Kupujeme AR 159...
Re: Kupujeme AR 159...
Diamond: Ta 159 je nejspíš bořená. Ta kapota zdá se opravdu má předkus, ale hlavně co je očividné - ty sva stříbrné plasty na obou stranách úplně schází. Asi se nikdo neobtěžoval je tam po opravě dát. Kilometry taky moc neřeším, 159 s 2.4 nemá žádný problém zvládnout půl míče i víc. Rozhodující je stav auta. Ale už jen z principu si raději vezmu tu, která těch 300tkm přizná, než tu, která říká o 200 míň...
Zkrátka dělej jak myslíš, ale až si koupíš nějákou popelnici (můžeš mít ale i štěstí) v týhle cenový hladině, tak si pak nestěžuj, jak se to se*e.
Zkrátka dělej jak myslíš, ale až si koupíš nějákou popelnici (můžeš mít ale i štěstí) v týhle cenový hladině, tak si pak nestěžuj, jak se to se*e.
V poho, má Renaulta, tak je na sraní určitě zvyklej, tak ho to nepřekvapí.. když teda koupí takovouhle lacinou chuděru
Ale teď vážně, do tohodle bych, kor když jdeš s penězma na krev, stopro nešel 

Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
- Diamond
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Jen malá poznámka k Renaultu. Mám ho sedmým rokem, kupoval jsem 4 roky starý a dosud nadmíru spokojený. Velké pohodlné auto a kromě běžných opotřebení, jako u jakéhokoliv jiného auta nic. Ovšem až dosud, když ne naplánoval prodej a sepnulo se nějaké kurvítko. Do tohoto vozu se mi už nic cpát nechce, pouze najít a odstranit závadu a pryč s tím. Avšak nejsem žádný boháč, proto sháním ojeté auto za nízkou cenu. 159 je jedna z možností a to jen proto, že se mi líbí. Ostatně ono co si dneska koupit, se.e se všechno 

Suzuki Kizashi 2,4 131kW(2011)
EX:Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V 110kW(2006), EGR+DPF On by Cendler
EX: Renault Laguna II Grandtour 1.9 dCi 79kW(2002)
EX: Hyundai Lantra 1.6i 66kW>>84kW(1996)
EX: Honda Civic 1.5i 66kW(1989)
EX: VW Golf 1.6 GTi 84kW(1982)
EX: Škoda 110R(1980)
Nechci tu vést debatu o kvalitách Renaultu, osobně jsem ho nikdy neměl, ale mám nebo měl jsem ve svém okolí cca 5 blízkých známých nebo kolegů, který Rencka měli a ani jeden teda chválu nepěl. Možná zprvu, ale nedlouho poté už jen zoufání a problémové zbavení se toho.. a po prodeji se k Renaultu už nikdo nevrátil. Teda nepřešel ani k Alfě, ale Rencka unisono ode všech, už nikdy. Takže asi tak, je to fakt zkušenost od 5ti lidí a myslím si, že k udělání si, relativně objektivního názoru, to myslím stačí. Fakt si kup třeba Oktávku I, protože na tohle auto zdá se fakt, nemáš. Ono, že někde objevíš zoufalku za 129 nebo kolik tisíc, neznamená, že to je levný auto. Ano, je krásný, a člověk když ho vidí, trošičku vypíná mozek, ale realita je taková, že díly fakt jsou jedny z nejdražších. A to i druhovýroba, která naštěstí už teď je. A sorry, nic proti Tobě, ale Tvoje závěrečná poznámka je docela hloupá.. já svou mám za chvíli 4 roky, na krku má 310tkm, většina jízd drncačka po D11 a mám měněný jen ramena, pružiny, hned ze začátku problémový řízení a žhavičky. Jinak vše původní. Takže 159tka určitě není srací auto, jen nesmíš vybírat to nejlevnější co najdeš a to ještě bez dalšího finančního polštáře. 159tka nová stála k milionu, v lepší výbavě, takže jí fakt nelze srovnávat třeba s tím Renaultem, třeba Meganem, kterej se mi mimochodem zezadu hodně líbí, kterej novej stojí ani né 300tkč. Fakt to není nic proti Tobě, jen se snažím rozumně poradit.. 
btw.: Teď jsem si uvědomil, že jeden můj kolega Renaulta má a ačkoli se o autech nebavíme, tak jsem si ani mezi řečí nikdy nevšim, že by si stěžoval, tak asi jeden spokojenej člověk teda v mým okolí je.. to jen abych byl férovej

