Brzdy
- MichalP
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brzdy

Alfa Romeo Giulietta 1,75 Tbi QV Limited Edition,Rosso 8C competizione
Novitec podvozek,Novitec difuzor,Alu r19,výfuk 70mm,Sport 200cell kat,EBC brzdy,pancéřové hadice,optimalizace výkonu 265PS,400NM,BMC sání,velký intercooler,rozpěrná tyč
Novitec podvozek,Novitec difuzor,Alu r19,výfuk 70mm,Sport 200cell kat,EBC brzdy,pancéřové hadice,optimalizace výkonu 265PS,400NM,BMC sání,velký intercooler,rozpěrná tyč
- MichalP
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
já je mam a nepraskají 

Alfa Romeo Giulietta 1,75 Tbi QV Limited Edition,Rosso 8C competizione
Ano jsou to Bremba Sport, no k některým příspěvkům asi nemá cenu se vyjadřovat - dávám si to tam jen tak aby to vypadalo a dám na to desky z Polska ..... protože vůbec nevím co a jak ....
DD

AR 159 SW 1,9 JTDm 110 kw, DPF off, decentní chip 110 -> 125 kW, 320 -> 360 Nm :-)
Tak jsem cestou z práce experimentálně ověřil, že to bliká i s vypnutým VDClukee píše:HKou: je to součást systému VDC, takže teoreticky vypnout VDC (podržet knoflík ASR na cca 3 sekundy). Ale nemám to vyzkoušené.

