Roubrt: tak to samozřejmě nejsem schopen posoudit....
alfa je prostě pořád poslední co se zájmů Fiatu týče - Mase dostalo nové QP a Ghibli, chystá se SUV. Jeep dostává teď nové SUV a chystá se ještě nějaké menší. Fiat má aspoň F500L a Viaggio v Číně, Lancia aspoň přebouchané ameriky.
Jen Alfa pořád absolutně nic, tedy s výjimkou 4C, která je ovšem tak mimo ostatní produkty AR, že jim asi těžko pomůže....
Každopádně já si osobně pořád myslím, že následující scénář je: SUV na bázi nového Cherokee, Giulia s předním náhonem (nějak upravená platforma Dartu atd.), Spider na bázi MX-5. A pak samozřejmě facelift Giulietty a snad za 2-3 roky s novým Puntem i nové Mito. A možná pak i velká Alfa na bázi Ghibli. Takhle by mi to ekonomicky i marketingově dávalo smysl....
Všechno ostatní mi přijde jako fantasmagorie s velkýma nákladama na vývoj a velkým otazníkem nad rentabilitou....
Petr: no pokud chtějí všichni přecházet na předohraby, tak ať Alfa začne dělat vše orientované na sport, zadní náhony atd., třeba i u aut typu Giulietta. Ale ať pak zapomenou na prodejní čísla v řádu statisíců ročně.... bude to strašně drahé a ve finále budou rádi za 200.000ks ročně po celém světě a to se jim asi nevyplatí....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)