btw.: Teď jsem si uvědomil, že jeden můj kolega Renaulta má a ačkoli se o autech nebavíme, tak jsem si ani mezi řečí nikdy nevšim, že by si stěžoval, tak asi jeden spokojenej člověk teda v mým okolí je.. to jen abych byl férovej

- Diamond
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ale já veškeré rady beru a promiň ty, ale jedničkovou oktávku si určitě nekoupím
Však říkám, zatím se jen poohlížím. A jinak co se týká dílů, tak s tím nemám problém. Polsko to jistí, díly nakupuji dlouhodobě a bez sebemenších problémů. A to nejen díly na auto, ale různé věci, a to jak nové, tak použité, ceny mnohonásobně jinde
Jo a ještě něco, určitě nejsem takový blázen, abych koupil první nejlevnější auto, které uvidím. Na to jsem už dost starý. Ikdyž v případě mé Laguny si troufnu říct, že v roce 2006 jsem koupil asi nejlevnější bazarovku v České republice a vida, sloužila dlouho a spolehlivě
Ale to sem určitě nepatří 

Však říkám, zatím se jen poohlížím. A jinak co se týká dílů, tak s tím nemám problém. Polsko to jistí, díly nakupuji dlouhodobě a bez sebemenších problémů. A to nejen díly na auto, ale různé věci, a to jak nové, tak použité, ceny mnohonásobně jinde

Jo a ještě něco, určitě nejsem takový blázen, abych koupil první nejlevnější auto, které uvidím. Na to jsem už dost starý. Ikdyž v případě mé Laguny si troufnu říct, že v roce 2006 jsem koupil asi nejlevnější bazarovku v České republice a vida, sloužila dlouho a spolehlivě

Naposledy upravil(a) Diamond dne 1.4.2013, pon 13:57, celkem upraveno 1 x.
No tak sorry, no
i dvojková už se dá sehnat za rozumný peníz a určitě bude, co týká nákladů lacinější.. 

k Renaultům, táta měl Lagunu II, teď má Lagunu III a spolehlivosti naprosto bez problémů, LII za 140tis km odešel ovladač okna u spolujezdce a LIII za 100tis motorek dvířek od nádrže... děda má dva roky posledního Megana a žádný problém neměl.... jenom ten interiér je takovej aušusovej...
osobně raději 10 let starý BMW, než nový Renault... to už má 147 kvalitnější palubku, než LIII 

sunic: Taky jsem chtěl Renault, konkrétně Avantime. Ty jízdní vlastnosti jsou tak fenomenálně strašlivý, až je s tím sranda jezdit
(naklání se to, nedotáčivost, plave to...). Odradilo mě především to, že dva ze tří zkoušenejch se při testdrivu rozbily a jeden ani nešel nastartovat. Nakonec se mě ale vlastnostmi zalíbil VelSatis, jenže to auto je tak děsně ošklivý...
Diamond:
159 se dá servisovat za podobný peníz jako ta hromada šrotu druhé generace. Jen je tam mnohem víc dílů (např. PD traktory nemaj commonrail) a navíc ty díly za dobrou cenu musíš hledat a to mnohdy fakt dlouho. Třeba já teď sháněl měsíc přední náboj za rozumnou cenu. Pro člověka jako já, kterej jezdit nepotřebuje (14dní jsem s ní nikam nejel, naposledy jsem s ní jel, abych si koupil druhý auto, kterým taky nejezdím
) je to vpohodě. Pokud jezdíš, je to problém a holt zaplatíš za díly víc.
Zkrátka, pokud máš 150kkč a mermomocí chceš tu 159, tak tvá asi jediná šance je, jak jsem říkal, zaskočit do říše, vzít si nejlíp od soukromýho majitele něco lehce bořenýho a spravit si to. Ta ubohá 159 za 130k se po pár kilometrech rozpadne, ty budeš akorát tak naštvanej a pak budeš dál šířit, jak se ty Alfy se*ou a nebudeš mít žádný pojízdný auto, jen oči pro pláč. Nejlevnější slušnej kousek z prvních let výroby dnes u nás bude kolem 150kkč, ale počítej 30 - 50kkč navíc za servis (rozvody, oleje, filtry, ramena, vstřiky, servo...).