159 3.2 Q4
ex: 159 SW 2.4 Q4
ex: 159 SW 2.4 Q4
Tak nedávno jsem měnil kotouče i desky (TRW) na zadní nápravě, vše jsem pořádně rozebral a vyčistil a dnes po té kalamitě a sračkách na silnici mi začalo zase přibržďovat levé zadní kolo... Při rozjezdu nebo pomalejší jízdě to píská jak prase a když jsem zkusil jen prstem na to šáhnout, tak levý je horký a pravý zadní je jen takový vlažný...
Myslíte, že to mám rozebrat ještě raz nebo mám začít řešit lanovody?? Jak moc je složitá výměna?
Díky.
Myslíte, že to mám rozebrat ještě raz nebo mám začít řešit lanovody?? Jak moc je složitá výměna?
Díky.
Dlouhodobý pronájem :-) AR 159 Sportwagon TI 2.0 Jtdm 170hp, 8C lak :-)
Ford Mondeo Turnier IV Titanium X 2.2 TDCi 147kW/200hp
Ex: Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9Jtdm 16V 150hp~DPF off~EGR off
Ex: Ford Focus 3dv. 1.6 16V 100hp
No to ti konkrétně neřeknu, protože jsme to dělali se známím a já byl zrovna pod autem a dělal jsem olej... Je to nějaká složitá operace? že bych si to udělal o víkendu v garáži. Není na to nějaký návod co kde a jak povolit přitáhnou??
já se na zadní brzdy chystám zítra, kamarád dělá ve fordu a půjčil mi ten přípravek na roztáhnutí pístků. Občas se mi taky stává že zadní pravý kolo zůstává přibržděný a stále to popískává, tak doufám že to po výměně kotouče a desek bude fungovat jak má. Zítra dám vědět jak jsem dopadl...
Tak já mám taky vyřešeno, přibrždovala mi to ruční brzda. Zajel jsem s tím do truck motor v brně a chlapi mi trochu povolili lanko a je to ok...
zároveň jsme se podívali na všechny ramena a silentbloky na spodních jsou už popraskané a je tam malá vůle, takže teď přemýšlím jestli nechat vyměnit jen to uložení nebo koupit cele ramena... nerad bych měnil uložení aby mi za měsíc odešli čepy...
to samé i na unibalech zadní nápravy - drobná vůle... borec mi říkal, že teď zkouší vymyslet náhradu, aby se nemusely kupovat celé ramena, je to zbytečné a drahé, takže uvidím jestli něco vymyslí a nechal bych si to udělat taky...
zároveň jsme se podívali na všechny ramena a silentbloky na spodních jsou už popraskané a je tam malá vůle, takže teď přemýšlím jestli nechat vyměnit jen to uložení nebo koupit cele ramena... nerad bych měnil uložení aby mi za měsíc odešli čepy...
to samé i na unibalech zadní nápravy - drobná vůle... borec mi říkal, že teď zkouší vymyslet náhradu, aby se nemusely kupovat celé ramena, je to zbytečné a drahé, takže uvidím jestli něco vymyslí a nechal bych si to udělat taky...
- Žížal
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Koukal jsem ze na jare me ceka vymena lanek rucni brzdy. Kryci gumicky jsou fuc takze to zatuhava. Skoda ze gumicky nejsou samostatne prodejne, na to bylo VW zlate. Kdejaka blbina je a nemusi se hned menit cele lanka. Nema nekdo zkusenost s vymenou lanek, na co dat bacha?
Tak jsem si myslel, že problém s brzdami na zadních kolech je vyřešen a NENÍ...
Začalo mi to šíleně pískat, levé zadní kolo. ruční brzda(resp.lanko) by mělo být v pohodě, to mi trochu vyselo, ale opraveno. Každopádnš to úplně nesnesitelně píská až po delší cestě, jakoby až se kotouč dostane na určitou teplotu.
Jde to i poznat, že jak dojedu, tak od levého zadního kola sálá znatelně větší teplo jako od pravého...
No každopádně se chci zeptat na složitost rozebrání a vyčištění brzd. Jaké nářadí na to budu potřebovat? Nejsou tam nějaké spešl klíče?
Díky.
Začalo mi to šíleně pískat, levé zadní kolo. ruční brzda(resp.lanko) by mělo být v pohodě, to mi trochu vyselo, ale opraveno. Každopádnš to úplně nesnesitelně píská až po delší cestě, jakoby až se kotouč dostane na určitou teplotu.
Jde to i poznat, že jak dojedu, tak od levého zadního kola sálá znatelně větší teplo jako od pravého...
No každopádně se chci zeptat na složitost rozebrání a vyčištění brzd. Jaké nářadí na to budu potřebovat? Nejsou tam nějaké spešl klíče?
Díky.
Mne to robil moj kamos a odvtedy pokoj. Uplne to cele rozlozil premazal precistil. Ake kluce nato pouzil neviem ale piskanie je uz od zimy prec.
AR 159Sw, Q~tronic
Ex AR 159 1.9 jtdm 16v, 110kw Sedan
Ex VW Polo 1.4, 55kw
Ex AR 159 1.9 jtdm 16v, 110kw Sedan
Ex VW Polo 1.4, 55kw
AND1: po letošní zimě mám úplně to samé: po delší jízdě popískávání, při dojetí domů trošku smrad od kola. Zatím jsem nechával udělat jednu stranu a pomohlo to, ale ještě mě čeká druhá. Budeš potřebovat "normální" vercajk + klíč č. 15 pokud ho ve standardní sadě nemáš.
- Kolbik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi pribrzduji zadni brzdy, dnes sem mel dopoledne trochu cas, tak sem si rikal, ze na to kouknu, alespoň jedno kolo (mam také podezreni na ložiska). Po sundani rafku sem kotoucem otocil jen pomoci sroubovaku vrazeneho do chlad.lamel. Povolil sem |2 srouby na trmenu, ale se trmenem neslo ani hnout. Stelovani brzdy je kde? Musí se nejdříve ta rucka trochu na lanku povolit, nebo se musí lanko vyháknout u kola? Vzdycky když sem brzdy dělal (desticky), tak trmen sel normalne dolu...
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.
159 2.4 JTDm, 19" Cannes, Ti prahy, Öhlins TTX36, Eibach ProKit & ARB kit, Bose audio + vytlumeni, atd...
159 2.4 JTDm, 19" Cannes, Ti prahy, Öhlins TTX36, Eibach ProKit & ARB kit, Bose audio + vytlumeni, atd...
Panove, pri prezouvani jsem se dival, proc mi asi tak v zime trochu primrzaji lanovody.
Predpokladam, ze ta pretrzena prachovka bude asi ten problem. Myslim, ze se to tu resilo a samostatna prachovka nejde koupit, jenom cely lanovod. Ma nekdo s resenim nejake zkusenosti? Nechce se mi kvuli kousku gumy kupovat cely lanovod, resp. dva lanovody (druha prachovka vypada stejne).
Diky
Predpokladam, ze ta pretrzena prachovka bude asi ten problem. Myslim, ze se to tu resilo a samostatna prachovka nejde koupit, jenom cely lanovod. Ma nekdo s resenim nejake zkusenosti? Nechce se mi kvuli kousku gumy kupovat cely lanovod, resp. dva lanovody (druha prachovka vypada stejne).
Diky
AR 159 2.4JTDM (154kW) - r.v. 10/2007 - DPF off, EGR off, Swirl off
Ford Focus 1.6 (74kW)
Skoda Fabia 1.4
Ford Focus 1.6 (74kW)
Skoda Fabia 1.4
Džanek: Takhle to mám taky a někdo říkal že se dají použít gumičky na brzdy na kola.Na brzdy V-Brake.Takže to budu aplikovat taky
Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
EX: Seat Ibiza 1,5 system Porsche r.v.1990
Škoda Felicia 1,3MPI,r.v.1999
Už jsem z toho uplně nešťastný, protože včera jsem to dal do servisu, kde jsem žádal mechanika, aby mi to rozhodil, vyšrouboval váleček a pořádně vyčistil. Auto mi večer vrátil a dnes ráno jsem při cestě do Brna zase pískal jak stará Avia! Takže se na to nejspíš vysral a jen to máznul pod prachovkou...
Už nevím, kam to mám dát, protože vyhazuji jen peníze z okna...
Už nevím, kam to mám dát, protože vyhazuji jen peníze z okna...
AND: váleček netřeba vůbec vytahovat. U mě jen rozpůlil třmen, byl tam nehorázný bordel (bahno, sůl), vyčistil to a složil zpátky. Navíc tu desku jsem měl přirezlou k tomu třmenu.
Od té doby mám klid. Našel jsem nějaké foto na Googlu, jak jsem to měl jenom rozebrané.

Od té doby mám klid. Našel jsem nějaké foto na Googlu, jak jsem to měl jenom rozebrané.

A proto se snžím většinu mechanických věcí dělat sám 

Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)