Spodní příčka nešla sundat a horní je na rozebrání komplet předku a ta stejně taky nešla povolit.
Práce v garáži, bez díry, vše vrchem.
Potřebujem: křížový šroubovák, nejlépe malou golu s nástavcema 13 - odpojení držáku baterie, držák chaldiče, 10 - odpojení baterie, relátek a filtru, 7 - na hadice od chladiče, 8 - na uvolnění chladičů z držáků.
1. Odpojil jsem baterku, hadice od filtru vzduchu, váhu a hadici k ke klapce taky sundat. Vyndal a odmontoval držák baterie, jsou tam 4x 13tky šrouby, vepředu a vzadu na držáku baterky jsou ještě přimontovaný držáky konektorů a relátek 4x 10tky matky a 1x 10tka matka držáku filtru vzduchu.
2. Filtr musel taky ven, ten je zespoda nasazenej na dvou gumách a drží ze shora na matce co se odšrouboavala a z boku drží druhej box od filtru. Tady je to nacvakávací, takže stačí cuknout a box s filtrem jsou venku. odpojíme hadice od chladiče, horní i dolní.
3. Větrák (sahara) drží v chladiči na 4 šroubech 8mm, odpojíme konektor a uvolníme svroky káblů a vytáhneme větrák nahoru.
4. Kolem zámku kapoty jsou přimontovány tři plastový kryty ty odšroubujeme křížákem, prostřední plast má šroubky ze předu a ty zbylý dvy z vrchu. Je to krásně vidět. Ten prostřední plast krásně odpadne a ty boční, se musej pomalu výtáhnout nahoru, jsou na třech místech v náraznííku na zácvaky a to na krajích a uprostřed, tady opatrně, jeden mi prdnul......
5. Ve vzniklým otvoru vydíme krásně chladič klimy, v horních krajích uchycen 2x 8mm šroubky.
V dolní části nárazníku, jak je ten kryt mezi mlhovkama a vypadá to jak plástev, tak tudy prostrčíme golu s dlouhým nástavcem a na každý straně odšroubujeme po dvou 8mm šroubech. Tady se to musí trochu znásilnit, je to tak akorát na prostrčení toho nástavce a zpátky si chce pomoct šroubovákem a zevnitř na ten vořech zatlačit, jinak ho tam nacháte.
6. V horní příčce ze strany od motoru (z druhý strany od zámku kapoty) je pod kabeláží schovaný 13mm šroub, ten odmontujem a chladič odtlačíme směrem k motoru a vyndáme horní držák chladiče, je to plechový L s gumou.
7. V dolní části je chladič na x místech přišroubovanej k plastovýmu krytu, tam jsou šroubky 7mm, ale já je měl už rozpadlý, s hlavičkama bez možnosti chycení se jakymkoliv klíčem a podařilo se mi povolit jen jeden, tak jsem ty zbylý šroubky uťafnul. Jak je ten chladič nahoře uvolněnej, tak se s ním dá trošku hejbat a na ty šroubky se dá dostat, jinak jsou schovaný tak blbě, že nejsou ani vidět.
8. Chladič je dole usazenej skrz dolní příčku na krajích v gumovym lůžku.
9. Novej chladič sem sehnal za 1600Kč z krámku na Moravě, velice ochotný lidičky... v autokelly za ten samej chtěli 4tis.......
Akorát v dolní díře je na originále nandaný ještě k hadici takový plastový kolínko, to sem musel opatrně
umlátit a přendat na ten novej, jinak nepasovala hadice.
10. A ted všecko pěkně pozpátku

Jo a našel jsem odvzdušňovák, kterej maj některý alfy na hadici kolem termostatu. Tak já ho tam nemam, ale našel jsem ho na chladiči v horním rohu u strany s nádobkou na vodu. Vypadá jak kytička a je to na plochej velkej šroubovák.
A večer naházim fotky a pak sem dam odkaz, až si s tim trošku pohraju.