Axel005 - Alfa romeo 146 1.4 Boxer (1996)

Odpovědět
Axel005

Axel005 - Alfa romeo 146 1.4 Boxer (1996)

Příspěvek od Axel005 » 9.6.2013, ned 16:36

Čaute, takže, je to moja prvá alfa a zároveň aj prvé vlastné auto. Mám ju teraz 7. mesiac a najazdil som zatial asi 8000km bez toho aby ma niekde nechala (dúfam, že to tak bude pokračovať).

Bol som si pre ňu pri Považskej Bystrici 2 dni pred vianocami, pár krát sme po ceste tam zablúdili ale nakoniec sme sa tam okolo desiatej večer dostali. Bolo asi -15° a aj po dlhom státí naštartovala na 1. raz s čím malo aj naše podstatne novšie clio (2004) problémy. Na skúšobnú jazdu sme ju museli vytlačiť kvôli tomu, že bola už primrznutá k zemi. Keďže som bol už po celom dni narobený a moc sa mi už nechcelo tak som sa po 10 minútach vrátil, spísali sme zmluvu, zaplatil som 650e a išli sme domov. Po ceste som si všimol, že pravé spätné je rozbité no to bol na tej poľadovici asi ten najmenší problém lebo naplno brzdilo len pravé predne koleso a stierače tiež neboli celé. Na druhý deň som si ju dobre obzrel zistil som že je deravý výfuk a že je dosť doškrabaná a vzadu buchnutá (v tej tme to nebolo vidieť). Hneď prvý týždeň som pred kruhovým dostal šmyk a narazil som do ostrovka, ohol som disk a rozhodil geometriu.

Zatial sú nové komplet predné brzdy, vymenil som výfuk, sviečky, káble a dal spraviť rozvody. Nachystaná je nová prevodovka a potom zadné tlmiče, lenže sa blíži STK tak treba konečne spraviť rúčnú brzdu. Potom hadam už príde narad karoséria a lak lebo vzadu sa začína lúpať a trochu to tam kvitne + je nakrivo kufer.

Klady: určite jazdné vlastnosti a motor, kopa miesta, pohodlné sedadlá a interiér sice trochu vŕzga ale je v podstatne lepšom stave jak v 9 ročnom cliu.

Zápory: je to len základná verzia takže nemá klímu, ABS ani airbagy, spotreba (ale to bude skorej mnou)

pár fotiek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

výfuk bol trochu v horšom stave jak bol moj prvý odhad
Obrázek

Obrázek
Alfa Romeo 164 2.0TS Super (1997)
Citroen Jumper 2.2HDi 120 (kus permanentne pokazeného šrotu)
Renault Clio II 1.2 8v
ex: Alfa Romeo 146 1.3 8v

Odpovědět

Zpět na „Naše Alfy“