Vymena volantu za multifunkcny
Vymena volantu za multifunkcny
Mam v plane kupit Alfu 159, ale nema multifukncny volant. Dost som si na to zvykol, preto sa chcem opytat, ci je mozne nasledne volant vymenit a multifukcne tlacidla na nom mat. Ak ano, aka je cca cena noveho volantu a co vsetko treba prerabat? Oplati sa to? ( co sa ceny tyka )
Teraz: Alfa Romeo Spider 916 - 110 KW, r.v.: 1996
Predtým: Alfa Romeo 159 - 110 KW, r.v.: 2007
Re: Vymena volantu za multifunkcny
Ahoj, nevim ted presne jak jsou na tom kabely, ale myslim, ze budes muset dotahnout novou kabelaz a s tim je spojeny i takovy modry prstenec pod volantem. Pokud do toho pujdes sam a poshanis si to nekde z vrakace - tak te to mozna ani tak nebude bolet. Pokud si to budes chtit nechat dodelat v alfe tak pocitej, ze jen za ten prstenec das 11 000 neb to pujde i s packama. Samotny prstenec ti nikdo neproda. To nepocitam to, jestli se tam musi dotahnout extra kabelaz a nebo jestli je uz ve svazku a taky nepocitam tlacitka a nove okrytovani volantu - pripadne cely novy volant. Ja bych o tom vubec neuvazola - myslim, ze se to nevyplati! Dodelavat neco co v tom aute neni uz od vyroby je podle me pekna blbost. Jinak nejlip se to asi dozvis, kdyz zavolas primo do alfy a zeptas se tam nekoho na servisnim (treba autoelektrikare) zda to tam jde dodelat, pripadne na co to prijde a aj bych se vsadil, ze to v tu chvili cloveka prejde.
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ceny volantov aj s tlacidlami stoja par korun, presnejsie, z polska sa daju pouzivane zohnat od 50 EUR. Ale asi si najskor zavolam do servisu.
Ceny volantov:
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... +romeo+159
Ceny volantov:
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... +romeo+159
Jasny, sak jak rikam - pokud si to zbastlis sam a poshanis nekde po vrakacich tak to tak bolet nebude. Co vsechno je konkretne treba menit to neporadim, neb to nevim.
Takze, pytal som sa v servise, je potrebne vymenit volant, dorobit kabelaz, technik spominal nieco s body computerom, suma sumarum okolo 1000 EUR. Cize, neoplati sa ;)
No vidis, ja jsem tak trosku tusil, ze bude problem i s palubakem.
[OT] Rada pred koupi: Napsat si na papir co v tom aute clovek chce. No a tim papirem se ridit a pokud auto tyto pozadavky nesplnuje - jit nekompromisne od nej. Clovek bude treba muset pri koupi trosku finance pritlacit (trosku vic), ale z meho pohledu je to lepsi volba, nez to tam pak dodelavat a pritom vylamat pulku umelych chytek... v horsim pripade. Pripadne to ozelit a nemit tam pozadovane veci vubec a pak se celou dobu uzirat, ze to chybi. [/OT]
[OT] Rada pred koupi: Napsat si na papir co v tom aute clovek chce. No a tim papirem se ridit a pokud auto tyto pozadavky nesplnuje - jit nekompromisne od nej. Clovek bude treba muset pri koupi trosku finance pritlacit (trosku vic), ale z meho pohledu je to lepsi volba, nez to tam pak dodelavat a pritom vylamat pulku umelych chytek... v horsim pripade. Pripadne to ozelit a nemit tam pozadovane veci vubec a pak se celou dobu uzirat, ze to chybi. [/OT]
ten seznam bych rozdelil na nekolik sekci:
- musi tam bejt
- bylo by dobry
- klidne ozelim
- fakt nechci

- musi tam bejt
- bylo by dobry
- klidne ozelim
- fakt nechci

Dodge Durango - 3,6 Pentastar - 2017, Alfa Romeo GTV - 3,0 v6 24v - 1998
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013

ja mam prehodeny Volant za multifunkcny a blikaju mi km
- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Proxi zarovnani a nebudou blikat 

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
- Diamond
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
JJ před pár dny jsem řešil to samé s novým panelem klimi. Ve FESu to zabere minutku a vše opět maká jak máKocour666 píše:Proxi zarovnani a nebudou blikat

