Pozdravujem veľactených kolegov, hádam to tu nebude vadiť, lebo ten dotaz nebude krátky a nebude ani jeden, ale chcel by som sa popýtať na nejaké veci, čo som nenašiel alebo im nerozumiem. Po nejakých rôčkoch so 146 sa mi podarilo splniť si sen. 75 2,0 T.S., šedá metalíza so zender kitom, zohnal som ju celkom lacno, ale v stave ležiak a domov sme šli na troch valcoch a to horšie malo ešte len prísť. Nakoniec som porobil predné brzdy, nové dosky, príslušenstvo, kvapalina, opravná sada, pancierové hadice, zalešťovali sme piestiky. Kotúče boli ok.
Ale vzadu to bude kotúče chcieť, sú po smrti a rozmýšľam nad týmto:
http://allegro.pl/tarcze-mikoda-0315-gt ... 44509.html S poľskými vecami také zlé skúsenosti nemám, navyše sa momentálne v Poľsku dlhodobejšie nachádzam. Ak ale máte niekto konkrétnu skúsenosť, nechám si poradiť.
Sviečky aj káble som menil, oboje bolo v hroznom stave, momentálne to beží celkom pravidelne, čoskoro hodím videjko. Olej som dal 10w40, dúfam, že som to nezmrvil.
Kasňa mala en pár parkoviskových ťukancov, nedávno som jeden pridal aj ja, lebo mám v hlave ... piliny... Inak vaňa rezervy je ok, nádrž tiež vyzerá ok, na jednej strane mi na zadnom blatníku prešiel prst skrz, na druhej vyzerá ok a zbytok tiež. Plasty som ešte dolu nemal. Zospodu sa tu a tam hrdza ukazuje, známy mechanik mi odporúčal to nechať tak, ale asi mu veriť nebudem, či? Stačí to zbrúsiť a zapatlať nejakým bodyčkom?
Čo sa vibrácií od kardana týka, niečo cítim, ale neviem posúdiť, či je to moc alebo málo. Na pohľad hardynám nebolo nič, ale zatiaľ tomu rozumiem prd. Je to len také ľahké potriasanie pri voľnobehu, predávajúci ma presviedčal, že to je výfuk (vzadu je ohavná koncovka Remus), ale o tom silno pochybujem.
Prevodovka radí bez škrkania, je fakt, že sa snažím byť k nej nežný, niekoľko málokrát sa mi už ale stalo, že som musel spiatočku trocha pretláčať.
Ešte mám podozrenie na zapečený termostat, neviem či funguje jak na novších, že mi nevyženie teplotu nad 60°C ani v meste. Ak tomu správne rozumiem, dvíha to spotrebu, mne to na čisto diaľkovej mimo miest pri 80-110 robilo 8,2, čo sa mi zdá aj celkom dosť na tak ľahké auto. Je fakt, že vzduchový aj palivový filter som nemenil. Na alfa control mi chladenie bliká veru, okrem neho aj brzdy (som pako a kvôli hlúposti som z predných dosiek odcvakol drôtik) a ostrekovače (nechodí čerpadlo).
Z banálnejších vecí mi nechodí už len šíber a šoférovo okno zachádza krivo, ale to poriešim, skôr by som sa na ten šíber rád opýtal, či je nejaká vec, kde treba hľadať zradu najprv. A blbne mi kúrenie, resp. niečo je zaseknuté a ide furt dovnútra teplý, čož mi ako chladumilnému človeku celkom vadio, ale teraz asi nejakú chviľku nebude :-) Tiež si nie som istý fungovaním klapky vnútorného obehu.
Ufff, je toho celkom dosť a isto by som sa najradšej s niekým znalým stretol osobne a pokecal, ale ako hovorím, budem ešte nejakú chvíľku aj s fešandou v Lubline a keď sa aj pozrieme domov, neviem, kam skôr.
Inak sa snažím robiť si veci sám, prípadne pod dohľadom niekoho schopného, najčastejšie kamaráta - mechanika. Mám síce obe ruky ľavé, ale pomaly to ide a učíme sa. No a samozrejme, keď je popršané, jazdíme zákruty bokom, ako sa sluší a patrí, je to kráľovská zábava
Ďakujem veľmi pekne za vyslyšanie, prípadne aj za nejaké rady a dúfam, že časom sa jednako niekde uvidíme :-)