Diamond:
159 se dá servisovat za podobný peníz jako ta hromada šrotu druhé generace. Jen je tam mnohem víc dílů (např. PD traktory nemaj commonrail) a navíc ty díly za dobrou cenu musíš hledat a to mnohdy fakt dlouho. Třeba já teď sháněl měsíc přední náboj za rozumnou cenu. Pro člověka jako já, kterej jezdit nepotřebuje (14dní jsem s ní nikam nejel, naposledy jsem s ní jel, abych si koupil druhý auto, kterým taky nejezdím

Zkrátka, pokud máš 150kkč a mermomocí chceš tu 159, tak tvá asi jediná šance je, jak jsem říkal, zaskočit do říše, vzít si nejlíp od soukromýho majitele něco lehce bořenýho a spravit si to. Ta ubohá 159 za 130k se po pár kilometrech rozpadne, ty budeš akorát tak naštvanej a pak budeš dál šířit, jak se ty Alfy se*ou a nebudeš mít žádný pojízdný auto, jen oči pro pláč. Nejlevnější slušnej kousek z prvních let výroby dnes u nás bude kolem 150kkč, ale počítej 30 - 50kkč navíc za servis (rozvody, oleje, filtry, ramena, vstřiky, servo...).
Však já vzpomínám, jak si nás tady všechny tuším tím Avantimem ohromně bavil

No jenomže to je to, Renault je tak něják "specificky hroznej". Má v tom svůj styl a umí bejt tak hroznej a špatnej, jak nikdo jinej. To je problém koncernu. Některý jejich auta jsou hrozný tím, jak jsou "nijaký". Jsou tak něják prostě univerzálně hrozný. Je to asi jako jíst polystyren...
Ale tak mně se třeba ten poslední Megan líbí, zezadu a z profilu, ale předek už je strašně přehnanej.. ta přední kapota je tak vyfouklá, hlavně teda jakoby od blatníku, jako kdyby pod ní byl nějakej osmiválec.. ale nechme Rencky spát, i ty můžou mít třeba spokojený zákazníky, jak třeba píše Petr147.
AR nikdy nepreferovala nějaké mezírky a perfektní slícování takže na to bych nehleděl,není to BMW nebo Audi,raděj levné auto do kterého jsem ochoten něco strčit než drahou VOŇAVKU do které stejně strčím to co do levného kusku,to jsou mé dlouhodobé zkušenosti a taky nevěřit na to že cestou z Itálie ztratila nějaké km ,to jsou jen chytré ničím nepodložení informace 

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Upřímně... fakt jsem zatím neviděl žádnou dotaženou naftovou 159 z let 06 a 07, která by měla reálně pod 150tkm a že jsem jich viděl... ale jak myslíš
Jestli tam ta z bazoše za 130k má opravdu těch 136tkm, tak sním klidně svý boty...
Mezírky a zpracování možná nepreferovala, tedy spíš neřešila, ale obě moje Alfy jsou robustní a dobře sestavené stroje. I u té staré a notně unavené 164 všechno sedí jak má a tam kde má... podepsalo se na ní jen třiadvacet let venku a dvacet let českých silnic.
Nejlevnější cestou bych rozhodně nešel, ale nebral bych ani to nejdražší - zlatá střední cesta. Mít něco na vražení navíc je nutnost vždycky u ojetiny...

