Program vypadá hodně zajímavě

a pokusim se dorazit, když dovolí čas (jedu před tím i na liberec), ale i peníze a to přez to, že už jsem ten zámožný 159tkář..majitel drahého a zcela necuore modelu

Upřimně mám 6 alfinu a řídil jsem snad všechny modely od 75, GTV až po novou Julínku a to i na okruhu a od začátku co 159 vyšla nechápu ty nesmyslné rozbroje s jejich majiteli. Vždyť si stačí před 159 postavit..podívat na ní..je velká jak superb té generace ..co kdo čeká?

Vždy opěvované GTV - cupé - prcek váží zhruba stejně jako 159 v benzínu

a to je o 38 cm delší! Pro mě je 159 vzhledově snad nejkrásnější model.. převodovku má mnohem spotrovnější než všechny předchozí modely. Brzdy jsou na její váhu i oproti konkurenci užasný..stejně tak dopadla i v jízdě mezi kužely, kdy mezi konkurencí zcela vyhrála..viz staré video, kdy předčila i BMW 3 etalona ve své třídě. Je možná o něco tučnější, ale je taky mnohem větší než 156 a já se v ní neklepu jako ratlík na každém výmolu. Takže podvozek je užasně naladěn něco mezi komfortem a sportovní jízdou..však je to taky upravený podvozek 166. Takže já ji beru jako krásnou italku, co má co ukázat a na běžné ježdění po čechách je pro mě ten nej model

Je to prostě už luxusní koráb ve stylu 166..který je oproti 156 o třídu výše nejen velikostně, komfortem, ale i v pevnosti karosérie atd. a kdyby měla na svou velikost o 100 kg méně, tak je úplně užasná. A ikdyž může mít tady každý svůj názor, tak tyhle rozbroje jsou stejně zbytečný..sám jsem je zažil a vždy to na živo na srazu bylo pak super. Ikdyž je pravda, že ještě nedávno 159 vlastnil okruh lidí co o alfách nemělo ani páru a zde bylo jen kvůli tech. problémům. Ale na tom přeci neni nic špatného a plno majitelů starších modelů má taky svou první italku..rok..možná dva ale přez klávesnici se pasují hned do role alfagurů
Upřimně taky miluju, když nastartuju svého starýho Oldu...ucítim hned vůni benzínu..ozve se řev a krásný petardy při podřazování z dvou dvojitých karbeců..a náhon na zadek se samosvorem má taky své s 93 kw na 1000kg a jsem prostě tak nějak mechanicky vtáhnutej do děje + při jízdě městem cítim i to co vařila Blažková z druhého patra

...ale stejně když pak přijdu ke 159 a vidim její krásný přimračený předek s obnaženými svetlomety a pak nasednu a obklopí mě mohutná středová konzole z pravého hliníku se všemi tubusy ve starém sportovním stylu...tak je to pro mě nádhera-umělecký dílo a usmívám se znova... a jak jsem rád, že mi nic neřve..prdel mě nebolí od děr a ještě to zvládnu s charizmatickou spotřebou 5.5 a usmívám se ještě víc.
Jinak ať se sraz tlustých neohrabaných potvor
vydaří a snad dorazim