Příspěvek
od vlad47 » 8.3.2013, pát 01:15
Dost laborujem aj s motorom (koli plynu) a vsimol som si jednu zvlastnost na tomto motore. Volnobeh sa meni v zavislosti od casu ako dlho na volnobeh ide. Otacky nie takze ty to norm nevidis, az ked sa pozries na casy vstrekov a stft korekcie. Casy klesaju ako keby sa motor snazil vstrekovat co najmenej asi z hladiska uspory, lenze jednoducho je to malo a korekcie po 10 minutach statia su schopne sa dostat az k 20ke. Toto vsetko funguje dobre az do chvyle ked nejaky vedlajsi faktor do toho zasiahne. Za norm okolnosti sa korekcie snazia byt nulove a vtedy neviem z akeho dovodu motoru sa to nepaci ako keby ratal s tou jeho cudnou charakteristikou pocas statia. Stft sa ti po par desiatkach km premietne do ltft. Pri startovani je stochasticky pomer iny ako za chodu preto aj ked mas motor teply startujes v openloope, lambdy sa nepouzivaju a startuje sa z naucenych dat spred posledneho vypnutia motora, takze sa berie do uvahy zrovna ten ltft. Pokial nie su take ako maju byt motor nenastartuje. Tie rozdiely su tak rozne ze som to nedokazal presne odmerat ale na skoleni v holandsku ked som sa na to pytal mi bolo povedane ze motor ma problemy so startovanim akonahle je ta hodnota cez 4 percenta od spravnej korekcie. Pocas laborovania ho do stavu ze nestartuje dostavam pravidelne a aby som netrapil starter ho vzdy iba jednoducho resetnem. Takze zober diagnostiku a resetni to. Otazne je ci sa ti to casom neprejavi znova kedze nieco to muselo sposobit aj teraz. Ale hadam nie. Ak nemas diag, niekde som cital ze staci dat dole baterku na noc po pripade den, ale to odskusane nemam.
Inak zda sa mi ze aj zrovna na alfisti som pri bussovi cital ze sa stava ze je problem s otackami do 2000, to je zapricinene tymto istym a aj odpoved veru bola ze treba to len resetnut.
Skus, za skusku nic nedas a uvidis ci to mas zapricinene tymto.
Hhhhhh no az teraz som si vsimol ze v zatvorke mas ze v tom mas LPG, odpoved je tym padom jasna :-), prisla zima, zmenil sa pomer probanu a butanu a teda ta starsia technologia ktoru ma 95perc aut a aj ty ma este reduktor a mapuje sa, po zmene pomeru ti uz nesedi mapa. Ocividne aby nemali starosti ti to pri namontovani zabudli povedat, lebo vacsinou to nerobi taketo problemy ale busso je na to extremne haklivy. Jazdis na plyn ktory uz nie je uplne prisposobeny benzinu az si motor nan tak zvykne ze sa mu prestane pacit benzin nakolko sa tie nastavenia odlisuju a ty na benzin startujes.
Kazdopadne plati co som napisal vyssie, akurat sme zistili co to sposobuje.
Lancia Thesis
- 3,2 V6 + LPfi Emb. 07
- 3,0 V6 Emb. 04
- 2,0tb Emb. 02
Lancia K coupe
- 20VT 98
- 20VT 99
Lancia Beta coupe 2,0 i.e. 84
Alfa Spider 3.0 12V Lusso 00
http://www.lanciathesis.eu