Mezírky a zpracování možná nepreferovala, tedy spíš neřešila, ale obě moje Alfy jsou robustní a dobře sestavené stroje. I u té staré a notně unavené 164 všechno sedí jak má a tam kde má... podepsalo se na ní jen třiadvacet let venku a dvacet let českých silnic.
Nejlevnější cestou bych rozhodně nešel, ale nebral bych ani to nejdražší - zlatá střední cesta. Mít něco na vražení navíc je nutnost vždycky u ojetiny...
Nic jsi nepochopil,já netvrdím že ta z itálie je nebo není stočená,zkrátka když to nevím tak o tom nemluvím a i kdyby byla stočená tak je to fuk,ojeté auta se kupují podle celkového stavu a ne podle toho kolik má na budíkách 
Ještě dodám,u ojetého auta si nejsem jistý ničím ať je zalevno nebo za draho je to vždy sázka do lotérie

Ještě dodám,u ojetého auta si nejsem jistý ničím ať je zalevno nebo za draho je to vždy sázka do lotérie

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- kravitzUL
- SemTuFurt
taky jsem to musel nedávno řešit a zaměřil se prvotně na 159 po nějakém alfistovi co bude známa servisní historie (alespoň trochu-ale i alfista může být
) Když se podívám do zahraničí do IT do D..tak jsou tam 159 s najetými km do 150 tis dražší než u nás a z toho mi vychází jasná rovnice. Tady si můžu auto lépe prohlédnout, napíchnout..zjistit víc historii a ještě lépe ukecat slevu
A po alfistovi, který tu drbal jako mi budu znát i jeho špatně fungující stěrače
Většina dotažených aut je hodně ztočená...opravená po nehodě..nebo dočasně zprovozněná a to co nejlevnějším způsobem na kšeft, jinak by se jim to ani nevyplatilo. Jsou i výjmečné vyjímky od lidí co mají v zahraničí dobré kontakty a dostanou se k vymazleným kouskům za super peníz.
Já ji koupil po alfistovi a taky pod 150 tis... najeto 154 tis/km ověřováno i VIN přez alfu. Za poslední 2.5 roku do ní vrazil 35 tis..včetně rozvodů v origu atd. Zatim jsem měnil jen olej filtry - Selenia, vlastně teď ještě gumové držkáky plastového krytu motoru, aby nevibroval
.Jediné co mě bude snad čekat je setrvák, na který mě upozornil a ten seženu i se spojkou za cenu výměny rozvodů. Zítra ji dám ještě do autoscan na DPF, EGR, vířivé klapky off..a měla by být preventivně vymazlená 

Já ji koupil po alfistovi a taky pod 150 tis... najeto 154 tis/km ověřováno i VIN přez alfu. Za poslední 2.5 roku do ní vrazil 35 tis..včetně rozvodů v origu atd. Zatim jsem měnil jen olej filtry - Selenia, vlastně teď ještě gumové držkáky plastového krytu motoru, aby nevibroval

