Po AR 147/156 jsem pokoukával již před dvěma lety při nákupu Fiat Bravo, ale to ještě nebyly finance, každopádně jsem se nakazil a bylo mě jasné že jednou bude nějaká AR doma.

Rok se s rokem sešel a já jsem měl našetřeno na nový přírůstek do rodiny, po roční zkušenosti s Fiat Bravo, jsem věděl že mi malý hatchback stačí , proto padla volba na 147 a tak záleželo pouze na vybrání motorizace, jelikož jsem měl vysoký roční nájezd cca 50tis km, tak jsem okamžitě začal sondovat naftové varianty, na výběr byly 1.9 JTD 8V a 1.9 JTD 16V. Po přečtení několika zkušeností jsem zvolil osmy ventilovou verzi a tak zbývalo pouze najít ten správný kousek. V ČR jsem však více jak dva měsíce nemohl najít to pravé ořechové a tak jsme společně se známým vyrazily do sousedního Německa a přivezli AR 147 1.9 JTD 8V 3-dveřová, sice již s 220.000 km, ale zato od prvního majitele a ve velmi pěkném stavu, s tempomate, dvouzónovou klimou, 6x bag, a s celkově zachovalým interiérem.
Proběhlo pouze několik drobných úprav, jako výměna neoriginálního rádia za origo a výměna ovládání klimatizace(bylo již vychozené a při přejezdu nerovností přenastavovalo teplotu

A teď již pouze jezdím a jezdím