Suzuki Kizashi 2,4 131kW(2011)
EX:Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V 110kW(2006), EGR+DPF On by Cendler
EX: Renault Laguna II Grandtour 1.9 dCi 79kW(2002)
EX: Hyundai Lantra 1.6i 66kW>>84kW(1996)
EX: Honda Civic 1.5i 66kW(1989)
EX: VW Golf 1.6 GTi 84kW(1982)
EX: Škoda 110R(1980)
EX:Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V 110kW(2006), EGR+DPF On by Cendler
EX: Renault Laguna II Grandtour 1.9 dCi 79kW(2002)
EX: Hyundai Lantra 1.6i 66kW>>84kW(1996)
EX: Honda Civic 1.5i 66kW(1989)
EX: VW Golf 1.6 GTi 84kW(1982)
EX: Škoda 110R(1980)
Ahoj, dodelani volantu je asi nejjednodussi akce. Dělal jsem to asi 6 mešíců zpět a není to moc složité.
1. do ročníku 2007 je velká pravděpodobnost, že kabeláž je přítomná , takže jen nacvaknout do volantu rozdvojku od kroužku , tlačítka a nový štít volantu, zarovnat ve FESU a jedem
2. Problém je ročník 2008 a víše. Kroužek je vždy ready pro řízení na volantu, takže ten není potřeba měnit!. Ke kroužku je potřeba od rádia přitáhnout CAN bus signály ( 2 dráty ) a z pod klíče ( tuším konektor 1) stálé napájení (opatrně konektor rozebrat a vytáhnout si stálé napájení) bohužel z radia to nejde, bo není pod stálým napětím jako navigace :o(. Takže tyhle 3 drát domontovat do konektoru pod kroužkem.( je potřeba si sehnat ty kovové piny do konektoru, pasují stejné jako pro tempomav - viz můj návod pro jeho instalaci )
Následně je potřeba sehnat nový kabel do volantu - pro airbag je jen tuším rovný, pro ovládání rádia je rozdvojený, pak jsou potřeba tlačítka a nový štítek pro tlačítka. Airbag se vycvakne jednodušše šroubovákem ze zpodu, pak 3 šroubky na oddělání štítku volantu a pak se musí odstranit celý vnitřní segment klaksonu - tam pozor, protože je potřeba změřit výšku zašroubování - jinak airbag trčí moc nad volat :o). Takže takhle to poskládat, pak to zarovnat ve FESu a vše šlape jak má .o) Práce na 3 hodinky maximálně :o)) V případě zájmu mužu sem hodit i fotky z instalace , ale je to opravdu jednoduché.....
Hodně štěstí při instalaci
1. do ročníku 2007 je velká pravděpodobnost, že kabeláž je přítomná , takže jen nacvaknout do volantu rozdvojku od kroužku , tlačítka a nový štít volantu, zarovnat ve FESU a jedem
2. Problém je ročník 2008 a víše. Kroužek je vždy ready pro řízení na volantu, takže ten není potřeba měnit!. Ke kroužku je potřeba od rádia přitáhnout CAN bus signály ( 2 dráty ) a z pod klíče ( tuším konektor 1) stálé napájení (opatrně konektor rozebrat a vytáhnout si stálé napájení) bohužel z radia to nejde, bo není pod stálým napětím jako navigace :o(. Takže tyhle 3 drát domontovat do konektoru pod kroužkem.( je potřeba si sehnat ty kovové piny do konektoru, pasují stejné jako pro tempomav - viz můj návod pro jeho instalaci )
Následně je potřeba sehnat nový kabel do volantu - pro airbag je jen tuším rovný, pro ovládání rádia je rozdvojený, pak jsou potřeba tlačítka a nový štítek pro tlačítka. Airbag se vycvakne jednodušše šroubovákem ze zpodu, pak 3 šroubky na oddělání štítku volantu a pak se musí odstranit celý vnitřní segment klaksonu - tam pozor, protože je potřeba změřit výšku zašroubování - jinak airbag trčí moc nad volat :o). Takže takhle to poskládat, pak to zarovnat ve FESu a vše šlape jak má .o) Práce na 3 hodinky maximálně :o)) V případě zájmu mužu sem hodit i fotky z instalace , ale je to opravdu jednoduché.....
Škoda Kodiaq 2,0Tdi
ex: Škoda Superb III. 2.0TDi
ex:Alfa Romeo 159 SW 2,0 JTD 16V 170k
ex: Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTD 16V 150k
ex: Fiat Stilo SW 1,9 JTD 8V
ex: Škoda Superb III. 2.0TDi
ex:Alfa Romeo 159 SW 2,0 JTD 16V 170k
ex: Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTD 16V 150k
ex: Fiat Stilo SW 1,9 JTD 8V
Ahoj měl jsem taky obyčejný volant a dával multifunkční a jen jsem ho zapojil a vše fungovalo,ale Norek tady odtud ho dokoupil a neměl v autě připravenou elektriku a má rok 2007 a tím pádem mu to bohužel nejde. Podle mých zkušeností pokud budeš mít pod volantem tuhle patici která jde do volantu ,musí tam být minimálně zaplněno 10 pinu tak máš podle mě vyhráno, ale pokud tam budou jen dva tak ty budou jen na klakson a elektrika k multifunkci není připravena.
Lubo - Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm 170 HP (2010)
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
lubo : není náhodou tohle tempomat 

Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
Tlačítkový volant je zapojený do modrého věnečku (senzor natočení volantu pro VDC), k připojení tlačítkového volantu stačí sundat airbag, pod ním bude vidět v průhledu patice v tom věnečku.
Zdenku musím tě sklamat. Víš že jsem si dodělával tempomat i volant a patice na tempomat má jen 6 pinů je to vidět na fotce
Lubo - Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm 170 HP (2010)
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
jo pravda, sry
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
Budu sundávat volant kvůli výměně páček. Už jsem se tu dočetl o vypojení baterky předem a třemi šrouby (mám tedy Alfu 147, ale tipuju to bude podobné. Nechci zakládat další vlákno). Byl jsem ale varován, že musím dávat bacha na airbag, abych si ho pak někdy nestřelil do obličeje, nebo aby naopak fungoval, když má. Můžu tam opravdu něco skonit, nebo jen planý poplach?
Alfa Romeo 147 JTDm 16v FL
Když odpojíš baterku tak nemusíš mít vůbec strach.
Tak jsem se do toho dal a narazil jsem na dvě veci, co nechci zkonit.
1. volant drží matice, která je zalisovaná v podložce. To chytnu celé klíčem a odšroubuji zaráz?
2. konektor od airbagu se mi neadří vypojit. Hledal jsem nějaké zpětné zobáčky, ale nic moc nenašel. Když jen táhnu a trochu kvrdlám, tak se ani nehne. Nechci za to zas brát zatím víc. Je na to fligna, nebo jen použít víc síly?
Vypadá to tam takhle

1. volant drží matice, která je zalisovaná v podložce. To chytnu celé klíčem a odšroubuji zaráz?
2. konektor od airbagu se mi neadří vypojit. Hledal jsem nějaké zpětné zobáčky, ale nic moc nenašel. Když jen táhnu a trochu kvrdlám, tak se ani nehne. Nechci za to zas brát zatím víc. Je na to fligna, nebo jen použít víc síly?
Vypadá to tam takhle

Alfa Romeo 147 JTDm 16v FL
-
Talianskevrakovisko
Tú maticu dáš celú von aj s tým obalǒm 

Konektor airbagu se vypojuje z Airbagu a ne z toho sběrného kroužku,tam je to napevno.Já s tím zápasil blbec asi půl hodiny a trošku si odrbal izolaci na jednom drátu (potom zaizoloval) a pak jsem udělal jen cvak,cvak a odpojil to z Bagu 

Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
EX: Seat Ibiza 1,5 system Porsche r.v.1990
Škoda Felicia 1,3MPI,r.v.1999
EX: Seat Ibiza 1,5 system Porsche r.v.1990
Škoda Felicia 1,3MPI,r.v.1999
Prosim ta, mohol by si sem hodit fotoPlumst píše:Ahoj, dodelani volantu je asi nejjednodussi akce. Dělal jsem to asi 6 mešíců zpět a není to moc složité.

Dočasne MB CLS 320cdi
ex. Alfa Romeo 159 SW 1,9JTDm
ex. Alfa Romeo 156 1,9JTD
ex. Alfa Romeo 159 SW 1,9JTDm
ex. Alfa Romeo 156 1,9JTD
ať nezákládám nové vlákno. Poraďte mi, chtěl jsem sundat ten plast na sloupku řízení pod volantem a když jsem odšrouboval ty 4 šroubky ze spodu, tak ten plast pořád nešel sundat a měl jsem strach za něj brát moc, abych něco nezlomil. Drží to ještě na něčem nebo mám škubnout? Potřebuju se dostat na zámek volantu, v mrazu ne vždy odemkne hned na poprvé
dík

AR Giulietta, 1.4 Tjet
AR 147, 1.6 TS
AR 155,2.0 TS
FIAT Brava, 1.6, 1999, modrý - rodinné dědictví :-)
ex: AR 159 2.0 JTDm, AR 159 1.9 JTS, AR 146-1.6 TS, AR 156-2.0 +1.6 TS, AR 155-1.8TS,Dedra-1.8,Prisma-1.6,Tempra-1.6,Regata-1.5
AR 147, 1.6 TS
AR 155,2.0 TS
ex: AR 159 2.0 JTDm, AR 159 1.9 JTS, AR 146-1.6 TS, AR 156-2.0 +1.6 TS, AR 155-1.8TS,Dedra-1.8,Prisma-1.6,Tempra-1.6,Regata-1.5
nikdo nic? 

AR Giulietta, 1.4 Tjet
AR 147, 1.6 TS
AR 155,2.0 TS
AR 147, 1.6 TS
AR 155,2.0 TS