Naposledy upravil(a) kravitzUL dne 1.4.2013, pon 18:52, celkem upraveno 1 x.
Spider Veloce 2.0, 93kw - Olda Timr
GT 3.2 bussánek Q2
166 2.4 Jtd, 129 kw
ex - 159 1.9 JTDm, 110 kw
156 SW, 1.9 JTDm
156, 1.8TS, Sportpacket
33, 1.7, 16V, 97 kw
33 1.4 boxer Imola , 65kw
Cuore Sportivo - spolehlivost na ho...o
GT 3.2 bussánek Q2
166 2.4 Jtd, 129 kw
ex - 159 1.9 JTDm, 110 kw
156 SW, 1.9 JTDm
156, 1.8TS, Sportpacket
33, 1.7, 16V, 97 kw
33 1.4 boxer Imola , 65kw
Cuore Sportivo - spolehlivost na ho...o
- Diamond
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Jestli do toho mohu ještě jako nealfista vstoupit, tak se dá říci, že v tomto sdílím spíše cuhanův názor. Pokud bych se vrátil ještě ke své Laguně. Měl jsem tehdy 200kilo a jel si na Moravu pro jedničkovou oktávku
Nakonec jí nekoupil a cestou zpět obrazil pár bazarů. Do té doby jsem nechtěl Renaulta, nechtěl kombíka a už vůbec ne naftu. A ejhle co jsem koupil. Probrouzdal jsem tehdy internet křížem krážem a levnější Lagunu(199) jsem nikde nenašel. Jediná rezerva tehdy byla dosud neprodaná Lantra. Po nákupu ojetiny, jsem provedl běžné věci, rozvody, náplně, filtry. Navíc zadní brzdiče(použité za trojku). Jsou tam dodnes. A oprava jednoho prasklého AL disku, který byl kamuflovaný vloženou duší
Možná by bylo dobré, a já bych byl někomu takovému tuze vděčný, kdyby se našel ochotný Opavák, který by jí omrknul osobně a sdělil, zda je vhodné se za ní vůbec přes celou republiku vláčet.

Možná by bylo dobré, a já bych byl někomu takovému tuze vděčný, kdyby se našel ochotný Opavák, který by jí omrknul osobně a sdělil, zda je vhodné se za ní vůbec přes celou republiku vláčet.

cuhan: Tvůj názor jsem pochopil a částečně ho i sdílím - přečti si pár příspěvků zpět. Taky souhlasím, že údaj na počítadle je fuk, jde o stav auta. Zároveň mám ale radši víc na tacháku a známou historii, než míň s neznámou.
Když jsem kupoval 159, tak jsem měl bych řek docela kliku, že jsem vcelku omylem narazil na docela udržovaný auto. Už jsem byl z tý situace zoufalej, taky proto jsem si triple A schovával na závěr a šel tam s nechutí. Auto dotažený z I, stočený, falešná serviska (a k tomu navíc v přihrádce pravá), přístup v bazaru mizernej. Nicméně stav auta pěknej, zarezervoval jsem si ho s tím, že ještě uvidím, ale asi ne. Doma jsem googlil a našel předchozího majitele (v pravé servisce bylo jméno a adresa), itala. Napsal jsem mu mail, on kupodivu odpověděl, napsal pár věcí k autu, kdy ho prodal, kolik mělo, co na něm dělal, nějáký starší fotky... pohodovej člověk, tak jsem to auto nakonec vzal. Až na to servo to je OK (zatím), ikdyž jí táhne na 300tkm
Při nákupu ojetiny musí mít člověk štěstí, ale nejde při zdravým rozumu čekat, že kousek za minimální cenu bude OK, to je nesmysl. Nikdo, skoro nikdo není tak blbej, aby prodával pod cenou. Když bych hledal pěknou 159 2.4, 2007/08, díval bych se kolem 180tisíc, tam už pěkný kousky budou.
Dál už to komentovat nebudu, co mělo být řečeno už bylo. Radši si půjdu zoufat nad stavem svého druhého auta, šrotu... Proč jsem si to já blbec kupoval...
Když jsem kupoval 159, tak jsem měl bych řek docela kliku, že jsem vcelku omylem narazil na docela udržovaný auto. Už jsem byl z tý situace zoufalej, taky proto jsem si triple A schovával na závěr a šel tam s nechutí. Auto dotažený z I, stočený, falešná serviska (a k tomu navíc v přihrádce pravá), přístup v bazaru mizernej. Nicméně stav auta pěknej, zarezervoval jsem si ho s tím, že ještě uvidím, ale asi ne. Doma jsem googlil a našel předchozího majitele (v pravé servisce bylo jméno a adresa), itala. Napsal jsem mu mail, on kupodivu odpověděl, napsal pár věcí k autu, kdy ho prodal, kolik mělo, co na něm dělal, nějáký starší fotky... pohodovej člověk, tak jsem to auto nakonec vzal. Až na to servo to je OK (zatím), ikdyž jí táhne na 300tkm

Při nákupu ojetiny musí mít člověk štěstí, ale nejde při zdravým rozumu čekat, že kousek za minimální cenu bude OK, to je nesmysl. Nikdo, skoro nikdo není tak blbej, aby prodával pod cenou. Když bych hledal pěknou 159 2.4, 2007/08, díval bych se kolem 180tisíc, tam už pěkný kousky budou.
Dál už to komentovat nebudu, co mělo být řečeno už bylo. Radši si půjdu zoufat nad stavem svého druhého auta, šrotu... Proč jsem si to já blbec kupoval...

