy Camaro, 1979, 5.0 V8 @ chevroletcamaro.cz
ex Alfa Romeo 159, 1.9 JTD
Dallen, škrábance i polití kafem samozřejmně řeším. Proto taky jedinná oprávněná osoba ke konzumaci potravin na palubě jsem já 
Tohle je loupající se horní lak. Bouraný to není, to vím na 100%, jednak od majitele, kterému věřím, dále nejsou vidět svary a i po větším ohledání v Regiu mi potvrdili, že bouraný to není a díly jsou dle čísel původní. Zbytek auta má lak vpořádku, navíc by se neloupaly všechny čtyři dveře - šance že by to auto někdo takhle naboural a přitom nepoškodil nic jiného než jen dveře je skoro nulová. Jestli má někdo nějáké vysvětlení, docela by mě to zajímalo, protože už jsem i viděl jinou černou 159, která se taky přesně takhle loupala. Mě osobně to jen docela štve, stejně jako bíle tečky od kamínků na zadnich dveřích a taky trochu na lemu zadního kola.

Tohle je loupající se horní lak. Bouraný to není, to vím na 100%, jednak od majitele, kterému věřím, dále nejsou vidět svary a i po větším ohledání v Regiu mi potvrdili, že bouraný to není a díly jsou dle čísel původní. Zbytek auta má lak vpořádku, navíc by se neloupaly všechny čtyři dveře - šance že by to auto někdo takhle naboural a přitom nepoškodil nic jiného než jen dveře je skoro nulová. Jestli má někdo nějáké vysvětlení, docela by mě to zajímalo, protože už jsem i viděl jinou černou 159, která se taky přesně takhle loupala. Mě osobně to jen docela štve, stejně jako bíle tečky od kamínků na zadnich dveřích a taky trochu na lemu zadního kola.
Ty tečky od šutrů může taky vyřešit ta ampulka s lakem za 400,-. Horší co ty dveře. Kdysi jsem viděl jednu 156 z Itálie a ta měla to co máš ty, ale na střeše. Byla taky černá a bylo to sloupané od slunka. Na těch dveřích těžko říct, co tomu vadí. Takhle vysoko ty šutry od předních kol nelítají, a ani slunko tam neškvaří pod takovým úhlem jako na střechu. A pokud máš 100%, že to bouráno nebylo tak jediné co bych viděl tak nedodržení výrobního postupu. Ve výrobě se dveře po lakování od auta oddělí a putují jinou částí linky kvůli nastrojení tak je možné, že problém vznikl právě tam. Jinak co vím, Alfa dává záruku na mechanické části (standard 2 roky, Giulietty i MiTo mají až 5let), dále nevím kolik let ale dává i na lak. A na prorezivění karoserie 6 let. Tak pokud by ses vešel se zárukou ještě do toho laku, možná by to i opravili v rámci ní.
Riprex: Kvůli čemus byl v Regiu, že Ti prolejzali díly, že jsou originální a čísla sedí?
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000