By ses divil jaký kousky se dají koupit pod cenu,zkrátka jsou prodávající co chcou prachy teď hned,v roce 2007 jsem koupi Galanta 2.5 v6 z roku 2000 za pouhých 45tis.dva měsíce jsem pojezdil a prodal za 120tis.Podotknu že to nebyla žádná šunka ale velice udržovaný vůz,takhle já kupuji auta které do dvou let prodám a tak to dělám už třicet let,bohužel s alfou se tyto kšefty nedějí,sám vidíš kolik stala 159 loni a kolik letos,je to snad jediná značka která tolik strácí,proto si už žádnou AR snad nekoupím ještě mě doma straší jedna kterou už dva roky prodávám 

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Neví někdo něco o tomhle kousku, http://www.autoa1.cz/cs/nase-nabidka/de ... =1&id=1107? Případně o tomto bazaru (auto A1 - Olomouc)?
Jirka
hladal som este aj po zahranicnych forach nieco o 2.4 jtd a bol som sklamany. Vsetci tam riesia vela veci ohladne spolahlivosti tychto motorov a ich udrzbe. Potom som cital historiu od Candlera a dorazilo ma to. Uz 2.4 ani pocut. Najlepsia motorizacia mi zatial pride 2.2 JTS benzin. Najlepsi na udrzbu a spolahlivost. Aby malo auto 2.4 jtd so 130.000 km 2x vonku motor a viac sa servisovalo ako jazdilo to nie. Ja chcem auto aby sluzilo mne nie ja jemu. Pekny ineterier je komplet cierny aj strop a bezove sedacky v kozi
Zdravím všechny,
hledám 159 v Ti verzi a narazil jsem na stránkách Imofa na tuto:
http://alfaromeo.imofa.cz/vyzkousene-oj ... nctive-ti/
Máte zkušenosti s Imofa? Neznáte někdo tuto přesně, případně co si o ní myslíte.
Díky, V.
Máte zkušenosti s Imofa? Neznáte někdo tuto přesně, případně co si o ní myslíte.
Díky, V.
To lícování bych taky moc neřešil. Kdysi tu někdo psal, že měl viditelný přesah zadního nárazníku vůči zadnímu blatníku i u nové 159. Nicméně aby byla spára kapoty rozjetá o 5mm, to už je myslím dost.
Vitto: Imofa je autorizovaný prodejce a servis AR, moc bych se tam problémů nebál (sám mám auto z brněnského Motortecu a jsem moc spokojen), nicméně nezávislou kontrolu bych tak jako tak udělal.
Vitto: Imofa je autorizovaný prodejce a servis AR, moc bych se tam problémů nebál (sám mám auto z brněnského Motortecu a jsem moc spokojen), nicméně nezávislou kontrolu bych tak jako tak udělal.
Naposledy upravil(a) lukee dne 1.4.2013, pon 21:13, celkem upraveno 1 x.
osobně bych žádné JTS doma nechtěl, v poslední době jsem něco najezdil s 2.4 a ten motor je pro takovej autobus ideální... zátah a zvuk parádní, spotřeba taky... jen je to prostě na rovné ježdění, je to prostě ingot... spolehlivost bez problémů, jen by se v tom nesměl před tím hrabat retard a teď to po něm dávat dohromady 

- mgr.maria.vaic
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já doporučuji jak Imofu, tak i tuto alfuVitto píše:Zdravím všechny,
Díky, V.